Kuntoutustuen hakeminen masennuksessa

Anonyymi-ap

Onnettomuudessa loukkaantunut pahasti ja liikuntavaikeuksien vuoksi myös vakavasti masentunut.

Onko kellään kokemusta kuntoutustuen hakemisesta?

Jos kuntoutustuki myönnetään esim. masennuksen takia, joutuuko käymään kerran viikossa terapiassa? Voiko valita psykiatrilääkärin, jonka kanssa tapaamiset voi osittain tehdä etänä, koska liikuntavaikeuksia.

Oman kokemukseni mukaan, suosittelen sairauskuluvakuutuksen hankkimista jo nuorena. Minulla ei sellaista ollut ja todellakin olisi nyt ollut siitä hyötyä monella tavalla.

4

187

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kelan asiantuntijalääkäri ja etuuskäsittelijä arvioivat jäljellä olevan työkykysi lääkärinlausunnon ja hakemuksen tietojen perusteella. Niistä on siis selvittävä, miten sairautesi heikentää työkykyäsi (nykyisessä) työssäsi. He ottavat ratkaisussa huomioon myös ikäsi, ammattisi, koulutuksesi, asuinpaikkasi ja mahdollisuutesi saada ammattitaitoasi vastaavaa työtä sekä sen, että kuntoutusmahdollisuutesi on selvitetty.

   • Anonyymi

    No periaatteessa noin, mutta käytännön kokemusten ja kuullun perustella tekis mieli sanoo, että vain muutoin terveet tai kevat saa masennuksella sekä semmoset vähän kevytmieliset sählääjät (huono ilmaus) jotain etuuksia. Muilla ei noista tule edes koko depistä vaan syy on asenteessa!

    Jaa että katkeraa kirjoitusta... jos onkin se on oikea tunne ja tunne siinä missä muutkin, joka pohjaa vahvasti kokemuuksiin. Mä en varmuudella ole omaa tilannettani aiheuttanut, ja monin osin ei edes oltaisi tässä jamassa mikäli olisi tehty niinku mä olisin, mut sehän se ei aina käy niin vaan.

    Monisairas


  • Anonyymi

   Kannattaa kysyä pääsisitkö sellaiseen firmaan kun katjanoponen, ne auttaa just mm. onnettomuudessa loukkaantuneita ja muita sairastuneita. Mulle maksoi vakuutusyhtiö sen palvelun ja sain niiden kautta uuden koulutuksen ja työpaikan. Ei se mua parantanut mutta tulipa kuitenkin elämään ihan uutta sisältöä ja olin sitä ennen varma ettei kukaan ota tämmöistä vammaista töihin.

   • Anonyymi

    Noposesta kuullut kanssa paljon hyvää. Sama ajatus itsellä, ei vain toteutunut. Ei vaikka olin mukamas asennevikainen ja teen itsestäni perusteetta työkyvytöntä ja tätä rataa. Kaikkein pöyristyttävintä on väittää, että lainminlyön tarkoituksella tai ainakin tahallisen välinpitämättömästi työllistymistä, voi miten typerää! Kukaan ei ole kertonut mitään motiivia tälle eikä edes raha ole motiivi, kun nyt saan eläkkeellä paljon vähemmän.

    Mä olisin suostunut vaikka yrittäjyyteen. Kaikki olen juurta jaksain moneen kertaan selittänyt mitä olisin tehnyt ja miksi, että työ sujuisi. Mutta eikun vähättelyä ja vastaaninttämistä sekä paljon muuta. Kyllä kumma juttu on ja kun samaan aikaan toiset vempuloi minkä kerkii ja veroista maksetaan! Tämä toimettomuus ei niin paljon harmittais, jos pystys kulkeen vapaasti, kun nyt hädin tuskin voi poistua kotoa, ainakaan joka päivä joka säällä eli sen verran hankala on oirekuva.

    Paljon myös sitten kuulee sitten kaikkea suunsoittoa, mutta siihen tulee muutos, uskon vahvasti näin tapahtuvan.

    Monisairas


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puukotus koulussa Ylivieskassa

   Nuori puukottanut toista. Onko jollain tietoa mitä tapahtunut? https://www.kaleva.fi/nuori-puukotti-toista-nuorta-ylivieskan-kaisanieme/5438560
   Ylivieska
   98
   6393
  2. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   172
   5411
  3. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   514
   2724
  4. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   148
   2318
  5. ILONA JAKONEN tuomittiin joulukuussa Etelä-Savon käräjäoikeuden päätöksellä 3 vuoden 8 kuukauden van

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009480846.html Ilona yritti surmata Äitinsä lyömällä veitsellä ja samalla istuen hänen päällään! Suomina
   Maailman menoa
   2
   2191
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   294
   1655
  7. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   26
   1356
  8. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   272
   1233
  9. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   33
   1163
  10. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   57
   1129
  Aihe