Mikä kaikki maailmassa on tietoista?

Anonyymi-ap

Rupert Sheldraken mielestä materialismin valta määritellä mikä on vakavasti otettavaa tiedettä on heikentynyt. Hän onkin rohkaistunut funtsimaan voisiko esim aurinko olla tietoinen.

https://www.sheldrake.org/files/pdfs/papers/Is_the_Sun_Conscious.pdf

Me ihmiset tulemme todella tarvitsemaan joustavaa mielenlaatua aikanaan kun yritämme hiffata mitä helkuttia ET oikein tarkoittaa kun se alkaa selostamaan omia maailmankäsityksiään.

6

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luolavertaus tuli mieleen. Mitäpä tuollaiset tietoiset järjestelmät voisivat aistia.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Panpsykismi (kreik. pan 'kaikki' + psykhē 'sielu') on mielenfilosofinen näkemys, jonka mukaan tietoisuus tai mieli on todellisuuden perustava ominaispiirre, joka on yhtä alkuperäistä tai alkuperäisempää kuin aine ja on olemassa kaikkialla universumissa."

        "Filosofisena teoriana panpsykismin juuret ulottuvat aina antiikin Kreikkaan ja muinaiseen Intiaan." "Termi "panpsykismi" juontaa juurensa kreikan sanoista "pan" (πᾶν : "kaikki", "kokonaisuus") ja "psykhe" (ψυχή: "sielu", "mieli"). Sana "psykhe" tulee kreikan sanasta "ψύχω" (psukhō, "puhallan"), joka voi tarkoittaa elämää, sielua, mieltä, henkeä, sydäntä tai "elämänhenkeä". "

        "Thomas Nagelin mukaan todellisuuden hiukkasilla on alkeellinen tietoisuuden taso, joka on olemassa riippumatta siitä, onko se elollisessa vai elottomassa aineksessa.
        Aivojen kaltaisessa organisaatiossa nämä reagoivat ja tuottavat monimutkaisempia henkisiä ominaisuuksia ja lopulta tietoisuuden."

        "David Bohm on perustellut tietoisuuden olemassaoloa kvanttitason ilmiöillä. Hänen mukaansa alkeishiukkaseen, esimerkiksi elektroniin, liittyy uudentyyppinen aalto, joka vaikuttaa sen toimintaan; kvanttiaalto leviää laajalle. Tällöin hiukkanen alkeellisella tasolla ”tietää”, mitä sen ympäristössä tapahtuu.
        Bohmin mukaan on periaatteessa mahdollista, että tämä tieto johtaa tietoisuuteen, sillä hermosolut koostuvat atomeista ja atomit koostuvat alkeishiukkasista.
        Bohmin mukaan tietoisuus on pelkistettävissä kiinteästi aineen perusominaisuudeksi."

        "Panpsykismiä on arvosteltu siitä, että se ei ratkaise tietoisuuden ongelmaa: vaikka alkeishiukkasilla havaittaisiin informaatio-ominaisuuksia, niin panpsykismi ei kerro, miksi niillä on sellaisia. Tämä ainoastaan siirtäisi ongelman syvemmälle tasolle."


      • Anonyymi

        "Entäpä jos vaihdetaan perspektiiviä? linkistä yllä:
        – ” Materiaaliset oliot ovatkin tietoisia siksi, että ne ovat lähtökohtaisesti osa universaalia tietoista systeemiä. ”
        "Tätä voi nimittää holistiseksi panpsykismiksi.
        Analogiana voidaan jälleen ajatella ihmisen tietoisuutta suhteessa hänen ruumiiseensa. Esimerkiksi ihmisen ruumiin soluja, sydäntä tai hiusta hänen päässään ei tarvitse pitää itsessään tietoisina. Niillä on kuitenkin ”johdettua tietoisuutta” sen takia, että ne ovat osa itsetietoisen persoonan kokonaissysteemiä. Samalla ne tuovat oman lisänsä persoonan kokonaisuuteen. Kokemani kipu on ensisijaisesti ruumiini kipua; ajatukseni ovat aivoissani syntyneitä tiloja. Kuitenkin persoona on ensisijaisesti orgaaninen kokonaisuus."

        "Vastaavasti holistisen panpsykismin mukaan koko olemassa olevan kaikkeuden konkreettiset oliot ovat tietoisia sen ansiosta, että ne kuuluvat lähtökohtaisesti osana kaikkeuden kokonaistietoisuuteen.
        Kaikkeus on lähtökohtaisesti ikään kuin organismi, johon ruumis-analogiaa seuraten liittyy myös tietoinen subjekti – sanokaamme kosminen tietoisuus. Kombinaatio-ongelmaa ei synny, koska kaikki maailman oliot ovat aina olleet osa orgaanista ja tietoista kosmista systeemiä.
        Tästä ratkaisusta avautuu myös mahdollisuus kehitellä teologista näkemystä, joka on luonteeltaan teistinen tai pikemminkin panenteistinen (maailma on ”osa” Jumalaa).


    • Anonyymi

      Kuuntelin kerran kanavointia jossa ihmiset keskustelivat valtameren kanssa. En muista oliko keskustelukaveri aineellisen maailmamme valtameri vai aineeton henkiolento. Muistan myös kuunnelleeni Hawaijin Pele tulivuorihengen kanavointia.

      Kerrotaan myös että ihmisen keholla olisi oma tietoisuutensa, eri kuin ihmisellä.

      • Anonyymi

        Kehohan on monissa ulkomaan kielen lähteissä mainittu termillä "vessel" eli alus tai kulkuneuvo. Ts. se on ajoneuvo, jolla on oma tietoisuus kuin kuljettajallaan.

        Tulee mieleen Teslan sähköautot, jotka jo melkein ajattelee itsenäisesti ja tekevät kuskeistaan sikoja. Myös muutkin autot (Bemarit, Audit, Mersut) jotka manipuloivat hyvillä ajo-ominaisuuksillaan ja status-imagollaan kuskinsa sikailemaan liikenteessä. Voisiko sama käydä sielulle kehossa, joka saa kerrytettyä paljon valtaa ja/tai fyysistä voimaa? Eli keho ottaa sielun tietoisuudesta niskalenkin ja määrää tahdin? Tuli mieleen tämmönen analogia:

        https://www.youtube.com/watch?v=mwPSIb3kt_4


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe