Polttomoottoriautot jatkaa

Anonyymi-ap

Uusien polttomoottoriautojen 2035 jälkeen suuniteltu myyntikielto peruuntuu, koska eihän ole mitään järkeä hienojen autojen valmistuksen lopettamiselle. Täyssähköautoja voisi sanoa melkein tankeiksi niiden valtavan omapainon vuoksi, mikä taas vaikuttaa yllättävän paljon heikentävästi ajo-ominaisuuksiin varsinkin kaarreajossa kertoi ammattilainen.

44

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Punavihervassareiden valta loppuu vaaleissa💪 suomi hiilineutraaliksi 2100 vuonna😁

      • Anonyymi

        No niin loppuukin!!!! Jihuu!!!!!


    • Anonyymi

      Savo-Karjalassa on Perussuomalaisille tulossa jytky, eniten kansanedustajia, kepulta vähenee ainakin yksi edustaja.

    • Anonyymi

      Minkä taakseen jättää, sen eestään löytää.

    • Anonyymi

      Isoja autonvalmistajia on sanoutunut irti sähköauto huumasta ja jatkaa polttomoottoriautojen ja polttoaineen kehittämistä, vaikka jo nyt ajaminen on lähes päästötöntä.

      • Anonyymi

        Ja suurinta tuhlausta ja luonnonvarojen väärinkäyttöä on romuttaa ehjä hyvä ajoneuvo,tai vaihtaa se sähköautoon, jotkut hybridit ovat ihan pelleillyä,,,kun ajetaan loppuun niin bensa kuin diesel ja sitten kun sähkölaite on kaikille mahdollinen ostaa siis kaikille, eli on latauspaikka ja niitä on paljon,
        mutta nyky trendin tapaan ei edes tavallisia parkkipaikkoja rakenneta talojen asukkaille.

        Yhtenä mahdollisuutena pitää olla myös hinta jos keskihintainen auto tienpäällä on 2005 vuoden skoda tai corolla =3000 € max.

        Ja kuten persututtavani ihmetteli sähkönhinnan nousua ettei se voi haitata ketään; puita pesään vaan, mutta puita ei ihan kaikissa kerrostaloissa oikein voi polttaa....


    • Anonyymi

      Moni luulee ajavansa sähköautolla, kun istuu hybridin ratin takana, mutta sehän on polttomoottoriauto. Pitäisikö senkin valmistus lopettaa 2035 niinkuin on uhattu polttomoottoriautojen valmistukselle käyvän.

    • Anonyymi

      Onpa turvallista ajella polttomoottoriautolla, kun auton alla ei ole satojen kilojen saastepommi kuljetettavana.

    • Anonyymi

      Hirveää tuhoa ollaan tekemässä Suomen Lapissa luonnolle näiden akkuautojen vuoksi turmelemalla kaivoksilla kaunista luontoa akkumalmia kaivamalla. Turmeleminen on leviämässä muuallekin Suomeen.

    • Anonyymi

      Toki vielä saa polttiksia tehdä nokkosenkin aikaa, vaan kuka niillä ajaa, kun parin vuoden päästä bensa maksaa 7-9 euroa litra 🤣😂🚬

      osta nyt uusi käryauto 30 000 eurolla, kahden vuoden päästä sen arvo on 30 euroa...

      • Anonyymi

        Sepä, jos nyt ostaa bensa-auton, niin vuoden parin päästä sillä on romuraudan arvo. Eli noin 20 senttiä kilo🤩


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepä, jos nyt ostaa bensa-auton, niin vuoden parin päästä sillä on romuraudan arvo. Eli noin 20 senttiä kilo🤩

        Oliko hiki kun heräsit.


    • Anonyymi

      Lahdessa torin alla parkkihallissa lauvantaina räjähtänyt sähköauto on tiistaina syttynyt autoliikkeen pihalla palamaan ja tuhoutunut täysin. Palokunta nostanut sähköautoja varten tehtyyn konttiin palamaan lopullisesti, koska vedellä sammuttaminen on turhaa, jos ei saa upotettua veteen kokonaan.

    • Anonyymi

      Polttomoottorit on poikaa, eikä taru ole loppumassa kuin patterautoilla.

    • Anonyymi

      Niin, viimeiset uudet autot 2035 ovat käyttöiältään ainakin sinne 2050 asti että tänkin palstan jäärät on delannu jo ennen kuin tulee ajankohtaiseksi. Periaatteessa sähköautojen kohtalon ratkaisee se solid state teknologia joka on myyntivalmis 2030 seutuvilla. Jos se ei toimi kunnolla, niin sitten hevoskärryt takas muotiin

    • Anonyymi

      Hybridit ei pelasta maailmaa, vaikka jotkut tietämättömät pitää niitä sähköautoina. Niistäkin pellin alta löytyy polttomoottori, eli näidenkin valmistus loppuu ja arvo tippuu, täyssähköautoja on Suomen liikenteessä todella vähän.

    • Anonyymi

      Hybridi jos on tullut ostettua, niin se ei ole sähköauto, vaan paljon ylimääräistä tekniikkaa sisältävä sähköavusteinen polttomoottori auto.

    • Anonyymi

      Miellyttävä ajaa Teslalla ja naureskella kun ajaa huoltoasemien ohi, siellä polttiskuskit läträä haisevan polttonesteen kanssa ja maksaa siitä yli 2 ekee litra (pian 4-9 ekee) 😅🤣

      • Anonyymi

        Onneksi on tuota käteistä millä ostaa polttoainetta,vaikka ei ole töitä tarvinnu tehdä. Ikinä niiin rahaa tuntuu riittävän aina ja halpaa ollu bensa aina ei valittamista hinnoista vaikka nousisi 10e litralta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi on tuota käteistä millä ostaa polttoainetta,vaikka ei ole töitä tarvinnu tehdä. Ikinä niiin rahaa tuntuu riittävän aina ja halpaa ollu bensa aina ei valittamista hinnoista vaikka nousisi 10e litralta

        Sitten heräsin hikisenä ja aloin yrittämään tuloksetta ruosteista tojoani käyntiin, et pääsisi sossussa käymään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten heräsin hikisenä ja aloin yrittämään tuloksetta ruosteista tojoani käyntiin, et pääsisi sossussa käymään...

        Osuit oikeaan, oli vielä krapulakin.. 🤢


    • Anonyymi

      Hauska katsoa tienpäällä ajellessa, kun sähköautoa hiissataan hinurin lavalle ja lähdetään vapaata latauspaikkaa etsimään.

    • Anonyymi

      Saattaakin tulla pitkä keikka, kun turistin auto on ainoassa latauspaikassa ja kuski ravintolassa.

      • Anonyymi

        Saattaa tulla pitkä reissu, kun turistin auto pumpulla mutta tilin saldo 0 euroa eikä varaa tankata...


    • Anonyymi

      Tuskin rahattomana kukaan pumpulle menee, ehkä varkaat.

      • Anonyymi

        Käryautoilijat menee, ne elää käryuskossa, että pumpusta jotain tulisi vaikka rahaa ei ole 🤣😂


    • Anonyymi

      Eiköhän vähän pelota ajellessa, kun satoja kiloja painava akkupommi on näissä patteriautoissa persauksien alla.

      • Anonyymi

        No sinä varmaan pelkäät myös, että taivas putoaa niskaan!


    • Anonyymi

      Tyypillisen polttomoottorin hyötysuhde on noin 25% Eli 75% tankkiin lirutetusta haisevasta nesteestä muuttuu lämmöksi eikä vie autoa laisinkaan eteenpäin. Ei kovinkaan järkevää puuhaa?

      Vähän kuin tienaisi 100 euroa ja sitten heittäsi siitä 75 euroa roskiin 😆🤣

      Sähkömoottorin hyötysuhde on yli 95%

      Kumpi on järkevämpää? Siinnäpä petroolipäille miettimistä... 🤣😆😂

    • Anonyymi

      Patteriautosta maksettu älyttömän kova hinta pitää myös jakaa auton pitokuluihin, joko hirvittää.

      • Anonyymi

        Ei, sähkiksessä ei ole juuri ole huoltokuluja, sähkömoottori kestää ihmisiän ilman huoltoa, akuista ei vielä ole hirveästi tietoa, mutta jopa miljoona kilometriä ajettuja tesloja on tutkittu, moisen ajomäärän jälkeen akuissa vielä 80% jerkkua, mitä pidän aika saavutuksena.

        Samalla ajomäärällä polttiksella menisi jo kolmas moottori. Että mitenkäs tämä nyt menee 😂

        Ja kannattaa muistaa, kukaan ei enää kehitä eikä suunnittele polttomoottoreita, ainakaan autoihin. Niiden kehitys on nyt kertakaikkiaan haudattu. Loppu.

        Aina löytyy porukkaa jotka haraa kehitystä vastaan, se on normaalia. Aina kaikki uusi on pahaa ja rutinaa riittää. Tulee mieleen se suuri ja kuuluisa visiönääri kun apple toi ekan älykännykän markkinoille, että onpa pelle laite, täysin turha ja kukaan ei semmoista osta. Miten kävi? 😂

        Se on totta, että sähkikset vielä maksaa aika paljon, tämä johtuu siitä, että ne tehty premium kategoriaan. Mersut, Bemarit, ei ne polttiksinakaan koskaan halpoja ollut.

        Nyt jo tuli MG markkinoille, uuden sähkiksen saa alle 27 000 ekee! Ja hinnat koko ajan tulee alas. Aina voi harata kehitystä vastaan, pyykit voi käydä pesemessä pielisessä jos ei halua ottaa käyttää pesukonetta!

        Mutta se menee nyt vaan niin, että fossilisten juttujen polttelu on loputtava, muuten meidän viehättävä on pian autiomaa.

        Itse näkisin että vety olisi paras polttoaine, vety ei lopu ikinä, se on maailmankaikkeuden yleisin alku-aine. Mutta sen tuottaminen on vielä liian haastavaa kohtuulliseen hintaan. Mutta kannataa tajuta, ei sillä vedyllä enää polttomoottoria pyöritetä silleen kun nyt haisevalla bensalla. Moottorilla vain tuotetaan sähköä. Jos polttoaineena on vety, pakoputkesta ei enää sitä haisevaa, sinistä ja ties mitä savua tule. Tulee vain vesihöyryä :)

        Itse ajan Tesla s plaidilla, ymmärrän että ostin tämän vain siksi kun tää on ihan järjettömän nopea. Ja siksi kun pystyn, en elä kela tuilla :)

        Aina kun tulee uutta, ensin tulee ns premiun laitteet, sitten alkaa tulla halvempaa ja nythän uuden sähkiksen saa jo reilusti alle 30 tonttua, eli on tultu Skoda tasolle!

        Onko Tesla premiumia, no ei. Melkonen kyhäelmä, mutta joka teslan ostaa sen tietää. Kun + 100 000 eken autossa esim sateella tulee vedet sisään, siinä tulee vedet silmistä kun naurattaa 😂 Maalipintaa on jouduttu korjaamaan useamman kerran, paljon kaikkea pikku vikaa ja ärsytystä. Ne ei kuitenkaan ole sellasia, että tienpäälle olisi jäänyt. Tesla on jo niin suksee, että ne voisi myydä vaikka liikkuvan leivänpaahtimen ja porukka ostaa.

        Aina kun joku tulee Teslani kyytiin, ensin halutaan kokea, että oikeesti 0-100kmh 2.7 sekuntia. No kyllä 😆 Sähkömoottorin ihanuus on se, että vaihteita ei tarvia ja se aivan hervoton vääntö on heti ja koko ajan saatavilla, se tulee petroolipäille joskus yllätyksenä.

        Toinen on se, että ihanko oikeesti se osaa itsekseen ajaa? Kyllä se osaa, ja jos on nokkela, kuten minä, softasta saa päälle Elon moodin. Juhannuksena laitoin Teslan ajamaan Nurmeksesta Kolille, ja vain 2 kertaa jouduin puuttumaan suoritukseen. Talvella toki se aivan yhtä hyvin toimi. Normistihan, auto alkaa herjaa jos ei tiettyyn aikaan koske rattiin, niin kai yritetään testata ettei kuski ole kuollut 😆 Elon moodilla siitäkin pääsee eroon.

        Tässä minun kokemukseni patteriautoista.

        P.S En koskaan ole jäänyt tien varteen sähökön luppumisen takia. Loppuu se polttiksestakin haiseva neste jos ei ymmärrä tankata 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, sähkiksessä ei ole juuri ole huoltokuluja, sähkömoottori kestää ihmisiän ilman huoltoa, akuista ei vielä ole hirveästi tietoa, mutta jopa miljoona kilometriä ajettuja tesloja on tutkittu, moisen ajomäärän jälkeen akuissa vielä 80% jerkkua, mitä pidän aika saavutuksena.

        Samalla ajomäärällä polttiksella menisi jo kolmas moottori. Että mitenkäs tämä nyt menee 😂

        Ja kannattaa muistaa, kukaan ei enää kehitä eikä suunnittele polttomoottoreita, ainakaan autoihin. Niiden kehitys on nyt kertakaikkiaan haudattu. Loppu.

        Aina löytyy porukkaa jotka haraa kehitystä vastaan, se on normaalia. Aina kaikki uusi on pahaa ja rutinaa riittää. Tulee mieleen se suuri ja kuuluisa visiönääri kun apple toi ekan älykännykän markkinoille, että onpa pelle laite, täysin turha ja kukaan ei semmoista osta. Miten kävi? 😂

        Se on totta, että sähkikset vielä maksaa aika paljon, tämä johtuu siitä, että ne tehty premium kategoriaan. Mersut, Bemarit, ei ne polttiksinakaan koskaan halpoja ollut.

        Nyt jo tuli MG markkinoille, uuden sähkiksen saa alle 27 000 ekee! Ja hinnat koko ajan tulee alas. Aina voi harata kehitystä vastaan, pyykit voi käydä pesemessä pielisessä jos ei halua ottaa käyttää pesukonetta!

        Mutta se menee nyt vaan niin, että fossilisten juttujen polttelu on loputtava, muuten meidän viehättävä on pian autiomaa.

        Itse näkisin että vety olisi paras polttoaine, vety ei lopu ikinä, se on maailmankaikkeuden yleisin alku-aine. Mutta sen tuottaminen on vielä liian haastavaa kohtuulliseen hintaan. Mutta kannataa tajuta, ei sillä vedyllä enää polttomoottoria pyöritetä silleen kun nyt haisevalla bensalla. Moottorilla vain tuotetaan sähköä. Jos polttoaineena on vety, pakoputkesta ei enää sitä haisevaa, sinistä ja ties mitä savua tule. Tulee vain vesihöyryä :)

        Itse ajan Tesla s plaidilla, ymmärrän että ostin tämän vain siksi kun tää on ihan järjettömän nopea. Ja siksi kun pystyn, en elä kela tuilla :)

        Aina kun tulee uutta, ensin tulee ns premiun laitteet, sitten alkaa tulla halvempaa ja nythän uuden sähkiksen saa jo reilusti alle 30 tonttua, eli on tultu Skoda tasolle!

        Onko Tesla premiumia, no ei. Melkonen kyhäelmä, mutta joka teslan ostaa sen tietää. Kun 100 000 eken autossa esim sateella tulee vedet sisään, siinä tulee vedet silmistä kun naurattaa 😂 Maalipintaa on jouduttu korjaamaan useamman kerran, paljon kaikkea pikku vikaa ja ärsytystä. Ne ei kuitenkaan ole sellasia, että tienpäälle olisi jäänyt. Tesla on jo niin suksee, että ne voisi myydä vaikka liikkuvan leivänpaahtimen ja porukka ostaa.

        Aina kun joku tulee Teslani kyytiin, ensin halutaan kokea, että oikeesti 0-100kmh 2.7 sekuntia. No kyllä 😆 Sähkömoottorin ihanuus on se, että vaihteita ei tarvia ja se aivan hervoton vääntö on heti ja koko ajan saatavilla, se tulee petroolipäille joskus yllätyksenä.

        Toinen on se, että ihanko oikeesti se osaa itsekseen ajaa? Kyllä se osaa, ja jos on nokkela, kuten minä, softasta saa päälle Elon moodin. Juhannuksena laitoin Teslan ajamaan Nurmeksesta Kolille, ja vain 2 kertaa jouduin puuttumaan suoritukseen. Talvella toki se aivan yhtä hyvin toimi. Normistihan, auto alkaa herjaa jos ei tiettyyn aikaan koske rattiin, niin kai yritetään testata ettei kuski ole kuollut 😆 Elon moodilla siitäkin pääsee eroon.

        Tässä minun kokemukseni patteriautoista.

        P.S En koskaan ole jäänyt tien varteen sähökön luppumisen takia. Loppuu se polttiksestakin haiseva neste jos ei ymmärrä tankata 🤣

        Kerrankin asiallinen juttu, eikä parran pärinää.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pelottaisi ottaa sähkökulkine talon nurkalle koska palovaara on 85%.

      • Anonyymi

        Sulla on idiotiosmi varma 100% Ehkä koirasi leimahtaa liekkeihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on idiotiosmi varma 100% Ehkä koirasi leimahtaa liekkeihin?

        Sähköautolle ei suositella tallia talon yhteyteen, vaan erillinen talli, syyt oli vakavia.


    • Anonyymi

      Vety se tule olemaan, joka pyörittää sähköä :)

    • Anonyymi

      olipa MUKAVA JA KIIHKOTON juttu sähkiksistä.

      Meille tulee eka parin viikon myötä, ymmärrän haasteet jos asuu kerrostalossa eik latausta ole järjestetty.

      Tiedän että Tesla pystyy autonomiseen ajeluun, miksi jouduitte ajoon puuttumaan kaksi kertaa?

      • Anonyymi

        Moi

        Tesla ei hokannu kaikkia liikennemekkejä ja kun nopeusrajoitus muuttu (tietyä) 60 tesla halusi painaa 80 Sama toistui taisenkin kerran ja sama syy.

        Muuten olisin voinut koko matkan vaikka kaivaa nenää. Kolin neulasilmissä miätin, että ei voi onnistua, vaan onnistui!

        Nykyään mersuissa on jo paremmat autonomiset vehkeet, mut niissä puttuu "elon mode"


    • Anonyymi

      Olipa huippu juttu joltaan joka selitti perein poimin. Sähkiksen

    • Anonyymi

      mua kiinnoistaa tuo atomominen ajaminen.

      siis oikeesti tarkoititko etttä auto ihan itse osaa vaikka hyvärilästä kolille?

    • Anonyymi

      Matka sujuu vähän hitaasti, kun auton ohjelmointi on tehty niin, että pitää käydä kaikissa matkan varrella olevissa S-Marketeissa.

    • Anonyymi

      Teslat liikenteessä näyttää vähän niinkuin tankeilta, vaikka sota ei vielä olekaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      156
      3979
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      60
      1535
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      274
      1295
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      44
      1074
    5. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      305
      1056
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      53
      992
    7. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      68
      963
    8. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      54
      939
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      52
      934
    10. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      65
      904
    Aihe