Vuokra-asunnon haku Pöytyän kunnalta

Anonyymi-ap

Eräs tuttavani haki kunnan vuokra-asuntoa Pöytyän kunnalta ja hänelle tarjottiin yhtä asuntoa Kyröstä, joka oli juuri vapautumassa. Sanottiin, että siihen tehdään lopputarkastus ja jos tarvitsee, niin remonttia vielä, minkä tarvetta saattaa olla edellisen asukkaan jäljiltä.
Tuttava sanoi että kyllä hän sen voi ottaa, haluaa tietysti vielä nähdä sen asunnon, mutta olisi jo tämän hetkisten tietojen mukaan juuri hänelle sopiva.
Kunnalta lupasivat heti ilmoittaa, kun tarkastus on tehty ja sopivat sitten esittelyajan ja asunto on siihen asti tuttavalleni varattu.
Hakemushan oli jo tehty ja kunnan asuntosihteerillä oli tiedossa mm. se, että tuttavani on liikuntarajoitteinen(rollaattori tarvittaessa, kävelykeppi muulloin) ja että hänellä on lemmikkejä. Ja nuo sopi vuokranantajalle, sanoi vielä, että kunnan asuntoihin on lemmikit sallittuja ja tämä ko asunto sopii kyllä hänen tasoiselleen liikuntarajoitteiselle, kun hän ei ole kuitenkaan pyörätuolipotilas.
Hän kävi perjantaina katsomassa asuntoa huoltomiehen kanssa ja huoltomies oli ollut muuten ok ja asiallinen lemmikeistä lähtien, mutta oli yhtäkkiä vaan sanoa pamauttanut, että koiriahan ei sitten paskateta piha-alueella eikä nurkkiin muutenkaan. Oli kait olettanut automaattisesti, että rollan kanssa kulkevasta ei ole ulkoiluttamaan koiria. Vielä kun tuttava oli sanonut, että asunto on hyvä silläkin, kun täällä mahtuu rollankin kanssa kulkemaan(näytössä oli pelkän kävelykepin kanssa).
Sitten huoltomies oli vielä sanonut, että on rauhallinen taloyhtiö ja ko kämpän naapureina on ukrainalaisia. Mustalaisista oli ruvennut puhumaan lisäksi, että niitä asui täällä joskus, mutta ne saatiin onneksi pois täältä. Oli puhunut vielä asian jotenkin siten, että se mustalaisuus oli ollut ongelma eikä niinkään se, että heistä oli ollut häiriötä.
Tuttavani sanoi siihe vaan, ettei hänellä nyt ole mitään ketään vastaan ihan silläkään, kun hän nyt tulee ihan hyvin toimeen kaikkien kanssa ja hän muuten elelee rauhassa aika paljon omissa oloissaan muuten. Eli ettei häntä haittaa mustalaisetkaan sen enempää kuin muutkaan vähemmistöihmiset. Ja että kun hänellä ei ole mitään huonoja kokemuksia mustalaisistakaan, ne kerrat, kun hän on ollut juttusilla/tekemisissä, niin ovat olleet ihan mukavia ja asiallisesti käyttäytyviä.
Niin tämä huoltomies oli vaikuttanut yllättyneeltä ja kysynyt jotain metkasti, jotenkin tuli tunne, että oli olettanut tutun vastauksen perusteella hänen olevan myös mustalainen tai että tutullani on ainakin lähipiirissään mustalaisia. Mitä hänellä ei ole.
No, kuitenkin, viikonloppu meni ja maanantai tuli ja tuttavan piti soittaa vuokrasihteerille sopiakseen, milloin he tekevät vuorkasopimuksen, niin tämä sihteeri ehtikin soittamaan ensin häenlle ja hän perui koko homman.
Vetosi siihen, että kun tuttavani kulkee rollaattoin avustuksella ja kun hakemuksessa ei ollut lemmikeistäkään mitään mainintaa eikä tietoa ylipäätään. Ja totesi vielä, että ko asuntoyhtiö onkin myyty yksityiselle taholle ja vuokrat tulee nousemaan rajusti sen vuoksi. Ja mitä kaikkea nyt olikaan selittänyt.
Tuttavalleni tuli sellainen olo, että huolto"ukolla" oli kaiketi ollutkin sitten jotain sitä vastaan, että hän muuttaisi siihen yhtiöön juuri näistä johtuen, mistä oli ollut puhetta näytön aikana. Vielä kun tuttavani lemmikeistä oli ollut tämän sihteerinkin kanssa puhetta, kuten myös hänen liikunta-apulaitteista.
Ja tuo oli niin helvetin outo asia, että taloyhtiö olisikin ollut jo myyty toiselle taholle, sekin tuli ihmeesti viikonlopun aikana, siitä ei ollut mitään mainintaa kunnan sivustoilla eikä siinä vaiheessa, kun he olivat yhteyksissä tämän vuokraamisen tiimoilta. Kun ainakin oman käsityksen mukaanhan kunnan olisi kuulunut sanoa asiasta viimeistään siinä vaiheessa, ettei kunta omista enää ko vuokrataloa/sen hallintaoikeus vaihtuu uudelle omistajalle ajankohtana X, kun tuttavani tiedusteli tätä asuntoa. Tai siis kun kunta tarjosi sitä tuttavalleni.
Eli tuon asunnon saanti tyssäsi kaiketi tuohon tuttavani liikuntarajoitteeseen ja siihen, ettei lähtenyt mukaan tähän mustalais- ym vähemmistövastaisuuteen, minkä hän toi ilmi tälle huoltomiehelle. Ettei hänellä ole tarvetta inhota vähemmistöjä, kun hänellä ei ole niistä huonoja kokemuksia eikä hän ole vähemmistöjen kanssa muutenkaan tekemisissä, kuten ei ole juuri muutenkaan ihmisten kanssa lähintä piiriä lukuunottamatta.
Mainitsin kyllä tutulleni, että olisi nyt vaan ollut ihan hiljaa noista asioista ja antanut tämän huoltomiehen natista aikansa mitä nyt natisikin.
Mutta tuli vain mieleen, että eikös tuo ole laitontakin tehdä vuokranhakijaa kohtaan tuollaista?
Mm. evätä asunnon saanti liikuntarajoitteeseen vedoten, ainakin tuollaisessa tilanteessa kun hänen tasoisesti liikuntarajoitteinen olisi pystynyt asumaan ko asunnossa hyvin. Ja taas mielipiteet vähemmistöistäkään ei käsittääkseni ole syy evätä asuntoa toiselta, vielä kun kunta tosiaan itse sen tarjosi tutulleni.

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko saanut selvyyttä asiaan ?

      • Anonyymi

        Ei ole tullut selvyyttä.
        Ei kyllä ole oikein haluja alkaa "tappelemaankaan", itse en nyt tietenkään voi läheiseni puolesta tehdä ainakaan kyselyjä isompia toimenpiteitä, että hänen itsensä on sitten laitettava selvityspyyntö ja valitus vireille, jos hän tahtoo.
        Mutta katsotaan.
        Tässä nyt on 2 muuta asuntoa tiedossa, että tietty jos jompi kumpi natsaa, niin sittenhän on ihan sama vaikka tekisivät minkinrehua tuosta asunnosta, kun kerta siihen ei asiallinen vuokralainen kelpaa.
        Mutta tietysti jo periaatteen vuoksi tällaiset asiat täytyisi laittaa tutkintaan tm toimenpiteen alle.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe