Kaksitahtisen kaasarista

Anonyymi-ap

Terve,

2-tahtinen Yammu 20hv autolube (noin 2006) käy ja käynnistyy hyvin, mutta moottorin parhain teho on jo kadonnut jonnekin. Ei liidä vene enää entiseen malliin. Tehot ovat alentuneet pikkuhiljaa muutaman vuoden kuluessa. Sattuukos joku tietämään kokemuksesta, voiko se johtua kaasarin likaantumisesta? Eli saattaisiko kaasarin putsaaminen auttaa asiaan? Mitä huoltoliikkeet siitä työstä yleensä veloittavat suurin piirtein?

7

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sylinterit väljistyy, tulee pientä vuotoa sinne tänne, veneeseen kertyy painoa, vedenvastus kasvaa jne.ei siinä kaasarin putsailut auta.

    • Anonyymi

      En osaa arvailla olisiko kaasarin putsauksesta apua, oma vastaava vanhempi kone on toiminut moiteettomasti toistakymmentä vuotta omassa vähäisessä käytössä, tuskin siinä mitään oleellista kulumista tai väljentymistä on, eikö kunto siltä osin pitäisi ilmetä siitä että puristukset ovat jokseenkin tallessa kun kokeilee käsikäynnistyksellä. Omassa 20 Hp autolubessa (käsikäynnistys) on 2 kaasaria.

      Hinnoittelusta on sen verran kokemusta, että jouduin pari vuotta sitten viemään Yamaha 25 hp nelarin pääkaupunkisudun merkkihuoltoon kaasarin putsaukseen vanhentuneen 95 bensan aiheuttamien tukoksien takia. Vianetsintä - kun en tiennyt ongelman syytä ja lähtötiedot johtivat harhaan - ja muistaakseni kahdesti suoritettu ultraääniputsaus ja tietenkin koekäyttö tuntiperusteisella veloituksella teki yhteensä noin 400 e. Koneessa on yksi kaasari. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun sain veneen mukaan mökille ajoissa juuri lomalle lähtiessä. Hyvä että ongelma oli yksikaasarisessa :)

    • Anonyymi

      Voisiko käärmeöljyistä olla apua. Esim startrone bensini, puhdistaa polttoainejärjestelmää yhtenä ominaisuutena.

      Itsellä kokemusta diesel startronesta, kone savutteli ja tupla-annoksella (shokki hoito) suuttimet tai mitkä lie puhdistuivat ja savutus loppui.

      Noita bensini linjojen puhdistus aineita on useita tuotemerkkejä...

    • Anonyymi

      Motonetistä ym löytyy kaasarin putsaus aineita,sitä ja pienkone bensaa tyhjään tankkiin ja ajoa niin kaasarit kyllä putsautuu jos ei auta niin purku ja rassaus kaikille kanaville ohuella kuparisella sähkö johdon säikeillä. Toinen yleinen vaiva tukkeutunut karstoittunut pakosarja/putki, alentaa tehoja ns hitaasti hivuttaen, ei lähde enää liukuun rivakasti eikä kiihdy se vaiva hyvin yleinen 2 t koneissa. Pakosarja auki ja putsaus jollain pitkällä raudalla joskus joutuu irroittaan koko kone osan,poverin ja sit helpompi putsata pakoputki. Vene tai koneliike hinnakas ja 2 t koneen huolto korjaus jo hullun hommaa kun koneen arvo joskus pienempi kun lasku koneliikkeestä. 2 t koneilla enää ns käyttö arvo,vain umpi hullu/tyhmä maksaa niistä hintoja joita pyydetään netissä ym myynneissä. 2 t sopii enää vain ns tee se itse miehille jotka osaa itse huoltaa/korjata vehkeet.

      • Anonyymi

        Hyvä pointti, muistan mopopojuna, kun 2t bensaa myytiin sellaisesta käsipumppu tsydemistä ja sekoitus oli usein hieman rikasta, niin tosiaan pako käyrään alkoi kertyä öljyä joka paloi kiinni ja alkoi kasvaa umpeen hissukseen.

        Karpan poisto ei ollut helppoa, mutta väkivalta auttoi ja olisiko kuumennettu kosanilla tai jollain en muista, kun aikaa kulunut mahottomasti.


    • Anonyymi

      Terve,
      ja kiitti kommenteista. Niin olen minäkin ymmärtänyt, ettei (tupla)kaasarin putsauttaminen ole Yamahan perämoottorihuolloissa ihan halpaa lystiä. Pienkonebensaa ja käärmeöljyjä on helppo kokeilla. Pakokanavan putsaus sujuisi varmaankin kätevästi samassa yhteydessä kuin vesipumpun siipipyörän vaihto. Mutta kuinkas lienee, voiko bensapumpun kalvo vanhentua niin, että tehot samalla alentuvat? Vai oireeleeko kalvo eri lailla?

    • Anonyymi

      Bensapumpun kalvo vaivaa yleensä kaikilla kierrosalueilla helppo testata jos kone nykii tai tehoton niin pumppaa käsipumpusta ajaessa ja jos tehot nousee ja käynti paranee niin silloin vikaa pa puolella. Epäilisin kyllä pakopuolen karstoittumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe