Meitä on 4 sisarusta äidin kuoleman jälkeen. Äiti testamenttasi yhdelle meistä oman asuntonsa. Asunnon toisessa on myös yksi perillinen, joka on aikoja sitten ostanut sen äidiltä ihan laillisesti. Asunnoista on nyt tehty muutama vuosi sitten Asunto Oy kun äitini vielä eli. Koko tontti liitettiin Asunto Oy:hyn muutama vuosi sitten. Hallintaoikeudeksi laitettiin 50v . Eli sille, joka on ostanut aikoinaan osan talosta ja nyt testamentissa testamentatun äidin asunnon. Mitä me kaksi jäljelle jäävää perillistä saadaan? Ei mitään? Ainoastaan se osuus mikä on talletuksena esim. pankissa, hyvin vähän. Joutuuko nämä kaksi perillistä maksamaan yhtään mitään testamentatusta asunnosta meille toisille? Entä tontista? Äidillä todettiin muistisairaus 7v sitten, mutta alkoi pahenemaan vasta noin 3-4v sitten.
Kahden perillisen huomiotta jättäminen
5
153
Vastaukset
- Anonyymi
Kysymys lienee alunpitäen paritalosta, joka on muodostettu asunto-osakeyhtiöksi.
"Hallintaoikeudeksi laitettiin 50v . Eli sille, joka on ostanut aikoinaan osan talosta ja nyt testamentissa testamentatun äidin asunnon."
- Kuka tontin omistaa? AsOy? Äiti/äidin kuolinpesä? Kaupunki? "Eli sille, joka on ostanut aikoinaan osan talosta ja nyt testamentissa testamentatun äidin asunnon." ??
"Joutuuko nämä kaksi perillistä maksamaan yhtään mitään testamentatusta asunnosta meille toisille?"
- Miksi sen perillisen pitäisi jotain teille maksaa, joka "aikoja sitten" on toisen asunnon "laillisesti" äidiltä ostanut. Eihän tuo asunto kuulu äidin perintöön. Eri asia on, jos hän sai ostaa asunnon niin halvalla, että se osaksi voitaisiin tulkita ennakkoperinnöksi.
- Testamentilla asunnon saanut on eri asemassa. Jos testamentti estää teitä saamasta lakiosaanne eli puolta lakimääräisestä perintöosuudesta = 1/8 osaa äidin jäämistön arvosta, teidän kunkin tulee esittää tuolle perilliselle todisteellinen lakiosavaatimus 6 kk:ssa siitä lukien, kun testamentti on annettu laillisesti tiedoksenne (antamalla siitä oikeaksi todistettu jäljennös). Tontti on mukana asunto-osakkeiden arvossa.
"Äidillä todettiin muistisairaus 7v sitten, mutta alkoi pahenemaan vasta noin 3-4v sitten."
Et kerro, milloin testamentti on tehty. Jos loppuvaiheessa, saattaa olla, että muistisairaus oikeuttaisi testamentin julistamisen pätemättömäksi. Lääkärin lausunto ym. näyttöä tarvitaan. Kanne käräjäoikeudessa on nostettava 6 kk:ssa testamentin tiedoksi saamisesta.- Anonyymi
Tontin omisti äitini, nyt se on liitetty Asunto Oy:lle.
Ei tietenkään ole perinnössä puhetta tuosta paritalon toisesta osasta, joka on ostettu laillisesti. Tuo puolikas talosta ei kuulu perintökysymykseeni lainkaan. Eihän siitä voi perintöä saada. Asetin kysymykseni varmaan huonosti. Talossa on toinen samankokoinen asunto, joka on testamentattu yhdelle sisarukselle. Siis tästäkö saisi 1/8 osan. Entä tontti, joka kuuluu Asunto Oy:lle? Saako siitä saman 1/8. Testamentti on tehty ennen äitini virallisesti todettua muistisairautta, mutta häneltä on kaksi sisarusta pyytänyt allekirjoituksia joihinkin papereihin ainakin kaksi kertaa nyt vuoden aikana, kun muistisairaus oli edennyt jo pitkälle. Äitini kysyi silloin mitä papereita nämä on, sisarukseni sanoivat niitten olevan "vaan" asuntopapereita. Olen ollut paikalla kun äitini allekirjoitti ne.
- Anonyymi
Se yksi teistä sisaruksista saa testamentatun asunnon, jos testamenttiin vetoaa. Rikkooko asunnon testamenttaus lakiosaanne, jota te ilmeisesti vaaditte?
Lakiosa on puolet velattomasta perintöosasta. Lakiosan voi maksaa myös rahassa.- Anonyymi
Emme tavallaan vaadi mitään, mutta monet ihmiset ovat sanoneet, että yhdelle sisarukselle testamentatusta asunnosta kuuluu meille muille maksaa 1/8 rahana. Olemme siinä käsityksessä, että testamentattu asunto, sekä tontti, joka on liitetty Asunto Oylle kuuluu molemmat asunnot, jättävät meidät toiset perinnöttä, koska tontissa on Asunto Oyn 50v hallintaoikeus.
- Anonyymi
Onko äitinne jälkeen tehty perunkirjoitus? Siihen listattu äitinne omaisuus? Sitä omaisuutta te perilliset olette jakamassa.
Neuvoisin ottamaan yhteyttä juristiin. Hän kertoo mitä tässä tilanteessa on järkevää tehdä. Kannattaako vaatia lakiosaa. Jos äidin peruskirjassa listattu omaisuus jaetaan neljään osaan, se on se määrä, jota normaalisti saisit. Lakiosa on tästä puolet eli 1/8 osa. Jos tuo 1/8 osa ei testamentin takia täyty, kannattaa sinun vaatia lakiosaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1282210Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3451820- 391504
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii291305Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em941173- 541133
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua281035Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul327877Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles104810Annan meille mahdollisuuden
Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil53722