Vielä azoreista

Tyttö20

Nyt on ollut azoreista juttua enemmänkin, mutta kysyisin vielä muutamia juttuja teiltä jotka olette siellä jo käyneet. Tietääkö joku mitä suunnilleen maksavat nuo valasretket ja toiseksi, millainen sää siellä on heinäkuussa? Kai siellä aurinko paistaa ja on lämmin, vai?=)Onko siellä jotain hyviä hiekkarantoja, jossa voisi hankkia rusketuksen kotiin tuliaisiksi?=)

9

2239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MagicFly

      Olen menossa elokuun lopussa Azoreille ja kyselin Hispanialta retken hintaa. Ilmeisesti n.45-50e on valas-ja delfiinisafarilla hintaa. Olisi todella kiva kuulla itse retkellä olleelta kokemuksia!

      • muun järjestäjän kautta?

        Sama juttu, Azoreille menossa ja haluaisin tietää myös ko. retkestä enemmän. Kannattaako varata retki juuri Hispanian kautta vai käyttää muita retkien järjestäjien palveluita ?

        Tässä vielä muutama linkki Azoreista kiinnostuneille.

        www.drtacores.pt
        www.destinazores.com
        www.portugal.com


      • AY 2935

        Kovin vaisuilta vaikuttavat tälle palstalle kirjoittaneiden valaskokemukset. Minulle kävi heinäkuun ensimmäisellä viikolla paljon paremmin: venekuntamme näki n. 10 kaskelottia, muutaman pallopäävalaan(?) - englanniksi pilot whale - sekä suuren delfiiniparven.

        Paikalliset ammattilaiset suosittelivat valasretkeä tehtäväksi aamupäivällä, koska meri on silloin rauhallisempi ja valaiden tapaaminen todennäköisempää. Hyvä neuvo! Varaa paikka aamulähtöön, joka ainakin Cetaceos-firman aikatauluilla merkitsi alkamisaikaa 8.45. Cetaceosin myyntikoju on rantakadun parhaalla paikalla ja isompi toimitila löytyy Marina Atlantico -hotellin taustalta parin korttelin päästä. Merelle ei lähdetä tuosta vain, sillä talo tarjoaa ensin pikaluennon meren elämästä ja käytännön järjestelyistä.

        Muitakin valassafarijärjestäjiä on, mutta Cetaceosin valtti on liukasliikkeisten kumiveneiden käyttäminen: pääset lähes kosketusetäisyydelle keskelle delfiiniparvea!

        Homma vaikuttaa eettisesti hyvin reilulta. Veneen kipparina toimi oikea biologi, joka korosti retkeläisten olevan liikkeellä eläinten ehdoilla, häiritsemättä ja ilman vaatimuksia. Siksi kaskelotteja katsellaan vähintään 50 metrin päästä, mutta delfiinit tulevat oma-aloitteisesti veneen vierelle.

        Hinta oli 45 euroa hengeltä ja reissu kesti kolme tuntia. Kannattaa varautua suojaamaan itsensä auringolta, tuulelta sekä sateelta, koska Keski-Atlantilla tarjolla on tätä kaikkea nopeassa rytmissä. Eväsreppu mahtuu mukaan, mutta varsinaiset "mukavuudet" alukselta arvatenkin puuttuvat. Veneessä istutaan kuten moottoripyörän satulalla, joten hameväen kannattaa harkita, pukeutuako sittenkään miniin...

        Risteilyalus Ahvenanmerellä keinuu paljon inhottavammin kuin pikkuvene Atlantin aalloilla! Kumiveneessä näet maininkien rytmin, joten liike on jotenkin luontevampaa. Kukaan 10-henkisestä porukastamme ei vaikuttanut pahoinvoivalta, vaikka paluumatka tehtiin aikamoisessa aallokossa.


    • Jules

      Tultiin Azoreilta pari vkoa sitte, meille sattu kevään paras vko, kun oli joka päivä lämmin ja aurinko paisto! =) En itse käynyt valas/delfiiniretkellä, mutta kuulin kommentteja retkestä..kumiveneellä mennään kauas merelle, eikä valaita nähty, ainoastaan delfiinien eväitä. Ei ne delfiinit siellä hypi samalla tavalla vedenpinnan yläpuolelle kuin jossain särkänniemessä. Retken hinta-laatusuhde ei ollut kohdallaan! Ja useimmiten siellä atlantti puskee päälle aika kovaa, niin jotkut olleet merisairaita koko retken ajan. Vaikkei retkeä järjestetä tosi huonossa säässä. Hiekkarantoja ei paljoa ole, muutama tosin..mutta niissäkin aina kova aallokko, vaarallista mennä uimaan. Ponta Delgadan lähellä pari hyvää rantaa. Muuten aivan mahtava kohde! Täytyy päästä uudestaan! Hyvää lomaa kaikille sinne meneville!

      • MagicFly

        Juuh, no mähän ajattelinkin, ettei siellä varmaan kovin hyvää näkymää niihin valaisiin ja delfiineihin saa. Ja matkakumppani pelkäsikin, että tulee merisairaaksi ja kertomasi vaan vahvisti sitä. Että käytetään ne rahat johonkin muuhun aktiviteettiin! Melko kallis hinta kyllä parista selkäevästä...


      • Vähän

        mutta asiaa. Meritaudin sietokyky kannattaa testata enne valasvajaata keikkumista. Eihän sieltä pääse edes karkuun.


      • Nimetön

        Oltiin heinäkuun alussa viikko Azoreilla ja osallistuttiin valasretkelle. Olimme iltapäivän lähdöllä ja emme nähneet valaita. Tosin aamuretkellä valaita oli näkynyt, mutta meidän kannalta aamuretki oli jo täynnä.

        Tuohon pahoinvointiin voisin sanoa, että itse olen _aina_ huonovointinen laivassa (esim ruotsinlaiva/sisävesilaiva/) ja jo satamassa. Onneksi kumiveneellä liikkuminen ei aiheuta keinumista, joten siinä harvemmin tulee merisairaaksi. Itselläni ei ollut mitään ongelmia pahoinvoinnin suhteen tuolla retkellä. Ja mikäänhän ei estä ottamasta matkapahoinvointipillereitä. Tosin täytyy myöntää, että ne Atlannin vaahtopäiset aallot on aika isoja (lisäksi meidän kumivene oli kaikista pienin ja istuttiin vielä keulimpana -> hyviä kuvia, mutta lujaa sai pitää kiinni).

        Hinta/laatuun voisin kommentoida sen verran, että itse ajelu isoilla aalloilla oli mielenkiintoista. Lisäksi delfiinejä näkyi kymmeniä ja ne uivat aivan veneen vieressä. Ja menkää sinne aamuretkelle kuten joku täällä jo ehdottikin.

        Niin, ja jos aalloilla pomppinen ei miellytä, valittava on myös isompia veneitä (esim 30 hengen vene), mutta se taas luultavasti keinuu enemmän...

        Erittäin suositeltavaa!


        t. matkailija x2 (27v)


    • maili

      Me olimme Azoreilla toukokuun lopussa. Ilmat olivat hyvät ja hotellimme oli meren rannalla ( Bahia Place) Uimarantoja ei kuulemma kauheasti ole, mutta tämä ranta hotellimme vieressä oli todella hyvä, kuulemma saaren paras. Muutenkin voin suositella hotellia, etenkin lapsiperheille. Tilavat ja isot huoneet sekä rauhallinen sijainti.

      • VilaFranca

        Paras UIMAranta Sao Miguelilla on Vila Franca da Campon edustalla olevalla saarella, Ilheu de Vilalla. Venematka edestakaisin maksaa 2€ ja saaren laguuni on uimiseen sopiva ja tyyni kelillä kuin kelillä. Jos mukana on maski ja snorkkeli, voi pongata vedestä helposti yli kymmenen lajia kaloja.
        AURINGONOTTOON löytyy etelärannikolta Bahia Placen lisäksi Praia de Populo vain 4 km päässä Ponta Delgdasta. Toki niilläkin voi uida, jos keli on muuten sopiva ja lippu vihreellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe