Naapurikateus naurattaa

Anonyymi-ap

Muutimme uuteen taloyhtiöön vajaa kaksi vuotta sitten. Tässä taloyhtiössä ei ole aurattu urakoitisijan toimesta asuntojen pihaluiskia aiemmin, vain pääväylät.

Yli 30 vuotta täällä jokainen kolasi oman luiskansa ulko-oven eteen (10-20m), minäkin viime talvena. Kovaa hommaa lopputalvesta.
Ostin tänätalvena sitten lumilingon ja kas kummaa, kai se lumilinkous näytti liian helpolta, joten ykskaks urakoitsijan urakkaan lisättiin myös noiden kujien putsaus lumesta. Myös meidän. Kiva.

Muita vastaavia oli ettei taloyhtiön urakoitsijalle maksamat rahat riittäneet kuin osan huonojen ja vaarallisten puiden kaatoon, ne rahat loppui juuri minun takapihan puolikuolleen puun kaatamiseen No, kaadoin sen itse.

Tein eka kesänä omalle takapihalle pienen kopin, johon mahtui just talvirenkaat. Seuraavassa yhtiökokouksessa oli tehty päätös, ettei uusille (eli minun) "varastorakennuksille" anneta rakennuslupaa, ok purin höskän.
(osalla asukkaista on takapihallaan leikkimökkejä ym rakennelmia, mutta ne sai toki jäädä)

Aloin talvella ruokkia lintuja takapihallani ja kas, tuli pääätös, jossa kiellettiin lintujen talviruokinta. (oma ruokkimistelineeni oli metalliverkkoputki, jossa oli 1kg:n talipähkinäpötköjä, siistiä ruokintaa siis). Ok, ei ruokita (ainakaan niin, että naapurit näkisi ;-)

Kun kaadoin sen lahon puun (10m korkea), niin yksi pätkä siitä kaatui taloyhtiöntontin lautaaidan päälle katkaisten aidasta muutaman lankun.

Seuraavana päivänä hain kaupasta valkoista aitalautaa ja ennen kuin ehdin aloittaa työn, niin isännöitsijä soitti. Oli tullut valokuva särkyneestä aidasta ja kauhistelu, että taloyhtiön aita on särjetty.
Sanoin isännöitsijälle, että minulla on uudet laudat tässä edessä ja korjaan aidan saman päivänä, kuten tein.
(oli muuten kylmää hommaa avokäsin, pakkasta oli 13 astetta)


Summa summarum, olisiko kyse naapurikateudesta, vai onko kaikki pelkkää sattumaa. itse oletan, että joku ei tykkää kun tulee uusi asukas ja se tekee itselleen uuden terassin ja muutenkin pistää oman asuntonsa kuntoon.

14

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alokkaan pitää vanhemmilta asukkailta kysyä josko voin niin tai näin tehdä.

      • Anonyymi

        Juu, 30 vuotta talossa asuneet pitää uusia tulijoita ulkopuolisina.

        Mutta nuo ihme oikut ihmetytti.

        ps ne teettää taloyhtiön laskuun kyppäriremontteja asuntoon pariin vuodessa ja me lienemme listalla viimeiset eli meille joskus viiden kymmenen vuoden kuluttua, ehkä. Tosin isompaa tarvetta en näe ainakaan omassa kylppärissä.


    • Anonyymi

      Säälin naapureitasi.
      Häiriköit, meluat, haastat riitaa.

      Ei yhteisiin pihoihin rakenneta luvatta.
      lintujen ruokinta on takuuvarna riidanaihe rottien takia.

      Puun kaatamalla aidan päälle aiheutat myös sivullisten turvallisyudelle vaaraa. Olisi kuuluut tulla rikosilmoitus.


      Ja kuvittelet kateutta siitä että häiriköit jametelöit.

      Vaikutat luonnehäiriöiseltä. Ehkä psykoosi lisäksi.

    • Anonyymi

      Tuskin kukaan kadehtii ihmistä, joka katsoo oikeudekseen rakentaa luvatta yhteiseen pihaan. Osakepihat yhteisiä ei omia, ja muutenkin rakentamiset yleensä ihmisillä tehty siinä vaiheessa kun muutetaan. Joka tällaista vielä muuton jälkeen tekee, on aika harvinaista ja yleensä keskustellaan niiden kanssa, joille häiriötä aiheutetaan ja kerrotaan kestosta ja tehdään mahdollisimman ripeästi.

      Kukaan ei oikeasti kadehdi sinua. Miksi luulet niin?
      Ehkä pelkoa tai harmistusta siitä, että muutit naapuriin.

      Kaikki ei myöskään tykkää lintujen ruokinnasta nykyään, kun rottakannat ovat lisääntyneet.

      Puu pitää osata kaataa, jos siihen ryhtyy ja vahinkoa ei saa tapahtua, niin että aiheuttaa muille vaaraa. Sinulla ei ole omaa pihaa, vaan osakekerrostaloissa on vain yhteinen piha, vaikka hallinnassasi olisikin osa yhteisestä pihasta et olisi saanut koskea yhteisen pihan puihin itse puhumatta muille pihan omistajille.

      Kuulostaa siltä, että aiheutat pihalla oleskelullasi harmia ja pelkoa ja haittaa naapureillesi. Sinua ei kadehdita.

    • Anonyymi

      Osaketalossa ei ole mitään omaa, asuntokin on vain sinun hallinnassa. Omaa terassia ei saa rakentaa luvatta yhteiseen pihaan.

      Herää kysymys, onko tämä aloitus totta.

    • Anonyymi

      Lumilinkoakaan tuskin kukaan kadehtii.

      Ei normaalissa osaketalossa ole missään tilaa lumilingolle, polut asuntoon tehdään käsin. Koskaan en ole kuullut, että olisi lumilinko jollain, koska säilytystilaa ei ole.

      Herää kysymys, miksi joku hakuaisi keksiä tällaisen jutun.

      Lumilinko maksaa 500-2000.

      Hinta pitäisi olla ehkä 10 kertainen, jotta olisi eettistä kaivaustoimintaa jota harva omalle takapihalle haluaa mutta viedään niitten takapihalle, joilla ei ole taloudellisia resursseja vastustaa suuryhtiöitä ja suuryhtiöt vain tappavat Afrikan ihmiset, jotka vastustavat. Lapset jäävät kodittomiksi kaduille ja heitä länsimaiset trofimetsästäjät, asekauppiaat ym turistit käyttävät osaa lapsista hyväkseen, poliisit myös ja hakkaa, kunnes lapset surua ja kärsimystä kestääksen käyttävät huumeita. Usein myös pakotetaan myymään niitä. Huumekaupan Pyramidin johto löytyy suomesta ja muista rikkaista maista.


      Ja pihaan kuten asuntoonkaan ei saa rakentaa mitään omin luvin. Et omista asuntoa. Omistat osakekirjan. Se oikeuttaa sinut hallitsemaan asuntuo, jos noudatat järjestyssääntöjä eli naapureille ei saa tulla meluhaittaa tai muuta haittaa.

      • Anonyymi

        Kyllä osakas omistaa koko roskan muiden osakkaiden kanssa taloyhtiön kautta. Ei niitä ainakaan isännöitsijä omista.

        Kuulostaa siltä että taloyhtiön puheenjohtaja haluaa kiusata sinua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä osakas omistaa koko roskan muiden osakkaiden kanssa taloyhtiön kautta. Ei niitä ainakaan isännöitsijä omista.

        Kuulostaa siltä että taloyhtiön puheenjohtaja haluaa kiusata sinua.

        Koskahan tämä asunto-osakeyhtiön omistusasia lopullisesti selkiää ihmisille. Asunnot on asunto-osakeyhtiön omaisuutta. Jos firma kaatuu, osakkaat menettävät asuntonsa. Eli ne myydään jollekin, jos sattuu ostaja löytymään.


    • Anonyymi

      Tuskin kyseessä on kateus vaan enemmän se, että muut havahtuivat kun teit parannuksia.

      Lintujen ruokkiminen pihalla on typerää ja houkuttelee rottia. Lisäksi linnut paskovat rakennuksiin. Mikset vie ruokintpistettä lähimetsään,?

      Pikku varaston rakentaminen pitäisi ottaa esille yhtiökokouksessa ja selvittää mitä rakenteita saa tehdä ja millä luvalla. Jos muilla on leikkimökkejä saat yhdenvertausperiaatteen mukaan rakentaa vastaavan kunhan siitä ilmoitat.

      Vaarallisten puiden kaato kuuluu yhtiölle ja sinun olisi kannattanut vaatia omankin puun kaatamista, jos se oli vaarallinen. Jos puu oli vain ruma, niin se on eri asia. Yhtiön täytyy vastata kiinteistö turvallisuudesta.

      Osakeyhtiössä asuessa kaikista muutoksista pitää keskustella hallituksen kanssa. Uutena asukkaana et voi tietää mitkä on aikaisemmin sovittu

    • Anonyymi

      Tuo kyllä vaikuttaa ihan kiusaamiselta. Jos muilla on mökkiä ja ties mitä pömpeliä, miksei se jo rakennettu renkaiden säilytystila olisi muka voinut jäädä. Sehän oli rakennettu jo ennen kuin päätöstä rakennuskielosta edes oli olemassa. Miksi pakotettiin purkamaan? Täysin järjetöntä touhua..

      Muistan itse joskus vuosia sitten, tyhmyytäni kysyin taloyhtuönnhallituksen jäseneltä, voiko pihalle laittaa linnuille vesialtaan .. Ei kuulema voi laittaa, tulee jyrsijöitä. Paras ratkaisu olisi ollut vain viedä iso kippo vettä ja olla hiljaa, mutta kun kysyin, heti tuli järjestyssääntöihin kielto mm.lintujen ruokkimisesta piha- alueella. Eiihän kyse edes ollut lintujen ruokkimisesta vaan vesialtaan laittamisesta. Kiusaamista ja kettuiluahan se edusti omasta mielestäni.

      Ruokintapaikka oli ollut jo vuosia puistossa, pienessä metsikössä. Ei ollut rottia näkynyt, mutta lähiseudun muksut käyvät säikkäyttelemässä lintuparkoja.
      Sitten syystalvella tuli ilmoitus rottien myrkytyksestä pihalla. Ihmettelin kun en itse ollut nähnyt rotan rottaa koskaan jätekatoksessa , saatika pihalla. Yöllä myöhään olin parvekkeella katsomassa ulos ja näin pihalla useamman pienen karvaisen olennon pomppimassa, oli ihan pientä ja vähän isompaa. Siinä olivat ne ” rotat”. Moni ei osaa erottaa pientä cotykania rotasta. Sitä näkee, mitä haluaa nähdä ja mitä uskoo näkevänsä.
      Jotkut taloyhtiöt ovat aika erikoisia.
      On ihan sattuman satoa minkätyyppiseen taloyhtiöön osuu asumaan. Hallituksen jäsenet voivat olla pikku Putonisteja joiden suurin ilo voi olla toisten elämän hankaloittaminen ja se kateus, se on yllättävän yleistä, samoin kuin pahansuopa juoruilu.
      Voi nimittäin olla juuri näin, että isännöitsijälle on tehty tikusta asiaa, samoin hallituksen jäsenille, vähän vielä juttuja värittäen.

    • Anonyymi

      Sulla on varmaan liian hieno autokin
      Myy se ja vaihda halpaan .

      Muista biedö kallis joululahja kaikille naaoureille muta jaötä joku ilman
      Mitähän seuraa

    • Anonyymi

      Pidä hrilli ileet ja juita kaikki klyhät vqnhukset könniin

    • Anonyymi

      Ei kukaan kadehdi, mutta koska et omista pihaa tai asuntoa, pelkän paperin eli osakekirjan, joka oikeuttaa hallitsemaan yhtä asuntoa, kaikesta mitä teet varsinkin haittaa aiheuttavasta eli rakentamisesta pitää keskustella.

      Oikeastaan ilmoitus, keskustelu ei riitä.

      Rakentamisesta ja muuutoksesta sovitaan,/päätetään yhdessä kokouksessa. Yhden rakentaminen voi vaikuttaa muihin asuntoihin. Yleensä haittaavasti.

      Mielestäni missä vain asumismuodoissa on normaalia puhua niille kenelle aiheuttaa haittaa, ja kertoa milloin aiheuttaa haittaa.

    • Anonyymi

      Hassu ajatus että häiriköintiäsi kadehditaaan.

      Tai jotain vajaa tai lumilinkoa.

      En mä tiedä, jos jotain, ihmiset kadehtii nuoruutta, kauneutta, onnellista liittoa, en tiedä....on varmaan paljon ihmisiä, jotka ei kadehdi muilta mitään.

      Nuo yllä olevat vain arvauksia, päätellen että nuoret tytöt saa netissä eniten vihaa osakseen, voi johtua tosin pelkästä naisvihasta, eikä kateudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe