53-vuotiaana opiskelemaan?

Anonyymi-ap

53 - vuotta ikää mittarissa ja mitta täynnä hanttihommia.

Työt rakennusmiehen ja rakennusapumiehen kuluttavia raskaita huonosti palkattuja töitä. Jos aikoo opiskella niin se on nyt, eikä kymmenen vuoden kuluttua.
Terveys ja kunto on säilyneet ihan hyvinä. Mutta motivaatio nykyiseen työhön hipoo nollaa.
Mitä tällä iällä olisi järkevää lähteä opiskelemaan?

11

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ala Palsta- hulluksi. Saat hakata näppistä 14 tuntia päivässä palkka per juttu periaatteella. Paskaa saat puhua niinpaljon kun haluat, kukaan ei estä sitä. seitsemän päivää per viikko, rahnat tulee SOSIAALIDEMOKRAATTISELTA puolueelta SDP- puoluetoimistosta.

    • Anonyymi

      Kovin pitkää koulutusta ei kannata enää ajatella. Miten olisi taksikuskin homma, jos ajokortti jo on? Ei sekään kyllä aina ihan kevyttä työtä ole.

      On aloja, joilta puuttuu työvoimaa. Tutustupa asiaan!

    • Anonyymi

      Ei ole mitään mahkuja enää tuossa iässä, terveisin realisti ja samaa ikäluokkaa.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö!

        Opiskelin 32-vuotiaana toisen ammattini, 57-vuotiaana valmistuin kolmanteen ammattiini ja nyt 62-vuotiaana mietin, vieläkö jatkaisi ylempään tutkintoon nykyisestä ammatistani. Yliopistotutkinto minulla jo on, sen sain tuolloin 57-vuotiaana ja sen jälkeenkin vielä hankin pedagogisen pätevyyden, jotta voin myöhemmin tehdä opehommia vaikka eläkkeellä jos kiinnostamaan rupeaa.

        Iällä ei ole mitään merkitystä opiskelun suhteen, ellei itse sille rupea merkityksiä antamaan.


      • Anonyymi

        Kyllä on mahkuja 53v opiskella, vaikka mitä. Itse suoritin ammattikorkean sähköpuolen 50v ja hyvin meni.

        Oman kokemukseni mukaan lukion kielet ja matemaattiset aineet ovat reilusti vaativampia kuin amk:n vastaavat. Kaikki muut opiskeltava on ammattikoulutasoa vastaavaa, minkä jo koulun nimikin kertoo. Huolimatta siitä, että opiskeluistani oli kulunut jo useampi kymmenen vuotta, vanhat asiat kyllä palaavat mieleen.

        Nyt kun olen toiminut useita vuosia työnjohdossa voin vain kauhistella millaista nuorta insinööriä pääsee työnjohtajaksi.
        Heillä ei ole päivääkään työkokemusta asennustöistä tai yleensä mistään käytännön töistä. Ei osata edes tilata oikeita komponentteja tai suunnitella yksinkertaisia johtojen vetoja rakenteisiin. Silti ollaan hyvin osaavia korkeasti koulutettuja ja pahimmillaan suututetaan koko työporukka mitä pitäisi "johtaa"

        En kyllä yhtään ihmettele, että insinöörien joukkoon kaivataan kipeästi myös niitä jotka ymmärtävät työtehtävät myös käytännössä.

        Itse ainakin kannustan opiskelemaan ja myös kaipaisin sitä ammattiosaamista. Ei se pelkkä teoria riitä.


    • Anonyymi

      Joku erikoistuminen jolloin koulutus kestää alle vuoden. Mittamieskoulutus jos on matemaattisia lahjoja ja edes keskinkertaiset tietotekniikkataidot.
      Torninosturinkuljettaja on myös hyvä jos ei pelkää korkeita paikkoja ja omaa rauhallisen luonteen. Noista kummankin koulutuksen kesto on 6 - 8 kuukautta.
      Lisäksi olisi vaikka kuinka paljon hyviä koulutuksia, mutta yli 50 vuoden ikä taitaa olla esteenä. Esim. Veturinkuljettaja, metronkuljettaja, raitiovaununkuljettaja. Nuo olisi hyviä mutta otettaisiinko yli 50 vuotiasta koulutukseen?

    • Anonyymi

      Se millainen nyt olet antaa resurssipohjan opiskeluillesi. Analysoi itsesi. Testaa itsesi. Myös se puoli mitä nykyisen työsi ulkopuolella harrastat ns. vapaa-ajallasi. Oletko taiteellinen, liikunnallinen, lukuihminen jne. Tuletko helposti juttuun ihmisten kanssa. Opitko helposti asioita ja onko itselläsi opiskelukykyä ja opiskelun vaatimaa pohjakuntoa. Myös se montako vuotta olet valmis opiskelemaan uuteen ammattiin tai tutkintoa varten. Uusi elämäntapahan siinä on hakusessa. Hyvä näkö ja kuulo ja terveys ja fyysinen kunto helpottaa opiskelujen eteenpäin viemistä. Olet ollut raksa-alalla jo pitkään. Haluatko rakentaa sen raksajutun päälle jotain vai hylätä kaiken vanhan osaamisesi. Yksi pikatesti. Jos osaat ratkoa sanaristikkoja ja sudokuja hyvin niin ainakin älykkyyspohja on kunnossa. Siinä olet ihan oikeassa että nyt sinulla on näytön paikka. Jos nykyinen työ ja elämäntapa etoo niin silloin on lähdettävä uudelle polulle. Dokumentoi nykyinen työsi. Ota kuvia ja tee kuvakokoelma itsestäsi kun olet siellä raksalla. Portfolioksi sitä voi sanoa.

      Kun sulla on pitkä ura raksa-apumiehenä niin voisit kenties
      erikoistua raksa-alalla johonkin raksa-ammattiin. Nyt olet muitten alamainen ja hanslankari. Sellainen ei tietenkään voi olla kivaa. Haluat olla oman itsesi pomo.

      Erikoistuminenhan on se juttu että saat itseäsi ylöspäin hierakiassa. Miten olisi maalarin työt. Koulutaudut siihen hommaan. Pääset nopeasti alkuun kun olet jo raksahommia tehnyt. Tapetointi ja pintojen sutiminen ja mattotyöt. Sisäpintojen koristemaalaus on aika pop juttu nykyään. Työ kevenisi ja voisit jopa olla taiteellinen. Varsin itsenäistä kiertävän ihmisen hommaa. Uudisrakennuksilla ja remonttikohteissa. Talot, kalusteet,veneet. Oma pieni maalausfirma. Yksin tai kaverin kanssa. Investointikustannukset varsin pienet,

      https://www.youtube.com/watch?v=O42kfxJxZCU

    • Anonyymi

      Aikuisia miehiä tarvitaan hoiva-alalla ja siellähän on vaihtoehtoja vaikka sun kuinka paljon, ei se ole pelkkää vanhushoitoa vaan esim. kuntoutusta, nuoriso-ohjausta, mielenterveyspuolta jne.

    • Anonyymi

      53 - vuotias voi hyvin opiskella uuteen ammattiin tai erikoistua jo toimimallaan alalla.
      Ei ikä ole mikään este. Meille tuli aikoinaan rakennushommiin 55 - vuotias mies joka oli tehnyt vuosikymmenten uran täysin toisella alalla toimistohommissa.
      Hän jäi sitten rakennushommista eläkkeelle noin 65 vuotiaana.

    • Anonyymi

      53 on hyvä ikä kouluttautua uuteen ammattiin. Vielä jaksaa opiskella. Kunhan valitsee sellaisen alan, missä arvostetaan myös vanhempaa työvoimaa. Työpaikan löytäminen viiskymppisenä vaikeutuu selvästi, ja kuuskymppisenä alkaa olla jo melko mahdotonta, joten ammatinvalinnassa kannattaa olla tarkkana.

    • Anonyymi

      No ei kyllä tuossa iässä ole mihinkään saumaa ellei ole suhteita niin tuolloin on asian laita toinen.

      Itse aloin vapaaherraksi kun on massaa loppuiäksi. EVVK duunit paitsi omat projektit.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe