Koulukiusaamisen seurauksista

Anonyymi-ap

Harva lienee tullut ajatelleeksi koulukiusaamisen vakavuutta ja seurauksia. Ei yksinomaan uhriksi joutuneen-, van koko yhteiskunnan näkökulmasta katsoen vahingot ovat arvaamattomia. Koulukiusaamisen kitkemiseen tulee puuttua kaikin mahdollisin ja lain sallimin keinoin. Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus opetukseen ja turvalliseen koulun käyntiin. Kasvavassa, kehittyvässä iässä olevalle ihmiselle, henkisen tai fyysisen väkivallan seurauksena aiheutuneita vahinkoja on vaikea mitata rahassa, kummemmin kuin millään muillakaan mittareilla.

26

2513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kouluväkivaltaa on ollut Kinnulassa vuosikymmenien ajan, ei se ole nykyajan mukanaan tuoma ilmiö. Onneksi väkivalta ei Kinnulan kouluissa ole ainakaan vielä raaistunut ihmishenkien päälle käyväksi, kuten isommista paikoista olemme saaneet viimevuosina kuulla. Pahempaa kyllä tosin pelkään ellei epäkohtaan suhtauduta vakavammin. Kouluväkivallasta puhutaan ongelmaa nätimmällä koulukiusaaminen-nimellä, mutta siihen ei ole puututtu tarpeeksi tehokkain keinoin. Muistan omilta kouluajoilta kuinka julmia, raadollisia, nöyryyttäviä nuoret olivat joillekin tietyille ikäluokkaansa kuuluville. Ei ole ihme että joiltakin uhreiksi joutuneilta on mennyt mm. mielenterveys ja työkyky loppu elämän ajaksi. Kouluväkivallan kohteeksi joutuneet lapset ja nuoret joutuivat sietämään jännitystä, pelkoa ja ahdistusta päivittäin, joka ei voi olla jättämättä jälkiä väkivallan uhrien itsetuntoihin.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🔞 ­N­y­­­m­­­f­­­o­­­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17804785z

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Enemmän pitäisi ihmisten puuttua asiaan. Vaikka Kinnulassa julkisella paikalla tapahtuvaan kiusaamiseen kiitos ihmiset puuttuvat vielä! Ehkä enemmän se harmitus on kiusatulla kotioloissa. Yksinäisyys painaa yms. Itsekkin sitä todistanut.

      Unohtamatta heitä jotka huonommilla eväillä tähän maailmaan syntyneet tai kasvaneet. Lapsi tarvii lapsesta kaverin. Aikuinen ei voi sitä ikinä korvata.

    • Anonyymi

      moni vanhus on myös täysin unohdettu!!! ei kukaan käy kylässä eikä heillä ole ketään kenenkä kanssa jutella!!!

    • Anonyymi

      Osoittaisin syyttävällä sormella asianmukaisen kotikasvatuksen puutetta ja sitä että kouluissa valvonta on puutteellista. Kiusaamisen tilanteita on niin monissa paikoissa ja ymmärrän, että opettajien on vaikeaa aina edes huomata kiusaamistapauksia. Muistan omilta kouluajoilta, kuinka pelottavia, tuskallisia ja pitkiä olivat minuutit odottaessani opettajaa tunnin pitoon luokan edessä olevalla käytävällä fyysisen/ henkisen väkivallan kohteeksi joutuneena. Koulumatkatkojen linja-autokyydit olivat myös joka päivä pelottavia.

    • Anonyymi

      Koko yhteiskuntahan niitä koulukiusaamisen seurauksena aiheutuneita terveys- ym. menoja pitkässä juoksussa maksaa. Lienee paikallaan miettiä kuka korvaa koulukiusatulle terveyden menetyksestä aiheutuneet loppuelämän mittaiset kärsimykset ja elämän menetyksen? Kukapa muu kuin kouluterrorismin uhriksi joutunut viaton oppilas itse.

      En voi olla nostamatta esille erästä koulukiusaamisen tosi tarinaa. Kuulin eräästä, ylä-asteella nyt jo muutaman kymmenen vuoden takaisesta koulukiusaamistapauksesta, jossa päätekijänä oli ollut eräs ääliö, idiootti, terroristi, jota en voisi kauniimmilla nimillä edes kutsua oli harrastanut raainta mahdollista kouluterrorismia jota on vaikea yhdistää tervejärkisen nuoren käytökseksi. Yhtenä esimerkkinä mainitsen mm. kuinka välitunnilla kyseinen sekopää oli työntänyt kiltin, nöyrän ja kuuliaisen kanssaopiskelijan päätä koulun vessanpönttöön. Ei ihme jos ko. kiusaamisen uhriksi joutunut sairastui kouluaikana henkisesti loppuelämänsä ajaksi, menettäen luojalta lahjaksi saamansa elämänsä. Luulisi sitä Similänperän körmyniskan idiootin omaatuntoa tekostensa tunnontuskien puhuttelevan.

      Toivon opettajille jaksamista ja tarkkaavaisuutta jotta kouluympäristö olisi kaikille lapsille ja nuorille turvallinen paikka oppia asioita, kasvaa ja kehittyä.

      • Anonyymi

        Taisi olla Tuomo niminen sieltä Yli-lestin Similänperältä ja lisäksi muita? :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla Tuomo niminen sieltä Yli-lestin Similänperältä ja lisäksi muita? :(

        Sillähän on kusta päässä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taisi olla Tuomo niminen sieltä Yli-lestin Similänperältä ja lisäksi muita? :(

        No nehän on ollut joskus 40 vuotta sitten pakotettuina kinnusten kanssa samaan kouluun. Siellä oli moni ĺestiläinen, joka ei enää edes viitsi paskantaa kinnulaan päin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nehän on ollut joskus 40 vuotta sitten pakotettuina kinnusten kanssa samaan kouluun. Siellä oli moni ĺestiläinen, joka ei enää edes viitsi paskantaa kinnulaan päin.

        Kovin psyykkisesti saairaan - ja henkisesti epätasapainoisen henkilön kirjoitukselta vaikuttaa tuollainen perustelu sille, miksi joillakin Lestijärveltä kotoisin olevilla on ollut oikeudet joskus 40 vuotta sitten kiusata kanssaopiskelijoitaan Kinnulassa. Mielestäni jokaisella tulee olla oikeus käydä käydä koulua ilman kiusaamisen- ja väkivallan uhriksi joutumista.


    • Anonyymi

      Lestadiolaiset pahimpia kiusaajia. Kotilolot syynä kun yksittäiset lapset ei saaneet rakkautta ja huomiota. Uutta putkeen vaan. Murhamiehiäkin sieltä sitten tuli kuten hyvin tiedetään.

    • Anonyymi

      Joo, muistan omilta kouluajoiltani että ei niitä lestadiolaisia voinut kiusaajaporukoista pois sulkea. Mun kouluaikoina lestadiolaisten pennut olivat koulukiusaajia sieltä pahimmasta päästä. Mutta en toki syytä lestadiolaisoppia siitä jos lapset kiusaavat.

    • Anonyymi

      Kenellä on vastuu kiusaamisesta?

      Rehtorilla ja opettajilla on velvollisuus ottaa kiusaaminen vakavasti ja puuttua siihen tehokkaasti. Koulun pitää valvoa esimerkiksi välitunteja, jotta kiusaaminen huomataan. Jos koulukiusaamisessa pahoinpidellään toista, se on rikos, joka kuuluu poliisin tutkittavaksi.

      • Anonyymi

        Mutta jos rehtori ja opettajat on myös lestadiolaisia niin ei tapahdu mitään. Muut syyllisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos rehtori ja opettajat on myös lestadiolaisia niin ei tapahdu mitään. Muut syyllisiä.

        Niinpä... Mutta eihän tällaisiin asioihin ainakaan saisi olla uskonnolla mitään vaikutusta. Itse kullakin on oikeus valita oma elämänkatsomuksensa, mutta jokainen on myös velvollinen hoitamaan työnsä ja tehtävänsä asiaankuuluvalla tavalla.


    • Anonyymi

      Kannattaa lukea seuraavan linkin takaa koulukiusaamiseen liittyvä Talentia- lehden julkaisema kirjoitus. Koulukiusaaminen on todella vakava asia ja ei yksistään uhria vahingoittava asia, vaan koko yhteiskunnan kannalta ajateltuna kallis vahinko, jonka seuraukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen, koko kiusaamisen uhriksi joutuneen elinkaaren ajalle.

      https://www.talentia.fi/talentia-lehti/kiusaaminen-vaurioittaa/

      • Anonyymi

        Tosi tärkeä ja asiapitoinen kirjoitus-kiitos. Tuo Talentian kirjoitus kannattaisi kaikkien lasten ja nuorten vanhempien lukea asiaan syventyen. Kodeissa harvoin voidaan edes kuvitella mitä tuhoa oma lapsi voi aikaansaada. Usein vanhempina ajatellaan: "eihän se meidän lapsi voi sellaista tehdä"


    • Anonyymi

      Resurssit mitä kouluille yms. annetaan eivät mahdollista 100% valvontaa. Ratkaisuksi ehdotan erillispalkattua henkilöä, joka huomioi jokaisen ja seuraa asioita tiiviimin.

      • Anonyymi

        Keinoja on varmastikin monia, joita olisi syytä pohtia. Erillispalkattu henkilö, tarvittavin apuvälinein (mm. koulualueen kameravalvonta) vähentäisi kiusaamisongelmaa. Myös se, että madallettaisiin kynnystä sille, että "turpiin saamisella" uhttu oppilas uskaltaisi lähestyä jotain esim. koulun henkilökuntaan kuuluvaa kiusaamisen uhriksi jouduttuaan.

        Poliisin pitämät luennot olisivat varmaan kiusaamis ongelman ennaltaehkäisyä, auttaen oppilaita ymmärtämään että lapsikin voidaan tuomita rikosoikeudelliseen vastuuseen tai vahingonkorvausvastuuseen.

        Yhdestä koulukiusaamisesta saattaa alkaa herkän oppilaan kohdalla loppuelämän kestävä alamäki, joka saattaa johtaa itsetunnon menetykseen, sosiaalisten pelkotilojen muodostumiseen, syrjäytymiseen ja pahimmillaan jopa itsetuhoon. Kuten joku edellä kirjoitti se on vakava- ja rahassa mittaamaton vahinko ei pelkästään oppilaalle itselleen vaan koko yhteiskunnalle kun kiusatuksi tullut oppilas menettää opinahjossa loppuelämänsä.


    • Anonyymi

      Kepulaiset on kiusanneet koko yhteiskuntaa ja maaseutua jo vuosikymmenten ajan. Nyt tuli vaaleissa niin pahasti turpiin, että eiköhän hetkeksi hiljene.. toki oppositiossa jatkaa räkyttämistä, kun ei muuhun pysty..

      • Anonyymi

        Etippä kuule jos täältä löytyis sinulle sopiva kirjoittelupalsta.Täälläkeskustellaan tärkeistä asioista, ettei ainakaan koulukiusaamisen seurauksena tulisi sun kaltaisia ymmärtämättömiä tolloja lisää tähän maailmaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etippä kuule jos täältä löytyis sinulle sopiva kirjoittelupalsta.Täälläkeskustellaan tärkeistä asioista, ettei ainakaan koulukiusaamisen seurauksena tulisi sun kaltaisia ymmärtämättömiä tolloja lisää tähän maailmaan.

        Kepu kilahti!!🤣🤣


    • Anonyymi

      Kuluvan viikon aikana maatamme järkyttänyt, Vantaan kouluampumistragedian seuraukset syy-yhteyksineen toivottavasti puhuttelevat myös pienessä Kinnulassa oppivelvollisuutensa suorittaneiden kouluhäiriköiden paatuneimpiakin omiatuntoja. Lapsuuden- nuoruuden aikaiset ikävät koulumuistot tuskin pyyhkiytyvät pois koulukiusaamisen uhreiksi joutuneiden-, kummemmin kuin kiusaajienkaan mielistä. Toivottavasti ainakin suurin osa ilkikurisista, miehuuden tai naiseuden huipulla olemisen tunnossa kouluaikana olleista on kasvanut ajansaatossa myös älyllisesti kykeneviksi ajattelemaan kanssaopiskelijoihin kohdistamiaan kiusaamisen ikäviä seurauksia, katumusta ja pahaa oloa tuntien.

      Kiusatun sairastuminen henkisesti loppuelämänsä ajaksi on mielestäni pahinta ja julminta, mitä toiselle ihmiselle voi elämän alussa aiheuttaa. Turha edes pienessä mielessä kuvitella, että aika parantaa sellaiset haavat. Toivottavasti kiusaamisiin liittyvät keskustelut muistuttavat koulukiusaajia, laittaen miettimään- "miksi olin niin ilkeä ja ajattelematon jollekulle kanssa oppijalle?"

      • Anonyymi

        Kiusaaja en ollut, mutta enpä ollut puolustamassakaan kiusattuja. Kyllä se aikuisena kaduttaa.
        Kuvitellaanpa, että olisi tyttöoppilas, joka ei katso silmiin muita, kävelee mieluiten seinien vierustoja pitkin, peittää vartalonsa löysillä, säkkimäisillä vaatteilla, eikä välitä ulkonäöstään, kuten ikäisensä. Tyttö on monilapsisesta uskovasta kodista, isä tunnettu hurskaudestaan ja luottamustehtävissäkin.
        Tyttöä vähän naureskellaan ja jotkut huutelevat välkällä, mitä nyt sen ikäisten mielestä on hauskaa huudella.
        Kuvitellaanpa, että yksi henkilö aikuisena tajuaisi, että tyttö oli selkeää selkeämpi insestin uhri, kaikki merkit näkyvillä.
        Kukaan ei auttanut häntä, eikä hänen siskojaan. Kukaan ei ymmärtänyt tai jos joku aikuinen tiesi, kukaan ei puuttunut ja kaikkihan sai pyhänä kirkossa anteeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusaaja en ollut, mutta enpä ollut puolustamassakaan kiusattuja. Kyllä se aikuisena kaduttaa.
        Kuvitellaanpa, että olisi tyttöoppilas, joka ei katso silmiin muita, kävelee mieluiten seinien vierustoja pitkin, peittää vartalonsa löysillä, säkkimäisillä vaatteilla, eikä välitä ulkonäöstään, kuten ikäisensä. Tyttö on monilapsisesta uskovasta kodista, isä tunnettu hurskaudestaan ja luottamustehtävissäkin.
        Tyttöä vähän naureskellaan ja jotkut huutelevat välkällä, mitä nyt sen ikäisten mielestä on hauskaa huudella.
        Kuvitellaanpa, että yksi henkilö aikuisena tajuaisi, että tyttö oli selkeää selkeämpi insestin uhri, kaikki merkit näkyvillä.
        Kukaan ei auttanut häntä, eikä hänen siskojaan. Kukaan ei ymmärtänyt tai jos joku aikuinen tiesi, kukaan ei puuttunut ja kaikkihan sai pyhänä kirkossa anteeksi.

        Tämä on Kinnulassa liiankin tuttua


    • Anonyymi

      En ole kiusannut ketään-kiitos vanhempieni arvokkaista neuvoista ja luojan antamasta ymmärryksestä. Muistan vuosikymmenenten takaa, kuinka kiusaaminen näytti olevan joillakin idiooteilla ruokailun ohella koulunkäyntinsä päätehtävä. Tiedän lahjakkaita kiusatuksi tulleita, jotka menettivätkouluaikanaan henkisen terveytensä loppuelämäksi. Harva edes käsittää, kuinka isoista asioista oikeesti onkaan kyse.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe