Koiran eroahdistus

Anonyymi-ap

Tulin sitä kysymään, että mikä avuksi kun koirani ulvoo sekä haukkuu yksinolessaan. On yritetty totuttaa koiraa yksinoloon, mutta kerrostalossa asuessa ei kauheasti tätä voi tehdä. Koira on sekarotuinen husky/saksanpaimen, joten melko kovaääninen kaveri kyseessä… Jos joillain olisi toimivia vinkkejä/keinoja tähän niin voisitko jakaa ne tänne. Kiitos jo valmiiksi avusta🙏🏻

9

180

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen Tuire Kaimion pentukirjaa jossa on neuvot eroahdistukseen ja varmaan toimivat vanhemmallekin koiralle. Netistä voit löytää myös ihan koirankouluttajien kirjotitamia vinkkejä...

      Ideana on siis hyvin asteittain totuttaa koira siihen yksinoloon. Hitaasti pienin askelin. Itselläni apu löytyi pentuaitauksesta eli siis pentu totutettiin ensin pentuaitauksessa rauhoittumiseen niin että jäi hetkeksi aina yksin ihan asunnollakin mutta näki minut silti. Hiljalleen sitten aloin käymään ihan vain ovella. Sitten pois asunnosta. Vein roskat jne.
      Jätän koiran aina aidatulle isommalle alueelle kodissani että ei pääse tekemään tuhojaan.
      Ideana oli aina assosioida se aitaus positiiviseen eli sai siellä syödä luita ja leikkiä ja kaikkea kivaa. Myöskin pistin sen sinne usein väsyneenä aluksi. Se oppi hiljalleen että okei, aidatussa tilassa relataan ja nukutaan.

      Sitten jotkut väittää että hyötyä on semmoisesta pistorasiaan laitettavasta feromoneja erittävästä jutusta. Se voi rauhoittaa koiraa.

      Aktiivinen koira mikä on siis todentotta husky ja saksanpaimen voi turhautua ja varmaan kannattaisi jättää jotain puuhasteltavaa luista aktivointileluihin. Semmoisia ettei ole mitään tukehtumisvaaraa.

      Hyvin aktivoitu ja väsytetty koira ei jaksa niin haukkua. Sinun koirasi tarvii paljon liikuntaa roduista päätellen. Myös kaikki juuri aktivointilelut (esim kongit, ruoan nuolemisalustat (koiralla voi mennä kauan nuolla ruoka pois alustasta, matot johon piiloitellaan nameja erilaiset muut aktivointilelut) voi väsyttää koiraa ja ylipäätään kun koulutat vaikka temppuja. Moni koira ei väsy pelkästä liikunnasta vaan tarvii aivotyötä.

      • Anonyymi

        Youtubesta löytyy myös englanniksi paljon videoita aiheesta dog separation anxiety jossa koirankouluttajat antaa vinkkejä. Taitaa suomeksikin löytyä. Itse olen saanut paljon vinkkejä koirankoulutukseen juuri Youtubesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Youtubesta löytyy myös englanniksi paljon videoita aiheesta dog separation anxiety jossa koirankouluttajat antaa vinkkejä. Taitaa suomeksikin löytyä. Itse olen saanut paljon vinkkejä koirankoulutukseen juuri Youtubesta.

        Niin ja sitten vielä sekin että jos sitä vaiheittain sitä koiraa opettaa olemaan kämpillä ollessasikin sinusta eri tilassa, niin siinä kannattaa olla kiirehtimättä siinä koulutuksessa eli jos se on koiralle liian stressaavaa niin aina palata taaksepäin koulutuksessa. Siedätät hiljalleen koiraasi olemaan sinusta erossa, ensin kun olette kumpikin kotosalla ja sitten kun lähdet olemaan sinusta erossa haukkumatta. Joskus koirani saattaa vähän aikaa haukkua kun lähden mutta luovuttaa aika nopeaa. Kun painan oven hiljaa kiinni se ei aina huomaa edes toisessa huoneessa portilla aidatussa tilassa ollessaan että jäi yksin eikä hauku.


    • Anonyymi

      Itsekin olen kerrostalossa ja opetin tuon yksinolon. Ihan alkuun viestiä jokaiselle rapun naapurille että opetetaan koira yksinoloon ja laittakaa viestiä tai soittakaa jos ulvonta jatkuvaa.

      Ja pelkkä vessaan meno esim alkuun on yksinoloa. Siitä lähdöstä pitää tehdä mahdollisimman eleetöntä ja kun tulet takaisin niin ei mitään showta pystyyn vaan eleettömästi tuut… saa toki vähän tervehtiä mutta pointti on että näyttää että tää on ihan perusjuttu.

      Ja sit joo esim roskien vientiä jne. Voit myös opettaa lähdön merkitystä. Ite sanon välillä kun on roskapussi kädessä et vien roskat. Tai jos on ostoskassikädessä niin käyn kaupassa. Ja jos meen harrastuksiin niin salibandymaila kädessä sanon et meen treeneihin. Silloin se yhdistää et aa okei se tulee takas jossainvaiheessa.

      • Anonyymi

        Niin ja kun lähdet ja kuulet ulvontaa niin ette päästä ääntäkään vaan palaatte vasta kun ulvonta ohi. Muuten se olettaa et ulvonta eli kutsuhuuto on kuultu ja se auttaa


    • Anonyymi

      Oliko tuosta yllä olevasta btw apuja? :)

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt miksi ei häkissä ja makuusopessa elävällä koiralla ole eroahdistusta, kun siellä on monen mielestä huonot olot koiralla.

      Ehkä siellä on seuraamista luonnon menossa eikä tunne yksinäisyyttä.

      • Anonyymi

        Häkki on ok jos sieltä on vapaa pääsy pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häkki on ok jos sieltä on vapaa pääsy pois.

        Ahdas asunto on ok. vaikka sieltä ei ole pääsyä pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe