Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä käytätte ?

EllenAina

Nyt on taas 9v. poikani

kovilla siitepölyallergioittensa kanssa.

Silmät tulehtuu vähän väliä,,,

Nokka vuotaa tauotta,,,

iho kuivuu,,, ihottumaan asti

Yskä lisääntyy,,,,

oireet nostavat kuumeen pitkittyessään,,,

Olisiko Teillä mitään
Winkkejä tai neuvoja oireiden lievittämiseen ??

Reseptilääkkeitä olemme käyttäneet ensimmäisestä ikävuodesta alkaen, jatkuvassa lääkärinhoidossa.

Odottelen vastauksianne,
mielenkiinnolla.

nimimerkillä "tarttis Tehdä jotain"... :-)

8

2591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • L_P

      Nyt tarvittaisiin vähän enemmän tietoa, minkälaisella tasolla allergiaoireita on tähän asti hoidettu, julkisella vai yksityisellä puolella. Jos julkisella puolella, niin kannattaa ehdottomasti pyytää/vaatia lähettämään poika erikoissairaanhoidon piiriin, esim pääkaupunkiseudulla Iho- ja Allergiasairaalaan. Oireet kuulostavat liian hankalilta yleislääkäritasolla hoidettaviksi, koska ne noin tiheästi toistuvat ja uusiutuvat.

      Hoitoja vaikeisiin allergian muotoihin on useita, mutta et kertonut, mitä lääkkeitä on käytetty tähän asti. Astma on suljettava pois, samoin poskiontelotulehdukset ja ruoka-allergiat. Onhan poskiontelokuvat otettu? Pelkkä antihistamiinin puolikas ei riitä nyt, mutta ei pidä mennä omin päin korottamaan kuitenkaan - ainakaan vielä 9-vuotiaalle. Onko nenäsumutteet ja -tipat aktiivisessa käytössä, nyt tarvitaan kortisonisumutteita. Jos yskän syynä on keuhkoputkentulehdus, tarvitaan antibiootteja. Aikuisilla käytettävät Duact/Cirrus -tyyppiset lääkkeet nuhaan saattaisivat toimia hyvin, muttei vielä noin pienelle lapselle suositella sivuvaikutusten jne vuoksi. Ehkä tilapäisesti tarvittaisiin kortisonitablettikuuri.

      Nenähuuhtelukannun käyttö voisi olla hyväksi,kuten myös silmätippojen.

    • EllenAina

      On allerginen pujolle, koivulle, timoteille, homeelle, kissoille, koirille,

      ruoka-aineista tomaatti, sitrushedelmät ja kananmuna,...jNe.jNe. (en taida luetteloida kaikkia allergisoivia aineita)

      Nyt on silmätipat käytössä jatkuvasti.
      Samoin nenäsumutteet.

      Suun kautta annamme antihistamiini lääkitystä.

      Tuuletusikkunat pidämme kiinni.

      Pojan on kuitenkin päästävä ULOS.

      Käsien pesu on ehdotonta.

      Astman ahdistuksia ei ole, luojan kiitos.
      Vuosittain tutkitaan.

      Poikaamme hoitaa sekä yksityinen että kunnallinen terveydenhoito.

      Nyt Hänellä on öiseen aikaan hankaluuksia limakalvojen ärsytysten kanssa, silmien kutinan, yskösten ja väsymyksen kanssa. PieniSuuriMies väsyy niin hurrrrjasti.

      *Päivällä oireet aina helpottuvat'
      *Yöt ovat tosi hankalat

      *WitsitWähissä

      • äiti

        En tiedä auttaako tämä sinua mutta kerron omasta kokemuksestamme.
        Poikani (nyt 12v) sairasti pienempänä jatkuvasti esim. kurkunpääntulehduksia, nuhaa, yskää, silmien kutinaa yms. Yhteen aikaan tosi usein sai antibioottikuureja. Sitten tehtiin allergiatestit, astmakokeet. Allergioina todettiin pahinta laatua leppä, koivu, kaikki heinät. Sen jälkeen diagnoosiksi saatiin allerginen astma. Ei hänellä varsinaista ahdistusta ollut, ainoastaan kuivaa yskää. Kaikki allergialääkkeet on kokeiltu, jotenkin niistä aina vuosittain teho hävisi. Hänellähän nousi myös kovin usein pieni lämpö, juuri pari pykälää päälle 37, sen verran kuitenkin että oli usein väsynytkin. Diagnoosin jälkeen hänellä aloitettiin Flixotide diskus 100 mikrog. Buventol alkuun helpottamaan yskää. Samoin Lomudal silmätipat pipeteissä allergia-aikaan ja nuhasuihkeena Rhinocort Agua 32 mikrog.(kortisoonisuihke nenään) ja allergialääkkeenä Telfast 120 mg ½ tbl. Sen jälkeen loppuivat ongelmat, yskä helpotti ja myös Telfast on kumma kyllä säilyttänyt tehonsa. Tämä kaikki terveyskeskuslääkärin lähetteellä saatu keskussairaalasta lastenlääkäriltä. Kannattaa viedä vielä uudelleen tutkittavaksi. Telfastista vielä että vaikka se meillä onkin aikuisten käyttöön mutta silloin sanottiin että se euroopassa on myös lasten käytössä ja sillä perusteella se määrättiin. Olen kokenut ainakin itse sen tehokkaaksi. Toivon että tästä on jotain hyötyä. Jos lisäkysymistä vastaan kyllä.


    • Olli Lind

      Ihanaa on ollut viettää toukokuuta, kun allergia ei enää vaivaa. Tänä keväänä olen ottanut nonia 1 dl:n päivässä ja 4-5 ternimaitokapselia ja kaikki oireet niin silmien kutinat ja aivastukset ovat poissa.

      Edellisinä vuosina käytin liian vähän nonia ja sain koivuoireita.

      Muuten olen allerginen heinille, kissoille ja huonepölylle. Mutta 6 vuoden aikana jona olen nonia käyttänyt, ei ole yhtään kertaa nämä vaivanneet minua. Nyt jopa asun kahden kissan kanssa. Ainoa oireeni oli koivu, joka oli allergioista kaikkein pahin ja sen poistuminen vaati annostuksen lisäämistä.

      Olli

      • nuhanenä

        mikä toi noni on...?ja ne kapselit...? ja saaks niit ilman reseptii..? entäs mikä hinta on..? kannattais varmaan kokeilla jos auttaa, tuun hulluks tän allergian kans..=)


    • Kestine

      Essex rasvaa iholle ja Kestinea sisäisesti. Sen pitäs auttaa sillä siitepölyallergia oireilta ja atoopikon iholtahan tuo kuullosti. Niillä minä ja perhe pärjätään.

    • Sindy67

      Silmien kutinaan Oftan C-C, ainoat silmätipat, jotka tehoavat minulle. Niitä olen käyttänyt vaahtosammuttimen kokoisesta lähtien, sen takia silmät tulee tutkia aika ajoin. Kortisoni voi aiheuttaa haavaumia tai silmänpainetta lisätä. Onneksi ei ole tullut mitään sellaista ja olen ilman silmälaseja vielä 47-vuotiaana :)

      Lisäksi astmaattiseen yskään. mihin ei auta mikää yskänlääke, Flixotide diskus.

      Nuhaan olen kokeillut kaikki markkinoiden lääkkeet ja kaikki väsyttää niin pe.....sti, olen kuin huumattuna, sanat sekoaa ja saatan nukahtaa istualleen töissäkin.....

    • Henna3

      Antihistamiineista tehokkaimmaksi olen meidän perheessä kokenut Xyzalin.

      Yhdistelmänenäsuihke Dymista on ollut tehokas. Siinä on siis kortisoni ja antihistamiini samassa.

      Itselläni oli aikoinaan hyvin hankalat silmäoireet, joihin en saanut Lomudal- tipoista apua, mutta Livostin silmätipat auttoivat hyvin.

      Kun allergiaoireet ovat hankalat, voin suositella lämpimästi siedätyshoitoa.Keväistä ja kesistä pystyy nauttimaan oikeasti ja elämänlaatu paranee huomattavasti siedätyshoidon ansiosta.

      Keskusteluketjun aloittajan lapsen tilanne on varmaan jo ratkennut johonkin suuntaan, mutta toivottavasti vastauksestani olisi hyötyä muille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe