Onko normaalia

Anonyymi-ap

Eli olen asunut yksin kämpässä 2 vuotta. Olen tuon ajan maannut vain sängyssä katsomalla iltalehden uutisia ja somea sekä syönyt. En siis mitään muuta. Olen lisäksi riippuvainen vanhemmista ja olenkin viikonloput heidän luonaan. Itseäni vähän huolestuttaa kun en pysty enkä kiinostu mistään muusta. Ei ole kavereita eikä ketään kelle soittaa enkä tosin uskaltaisi, olen todella ujo. Alkoholia menee silloin kun on rahaa, noin parin viikon välein. Tilanne vähän hävettää jopa minua.

15

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen siis jo 30v mies ja tilanne ahdistaa todella paljon.

    • Miks sä just iltalehden uutisia katot. Mistä sä tiedät että oot autistinen. Onks sut jotenkin tutkittu vai ooksää tehny sen testin. Mä tein sen testin autismiliiton sivuilla ja siinä oli kymmenen väittämää ja mä sain täydet pisteet. Mutte eiks oo kuitenki hyvä kun on sulla välit vanhempiin kunnossa. Mullakin on äitiin ja mummoon. Mutta iskä on vainaa.

    • Anonyymi

      Ei oo tutkittu mutta aika varmasti olen autisti. En oo mitään testejäkään tehny.

    • Anonyymi

      Onko aloittaja kastonut yleltä kirjolla sarjaa. Tunnistatko itsesi siitä. Onko sulla monitooninen puhetapa esim.

      • Anonyymi

        Olen katsonut. Ei ehkä ihan niin monitooninen kuin sarjassa. Mulla ei oo mitään erityisiä mielenkiinnokohteitakaan. Mutta sosiaaliset taidot on todella huonot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen katsonut. Ei ehkä ihan niin monitooninen kuin sarjassa. Mulla ei oo mitään erityisiä mielenkiinnokohteitakaan. Mutta sosiaaliset taidot on todella huonot.

        Jos olet aloittaja niin ujous voi olla syynä että on vaikea tutustua uusiin ihmisiin. minulla on vain kaksi pitkäaikaista ystävää ja en enempää tartte. Ujous ei ole sama kuin autismi. Tuleeko sulle sosiaalista uupumusta kun olet ihmisten parissa? Sekin voi vaikuttaa siihen ettei ole ihmissuhteita. Minullakin on hyvät välit läheisiin ja se ei ole sama kuin autismi.


    • Anonyymi

      Kyllä väsyttää ihmiset ja tarve hakeutua itsekseen sen jälkeen. Empä enää pahemmin edes kiinostu ihmisistä olen sen verran erakoitunut.

      • Anonyymi

        No sulla voi olla sosiaalista väsymystä.Itsellänikin on ja mulla ei ole tarvetta olla kavereitten kanssa tunti tolkulla.Riittää että nähdään ja vaihdetaana ajatuksia. Ystävät on mulle tosi tärkeitä mutta tuo sosiaalinen ja emotionaalinen väsymys vaikuttaa siihen että tuntikin riittää olla ihmisten parissa. Olen itsekin ujo mutta ei se tee musta autistista.

        Voi olla että sulla on masennus. Kannattaa ottaa yhetyttä terveydenhuoltoon. Voivat ohjata lääkärille tai sitten mielenterveyspalveluihin. Mielenterveyspalveluissa esim psykiatrisella sairaanhoitajalla käynnit ovat ilmaisia. Joten jos raha on esteenä niin tuolla ei tartte pelätä että käynneistä tulisi lasku.

        Toinen paikka jossa käynnit ovat maksuttomia on kriisikeskus,jos paikkakunnallasi on sellainen. Yleensä niihin pääsee nopeammin kuin mielenterveyspalveluihin. Mielenterv eyspalveluihin voi kestää saada aika jos ei ole itsetuhoisuutta.


    • Anonyymi

      En ole missään nimessä mikään psykologian asiantuntija, mutta näin maallikkona minusta tuo aloitusviesti vaikutti vahvasti siltä, että sinulla on masennus. Saattaa sinulla olla masennuksen lisäksi autismikin, mutta siihen ei voi tuon aloitustekstin perusteella ottaa kantaa suuntaan tai toiseen. Autismi ja masennus eivät tietenkään sulje toisiaan pois. Itse asiassa päin vastoin autisteilla esiintyy masennusta (ja pahimmassa tapauksessa jopa itsemurhia) enemmän kuin väestössä keskimäärin. Nyt akuutisti kehottaisin sinua kuitenkin hakemaan nimenomaan masennusdiagnoosia ja jotain tarvitsemaasi hoitoa siihen.

    • Anonyymi

      Valehtelet. Rippuvuus suhteesi ,menet vanhempiesi luokse. Et siis ole 24h 12kk.kämpässäsi.Joten olet ihan normali laiska ihminen.Juotko tupakoitko viellä? Syötkö lääkkeitä?

    • Anonyymi

      Tupakkia polttelen ja juon sillon tällön, lääkkeitä en syö.

      • Anonyymi

        Käytkö yksin lenkillä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytkö yksin lenkillä?

        Yksin käyn jos käyn kävelyllä. Todella harvoin tapahtuu tämä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksin käyn jos käyn kävelyllä. Todella harvoin tapahtuu tämä.

        Veikkaisin masennusta. Meneppä terveyskeskukseen ja pyydä tekemään masennustesti. Samalla voit tutkituttaa kilpirauhasarvosi ja muut. Masennus aiheuttaa juuri tuolaista, ihmissuhteista vetäytymistä, melankoolisuutta, alitekyvyttömyyttä, mikään ei tunnu oikeastaan miltään, elämällä ei ole mitään tarkoitusta jne. Siivoatko kotiasi säännöllisesti tai ainakin siten ettei siellä ole kaikki hyrskyn myrskyn..likaisia astioita ja roskia joka paikka täynnä ?
        Pesetkö pyykiä? Onko puhtaita vaatteita, puhtaat vuodevaatteet, , käytkö suohkussa tai saunassa ?
        Jos et, on selvää että sulla on jo kiire..hopi…hopi..terveyskeskukseen lääkärin juttusille..ja sitten apteekkiin..


    • Anonyymi

      Mitä sä haluaisit saada elämästä irti?
      Ootko valmistunut josyain ammatista? Kiinnostaako opiskelu ja työössäkäynti?

      Alkaa terveydelle olla huono maata sängyssä kaiken aikaa. Mitä jos alkaisit tekemään enemmän asioita joista tykkäät tai etsimään sellaisia muualta kuin kotoa?

      Voi olla et sulla on masennusta, mut myös monet imeytymishäiriöt ja puutokset tai muut sauraudet voi aiheuttaa väsymystä. Se kannattaa tutkituttaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe