Jääkaappi mietityttää

Anonyymi-ap

Kyseessä on Electrolux LXB1AE13W0, pelkkä jääkaappi, ei pakastelokeroa yms. Laitteen sisällä, suunnilleen keskellä tuolla takaseinässä on sellainen noin sentin/puoltoista leveä "pyörylä" lättänä napukka, josta näyttää tulevan vettä (tippoja) välillä, mikä siis tämä "pyörylä/napukka" on? Voisiko joku ystävällinen ja asiasta tietävä auttaa? Kyse ei ole vedenpoistoaukosta, se löytyy aivan laitteen alaosasta (vasemmassa reunassa näyttää olevan). Googlettelin, mutta en saanut mitään tietoa, mikä tuo "pyörylä" on.

8

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei oikein muuta järkevää tule mieleen kuin kondenssiveden aukko. Ehkä se ohjaa kondenssiveden tulemaan yhdestä aukosta hallitusti kohti alareunaa ja sieltä säiliöön, josta se haihtuu lauhdutuksen myötä pois.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiitoksia vastauksista! Onkohan normaalia, että sieltä pyörylästä valuvat vesitipat ovat sellaisia kellertäviä? Ruostetta mukana? Jääkaappi on suunnilleen kaksi vuotta vanha...Onkohan siellä kaikki ok? Välillä on ihan pakko pyyhkiä sitä pyörylää ja siitä ympäriltä, muuten se varmaan pinttyisi ajan kuluessa ilkeän näköiseksi.

      • Anonyymi

        Ei ihan normaalia ole. Jollain sopivalla harjalla vois yrittää rassata röörit puhtaaksi. Sinne on kertynyt ajan kuluessa jotain töhnää.


    • Anonyymi

      Voi sentään...miten sitä edes pääsisi puhdistamaan? Jääkaapin ulkopuolella takaseinässä on sellainen "suojalevy". No, levy pitäisi varmaan irroittaa...ei sinne ainakaan ihan heti pääse. Itse pyörylää pystyy toki varovasti pyyhkimään, ja olenkin niin tehnyt...onkohan sen räpläämisestä haittaa? Varovasti pyyhkienkin se pyörii siinä paikallaan, ei kai aiheuta jotain häikkää jääkaapin toiminnalle? Pitäisikö sen pyörylän olla koko ajan paikallaan, vai liikkua? Olen ollut huomaavinani, että se liikkuisi hieman itsestäänkin (ilman, että siihen osuu mitenkään).

      • Anonyymi

        Aika ihmeellinen pyörylä. Joku Electroluxin oma patentti kait. Kait se on vain joku ohjuri vedelle, jota muodostuu jäähdytyksen yhteydessä. Mut ei tuo kiva homma ole, jos veden mukana tulee jotain töhnää, joka sotkee kaapin sisustaa. Ohjeissakaan ei hirveästi puhdistuksesta kerrottu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika ihmeellinen pyörylä. Joku Electroluxin oma patentti kait. Kait se on vain joku ohjuri vedelle, jota muodostuu jäähdytyksen yhteydessä. Mut ei tuo kiva homma ole, jos veden mukana tulee jotain töhnää, joka sotkee kaapin sisustaa. Ohjeissakaan ei hirveästi puhdistuksesta kerrottu.

        Olispa ohjuri termostaatillekin. Se lakkaa toimimasta kaapin ollessa käyttämättömänä esim.
        peruslämmitetyssä mökissä talven. Kaapin tulisi olla koko ajan sähköön kytkettynä. Siinä lienee sähköä katkovat kärjet, jotka hapettuu käyttämättömänä, tai termostaattiin liittyvä pitkä putki syöpyy puhki. Todella alkeellista ja kestämätöntä tekniikkaa ainakin Upolla. Ei niitä enää Lahdessa tehdäkään vaan jossakin neuwostossa.

        Koulut kiinni kesän ja niiden kylmälaitteet seis. Kesällä termostaatteja jumittuu ja syksyllä tilataan isoja uusia kylmäkoneita!!!


    • Anonyymi

      tän kämpän Electrolux -jääkaappipakastin -yhdistelmässä ainakin on jääkaapissa sen röörin sisällä sellanen kahvallinen tikku, jolla voi raaputtaa töhnät pois röristä. Kyseessä on tosiaan ilmeisesti kondenssivesirööri. Takaseinässä on sellaset tavallaan kourut jotka ohjaa takaseinästä valuvan veden siihen rööriin. Jos se menee tukkoon niin tiivistyvää vettä päätyy kaapin pohjalle. Eli kannattaa pitää se rööri puhtaana epämääräsestä möhnästä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1728
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1079
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      900
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      871
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      840
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      754
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe