KL: Tuulivoimalat - tikittävä aikapommi (mielipide)

Anonyymi-ap

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tuulivoimapuistot-ovat-tikittava-aikapommi/a2335c07-69f5-4e12-b768-0e6dbce88d8d

"Suomeen tarvitaan nopeasti tuulivoimalaki, jolla varmistetaan tuulivoimaloiden kestävä ja hyväksyttävä rakentaminen sekä purkaminen ja maa-alueen ennallistaminen, kirjoittaa Kari Tuomela.


Suomi on osa Euroopan sähkömarkkinoita. Siihen on varauduttava, että valtavat merituulivoimapuistot, pienydinvoimalat ja kaikenlaisen energiantuotannon nopea kehitys tuhoavat jo ensi vuosikymmenellä maatuulivoimaloiden kilpailukyvyn. Tuulivoimalat pysähtyvät, kun tuulivoimapuistolla ei ole huoltoon ja  kunnossapitoon tarvittavia varoja."

Lue koko mielipidekirjoitus linkistä.

Samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Tuulivoimarakentamista suitsemaan tarvitaan sen lukuisat ongelmat huomioon ottava tuulivoimalaki. Samaa mieltä myös siitä, että maatuulivoima tulee nopeasti tiensä päähän ja sitten käsissä on ongelma: metsät täynnä käytöstä poistettuja tuulivoimaloita.

13

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osa rakenteista esim. maassa oleva alusta jää sinne metsään. Sitä ei tuulivoimayhtiö poista. Lisäksi monet tuulivoimayhtiöt ovat ulkomaalaisten omistuksessa. Entäs kun tulee konkurssi, niin koko häkkyrä jää sitten metsään riesaksi. Samaa mieltä, että mitään ei saisi rakentaa ennen kuin tuulivoimalaki on voimassa.

      • Anonyymi

        Suomeen pitäisi saada tuulivoimalaki. Tuossa laissa pitäisi olla myös velvoite kaivaa tuulivoimalan perusta ylös maasta kierrätyksineen. Joissakin maissa perustusten poistaminen on jo pakollista, joten tulee varmasti pian myös Suomeen. Suomi tahtoo aina olla jäljessä ympäristöasioissa.


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­­­N­­­y­­m­­f­­­o­­­m­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17823341a

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Jos betoniperustus jää maahan siinä pysyy kiinnteistöverovelvoite. Eli maanomistaja saa jatkaa verojen maksamists kuntaan, vaikka ropellit poistuu.

      • Anonyymi

        Tilanne on ajautunut kaaokseen koska vihreän siirtymän nimissä yhteiskunta, kunnat ja maakunnat mukaan lukien, tukevat ja edistävät tuulivoiman rakentamista lähes ilman ehtoja ja vaatimuksia. Lähinnä vain pyritään keksimään keinoja miten heitä houkutellaan tänne. "Me hyödymme kun meistä tulee puhtaan energia johtava maa maailmassa". Kansainvälisille bisnekselle ja keinottelulle on avautunut ennennäkemättömät toiminnan edellytykset ja lähes avoin valtakirja oman edun tavoitteluun.
        Toiminta Suomessa on helpoa ja kannattavaa kun:
        1. Yhteiskunta kaavoittaa ja/tai antaa luvat tuulivoimaloille tavanomaista käsittelyä helpommin ja nopeammin. Asiat käsitellään lain mukaan. Valitusmahdollisuus ja ajat ovat muodon vuoksi jotta sadaan hankkeille lainmukaisuus. Muodollisuuksia ovat myös vaikutusalueen asukkaiden ja naapureiden kuuleminen.
        2. Ympäristölupaa ei tarvita. Se on suurin helpotus ja avustus myllyjen rakentajille.
        3. Tuulipuistojen vuokrasopimukset.
        On luontainen mutta myös tietoinen valinta että jokainen vuokranantaja tekee investoijan kanssa omanlaisensa vuokrasopimuksen. Laki ja sopimusvapaus edellyttää että yhteistyö ja jopa neuvonta on hyvin rajoitettua. Tässä kohtaa avoin taivas aukeaa bisnekselle.
        Tehty sopimus merkitään tietysti rasitteena kiintestön rekisterinumerolle. Mutta millainen rasite on riippuu vuokrasopimuksesta. Se vaikuttaa kuitenkin koko kiinteistöön eikä vain määriteltyyn vuokra-alueeseen.
        4. Vuokraaja pyrkii itse laatimaan vuokrasopimuksen ja sanoo vuokralle antajalle: "Laita nimesi". On selvää kenen ehdoilla se on tehty ja mihin sillä pyritään.
        Miksi maaseudulla on usein käytännöstä poikkeava tapa? Yleensä myyjä tai vuoralle antaja hinnoittelee ja määrää sopimuksen ehdot ja kirjoittaa laskun ja määrää eräpäivän.
        Vertaa: maatalouden tuotetilitykset, puutavaran myynti (metsäkaupat)
        5. Kunta ja yhteiskunta on mukana määräävänä tekijänä ja edunsaajana mutta ei vastuullisena osapuolena ( vastuuseen joutuvana osapuolena).
        6. Vuokrasopimus kuten tuulivoimalakin ovat usein määräaikaisia. Voi kuitenkin olla että vuokrasopimuksessa on merkintä että ratkaisu siitä on siirretty tuulivoimayhtiön päätettäväksi eli se voi lopettaa tai halutessaan jatkaa sopimusta omalla päätöksellään.
        7. Sopimuksen päättyessä kunta-ympäristökeskus voi halutessaan vaatia alueen entisöimistä. Vuokrasopimus ratkaisee kumpi sen tekee vuokraaja vai vuokralle antaja.
        Luultavasti vuokraaja on turvannut etunsa, on vaihtunut tai on häipynyt. Laki on selvä ja yksiselitteinen. Lopullinen vastuullinen on aina ja kaikissa tapauksissa se kiinteistö Rno ja sen silloinen omistaja joka on merkitty vuokralleantajan rasitetodistukseen.


    • Anonyymi

      Kallis on perustanpurku että kaatopaikallekuskaus.

    • Anonyymi

      Silmät kiiluen silti tänne Sieviin halutaan tuulimyllyjä.

      • Anonyymi

        Tuulivoimakyselyn tulos on, että suuri osa vastaajista suhtautuu tuulivoiman lisärakentamiseen kielteisesti. Sitä Sievin kunnan tulisi kunnioittaa.


    • Anonyymi

      Kohtuus kaikessa.Täytyisi nähdä kolikon toinenkin puoli. Kyllähän Suomi olisi kusessa ilman tuulivoimaa. Vaikka itekkin vierastan tuulivoimaa,niin tätä tullaan rakentamaan joka tapauksessa tulevaisuudessa. Jos Sievissä torpataan kaikki tulevat hankkeet,niin kyllä iso lovi jää kunnan raha kirstuun ja joka tapauksessa johonkin niitä rakennetaan. Sievin perä metsiin vispilöitä mahtuu.

      • Anonyymi

        Eipä tuulivoimaloita ole Sievissä mihinkään perämetsiin laitettu, vaan just ihmisten kiusaksi aivan asumusten lähelle. Päättäjät ovat nuolleet tuulifirmojen herroja ja vähät välittäneet sieviläisistä. Oksettavaa.

        Maatuulivoimaloiden rakentaminen tulee kokonaan lopettaa. Merelle voi rakentaa.

        Ja ydinvoimaa lisää. OL3 on valtava lisä energiantuotantoon. Sitten vielä pienydinvoimal8ita rakenteille.


    • Anonyymi

      Paikalliset keskustalaiset kannattavat tuulivoiman rakentamista. Se kannatuksen lasku näkyi nyt sitten häviämisenä vaaleissa. Pitää kuunnella mitä kansa tahtoo eikä tehdä niin kuin itsestä tuntuu.

      • Anonyymi

        Kunnassa tuulivoimarakentamisen kannatus on suurisuisinta ja -äänisintä juurikin niillä, jotka ovat vuokranneet maitaan tuulivoimafirmoille ja näkevät asiassa yksisilmäisesti vain oman etunsa. Kannatuskäsitys on muodostunut vain muutamien hyötyjien ja tuulivoimahankkeista päättävien mielipiteiden perusteella. Sievin kunnan tuulivoimaohjelman kuntalaiskyselystä nousee kuitenkin esiin se tosiasia, että tuulivoimatuotannon lisäämiseen Sievin alueella suhtaudutaan pääosin negatiivisesti. Niin, että nyt pääsivät kunnassa ääneen myös muutkin kuin luontoarvoja tallovat päättäjät ja hyötyjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnassa tuulivoimarakentamisen kannatus on suurisuisinta ja -äänisintä juurikin niillä, jotka ovat vuokranneet maitaan tuulivoimafirmoille ja näkevät asiassa yksisilmäisesti vain oman etunsa. Kannatuskäsitys on muodostunut vain muutamien hyötyjien ja tuulivoimahankkeista päättävien mielipiteiden perusteella. Sievin kunnan tuulivoimaohjelman kuntalaiskyselystä nousee kuitenkin esiin se tosiasia, että tuulivoimatuotannon lisäämiseen Sievin alueella suhtaudutaan pääosin negatiivisesti. Niin, että nyt pääsivät kunnassa ääneen myös muutkin kuin luontoarvoja tallovat päättäjät ja hyötyjät.

        Näin on. Mahtava homma, että kysely järjestettiin. Samanlainen kysely tulisi järjestää muissakin kunnissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe