GGR vko 16

Anonyymi-ap

Trackerin mukaan Kirstenin etu Abhilashiin nähden on vaivaiset 13 mpk. Abhilash etenee hyvää kyytiä, kun Kirsten on yön aikana jäänyt pläkään. Nyt taitaa Abhilash trackerinkin mukaan ohittaa Kirstenin. Kelit kyllä vaihtelevat jatkossakin. On kevyitä tuulia. Ja sitten on syvä matalapaine, jos sen reitille sattuu.

Kielhalen

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja Simon on yli 100 mpk tuon kaksikon edellä.

      Trackerissä Tapiolla tuore päiväys ja leaderboardissa sijalla 4 148 mpk viimeisen 24 h aikana. Mielenkiintoinen tapa esittää asiat.

    • Anonyymi

      Johtokaksikolla on noin 1300 mpk jäljellä. Eiköhän tuo huhtikuun aikana hoitune, jos pläkät eivät vallan ala kiusaamaan?

      Kielhalen

    • Anonyymi

      Trackerin mukaan 18 Apr 20:00 UTC Abhilash on siirtynyt johtoon 2 mpk:n erolla Kirsteniin nähden.

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä Abhilashin johto on 11 mpk, aamulla oli vähän enemmän, sivusuunnassa veneiden etäisyys on toki n 300 mpk. Toivottavasti veneet jossakin vaiheessa olisivat niin lähekkäin, että näkisivät toisensa. Noin 10 mpk taittaa tuollaisen veneen masto näkyä avomerellä? Saataisiin eeppinen loppu kilpailulle, kumpikin ajaisi maximipurjeilla, käsiohjauksella, nukkumatta viimeiset sadat mailit maaliin.

      Kielhalen

      • Anonyymi

        Nyt (20 APR 2000 UTC) on Kirsten taas vetänyt lujaa, 171 mpk 24 tunnissa ja on taas johdossa. Eroa 30 mpk Abhilashiin. Abhilashilla 24 tunnissa mittariin vain 130, vauhti on hyvää, muttei aivan maalia kohti.

        Molemmilla luvassa hyviä tuulia loppuun saakka, Abhilashilla pieni riski myös turhan kovaan tuuleen.

        Kun otetaan vielä aikahyvitykset huomioon, näyttäisi Kirsten vetävän kisassa pitemmän korren.

        Siimajalka


    • Anonyymi

      Kirsten on koko päivän ajanut yli 7 solmua, tällä hetkellä 7,5. Tuuli on sopivasti sivymyötäistä, genaakkeri lienee ylhäällä. Abhilashilla tuulta on ehkä pikkaisen liikaa ja tuulen suunta ei ole ihan niin hyvä. Abhilash on kai hiljakkain katkaissut yhden spinnupuomin, se voinee vaikuttaa menoon. Kirstenin etumatka on nyt 30 mpk.

      Kielhalen

      • Anonyymi

        Spinaakkeri oli ylhäällä ainakin viime puhelun aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Spinaakkeri oli ylhäällä ainakin viime puhelun aikana.

        3 tuntia vanhasta raportista "Kirsten pushing Minnehaha hard, under VDH's ex-maxi spinnaker on the bowsprit".

        Nämä tuntuvat kutsuvan kaikkia pallopurjeita spinaakkereiksi. Se on tietty määrittelykysymys.

        Moni kuitenkin kutsuu genaakkereiksi pallopurjeita, joiden tuulen puolen alakulma on kiinni pukspröötissä, kuten yllä on sanottu Kirstenistä. Spinaakkeri on sitten purje, jonka tuulen puolen alakulma on kiinni spinaakkeripuomissa.

        Tämän määritelmän mukaiset spinaakkerit ovat kooltaan usein suurempia kuin genaakkerit. Samalla tulee yksi säädettävä parametri lisää, spinaakkeripuomin asento. Varmaan helppouden takia Kirsten ajaa sivumyötäisiä yleensä genaakkerilla. Lähelle myötäistä ilman puomia ei kuitenkaan pääse, sen takia joutuu leikkaamaan vähän enemmän kuin aidolla spinaakkerilla.

        Kielhalen


    • Anonyymi

      Abhilashilla oli taas repeämä isopurjeessa, se on jo ommeltu. Pari päivää sitten oli mennyt barduuna (varmaan ns. välibarduuna estämässä maston pumppausta), sekin lienee jo korjattu. Aika rajoilla siis mennään, kun huomioi, että maileja on jo pikkaisen takana.

    • Anonyymi

      Kirsten ei enää säästele venettä, vaan porskuttaa kokka iloisesti kohisten kisan keulilla. Viimeisen vuorokauden aikana matkaa on tullut 171M eli keskinopeus on ollut 7,1kn, ja viimeisin ilmoitettu nopeus on 7,7kn.
      Mitä tahansa ehtii kuitenkin vielä tapahtua, mutta toivotaan, että ratkaisu Kirstenin ja Abhilashin välillä syntyy purjehtimalla.

    • Anonyymi

      Vielä saadaan aiotun maalintulopäivän tienoille lisäjännitystä laajan vastapläkäalueen muodossa. Siinä saattaa Abhilas taas tavoittaa tyvenessä lillivän Kirstenin liki maaliviivalla. Aivan näillä hetkillä Abhilash saattaa toisaalta joutua hetkeksi tyveneen, kun Kirsten sen kuin porhaltaa kohti maalia.

      Kielhalen lienee oikeassa tuosta spinaakkeri-genaakkeri terminologiassa, joskin assymmetriseksi spinaakkeriksihan genaakkereita maailmalla kutsutaan. Ymmärsin puhelusta, että tosiaan halssikulma on pukspröötissä ja skuuttikulma on spiirattu puomilla.

      Siimajalka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe