Katetri sydämeen

nivuslaskimon kautta

Onko kellään kokemuksia tällaisesta toimenpiteestä? Olen menossä tähän toimenpiteeseen ja jännittä aika kovasti. Eli nivustaipeen laskimon kautta viedään useampi metallinen katetri sydämeen ja aiheutetaan rytmihäiriöitä jotta voidaan selvittää niiden syy. Tehdään hereillä paikallispuudutuksessa. Sattuuko? Onko sinulle tehty nukutuksessa? Helpottakaa jännittäjän tuskaa...

7

1137

  Vastaukset

  • Tarkoitat varmaan sydämen elektrofysiologista tutkimusta. Mulle on tehty se muutaman kerran. En tiedä tehdäänkö sitä lainkaan nukutuksessa, ekalla kerralla yritin itsekin siitä kysellä.

   Paikallispuudutuksessa se tehdään, puudutuspiikki tietysti sattuu vähän, mutta jos puudutetaan kunnolla niin sen jälkeen ei sitten pahemmin satukaan.Se kyllä tuntuu vähän metkalta kun ne katetrit viedään sydämeen, mutta ei varsinaisesti satu.

   Ja sen jälkeen yritetään sitten käynnistää niitä rytmihäiriöitä, voidaan käyttää joko lääkkeitä tai tahdistusta. Toisilla rytmihäiriöt käynnistyy helposti ja melkein heti, toisilla voi mennä vähän kauemmin. Kun rytmihäiriö on selvitelty, voidaan mahdollisesti yrittää ablaatiota eli poltetaan häirökohta/kohdat pois.

   Jännittäminen kuuluu asiaan. Mua on jännittänyt joka kerta, vaikka kahdella viimeisellä kerralla oonkin jo valmiiksi tiennyt suurin piirtein, mitä on tulossa. Eihän se mikään "kiva" tutkimus ole, mutta kyllä siitä selviää!! Tsemppiä!!

  • Nämä tutkimukset on tehty kolme kertaa vuosina 99, 00 ja 05 maaliskuussa olin viimeksi. Ja viimein saatiin poltettua niin että poistui nämä nopeat tykytykset. Olen tosi tyytyväinen.
   Ei tartte pelkää mitään, puudutuspiikin pisto hiukan nipistää ja siihen kivut lopuu, kun verisuonistoissa ei ole tuntoa.
   Valveilla tehdään koko hoito ja kestää kaiketi tapauksesta riippuen 2- 3 tuntiin. Viimeksi olin n.2 tuntia. Ainahan tälläiset toimenpiteet saa pyörimään perhosia mahanpohjassa, mutta se on aivan turhaa. Milloin toimenpiteesi suoritetaan ja minkälaisia vaivoja hoidetaan?.

   • mulle tehty kaksi kertaa. Ekalla kerralla kesti mulla kuusi tuntia. Olin kuulemma hankala tapaus.
    Toisella kerralla vain kolme tuntia, kun todettiin, että ei voida polttaa.


  • Multa löyty vahingossa erään harjoitustyön yhteydessä (piti ottaa itseltä ekg ja analysoida se) ylimääränen johdinrata.. ;( Nyt oon menossa ablaatioon, kuhan saan ajan..

   Itse toimenpide ei sinänsä pelota (jännittää kyllä, tietysti), sillä olen lääkkiksessä opiskellut juuri näitä asioita; miten sydämen minuuttitilavuus määritetään, katetrien laittoa yms, yms.

   Eräs asia kuitenkin askarruttaa pirusti.. nimittäin sädeannos, mikä tuossa tutkimuksen aikana saadaan (toimenpide radiologinen operaatio)
   Toi sädeannos on kyllä vähän turhan suuri... en tiedä, olenko turhaan huolissani tuosta.. mulla on hieman toisenlainen näkökulma asiaan, kuin muilla täällä.. näemmä. :)

   • Olen miettinyt samaa ja joskus sitä kysynytkin lääkäriltä, mutta siitä olen saanut ympäripyöreän vastauksen. Kuinka monta kertaa voi mennä tälläiseen tutkimukseen ja minkälaiset haittavaikutukset sillä on.


   • Itse oon myös opiskeluihini liittyen jonkun verran näistä sädeannoksista lukenut. Ja kieltämättä muakin on asia mietityttänyt, mäkin oon kuitenkin useamman kerran saanu aika paukun sitä säteilyä. Ja tosi on, että jos lääkäriltä yrittää asiasta kysellä, niin aika ympäripyöreän vastauksen saa.

    Mutta ei se sädeannos ainakaan murehtimalla siitä pienene, korkeintaan saa mahahaavaan stressaamisesta. :)

    Olis kyllä kiva kuulla jos jollain on tarkempaa tietoa asiasta.


  • Luin tuon käydyn keskukstelun läpi ja muutama kysymys tuli heti mieleen:
   1. Oletteko joutuneet syömään jotakin lääkettä vielä tämän toimenpiteen jälkeen?
   2. Harrastaako joukossa joku laitesukellusta? Itse tätä harrastan ja pelkään, että joudun lopettamaan sen tämän toimenpiteen jälkeen...
   3. Miksi toiset käyvät jopa kahdesti tässä toimenpiteessä?
   4. Kuinka pitkälle sairaslomalle toimenpiteen jälkeen joutuu?`
   5. Ovatko kaikki kärsineet jonkilaista stressiä joka olisi laukaissut nämä rytmihäiriöt, lisälyönnit yms.?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   49
   2431
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   2308
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   73
   1773
  4. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1389
  5. Sofia B:n koira otettu huostaan!

   Onneksi näin käynyt! Ei sovi jatkuva juhliminen koiran elämään. Kotieläin ansaitsee raittiin ja stabiilin kodin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1195