Älä tuijota koiraa silmiin

Anonyymi-ap

Tämä on heillle jotka ihmettelevät miksi koira reagoi kun katsoo/ihailee pitkään. Vierasta koiraa ei saa jäädä katsomaan pitkään koira kokee sen uhkana. Varsinkaan arkaa koiraa ei saa katsoa silmiin se saattaa saada aran koiran puolustautumaan. Äläkä lähesty vierasta koiraa ilman lupaa. Kysy aina lupa ennen, kuin kosket vieraaseen koiraan. Kun tapaat koiran ensimmäistä kertaa, tervehdi sitä olemalla itse sivuttain, ja antamalla mieluummin koiran lähestyä sinua. Pidä kätesi alhaalla ja ryhtisi sellaisena, ettei sitä voi tulkita uhkaavaksi. Kiitos :))))

13

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisäksi ei tarvitse pahoittaa mieltään jos omistaja kieltää koiran silittämisen. Jos omistaja sanoo, ettei koiraa saa tervehtiä, kunnioita sitä. <3

      • Anonyymi

        Ehdottomasti tämä!


      • Anonyymi

        Mitä jos koira on eri mieltä ja odottaa tervehdystä?


    • Anonyymi

      Jopa näin koiraihmisenä on pakko sanoa, että asenteesi on oksettava. Jokaisen koiran perustaitoihin kuuluu hyvä sosiaalistaminen. Yhdelläkään koiralla ei ole mistään syystä lupaa reagoida aggressiivisesti vain siksi, että joku katsoi sitä. Aivan vapaasti saa katsoa tai vaikka tuijottaa jokaista järjissään olevaa koiraa. Jos piskisi reagoi noin normaaliin asiaan, niin on tasan sinun vastuulla ottaa asia 100% haltuun esimerkiksi kuonokoppaa julkisilla paikoilla käyttämällä.

      • Anonyymi

        Olet se sama valittaja.


      • Anonyymi

        Aloittaja tarvitsee kuonokopan. Se voi purra jos sitä tuijottaa.


    • Anonyymi

      Eihän koira ole sen kummallisempi siinä asiassa kuin ihminenkään. Jos alkaa kassajonossa tuijottaa ihmistä niin yleensä ei hyvä seuraa, tuttua ihmistä voi tuijottaa mutta ei liian kiinteästi.
      Eläimillä ei yleensä katsominen ole se juttu jos se liittyy normaaliin katsomiseen, jos samalla pysähtyy liikkumattomaksi niin se vasta tarkoittaa jotain epäilyttävää.

    • Anonyymi

      Enpä ole hullumpaa kuullut. Idiootinlogiikka huipussaan, kun omista ongelmista yritetään käskyttää muita ottamaan vastuu. Aivan saletisti jokaista normaalisti käyttäytyvää koiraa saa tuijotella. Jos sinun elukkasi sekoaa, niin on aika tehdä jotain - ITSE.

    • Anonyymi

      Samaa mielipuolta, jos muita pitää opastaa oman koiran suhteen, ettei tule hyökkäys tapahtumaa, niin olisiko parempi hankkia omalle koiralle kuonokoppa.

      Naurattaa tilannekin, että ulkoiluttaa koiraa ja huutelee vastaan tulijoille, "älkää katsoko mun koiraa silmiin, ettei se hyökkää."

    • Anonyymi

      Miten toimin jos minulla ei ole käsiä? Entä vaikuttaako tilanteeseen jos päässäni on aurinkolasit? Pitääkö lähestymislupa pyytää koiralta, omistajalta vai viranomaisilta?

    • Anonyymi

      Vanha perusohje, jossa ei muisteta mainita sitä, että jos tuntematon ihminen pysähdyksissä paikallaan tuijottaa rintakehä koiraa kohden koiraa suoraan silmiin pitkään, voi koira ottaa sen uhkana. Ei yksikään koira tuosta vain ota ihmistä, joka vaikka liikkeessä sattuu katsomaan koiraa silmiin, uhkana. Suurin osa koirista on tottunut ihmisiin, eikä silmiin katsominen ellei tosiaan kehollaan samalla vahingossa uhkaa koiraa, ole mikään ongelma. Enemmän on ongelmaa yhtäkkiä koiria päin juoksevat lapset, jotka samalla ottavat katsekontaktin ja tompsottavat jaloillaan, kun tulevat vain leikkisästi moikkaamaan söpöä tuntematonta koiraa. Normaalia lapselle, muttei monestakaan koirasta suotava lähestymistapa, voivat mennä puolustusasemiin, vaikka kuinka lapsirakkaita muuten olisivatkin.

      Vieraita ihmisiä kohtaan ei meillä ole koskaan ollut katsekontaktien, edes tuijotusten kanssa ongelmaa, kun ihminen ei ole kehonkielellään uhannut koiriani, edes arkoja ihmisiä aristelevia (huonoja kokemuksia edellisessä paikassa näillä), mutta sitten humalaiset ja narkit saavat heti näillä hampaat irveen ja karvat pystyyn, jos tuollaiset ovat liian lähellä. Myös ohitukset humalaisista eivät kapealla tiellä onnistu, vaikka pitäisin koiria vastakkaisella puolella, kun puolustaisivat (toinen myös pelkoaggressiivinen noita kohtaan huonojen kokemusten kautta, ei pelkkää puolustusviettiä). Ilman päihteitä kaikki ihmiset taas saavat pusuja näiltä hirviöiltäni, silmiin saa tuijottaa vaikka kuinka, saa paijata pään päältä, mikä muka on alistava ele sekin. Ainoastaan se uhkaava kehonkieli pitää olla poissa (ilmassa huitomiset, potkien tai maata tömistäen luo katsekontaktilla tulo, hirveä huuto samalla, kun liikkuu miten sattuu, viinan ja huumeiden haju myös, tupakka ok, hasis ei).

      • Anonyymi

        Niin, asun sellaisella slummialueella, että noita kaikkia näkee täällä koko ajan. Ja tosiaan ei koskaan saa tuntematonta koiraa ilman omistajan lupaa moikata, edes lenkillä sitä kättä tarjota sellaiselle ohi kävellessä, vaikka kuinka kiltiltä näyttäisi. Silmiin saa kyllä katsoa, jos haluaa ohi mennessä tai vastaan tullessa, ei se koira ota sitä uhkana, ellet samalla ole psykoosissa ja huuda tappavasi kaikki vastaantulijat, ja kävele koko tie omanasi laidalta laidalle, sitten voi se koirakin ottaa sinut uhkana. Noitakin nähty liikaa täällä...


    • Anonyymi

      Voi helvetti voiko olla mahdollista että niin vaaralliset elukat on laillisia joiden kohtaamiseen tarvii lukea opas. Ohjekirja

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1878
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1782
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1271
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1152
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1085
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe