Vieremällekö uusi koulu ?

Anonyymi-ap

Onkohan viisasta rakentaa Karankajärvelle uutta koulua kuten uutisoinnista on saatu lukea ? Miten lie riittääkö siellä oppilaita ? Entäs muut kyläkoulut ?

18

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viime vuonna Vieremälle taisi syntyä 17 lasta. Eihän tuo tiedä hyvää muiden kyläkoulujen kannalta, kun lapsia ei riitä joka kouluun. Onhan sinne tulossa myös päiväkoti ja rivitalo. Kaman pöytäkirjan mukaan kunta käy neuvotteluja tontin ostosta Peltueentien varresta Parviala-tilalta.

    • Anonyymi

      Oho... lisäksi päiväkoti ja rivitalo ja peltueentien varteen. Uskomatonta. No siinä ei oo mitään järkee. Ei sitten mitään. Mikähän lie tämä Parvialan tila ? Helppo se on tehdä kun päättäjien kätöset on kuntalaisten taskussa. Nyt järki käteen !

      • Anonyymi

        Niin.. ja mikä on tuo kama ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin.. ja mikä on tuo kama ?

        Taitaa tuo kama-toimikunta ohjailla kunnassa maan ostoa….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin.. ja mikä on tuo kama ?

        Kamaa se on.


    • Anonyymi

      Peltueen tietä 300m, metsäisen palstan jälkeen, toki tilan maata lienee jo se metsäkin. Taitaa olla entisen kunnallispolitiikan henkilön kotitila. Tai ainakin nurkalla siinä. Sitä vaan ihmettelen että kun viedään nuin kauas rajan pintaan koulu että eikö nyt viimestään kuntarajat ylittävä yhteistyö olisi ihan ehdotonta? Jos se on pois suljettu ja lapsien syntymäennuste on luokkaa 12 lasta koko kuntaan vuodessa, nii kelle tätä tehdään? Toki valkeiskylällä on potentiaalista porukkaa tekemään lapsia mutta on tämä silti kuin valtion velan kanssa että tehdään ihmisille jotka ei ole vielä syntynytkään.

    • Anonyymi

      Pöytäkirjan mukaan kauppahinta on 39000 e 3 ha:n alasta. Vieremällä on maa kallista. Metsämaan keskihinta P-Savossa on tällä hetkellä n. 4400 e/ha . Kauppa vaikuttaa rahastukselta mutta eihän se hullu ole kuka pyytää vaan se joka maksaa. Myyjänä taitaakin olla keskustan valtuutettu. Että sillälailla.

      • Anonyymi

        Keskustan valtuutettu, joka maata myy, on muuten siinä toimikunnassa, joka setvii tätä tarpeettoman koulun rakentamista.
        Eikö tosiaankaan kukaan valtuutettu uskalla kyseenalaistaa tätä hanketta? Kyllä tulee ihan ikävä entistä menoa, silloin päätöksissä oli jotain järkeä, vaikka kaikki ei ihan putkeen mennyt silloinkaan.


    • Anonyymi

      Ihan turha rakentaa uutta koulua. Olisi jakaneet eteläreunan oppilaat menemään Partalaan ja pohjoisreunan kirkonkylään, oisi mahtuneet. Ja tämä ennenkuin Partalan koulukin päätettiin lakkauttaa ja siirtää sen oppilaat Mansikkaniemelle. Olisi tehneet sen uuden koulun rajaseudulle yhteiseksi. Koulupiirin hajoittamista on harrastettu Vieremällä ennenkin, ja silloiin lakkautettiin vasten kaikkia pykäliä ja sovittuja sääntöjä lähes 50oppilaan koulu.

    • Anonyymi

      Rivitalon rakentamisesta on taidettu onneksi luopua eli edes yksi järkevä ajatus tuon uuden koulun suhteen.

    • Anonyymi

      Kunnanhallitus näyttää päättäneen 21.11.2023 että eteläisen koulun rakentaminen 3 me sisältyy -24 talousarvioon. Vauhti kiihtyy...

      • Anonyymi

        Kai sitä joku valtuutettu uskaltaa kyseenalaistaa? Jos Vieremä on tuon uuden koulun myötä mahottoman ihana ja vetovoimainen paikka, niin miksi kunnanjohtaja hakee koko ajan muualle?


      • Anonyymi

        Kokoomuksen ja 2000 ryhmän edustaja ovat esittäneet kouluverkkoselvityksen tekemistä, mutta järjen ääni jyrätty äänestyksessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuksen ja 2000 ryhmän edustaja ovat esittäneet kouluverkkoselvityksen tekemistä, mutta järjen ääni jyrätty äänestyksessä.

        Onpa oikein että jyrätty. Kaikki tietää sen kokoomus jyrän!


    • Anonyymi

      Ihan hölmöläisten hommaa, sama pistää kaikki koulut pikkuhiljaa kiinni kun eihän täällä 6v päästä ole kuin 17 eskarilaista. Tälle vuotta ei liene enempää tulossa ja ensi vuodelle vielä kyllä kerkii lapsia tehä jos joku vaan tekis. Mutta luulen et vähenee vaan.
      Kylälle parakkikoulu ja se on siinä. On terveet tilat ja liikunta mahdollisuudet. Pendelöinnillä ei saada lapsia kouluun lisää, etätyö on lisääntynyt ja ei kukaan lomilla lähde lapsia kouluun viemään... Eikös se kyyti sillo oo hommattava itse?

      • Anonyymi

        Niinhän se taitaa mennä, että itse on kyyti järjestettävä. Mutta voikohan kunta tehdä niin, että määrää kaikki lapset sinne Karankajärvelle, niin silloin sen pitää järjestää myös kyyti. Iisalmi tuskin laittaa oppilaita Karankajärven kouluun, kun ei niitä riitä omiinkaan.


    • Anonyymi

      Ei ole viisasta tässä tilanteessa. Kohta käy niin että oppilaita kuskataan "uuteen kouluun" itäiseltä ja pohjoiselta alueelta että etelään riittää oppilaita. Ei oo reilua jos yhdelle kylälle rakennetaan uusi koulu ja muualta ollaan hetkohta lakkauttamassa. Kyliä on kohdeltava samanarvoisesti. Kohta kaikki oppilaat vieremällä sopivat vasta remontoidulle keskuskoululle. Hurjaa pistää monta miljoonaa euroa uuteen kouluun kun oppilaat vähenevät rajusti lähivuosina. Päättäjiltä vaaditaan vastuullisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe