Kärsitkö ylävatsakivuista, mutta mitään syytä ole löytynyt?

Anonyymi-ap

Minulla ylävatsan kivut on ollut hyvin yleisiä. Luonteeltaan ne on vaihtelevasti teräviä, viiltäviä, tylppiä, pienialaisia, laaja-alaisia, vannemaisia, kauemmas säteileviä... ja mitä vielä. Ne voi ilmaantua milloin tahansa ja missä asennossa tahansa, mutta varsinkin ruokailun jälkeen alkavat kipukohtaukset on saanut huolestumaan ruokatorven ja mahalaukun sairauksista. Usein kipu lievittyy vaihtamalla asentoa tai kehon jännittäminen eteenpäin kaarelle. Tutkimuksissa ei ole kuitenkaan löytynyt mitään.

Jokin aika sitten nojasin rintakehälläni sohvan käsinojaan ja tunsin tutun viiltävän kivun ylävatsalla ja jäin miettimään, että miksi rintakehän painaminen käsinojaa vasten aiheutti saman kivun, jota on ollut jo kauan. Menin selinmakuulle ja painelin sormillani rintakehän alaosaa ja ylävatsaa. Työnsin sormia hieman kylkiluiden allekin ja sitten tuntui napakka kipupiikki. Miekkalisäkkeen molemmin puolin, kylkiluiden alaosista löytyi todella arat n. 5 cm leveät kohdat. Niitä kun painelin, koin ihan samat kivut, joista olen vuosia kärsinyt. Samoin miekkalisäke oli hieman arka. Muita kipukohtia löytyi kauempaa kyljistä, sekä rintalastan keskiosista ja poikkeusellisen arat kohdat vielä kurkun kuopan molemmin puolin olevista terävähköista luista. Oisko solisluiden päät?

Istun usein lysyssä ja joskus pitkäänkin hyvin staattisessa asennossa ja tämä saattaa olla ainakin yksi syy kipuihin, ja sitä selittäisi myös kivun lievittyminen kropan ojentamisesta. Tämän löydöksen jälkeen tein tietoisen muutoksen kehon ergonomiassa ja olen jumpannut selkää ja vatsaa. Kipukohtauksia ei ole sen jälkeen juurikaan enää ollut.

2

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kenellä vain voi tulla johonkin kohtaan kehoa kipuja, jos juurikin vaikka nojaa johonkin väärässä asennossa, tai tutkiskelee itseään painelemalla eri puolilta kehoa.

      Tosin ylävatsavaivat, kuten muutkin vatsavaivat ovat yleisiä.
      Ylävatsalla etenkin oireilua saattaa aiheuttaa ruokatorvi, joka voi olla vain jollain tavalla ärtynyt, mitään vaarallista ei edes tarvitse olla.
      Närästystäkin voi olla, vaikkei se tuntuisi edes kurkussa asti. Useinhan närästys aiheuttaa ikävää tunnetta kurkussa ja ylävatsassakin. Voi tuntua, että kurkusta tulisi jotain ylöspäin ja voi röyhtäilyttää.

      Palleatyrä on myös suhteellisen yleinen, josta ei siitäkään mitään vaarallista haittaa ole. Joskus niitä joudutaan leikkaamaan, jos kasvavat liian isoksi ja haittaavat elämää pahemmin.
      Sappivaivat tuntuvat myös yleensä ylävatsalla, mutta jos ja kun on kerran tutkittukin, se olisi kyllä saatu selville.

      Hyvä, jos olet saanut oireesi rauhoittumaan. Monesti löytää itse omat keinot, joilla pystyy hallitsemaan vaikka mahdollisia kipujakin.
      Yksi keino on se, ettei tarkkaile itseään liiaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe