Aina puhutaan ylipainosta. Mutta miksi osa diabetes potilaista laihtuu liikaa? Onko syy metforem mahd liikaa vai joku muu lääke vai sokeri veressä?
Vaikea löytää tasapaino lääkityksen liikunnan ja ravinnon suhteen.
Löytyykö jokin näkemys tästä. Kun ongelma ei ole lihavuus vaan laihuus.
Miksi diabetes potilas laihtuu liikaa
16
611
Vastaukset
- Anonyymi
Liian korkea verensokeri itsessään laihduttaa, hiilihydraatti (energia) ei mene elimistön käyttöön vaan valuu virtsan mukana hukkaan koska elimistö ei pysty käyttämään sitä insuliinin puutteen tai resistenssin takia. Tietysti myös liikunta ja vähäenerginen ravinto laihduttaa silloin kun kuluttaa enemmän kuin syö ja liikkuu paljon. Vielä tuli mieleen, että jos tablettihoito pistää vatsan aivan sekaisin, niin tietysti siinäkin laihtuu jos ravintoaineet eivät elimistöön kunnolla imeydy.
- Anonyymi
Jotkut diabeetikot saattavat laittaa koko ruokavalion uusiksi sen diabeteksen takia, että voisivat paremmin ja tauti olisi hyvässä hoitotasapainossa.
Sekin varmasti laihduttaa, kun ruokavalio muuttuu terveellisemmäksi.
Elintavat kaiken kaikkiaan vaikuttavat. - Anonyymi
Mutta miksi diabetestä sairastavat sitten ovat yleensä ylipainoisia kun tauti puhkeaa?
Itsekin olin lievästi ylipainoinen kun tauti puhkesi. Mutta nyt saa syödä vaikka kuinka paljon niin ei vaan liho millään. Ja 10 kiloa on karissut siitä, kun tauti diagnosoitiin. Metforem laihduttaa on oma näkemys.- Anonyymi
Lihavuus johtaa pitkällä aikavälillä usein insuliiniresistenssiin tai elimistön kyky tuottaa sitä tarpeeksi huononee. Siksi kakkostyypin diabetes puhkeaa usein ylipainoisille. Sitten jos sokerit pääsevät huomaamatta nousemaan kunnolla ja tilanne huononee, taatusti laihtuu. Myös jotkin lisäsairaudet kuten munuaisten heikko toiminta laihduttaa.
Eikö metforem hillitse juuri ruokahalua? Onko ruokavalio/liikunta muuttunut radikaalisti? Elimistön tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin ja haittaa näin insuliinin toimintaa. Kakkostyypin diabetes on siis myös rasvatauti. 90% kakkosista on vähintäänkin ylipainoisia ja samaten vastikään kakkosista samainen 90% pääsee eroon lääkkeistä laihduttamalla.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Elimistön tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin ja haittaa näin insuliinin toimintaa. Kakkostyypin diabetes on siis myös rasvatauti. 90% kakkosista on vähintäänkin ylipainoisia ja samaten vastikään kakkosista samainen 90% pääsee eroon lääkkeistä laihduttamalla.
"Elimistön tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin"
Tääääh? Mistä tieto? Anonyymi kirjoitti:
"Elimistön tyydyttynyt rasva kiinittyy solujen insuliinireseptoreihin"
Tääääh? Mistä tieto?Vaikka täältä:
https://www.duodecimlehti.fi/duo11275- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vaikka täältä:
https://www.duodecimlehti.fi/duo11275Kysyjä varmaan tarkoitti, että kiinnittyykö ravinnon tyydyttynyt rasva solujen insuliinireseptoreihin (päin vastoin kuin ravinnon pehmeä rasva). Viittaamassasi artikkelissa ei ollut tyydyttynyt-sanaa kertaakaan.
Anonyymi kirjoitti:
Kysyjä varmaan tarkoitti, että kiinnittyykö ravinnon tyydyttynyt rasva solujen insuliinireseptoreihin (päin vastoin kuin ravinnon pehmeä rasva). Viittaamassasi artikkelissa ei ollut tyydyttynyt-sanaa kertaakaan.
Tässä enemmän infoa: https://www.researchgate.net/publication/356192727_How_excess_dietary_saturated_fats_induce_insulin_resistance
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lihavuus johtaa pitkällä aikavälillä usein insuliiniresistenssiin tai elimistön kyky tuottaa sitä tarpeeksi huononee. Siksi kakkostyypin diabetes puhkeaa usein ylipainoisille. Sitten jos sokerit pääsevät huomaamatta nousemaan kunnolla ja tilanne huononee, taatusti laihtuu. Myös jotkin lisäsairaudet kuten munuaisten heikko toiminta laihduttaa.
Eikö metforem hillitse juuri ruokahalua? Onko ruokavalio/liikunta muuttunut radikaalisti?Lihavuus ja sokeritauti johtuvat liiallisesta hiilihydraattien syömisestä/juomisesta. Elimistölle on valtava kuormitus kun se yrittää päästä eroon sadoista grammoista glukoosia jota ravinnon kautta suuhun tungetaan. Ylimääräinen sokerin tungetaan glykogeenivarastoihin jos siellä on tilaa, sitä yritetään tarjota soluille insuliinintuotantoa nostamalla, lopulta siitä tehdään rasvaa triglyseridien muodossa. Myös verihiutaleet saavat osansa tästä herkusta ( hb1AC kohoaa).
Verenkierrossa kiertää normaalitilanteessa n. 5grammaa glukoosia, ajatelkaa mikä määrä suositellaan syötäväksi joka päivänä ihan virallisissa suosituksissa. Ei ihme että kansa sairastaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lihavuus ja sokeritauti johtuvat liiallisesta hiilihydraattien syömisestä/juomisesta. Elimistölle on valtava kuormitus kun se yrittää päästä eroon sadoista grammoista glukoosia jota ravinnon kautta suuhun tungetaan. Ylimääräinen sokerin tungetaan glykogeenivarastoihin jos siellä on tilaa, sitä yritetään tarjota soluille insuliinintuotantoa nostamalla, lopulta siitä tehdään rasvaa triglyseridien muodossa. Myös verihiutaleet saavat osansa tästä herkusta ( hb1AC kohoaa).
Verenkierrossa kiertää normaalitilanteessa n. 5grammaa glukoosia, ajatelkaa mikä määrä suositellaan syötäväksi joka päivänä ihan virallisissa suosituksissa. Ei ihme että kansa sairastaa.Eiköhä tuo ole liian pitkälle yksinkertaistettu teoria. Kyllä kai diabetes on useimmiten ihan "oikea" sairaus.
Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lihavuus ja sokeritauti johtuvat liiallisesta hiilihydraattien syömisestä/juomisesta. Elimistölle on valtava kuormitus kun se yrittää päästä eroon sadoista grammoista glukoosia jota ravinnon kautta suuhun tungetaan. Ylimääräinen sokerin tungetaan glykogeenivarastoihin jos siellä on tilaa, sitä yritetään tarjota soluille insuliinintuotantoa nostamalla, lopulta siitä tehdään rasvaa triglyseridien muodossa. Myös verihiutaleet saavat osansa tästä herkusta ( hb1AC kohoaa).
Verenkierrossa kiertää normaalitilanteessa n. 5grammaa glukoosia, ajatelkaa mikä määrä suositellaan syötäväksi joka päivänä ihan virallisissa suosituksissa. Ei ihme että kansa sairastaa.Unohdat kokonaan sen, että ihminen myöskin kuluttaa energiaa, ei pelkästään varastoi. Lisäksi elimistö toimii sillä tavalla että jos verenkierrossa on ylimääräistä sokeria, elimistö käyttää ensin pelkästään sitä.
Ihmisen energisnkulutus levossa on keskimäärin 50 kcal tunnissa, eli jos ihminen söisi tasaisesti pitkin päivää pelkästään sokeria 300 g niin kaikki käytettäisiin energiaksi, eikä yhtään jäisi varastoitavaksi. Anonyymi kirjoitti:
Lihavuus ja sokeritauti johtuvat liiallisesta hiilihydraattien syömisestä/juomisesta. Elimistölle on valtava kuormitus kun se yrittää päästä eroon sadoista grammoista glukoosia jota ravinnon kautta suuhun tungetaan. Ylimääräinen sokerin tungetaan glykogeenivarastoihin jos siellä on tilaa, sitä yritetään tarjota soluille insuliinintuotantoa nostamalla, lopulta siitä tehdään rasvaa triglyseridien muodossa. Myös verihiutaleet saavat osansa tästä herkusta ( hb1AC kohoaa).
Verenkierrossa kiertää normaalitilanteessa n. 5grammaa glukoosia, ajatelkaa mikä määrä suositellaan syötäväksi joka päivänä ihan virallisissa suosituksissa. Ei ihme että kansa sairastaa.Karppausta diabeteksen hoidossa on kokeiltu. Karppaus laskee pitkää sokeria hiukan lyhyeksi aikaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhä tuo ole liian pitkälle yksinkertaistettu teoria. Kyllä kai diabetes on useimmiten ihan "oikea" sairaus.
Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on 40 prosenttia, jos toisella vanhemmista on tyypin 2 diabetes. Riski on 70 prosenttia, jos molemmilla vanhemmilla on.Kyllä se on itse omilla valinnoilla hankittu sairaus. Solut eivät yksinkertaisesti kestä jatkuvaa korkeaa insuliinitasoa, joka aiheutuu runsaasti hiilihydraattia sisältävästä ruoasta. Ennen sokeritaudin puhkeamista on nähtävissä vuosi vuodelta nouseva insuliinitaso verenkuvassa, mutta tätähän ei juurikaan mitata, vaan mitataan vain verensokeritasoa.
Lopulta sitten vuosikausia kestäneen hh -pommituksen jälkeen elimistö pettää ja verensokeri alkaa nousta hälyttävästi. Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se on itse omilla valinnoilla hankittu sairaus. Solut eivät yksinkertaisesti kestä jatkuvaa korkeaa insuliinitasoa, joka aiheutuu runsaasti hiilihydraattia sisältävästä ruoasta. Ennen sokeritaudin puhkeamista on nähtävissä vuosi vuodelta nouseva insuliinitaso verenkuvassa, mutta tätähän ei juurikaan mitata, vaan mitataan vain verensokeritasoa.
Lopulta sitten vuosikausia kestäneen hh -pommituksen jälkeen elimistö pettää ja verensokeri alkaa nousta hälyttävästi.Insuliiniresistenssiä aiheuttaa lähinnä ylipaino ja sitä hoidetaan laihduttamalla. Lue vaikka tämä: https://www.duodecimlehti.fi/duo94350
Suomessa on muuten hiilihydraatin syönti vähentynyt reilusti. Rasvaa ja lihaa menee nykyään enemmän. Diabeteksessä myös rasva-aineenvaihdunta heikentynyt.
- Anonyymi
No siksi kun thl kertoo hoitojen jatkuvuuden olevan pahasta. Uutisissa näin luki.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.42437- 1161607
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361346Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
- 571041
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051034Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46909- 60882