Muuli: mitä olentoa mustalaiset pelkäävät eniten maailmassa

Anonyymi-ap

Mustalaiset ovat uskomattoman taikauskoisia ihmisiä. Heidän pelkonsa tuntemattomasta on niin voimakas, että sukupolvelta toiselle mustalaisperheissä välitetään ainutlaatuisia tapoja suojautua kauheimmalta hirviöltä - muulilta.

Suhtautuminen kuolemaan ja kuolleisiin
Kuten kokoelmassa "On sellainen maa - Gypsy!" (koonnut N. N. Sotnikov), mutta aikaisemmin, kuten nytkin, mustalaiset käsittelivät kuolemaa tavallisena, luonnonilmiönä, joka ei vaatinut erityistä huomiota. Siksi tämän etnisen ryhmän taborien edustajat hautasivat vainajan sinne, missä kuolema iski hänet. Jos lähellä oli hautausmaa, vainaja löysi viimeisen suojansa hautausmaalta. Mutta tapahtui, että mustalaiset hautasivat kuolleet veljensä aivan tien varteen ja metsän reunaan ja aroon.

Huolimatta tällaisesta filosofisesta asenteesta kuolemaan, mustalaiset yrittivät haudata kuolleet mahdollisimman pian. Yleensä tämä tehtiin seuraavana päivänä sen jälkeen, kun henkilö lähti toiseen maailmaan. Tosiasia on, että mustalaiset ovat aina olleet varmoja siitä, että kuolleet voivat herätä henkiin. Siksi kirjan "Nikola Tesla - Vampire" kirjoittajan Edona Xuwanin mukaan he työnsivät teräsneuloja ruumiin sydämeen. Usein hautaan työnnettiin panokset, sen päälle kaadettiin kiehuvaa vettä tai ruumis mestattiin kokonaan tai poltettiin. Lisäksi mustalaiset tuhosivat tai asettivat kaikki vainajan henkilökohtaiset tavarat hänen hautaan, jotta hän ei palaisi hakemaan niitä.

kävely kuolleena
Yleisesti ottaen Evgenia Andreevan, kirjan "Venäjän maakunnan elävä kulttuuri" kirjoittajan mukaan hypertrofoitunut usko "eläviin" tai elvytettyihin kuolleisiin on yksi sinnikkäimmistä mustalaisten taikauskoista. Erityisesti, Andreeva sanoo, tällainen maailmankuva on tyypillinen servisille, mustalais-etnisen ryhmän edustajille, jotka kuuluvat mustalais-romaniryhmään. Mustalaiset kutsuvat "elävää" kuollutta miestä muuliksi, joka tarkoittaa kuollutta, kuollutta. Edona Xuwani kuitenkin lainaa termiä "mullo" ja kirjoittaa, että mustalaiset viittaavat vampyyreihin samalla tavalla. Ja tässä on Dmitri Faleev kirjassaan "Bakhtale-zurale! Mustalaiset, joita emme tunne" käyttää sanaa "mulo" - jo yhdellä kirjaimella -l.

Dmitri Faleev jakaa muulin kahteen tyyppiin: aaveiksi tai haamuiksi ja itse asiassa elvytetyiksi lihan ja veren ruumiiksi. Lisäksi jälkimmäinen ilmeisesti aiheutti melkein enemmän pelkoa kuin edellinen. Koska ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa mustalaiset eivät vain lyöneet paaluja kuolleisiin tai ottaneet heiltä päitä, vaan varmuuden vuoksi he istuttivat haudalle myös puun, useimmiten haapan, jotta vainaja, joka halusi päästä ulos haudasta, ei voinut tehdä tätä, juuttunut juuriin.

tuli ja höyhenet
Tällaisista turvatoimista huolimatta joskus kuolleet nousevat mustalaisten mukaan silti pintaan ja "vierailevat" sukulaistensa luona. Tässä tapauksessa käytetään toista menetelmää. Jokainen mustalainen tietää, että muulit pelkäävät kirkasta valoa ja erityisesti tulta. Dmitri Faleev kertoo, että eräs mustalainen neuvoi häntä huutamaan muulin ilmestyessä: "Tuli päässäsi!" ja sytytä tulitikku. Ja A. Chernykh esseessään "Permin kaupungin mustalaiset" mainitsi myös, että tuli auttaa monenlaisia ​​epäpuhtaita ilmentymiä vastaan. Tämän kertoi hänelle kotlyarka nimeltä Sambila Kulai. Sambilan mukaan hän ja hänen veljensä sytyttivät tuleen hameet, huivit ja yleensä kaikki, mikä oli käsillä. Julkaisun "Mustalaiset" kirjoittajan Yefim Drutsin mukaan useimmat mustalaiset kuolleet eivät kuitenkaan pidä nuhvista ja höyhenistä. Kuten mustalaiset itse sanovat, "ihmisen on vaikea kuolla höyhenillä", minkä vuoksi heitä pidetään varmimpana lääkkeenä elvytetyille kuolleille. Ensin sytytetään tuli ja sitten heitetään höyheniä kuolleen miehen päälle. Joskus peratun tyynyn tai höyhensängyn höyhenet hajotetaan telttojen ympärille ja sytytetään tuleen, jotta muuli ei pääse lähestymään asuntoa.


cyrillitsa.ru
google translate
Мулэ: какое существо цыгане боятся больше всего на свете

7

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä Jerusalem on vanhempi kuin Intia

      • Anonyymi

        Intia on vanhempi


    • Anonyymi

      Aloittajan esittämät käytösmallit eivät ole valkolaisillekaan vieraita olleet. Esim. hautaan on asetettu vainajan omaisuutta niin muinaisessa Egyptissä kuin vaikkapa viikingeillä ja erityisesti rikollisia on silputtu monilla tavoilla ja taustalla ovat olleet ajatukset etteivät he siten kykenisi koskaan palaamaan.

    • Anonyymi

      Työnjohtaja lienee pelottavin henkilö

    • Anonyymi

      Kuolema

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe