Poikkeavaa käytöstä

Anonyymi-ap

Hei,

Suvussamme on lähes 50v henkilö. Hän on hämmentänyt poikkeavalla käytöksellä meitä kaikkina näinä vuosina kun olemme tunteneet.
Hänellä ei ole psyk tai neuropsyk diagnoosia. Eikä häntä saa lääkäriin. Tämä on tabu, josta ei saa puhua läheisten kesken.

1. Hän uskoo salaliittoihin ja on uskonut niihin jo 90-luvulla. Maa on litteä. Rokotukset räjäyttää ihmisen taivaan tuuliin. On illuminaattia ja salajärjestöjä. Verinäytteitä ei saa ottaa, koska ne lähetetään illuminaattiin. Lääkäri on myös illuminaatti.

2. Hän seuraa paperilapuilla miten paljon vessapaperia kuluu, kahvia menee, muroja kuluu yms. Kaikkea kulutustavaraa mitä käytetään. Pieniä lappuja on kaikki kaappien sisäpuolet täynnä.

3. Liikkuu aikalailla vain öisin asioilla. Nukkuu päivät ja valvoo kaikki yöt. Välillä pesee käsiä vimmatusti. Muuten ei meinaa käydä pesuilla.

4. Ei voi lähteä ajamaan autolla, ellei takakontissa olevat tavarat ole juuri tietyssä järjetyksessä. Siinä voi mennä yli tunti, kun sovitellaan pusseja erilaisiin asentoihin. Myös auton lamppuja koputellaan ja moottoria heilutetaan konepellin alla. Liikenteessä kaahataan ja jarrutetaan. Itse en mene enää hänen kyytiin. Se on pelottavaa.

5. Syömisessä on oma rutiini. On näkkärihetki, keksihetki, pullahetki, mehuhetki, kakkuhetki.. Päivä etenee herkkuhetkestä toiseen säännöllisesti. Keittiössä häärätään tietyn kaavan mukaan. Kahvia kieritetään kupissa neljä kertaa. Kotoa ei voi lähteä, ellei ole kahvi juotu tai keksi syöty. Ulkovaateet päällä käydään juomassa kylmä kahvi. Ja me muut odotamme.

6. Esittää kylässä hämmentäviä kysymyksiä. Välillä on myötähäpeä. Saarnaa maailmanlopusta keskeyttäen muiden ihmisten keskustelut. Tavallaan on uskonmaniassa. Kakki kääntyy Johanneksen ilmestykseen ja tempaukseen. Kun sanotaa siitä, niin ei lopeta. Jos kaksi henkilöä puhuu vaikka työasiaa, hän tulee ja keskeyttää sen, lukuisilla kysymyksillä. Esim tarkenna mitä tarkoitat, mitä tämä tarkoittaa, kuka ja mitä.. se menee kuulusteluksi, vaikka asia ei hänelle kuulu millään lailla. Samalla kun esittää kysymyksiä, hänen kädet heiluu holtittomasti ja hänen koko olemus valtaa koko huoneen. Kaikki tavallaan pysähtyy ja hän saa kaiken huomion.
Hän saattaa ottaa keittiöstä jonkun vaikkapa keksipaketin ja tulla olohuoneeseen sanomaan saanhan avata tämän, mistä tämä on ostettu. Miksi ostit? Onko tämä paketti ollut sinulla kauankin?
Aivan tyhjiä kysymyksiä jostain mitättömästä asiasta, mutta hän vaan kuulustelee.

7. Ei kykene työelämään, ei pysty noudattamaan kellonaikoja, vaikka herkkuhetket on sekunnilleen. Töissä ei ole ollut kuin satunnaisesti. Jos sovitaan, että pitäisi tulla kylään klo 15, niin se on klo 21.

Näkö- tai ääniharhoja ei ole. Hän on tavallaan kiltti, tai ei siis pahansuopainen.

Mikä tämän vaivan nimi on? Toivoisin asiallista keskustelua.

14

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaan oireyhtymään voi kuulua suvussa esiintyä aloitusten tekovimmaa Suomi24.lle..

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        😋 ­­­N­­­y­m­­f­o­m­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17840756d

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Heh! Aloitus on taidettu tehdä provo/leimaamismielessä. 😃😃😃😃😃

    • Anonyymi

      Ei todellakaan ole provo. Ihan etsin vastauksia tähän epäselvyyteen. Jos joku osaisi edes neuvoa onko tämä neuropsykiatrinen ongelma vai psykiatrinen. Osaisin ohjata henkilön avun piiriin.

      • Anonyymi

        Ehkä ennemmin psykiatrinen ongelma, mutta ei tuossa paljon ole tehtävää.
        Hän ei kuitenkaan taida olla väkivaltainen, eikä itsetuhoinen?
        Jos hän on itse onnellinen, ja tyytyväinen elämässään, niin ei kukaan oikein voi puuttua, on vain annettava toisen olla erilainen.
        Sitten, jos hän itse kokee tarvitsevansa apua, tai ymmärtää erilaisuutensa ja haluaa jotain apua, tilanne on jo aivan toinen. Silloin voi pystyäkin jotenkin auttamaan.
        Jonkinlaista neuroottisuutta hänellä ainakin taitaa olla runsaasti ja pakko-oireista käytöstä.


    • Anonyymi

      Meillä jokaisella on omat omituisuutemme. Jokaisesta meistä saisi ominaisuusksiemme perusteella jonkin diagnoosin. Omituiset tavat ja käytös ei kuitenkaan riitä väittämään ihmistä mielisairaaksi. On autismia, ja muita neurologisia sairauksia, jotka vaikuttavat käytökseen, puheeseen ja toimintaan.

      Mutta ainahan voi kysyä asiaa jostakin terveystaholta, jos asia askarruttaa. Mutta ensin kannattaa kysyä asiaa myös asianosaiselta, haluaako, tai toivooko hän itseään mitenkään autettavan, tai ylipäätään puututtavan hänen asioihinsa. Aika harva sitä omalla kohdallaan toivoo.

      Sitten on toki niinkin, että on joskus vaikea tietää, mikä on kunkin tänne kirjoittavan todellinen tarkoitusperä? Todellisia taustamotiiveja on jokaisen kohdalla vaikea tietää. Osa harjoittaa psykiatrian mainostamista jokaisen "kaikkien ongelmien ratkaisijana". Se on lähinnä kuitenkin vain oireiden lievittämistä, pohjautuu diagnosointiin ja lääkkeisiin, ei kuitenkaan sairauksien, tai taustalla olevien ongelmien selvittämistä ja ratkaisemista.

    • Anonyymi

      Varmasti jokaisella on omia omituisuuksia. Sitä en tässä väitäkkään. Kyllä tässä on pienessä piirissä mietitty, mikä tämä henkilö on. En voi kaikkea kertoa, ettei yksilöä tunnisteta näistä kirjoituksista.

      Minulla ei ole mitään taka-ajatusta. Nyt vaan alan väsymään, kun henkilöä tuodaan meille kylään. Tämä henkilö vie niin paljon energiaa käyttäytymisellään, ettemme vaan pysty enää kyläilyihin. Hänen kyläpaikat ovat jo muutoinkin vähentyneet poikkeavan käytöksen vuoksi. Näin olen kuullut.

      Hän ei ole vaaraksi muille, eikä itselleen. Kuormittava hän on ympäristölleen. Hänen kumppani on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, kun hämmennystä alkaa tapahtumaan. En tiedä sulkeeko hän itsensä vai mitä siinä tapahtuu. Hän vaan hyväksyy poikkeavan käytöksen ja ei avaa meille miksi jotain tapahtuu.

      • Anonyymi

        " kun henkilöä tuodaan meille kylään.."
        Siis miksi joku häntä tuo kylään?
        Ketään ei tarvitse ottaa kylään, jos ei halua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " kun henkilöä tuodaan meille kylään.."
        Siis miksi joku häntä tuo kylään?
        Ketään ei tarvitse ottaa kylään, jos ei halua.

        En voi avata tätä tässä enempää. Kyllä väkisin tuodaan. Me tulemme nyt. Sanon etten halua.


    • Anonyymi

      Poikkeava käytös ei ole sairaus. Mikään käytös ei ole eikä voi olla sairaus. Sairaus ei ole sitä mitä joku tekee.

    • Anonyymi

      Eikö jokin sairaus aiheuta poikkeavaa käytöstä?

      • Anonyymi

        Siitä sairaudesta olisi hyvä löytyä jotain objektiivista näyttöä.


    • Anonyymi

      Erittäin neuroottinen tapaus. Neuroottinen.

    • Anonyymi

      Eiköhän tuo mene luonnollisen variaation piikkiin, monenlaista mahtuu maailmaan. Pikkutarkkuus olisi voinut olla jossain työssä etukin, jos olisi aikoinaan päässyt juuri oikeanlaiseen paikkaan. Purkaa ehkä ylimääräistä energiaansa nyt tuohon kaikkeen. Kumppanin kuitenkin löytänyt joka sietää tätä kaikkea. Siis jotain hyvääkin täytyy olla lähemmin tarkasteltuna. Eikö tällaisessa nyt kuitenkin ole omaa tiettyä persoonallisuuttakin. Ja ei ole yllättävä ainakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe