Mistä löytäisi saksanpaimenkoiran kasvattajan jolta eräs hullu on

Anonyymi-ap

Eräs ylilaudalla tunnettu hullu on hakemassa joltain viikon päästä sakemanninpennun. Pitäisi varottaa myyjää.

6

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        En ole Ylilaudan jäsen, eikä tuollainen saattaa satuttaa eli "on varmasti väkivaltainen" kerro mitään, kaikista voi yrittää mustamaalata vaikka mitä, mutta jos oikeasti pelkäät tai joku muu pelkää, että voisi satuttaa koiraa esim. kasvatusvaiheessa, jos se pentu ei tottele, sitten katsot vaikka kaikkien pentuja tällä hetkellä myyvien kasvattajien yhteystiedot (hankikoira näkyy monta pentuetta nytkin), ja laitat heille tai rotujärjestöön tietoa menemään, myös todisteet mukaan. Tässäkin kannattaa muistaa, että jos tuolla henkilöllä ei ole eläinsuojelurikosta alla, ei tämä ole kuin mustamaalausta. Toki jos itse kasvattaisin saksanpaimenkoiraa, en tuollaiseen kotiin edes myisi, jos olisi mahdollisuus valita ja netistä jotain epämääräistä henkilöstä löytäisin, aika tarkkaan uusien ihmisten kanssa netin selaan omien pentujen kanssa, jos ei ole jo muuta kautta tuttu koti. Onko kyseessä saksanpaimenkoiran pentu, joka rekisteröidään rotukoirana Kennelliittoon, vaiko "puhdas" saksanpaimenkoiran pentu, jota ei rekisteröidä, vaikka vanhemmat saksanpaimenkoiria (välillä molemmat vanhemmat jopa rekisteröity, muttei usein edes niinkään, eli "puhtaita" muka hekin. Noita näkyy paljon, eli pennutkin pentutehtailun tulosta, eikä sitä pennun myyjää silloin kyllä kiinnosta jatkokaan tai kelle edes myy, kunhan vain rahaa saa pennusta). Jospa "puhdas" kahden saksanpaimenkoiran (hyvällä tuurilla nämä edes rekisteröity, huonolla tuurilla ei edes niitäkään) rekisteröimätön jälkeläinen on nyt kyseessä. Esim. moni koira näyttää puhtaalta, vaikka seropi olisikin, kun tietyt ominaisuudet puskevat helpommin läpi fenotyypissä.

        Ja jos tuo henkilö myöhemmin arveluttaa, ja joku miettii, että satuttaa koiraa, voi sen eläinsuojeluilmoituksen tehdä hänestä tarkistuksen ja huolen nimissä myöhemminkin. En kuitenkaan suosittele tekemään kenellekään hallaa tätä kautta, jos ihminen ei muuten vain miellytä, vain, jos oikeasti huolettaa koiran vointi. Miksei jo etukäteen paikalliselle esylle ilmoitus, mutta nyt se kannattaisi tehdä omalla henkilöllisyydellään, nimetön ilmoitus ei paljon paina etukäteen.

        Ymmärrän huolen, mutta nimettömänä se ei ole muuta kuin ehdotus muille, ei anna kuin ehdotuksen tai varoituksen kuten nyt. Toivotaan kuitenkin, että kyseessä olisi vastuuntuntoinen kasvattaja, joka ehtisi tarkistaa kyseisen henkilön nettihistorian, jos omalla tai puolisonsa nimellä sitä pentua on ostamassa (ja kasvattajalla olisi jo ollut nämä oikeat nimet tiedossa ennen sopimuksen kirjoittamista, ainakin itse katson ne viimeistään sopimusta allekirjoitettaessa kuvallisista henkkareista tarkistaen, että henkilöllisyys on sama kuin aiemmin ilmoitettu, ja toki tätä ennen olisin itse etsinyt tietoa annetulla nimellä netistä, ja jos nimi ei myyntitilanteessa täsmäisikään, siirtyisi kyllä myyntikin), ja toivottavasti muualtakin kuin Ylilaudasta sitä tietoa löytyy hänellekin, se alusta kun ei ole ainakaan näin vanhan suosiossa.


    • Anonyymi

      Otsikon olisi pitänyt olla VAROITUS KASVATTAJILLE! Avatessani tän ketjun näytti enemmän siltä kuin sakemanni olis taas osoittanut huonon käytöksen merkkejä, ja joku epätoivoinen omistaja luulisi että sen on pakko olla kasvattajan vika, kun on muka hullu koira kyseessä, kasvatuksessa tai koulutuksessa ei oo vikaa, sukulinjahan se...

      Mutta siis jos oikeasti jollekin tunnetusti väkivaltaiselle hullulle sakemanni pentu menossa, niin estäkää jos vain voitte.

      • Anonyymi

        Joo, ei ollenkaan juopottelijoille koiria. Ensiksi on itsensä kasvettava ihmisinä ja lopetettava sekoilut, sitten vasta koiran harkintaa kun on asiat paremmin. Jos nyt menee koira tuohon osoitteeseen, ei tule hyvin käymään siinä.


    • Anonyymi

      Etkö sinä voi onkia tietoa sieltä ylilaudasta? Kennelliiton hankikoira-sivuilla on listattuna kennelliiton alle syntyneet pentueet, joissa on vielä vapaana pentuja. Jos kyse ei ole kennelliiton pentueesta tai pentue on jo loppuunmyyty, niin hankalammaksi menee, sillä saksanpaimenkoiria syntyy pilvin pimein. Kaikki rekisteröidyt pentueet saat katsottua kennelliiton jalostustietokannasta, olipa pennut jo myyty taikka ei, mutta rekisteröimättömiä ei ole minnekään listattu. Toki saksanpaimenkoirien roturyhmässä facessa voi tähän tapaan varoittaa kasvattajia, josko se sieltä tavoittaisi oikean osoitteen todennäköisemmin kuin täällä.

      https://www.hankikoira.fi/koirarodut/saksanpaimenkoira

    • Anonyymi

      Illan päätteeksi avasin ja samat mietteet, ajattelin jotain koulutusongelmaa, kuten joku muukin tuosta otsikosta. Jos oikeasti joku väkivaltainen ihminen on hankkimassa koiraa, toivotaan että myyjä löytää varoitukset ennen sitä ja ehtii miettiä vielä uudelleen!

      Vihoiksi pistää, jos noin, itellä kun ollut jo kaksi huostaanoton kautta tullutta aikoinaan pahoinpideltyä vanhempaa koiraa esystä ja kaksi nuorempaa"koirasta riippumatonta" kodinvaihtoa yhdeltä järjestöltä, ja kaikissa vähän samat merkit liian kovasta koulutuksesta tietyillä roduilla. Toivottavasti olisi vain ennenaikaista varoittelua tämä aloitus eikä totta, mutta jos oikeasti on olemassa pelkoa koiran satuttamisesta, toivon, että te henkilön tietäjät seuraatte kunnolla häntä ja helpolla teette sen eläinsuojeluilmoituksen jos tarvitsee. Sitä ennen näette vaivaa ja yritätte etsiä sen pennun myyjän ja varoittaa, jos oikeasti pitää miettiä, että uusi omistaja voisi koiraa satuttaa.

      Ei ole tuttu nimi mulle tuo ostaja, vaikka ylilautaa välillä luen, ei myöskään pikaisesti auennut ihmisenä mulle tuo mies tuosta viimeisimmästä langasta tsekaten, kun en ole häntä koskaan seurannut tai aiemmin edes tiennyt. Eli niiden tietäjien pitäisi osallistua tähän muutenkin kuin vain olettamalla, että kaikki heti tietää ja tuntee pikavilkaisulla, kenestä kyse, saati tuosta yhdestä langasta kaikki osaisi lukea kaiken tarvittavan lukematta aiempia lankoja sitä ennen. Plus kun ite koneelta yritin tuon ylilautalinkin avata äsken, oli taas bottiherjailut päällä kirjautumatta, liekö oma VPN vai ylipäänsä tietty selain taas kyseessä? Ei varmaan monikaan täältä jaksa lähteä lukemaan niitä ketjuja/"lankoja", jos ei valmiiksi jo ole käyttäjä tai tiedä kenestä on kysekään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1559
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      19
      1181
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1039
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      904
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      892
    Aihe