Kuonokoppa katukuvassa

Anonyymi-ap

Mitä tunteita/ajatuksia sussa herää, jos näät katukuvassa koiran, jolla on kuonokoppa?
Monesti meitä kierretään kaukaa jo ihan koiran ulkonäön vuoksi, mutta etenkin jos on koppa päässä (harvemmin on).
Kopan käytölle voi olla monia syitä, monet kuitenkin ajattelee, että koppaa käyttävä koira on aina aggressiivinen. Usein kyse voi olla ihan siitä, että estetään koiraa syömästä maasta jotakin.
Ja kaiken lisäksi kuonokoppa on todella halpa henkivakuutus, JOS vahinko sattuu ja koira pääseekin vapaaksi.
Haluaisin, ettei kopan käyttö olisi mikään tabu tai automaattinen paha asia. En silti rohkaise ketään lähestymään koiraa ilman lupaa, oli koppa tai ei.

16

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainoa oikea tapa ulkoiluttaa rakkia taajmassa ja muuallakin ettei käy imisten eikä eläinten kimppuun.

      • Anonyymi

        Monelle ihmiselle olisi se kuonokoppa paljon tarpeellisempi kuin koiralle.


    • Anonyymi

      Eipä kummempia tunteita herätä. Muualla päin, eteläisimmässä Euroopassa ihan normaaliakin.
      Suomalaiselle juntille ehkä voikin herättää kummallisia ajatuksia.

    • Anonyymi

      Kuonokoppa koiralla kuin koiralla on todellakin ok, ja usein jopa suositeltava monestakin eri syystä, ei siis todellakaan vain siksi, että koira olisi aggressiivinen tai muuten puruherkkä.
      Hyvälaatuinen ja koiralle soveltuva kuonokoppa saisi olla yhtä luonnollinen asia kuten esim. vinttikoirapiireissä.


      Itse käytin kuonokoppaa metsästysrotuisella pystykorvallani julkisilla kulkuvälineillä liikkuessani, vaikka kyseinen koira ei ollutkaan ihmisille vihainen tai aristeleva. Minusta se oli korrektia muita matkustajia kohtaan jotka ehkä saattoivat aristella varsin suurikokoista koiraa.
      Nykyisellä laumanvartijarotuisella koiralla käytän kuonokoppaa aina kun liikumme kotipiiriä kauempana, sillä senkin koko monia pelottaa ja toisaalta, kyseisten rotujen edustajat eivät välttämättä ole niitä maailman ystävällisimpiä vieraita ihmisiä tai koiriakaan kohtaan. En väitä että pelkäisin koirani purevan tai hyökkäävän taluttimessa ollessaan kenenkään kimppuun, mutta toimin terveen maalaisjärjen mukaan koirani ja muiden edun vuoksi.

      Pelot lieventyisivät, puremiset, koiratappelut ym. loppuisivat jos yleisillä paikoilla liikkuessamme pitäisimme koiramme kytkettyinä, mielellään kuonokopassa, ja vapaana ulkoilutettaessa ehdottomasti kuonokopassa. En tee rotuerotteluja, mutta mitä suurempi koira, sen suurempi potentiaalinen vaaratilanne ja selkkaus.

    • Anonyymi

      Espanjalainen rakkihullu pitää susirakkiaan irti Tampereella, eikä poliisi muka mahda mitään. Jos antaa sakot joka päivä nin eiköhän sekin auta ja rakin voi aina takavarikoida tai ampua , rakkihullulle voi antaa myös vaikka elinikäisen rakinpitokiellon.
      https://yle.fi/a/74-20029281

      • Anonyymi

        Jos irtipito on Espanjassa normaalia niin muuttakoon sinne takaisin, maassa maan tavalla ja Suomessa rakit on pidettävä taajamassa kinni. Toivottavasti sivulliset toimii ellei poliisi toimi, kuk tahansa voi lopettaa rakin jos tuntee olonsa uhatuksi ja jos ei uskalla lenkkeillä rakin takia nin se on erittäin hyvä syy. Jos rakkihullut ei noudata lakia, niin ei rakin lopettamisessakaan tarvitse noudattaa.


      • Anonyymi

        Miten ihmeessä koiran omistaja selviäisi muka vain sakoilla, mutta muuta ei kävisi? Kyllä koira otetaan huostaan, jos omistaja toistuvasti rikkoo lakia. Onko voinut käydä niin, että poliisi sakottaa tarkoituksella vain kerran, ja heille vain on tehty ilmoitus, mutta kukaan ei ole ilmoittanut SEY:lle tai paikalliselle esylle, edes poliisi, sakotkin vain yhden kerran saatu? Jonkun poliisin tuttu? Laitoin Ylellekin tuosta palautetta. Koiran voi ottaa lakia rikkovalta omistajalta pois todisteiden kanssa. Tosin tuo vanha koira ei ilmeisesti ole koskaan aiheuttanut mitään hallaa, mutta koskaan ei tiedä, milloin niin käy, jos koiralla on vaikka kipuja, käytös voi yhtäkkiä muuttua.

        Jos joku näkee tuon koiran jatkossa ulkona vapaana, JA JOS SAMALLA siitä on pelkoa, että satuttaa, laittakaa suoraan SEY:lle jatkossa tieto tuosta, jos paikallinen poliisi tai esy ei tuollaiseen puutu, mielellään kuvien kanssa. Kyllä, useissa etelän ja Euroopan maissa koirat kulkevat kaduilla vapaana omistajiensa kanssa toisistaan ohi, mutta nyt ollaan Suomessa ja "susitaustainen" eli yleensä riistaviettinen koira kyseessä. Plus se, ettei muka poliisikaan voi mitään tehdä, kuulostaa oudolta, ja Yle vielä tällaista mainostaa epämääräisesti. Todella keskeneräinen artikkeli, joka ei kerro, mitä oikeasti lain noudattamatta jättäminen tarkoittaa sakkojen uhalla koiran suhteen, kun omistajakin on tiedossa ja tiedostaa tilanteen, ja tilanne vain jatkuu. Kiva, että koira kulkee aina omistajansa mielestä hienosti muut huomiotta jättäen, mutta entä jos tulee se tilanne, ettei niin enää käykään. Koiralla menee kuulo, kipu saa käyttäytymään eri tavalla... Suomen Eläinsuojeluun (SEY) yhteys sitten, jos ei poliisi tai paikallinen eläinsuojelu tee mitään, saati tuo omistaja, jota ei selvästi kiinnosta Suomen lait tai muut saman alueen koirat. Jos vain tietäisitte kaikki ne koiramäärät, mitä vapaana olevien "kilttien" koirien takia kuolee Suomessa muutenkin kuin vain päivälehtien uutisoimana, ei kukaan enää näitä ulkoiluja puolustelisi. Kaikki ei tosiaan uutisiin asti päädy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos irtipito on Espanjassa normaalia niin muuttakoon sinne takaisin, maassa maan tavalla ja Suomessa rakit on pidettävä taajamassa kinni. Toivottavasti sivulliset toimii ellei poliisi toimi, kuk tahansa voi lopettaa rakin jos tuntee olonsa uhatuksi ja jos ei uskalla lenkkeillä rakin takia nin se on erittäin hyvä syy. Jos rakkihullut ei noudata lakia, niin ei rakin lopettamisessakaan tarvitse noudattaa.

        Vastasit itsellesi, noloa 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastasit itsellesi, noloa 😂

        Eihän siinä edes kysytty mitään. Ovatko kaikki rakkihullut yhtä tyhmiä, noloa.


    • Anonyymi

      Hienoa, että joku käyttää koppaa koirallaan. Moni egonsa jatkeeksi tietynlaisen koiran ottanut kun ei "voi", vaikka koira kuinka aggressiivinen ja vaikeasti hallittavissa olisikaan, kun eihän se koira silloin voisi omistajaansa puolustaa kopan kanssa... Joskus aikoinaan suolistosairaan ja haimatulehduksesta kärsivän jättikoiran kanssa oli pakko käyttää toisella koppaa ulkoillessa, kun koira söi maasta kaikkea suolistovaivaansa. Silloin kyllä hienosti kaikki alueen räksyttävien koirien omistajat heti yrittivät estää omaansa räkyttämästä tälle isolle kiltille jättipojalle. Kun koppa jäi taas tervehdyttyä, alkoi taas muiden koirien räkytys, omistajat ilmeisesti ovat aivokääpiöitä, ja nyt ei taas tarvinnut estää oman koiran huonoa päälle käyvää käytöstä. Tämä oma ei onneksi muista välitäkään, mutta naurettavalta näyttää muiden koiranomistajien reagointi silloin, jos koppa on muutenkin kiltillä muita muutenkin huomaamattomalla koiralla ollut heille se vaaran merkki. Aivan kuin koppaa käyttävä iso koira hyökkäisi muiden koirien päälle, mutta ilman koppaa sitten antaa muiden vain huutaa, ei se sieltä kuitenkaan hyökkää? Eikä oma nyt hyökkääkään tai edes rähjää, ihmettelen vain tätä logiikkaa vältellä tietyllä tapaa kuonokopallista koiraa, joka kopalla ei edes pääse puremaan, oikein suuntaa vaihtamalla, mutta sama koira ilman koppaa on sitten yksi ja sama, ja silloin oikein päästetään oma koira sille rähjäämään. Pitää varmaan alkaa käyttää koppaa joka ulkoilulla, että varmasti saa rauhan alueen muilta koirilta rähjäilyineen, täällä tuntuu omistajat muutenkin mieluummin räpläävän puhelinta sokeina ja samalla antavan koiran poukkoilla flexissä minne sattuu kuin kommunikoida sen koiran kanssa ja ulkoiluttaa sitä muutkin ulkonaolijat huomioiden.

      • Anonyymi

        Koppa pitäisi määrätä pakolliseksi ulkoillessa ja omalla pihalla ta asunnollakin jos räkyttää jatkuvasti.


    • Anonyymi

      Kuonokoppa on toimiva ratkaisu kun on koira joka syö kiviä ja seiniä. Niin monta kertaa mennyt suoli tukkoon ilman kuonokoppaa.

      • Anonyymi

        Joku saattaisi käyttää myös myrkkyjen takia, mutta harva rakkihullu rakistaan sen vertaa piittaa.


    • Anonyymi

      Oletan että koiraa taluttava on itse suurin uhka ympäristölleen .

    • Anonyymi

      Joku vanhempi mies tänään lenkitti koiraa pyörällä ajaessaan, koira ei meinannut millään jaksaa juosta rinnalla. Kieli roikkui, koira oli vaalean ruskea jo olisiko rotu ollut buldoggi tai sitä näköä, eikä ihan nuorelta koiralta näyttänyt. Näin autolla ohi ajaessa kun kiersin Ykspihlajan vanhan koulun ohitse. Liian lämmintä muutenkin päivällä olisi lenkittää koiraa kävellen. Sellainen ei tarvi koiraa jonka pitää pyörällä viedä koira lenkille.

      • Anonyymi

        Kukaan ei tarvitse rakkeja, toivottavasti läkähtyi :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1509
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1133
    3. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1021
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1019
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1018
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      899
    10. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      880
    Aihe