Tilin saldo - Toimeentulotuki

Anonyymi-ap

Jos minulle on kuukauden lopussa tilillä 400€, kun kuukausi vaihtuu. Vaikuttaako se negatiivisesti tulevaan toimeentulotukeen?

18

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu se on talletus tai ylijäämä. Ei välttämättä vaan katsovat tulot ja menot yhteensä haetulta kuukaudelta, eikä tiliote ole ajantasainen ja täytyyhän tilillä olla rahaa esimerkiksi seuraavan päivän vuokranmaksuun.

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍑 ­­N­­y­m­f­o­­m­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17847273g

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      KÖYHÄÄ IMISTÄ KANNUSTETAAN VAHVASTI TUHLAAMAAN JA OSTAMAAN VAIKKEI TARVISI. Tilillä ei saa olla rahaa, pakko on kuluttaa vaikka kaljaan.

      Yleensä kehoitetaan säästämään, mutta käyhää kannustetaan kuluttamaan ja rajusti.

      Aika outoa.
      Kannattaa ottaa rahat jotka säästyy pois tililtä ja tallettamaan vaikka kotona purkkiin. Ei ketään pitäisi voida pakottaa tuhlaamaan tuhlaamisen vuoksi.

      Jopa lasten rahat syynätään, heilläkään ei saa olla mitään! SUOMEN YHTEISKUNTA HALUAA ETTÄ KÄYHÄ TUHLAA.

      • Anonyymi

        Onko siis niin , että alaikäinen on elatusvelvollinen, kun on liian ahkerasti käynyt tyhjäämässä pankkiin säästöpossunsa?


      • Anonyymi

        Ei. Suomen yhteiskunta haluaa, että köyhillä ei ole mitään mitä tuhlata.


      • Anonyymi

        "KÖYHÄÄ IMISTÄ KANNUSTETAAN VAHVASTI TUHLAAMAAN JA OSTAMAAN VAIKKEI TARVISI."

        Kyseessä on markkinatalous ja mainonta. Vanha keksintö.


    • Anonyymi

      Ei vaikuta, mutta sen pitäisi vaikuttaa.

      • Anonyymi

        Köyhät eivät voi kannustaa lapsiaan säästämään tai edes ohjata järkevään rahankäyttöön. Jos jotain sattuu kertymään ne on pidettävä visusti piilossa tai tuhlattava älyttömyyksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhät eivät voi kannustaa lapsiaan säästämään tai edes ohjata järkevään rahankäyttöön. Jos jotain sattuu kertymään ne on pidettävä visusti piilossa tai tuhlattava älyttömyyksiin.

        "Jos jotain sattuu kertymään ne on pidettävä visusti piilossa tai tuhlattava älyttömyyksiin."

        Kurkusta alas, kuten kotonakin.


    • Anonyymi

      Ei tuollainen summa pitäisi vaikuttaa vielä yhtään mitenkään.

      Olet voinut saada vaikkapa ennen kuunvaihdetta työttömyyskorvaukset, tietenkään niitä ei käytetä heti samana päivänä vaan niitä tarvitaan seuraavat 4 viikkoa.

      Oman käsitykseni mukaan ainakin heillä joilla ei muita tuloja ole ja vain tt-tukea kuukaudesta toiseen, ei pitäisi alle 1000 euron summat vielä laskelmiin vaikuttaa mitenkään. Sen sijaan jos alkaa 1000 euroa ylittymään joka kuukausi, on melko varmaa että jossain vaiheessa niitä aletaan katsomaan jo tt-tuessa vähennettävänä säästönä.

      Kannattaa huomata sellainen tärkeä yksityiskohta, että jos rahat on tt-tuesta saatua tuloa, niitä ei pitäisi voida vähentää mitenkään, mutta jos joukkoon tulee lainkaan muuta tuloa mukaan, se voi muuttaa tilanteen heti siten että se onkin jo säästöä jonka voi vähentää tulona. Asiasta on olemassa oikeustapauksia eli pelkän tt-tuen säästäjältä ei ole tt-tuen laskelmassa saanut vähentää mitään koska tuen saajallakin on oikeus säästää tukeaan, mutta sitten on toinen oikeustapaus aivan äskettäin, jossa tuensaaja oli säästänyt muistaakseni kuntouttavasta työtoiminnasta tms. saamiaan kulukorvauksia lisäksi, ja ko. tapauksessa henkilöllä oli muistaakseni jo 1700 euroa tjsp. josta Kela jo teki päätöksen että tt-tukea ei myönnetä kun on omaakin rahaa tilillä.

      Jos ymmärsin tuon oikein, niin ratkaiseva ero tuli siitä, että noiden eurojen joukossa oli muitakin euroja kuin vain tt-tuesta saatua rahaa, eli esim. ne 9 euron ylläpitokorvaukset katsottaneen sitten jo sellaiseksi tuloksi jota voidaan laskelmissa jatkossa vähentää.

      Asiassa on yksityiskohtia, myös yo. tekstissäni saattaa olla virheitä, mutta kun toiminta perustuu lakiin niin jokaikinen yksityiskohta ratkaisee, ja voi olla jokaiselle tuensaajalle syytä itsekin selvittää itselleen, millä perusteilla tt-tuki voidaan jättää myöntämättä, ja siis mihin rahasummiin ne päätökset perustuu, ja mistä ne rahat on peräisin.

      Omasta mielestäni tt-tukea saavalla pitää olla oikeus säästää ihan niinkuin kenellä tahansa muullakin, aina on tulossa jotakin kalliimpia hankintoja tai kuluja, joihin on voitava jo etukäteen varautua säästämällä niihin tt-tuesta. Tämä on kuitenkin asia, joka saattaa muuttua, ja se olisi jo todella huono juttu.

      • Anonyymi

        Jos ei käytä toimeentulotukea herää kysymys mistä saaduilla rahoilla henkilö on elänyt viime kuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei käytä toimeentulotukea herää kysymys mistä saaduilla rahoilla henkilö on elänyt viime kuun.

        Niin jos et käytä lainkaan, mutta moni käyttää osan ja säästää osan, ja se on täysin mahdollista kun elää säästeliäästi. Ei siitä mitään kysymyksiä herää jos osaa hoitaa taloutensa säästeliäästi.


    • Anonyymi

      "Asiasta on olemassa oikeustapauksia eli pelkän tt-tuen säästäjältä ei ole tt-tuen laskelmassa saanut vähentää mitään koska tuen saajallakin on oikeus säästää tukeaan"


      Tuosta tapauksesta on siis ihan oikeustapaus muistaakseni jostain 20 vuoden takaa, tt-tuen saajalla oli silloin vähän isompikin summa rahaa, mutta sai pitää rahansa kun hänellä ei muuta tuloa siinä ollut kuin se tt-tuki.

      Nämä päätökset voi kuitenkin muuttua, eli varmasti kannattaa oikeustapausten lopputuloksia seurailla, ja muutoinkin oman edun kannalta on syytä nämä oikeustapaukset tietää jotta ei joudu Kelan väärien päätösten kohteeksi.

      Kela sinällään tekee työnsä yleensä varsin hyvin, eli ei ne siellä tahallisesti väärin toimi, mutta lakiin perustuvat yksityiskohdat tulkintoineen voi olla joskus haastavia kenelle tahansa.

    • Anonyymi

      Ei kai KELA estä sinua säästämästä rahaa, jos olet jo ollut useamman kuun toimeentulotuella, KELA käsittääkseni haluaa vaan tietää tilille tulevat rahat, eivät siellä jo olevat, tilanne on tietenkin eri jos haet ensimmäistä kertaa toimeentulotukea.

      • Anonyymi

        Myös asiakkaan muut tulot kiinnostavat, jos toimeentulotukea jää käyttämättä.


      • Anonyymi

        Näin tämän asian pitäisi minunkin mielestäni olla.

        Eli tt-tuesta säästetty raha ei pitäisi olla millään tavoin ihmeteltävänä, mutta jos tulee tilille jotakin muuta rahaa, se on sitten jo tt-tuen päätöksessä tuloksi laskettavaa rahaa helposti.

        Vaikka sitten äidiltä saisi 100 euroa tilille, niin se katsotaan heti tuloksi joka vähentää tt-tukea.

        Mutta jos tt-tuesta säästät, se ei ole tuloa, vaan se on sitä rahaa joka on tarkoitettu perustoimeentulotuen käyttötarkoituksia varten, ja peruselämiseen kuuluu monesti myös uuden pesukoneen hankinta joka voi maksaa helposti lähemmäs 1000 euroa kun ei mene ostamaan mitään halparomua jotka hajoaa nopeasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös asiakkaan muut tulot kiinnostavat, jos toimeentulotukea jää käyttämättä.

        No eikös Kokoomuksestakin sanottu niin että 20 eurolla elää hienosti 3 viikkoa, ne siellä Kokoomuksessa tosi hyvin osaa nämä talousasiat?

        Ei toimeentulotuki voi olla sellainen että sen määrä alkaa alittamaan sen mitä laissa perustoimeentulotuelta vaaditaan. Hankintojen näkökulmasta on ihan välttämätöntä että tt-tuen suuruus on riittävä esim. säästämistä varten koska isompia hankintoja ei ole mahdollista tehdä ilman säästämistä, ja isotkin hankinnat kuuluu siihen ns. peruselämiseen.

        Tt-tuen tarkoitus on siis se että sillä ylläpidetään ihmisarvoista elämää, Suomessa tuon tuen määrä ei ole mikään erityisen suuri ainakaan, säästäminen tt-tuesta ei ole mitenkään helppoa.


    • Anonyymi

      Tietenkin pitää vaikuttaa, olethan saanut liikaa toimeentulorahoja, koska näköjään pystyt elämään vähemmälläkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe