Prigozhin: Wagner vetäytyy Bahmutista Palkka-armeijan johtaja Jevgeni Prigozhin kertoo vetävänsä jou

Anonyymi-ap

Prigozhin: Wagner vetäytyy Bahmutista
Palkka-armeijan johtaja Jevgeni Prigozhin kertoo vetävänsä joukkonsa Bahmutin kaupungista keskiviikkoon mennessä.
VENÄLÄISTÄ palkka-armeija Wagneria johtava Jevgeni Prigozhin on ilmoittanut vetävänsä joukkonsa pois Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Bahmutin kaupungista ensi viikon keskiviikkona.

– Olemme velvoitettuja siirtämään Bahmutin asemamme puolustusministeriön yksiköille ja vetämään Wagnerin jäännökset logistiikkaleireihin nuolemaan haavojamme, Prigozhin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prigozhin kertoi myös syyn sille, miksi Wagner jättää Bahmutin, josta on käyty verisiä taisteluja kuukausien ajan. Palkka-armeija on toiminut keihäänkärkenä Venäjän yrittäessä vallata kaupungin.

– Vedän Wagnerin yksiköt Bahmutista koska ammusten vähäisyyden vuoksi heidät on tuomittu järjettömään tuhoon.

AIEMMIN tänään tuli julki Prgozhinin julkaisema video, jolla hän purkaa aggressiivisesti tunteitaan Venäjän armeijan johtoa kohtaan. Hänen vierellään maassa näyttää makaavan arviolta kymmeniä maastopukuisia vainajia.

– Nämä ovat Wagner-miehiä, jotka kuolivat tänään. Veri on vielä tuoretta, Prigozhin sanoo videon aluksi, kehottaen kameramiestä kuvaamaan ruumiita.

Prigozhin raivosi kameralle kirosanojen sävyttämänä osoitellen suoraan kameraan.

– Nämä ovat jonkun v**un isiä ja jonkun poikia. Ja te m**lkut, jota ette anna meille ammuksia, teidän sisälmyksenne tullaan syömään helvetissä!

Prigozhin on ollut ammusvajeen suhteen napit vastakkain Venäjän puolustusministeriön kanssa. Hänen mukaansa Wagnerilla on kärsinyt 70 prosentin ammusvajeesta.

– Gerasimov! Shoigu! Missä ovat v**un ammukset?! Katsokaa heitä, k**ipäät! Prigozhin karjui osoittaen sanansa Venäjän asevoimien komentajalle ja puolustusministerille.

49

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kätyrille järkyttävä tappio taas

    • Anonyymi

      Gerasimov! Shoigu! Missä ovat v**un ammukset?! Katsokaa heitä, k**ipäät! Prigozhin karjui osoittaen sanansa Venäjän asevoimien komentajalle ja puolustusministerille.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Ai v1ttu että mä nautin. Kuolkaa ryzzät!

      • Anonyymi

        Oletko punavihreä rikollistenhyysäri?


      • Anonyymi

        Samaa mieltä ovat kaikki täysijärkiset.


    • Anonyymi

      gurZ200 eli kuolleen kuljetus.. Venäjällä alkaa sisäinen taistelu ja pelasivat wagnerilaiset pihalle siitä. Putlerilla alkaa varmaan aamukammassa piikit loppumaan ja ihmiskunta tulee olemaan kiitollinen siitä.

    • Anonyymi

      Wagnerin johtaja julkaisi videon kaatuneiden sotilaiden kanssa ja huutaa Shoigua ja Gerasimovia apuun:

      Yksityisen Wagner palkka-armeijan johtaja Jevgeni Prigozhin julkaisi torstaina Telegramissa videon, jossa hän seisoo väitetysti lukuisien Ukrainassa kuolleiden venäläissotilaiden ruumiiden edessä. Hän syytti joukkojensa kuolemasta Moskovan riittämätöntä tukea Wagner-joukoille

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/wagnerin-johtaja-julkaisi-videon-kaatuneiden-sotilaiden-kanssa-ja-huutaa-shoigua-ja-gerasimovia-apuun-nama-ovat-jonkun-isia-ja-jonkun-poikia/8690178#gs.x7hguz

    • Anonyymi

      https://www.verkkouutiset.fi/a/kremlissa-kuohuu-ja-vladimir-putin-nayttaa-yha-eristyneemmalta/

      joku on saatava syntipukiksi Venäjän epäonnistuneelle talvi- ja keväthyökkäykselle. Djokicin mielestä Prigozhinilla on eniten menetettävää, koska hän on mukana epävirallisessa roolissa ja koska virallinen turvallisuuskoneisto vihaa häntä.

      Djokic katsookin Prigozhinin tekevän nyt sen, mitä hän voi.

      – Hän lähtee täyteen julkiseen konfliktiin vihollisinaan pitämiään puolustusviranomaisia ja komentajia vastaan.

      Tämä ei istu Vladimir Putinin Kremlin tyypilliseen hallintotapaan. Hän toteaakin Jevgeni Prigozhinin rikkovan nyt sääntöjä pelastaakseen oman nahkansa.

      Venäjän presidentin on jo pitkään kerrottu suosivan asetelmaa, jossa hänen alaisensa kilpailevat keskenään. Tämän on katsottu ylläpitävän tasapainoa Kremlin hovissa

      • Anonyymi

        Jos sattuukin käymään niin, ettei Wagner vetäydykään vaan valtaa loputkin Bahmutista, johtaa se taas uusiin riitoihin.

        – Prigozhin ottaisi kaiken kunnian itselleen ja painottaisi, etteivät Venäjän armeija tai sen johtajat vallanneet yhtäkään kaupunkia tai saavuttaneet päätavoitteitaan talvihyökkäyksessä. En ole varma, miten innoissaan Shoigu ja Gerasimov tästä mahdollisuudesta ovat


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olisiko kentien tarkoitus houkutella ukraina siis bahmutin nurkalle suurhyökkäykseen ja iskeä tuhoisasti vastaan ? 🤔

    • Anonyymi

      Uhkailua,että sais ammuksia lisää!

    • Anonyymi

      Juu tämä voi olla teatteria ja wagner vielä taistelukykyinen, tarkoitus selvinnee myöhemmin.

    • Anonyymi

      Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maliar kertoi perjantaina valtiollisella televisiokanavalla, että maan asevoimat ovat iskeneet Wagnerin ammusvarastoihin Bahmutin alueella.

      – Taistelijamme tuhosivat wagnerilaisten ammusten varastopaikat. Siksi käytämme myös kaikki voimamme vihollisen neutraloimiseksi,

      • Anonyymi

        r......n itkijä joutuu perääntymään


    • Anonyymi

      Lapsi voi riehua, aikuinen ei. Aikuinen kykenee hallitsemaan turhautumisensa, harkitsemaan ja ratkaisemaan ongelman. Miksi lähteä keskiviikkona, miksi ei tänään?

    • Anonyymi

      Venäjän armeija sen sotilaat johto ja hallinto on kuin jostain helvetin komediasta jos sota ei olisi niin traagista tämä venäjän armeijan ja valtion sekoilu ja touhu olisi parasta viihdettä ja komediaa mitä saa seurata ihmetellen miten kaikki voi mennä päin persettä.

    • Anonyymi

      Ehkä Ukrainan isku wagnerin ammusvarastoihin onnistui,ja isko teki kipeää pahemman kerran kun ammuksista muutenkin taistellaan..

    • Anonyymi

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/onko-tassa-shoigun-vastaus-wagner-pomolle-tarkasti-ukrainaan-lahetettavaa-kalustoa/8690504

      Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kerrotaan tänään tarkastaneen Ukrainaan lähetettäviä panssarivaunuja ja kuorma-autoja.

      Venäjän valtiollisen uutistoimiston TASSin mukaan tarkastus tapahtui eteläisen sotilaspiirin alueella. Videon kuvauspaikkaa tai -aikaa ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

      Niin ikään valtion omistama RIA-uutistoimisto puolestaan kertoi Shoigun ohjeistaneen yhtä alaistaan varmistamaan, että Ukrainassa olevilla joukoilla on kaikki tarvittavat aseet.

      • Anonyymi

        Noin 30 T-90 tankkia puutteellisin varustein. Nuo eivät ole lähdössä minnekään.


    • Anonyymi

      Jos Wagnerilla on paremmat liksat Sudanissa, tai muualla? Ymmärrettävää.

    • Anonyymi

      Normaali homma.
      Kevät pitkällä ja YT-neuvottelut kommareilla pääasia. Jos ei tule lisää liksaa niin ainakin vapaat viikonloput .

      Eikä periksi anneta, hanska pitää ja siihen vedellään odotellessa.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009564960.html

      Bahmut on tullut tunnetuksi ”lihamyllystä”, jossa miestappiot ovat molemmissa leireissä olleet korkeat. Varsinkin Wagnerin tapaa sysätä palkkasotilaitaan kuolemaan on pidetty julmana. Viimeksi tänään julkaistiin video, jossa Prigozhin vaati lisää ammuksia Bahmutissa kuolleiden sotilaiden edessä raivoten.

      – Emme tiedä, kuinka kulunut Wagner tällä hetkellä on, mutta tämä implikoi sitä, että kyllä Wagner melko loppuun on rintamalla kulutettu,

      Helin uskoo ilmoituksen tarkoittavan sitä, että taistelut Bahmutissa alkavat hiipua. Laajempaa rintamakuvaa vetäytymisellä tuskin olisi, kun Venäjän kevättalven hyökkäys on muutenkin pysähtynyt.

      – Bahmutin alueella lähinnä merkkaa sitä, että viimeisiä viedään. Venäjällä ehkä on jokin yksittäinen viimeinen pusku jäljellä tässä ennen Voitonpäivää, minkä jälkeen taistelu todennäköisesti hiljenee. Ainakin tämmöiset aktiiviset hyökkäysoperaatiot.

      Venäjä on käyttänyt Wagneria rynnäkkökärkenään Bahmutissa. Nyt, kun päävastuu kaupungista vaihtuu Venäjän armeijalle, muuttuu meno hieman.

      Venäjän armeijalla ei ole varaa kohdella joukkojaan samalla piittaamattomuudella kuin Wagnerilla on ollut.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5b7127af-c42c-453f-b09a-4f8f2a8ba3e4

      Prigožin vetoaa patrioottiseen tunteeseen ja väittää, ettei Venäjän sotilaseliitti välitä pienistä ihmisistä,

      Lisäksi Prigožin viittaa ainakin epäsuorasti sotilasliiton olevan korruptoitunut.


      Putin ei anna lupaa vetäytymiselle.

      Wagner-sotilaat eivät yksinkertaisesti saa vetäytyä kaupungista, koska Wagner ja sen johtaja eivät tee lopullisia päätöksiä sotatoimista alueella. Kaikki Wagner-ryhmän toimet ovat Putinin henkilökohtaisia määräyksiä.

      – Toisaalta jos Wagner lähtee Bah’mutista, emme ihan tarkkaan tiedä, mikä vaikutus sillä on. On ollut yleinen käsitys, että Wagner vastaa Bah’mutin taisteluista, mutta Venäjällä on siellä myös omia joukkoja,

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Hyvä

    • Anonyymi

      örkit pakenee

    • Anonyymi

      Näin

    • Prigozhinilla on munaa tapattaa omia miehiään typerissä rynnäköissä suoraan tuleen ja syyttää osaamattomuudestaan muita.


      Kolmiodraaman osallisista Prigoxhinista, Shoigusta ja Gerasimovista on muuten sotilasjohtajakoulutusta vain Gerasimovilla, vaikka "sotapäälliköitä" ovat kaikki. 😁

    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009567248.html

      VENÄJÄN puolustusministeriön virkamiehet suunnittelivat helmi–maaliskuussa lokakampanjan aloittamista palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtajaa Jevgeni Prigožinia vastaan.
      puolustusministeriö ryhtyi suunnittelemaan parjauskampanjaa sen jälkeen, kun Prigožin oli helmikuussa syyttänyt julkisuudessa Venäjän asevoimia ammusten ja sivustatuen puutteesta Bahmutin taisteluissa Itä-Ukrainassa. Prigožin toisti väitteensä viimeksi perjantaina.

      puolustusministeriö luopui suunnitelmistaan, koska parjauskampanjan tekijäksi ei löydetty sopivaa bulvaania. Ministeriön virkamiehet eivät halunneet tulla millään tavalla liitetyiksi mustamaalauskampanjaan.

    • Anonyymi

      vetäkääpä lapsukaiset henkeä! siellä on vaihtumassa vain erikoisjoukot.kadyrovin "akhmat" jatkaa bahmutin hyökkäystä ja wagner lähtee huilivuoroon.ainiin ...länsiuutiset ei muistaneetkaan tästä kirjoittaa :) kirjoitetaan vaan mitä länsimedia haluaa kuulla...siinä on sitten vain riski että pettymyksiä tulee pettymyksein perään

      • Anonyymi

        Tiedät ilmeisesti enemmän kuin "länsimedia"!
        Hyvä että myös oikeaa tietoa löytyy.


    • Anonyymi

      kadin joukot ei ole saanut missään vaiheessa mittän aikaan vaan takalinjoilla r........ä sotilaita piesseet ja ym

    • Anonyymi

      örkit pakenee asemisttaan

    • Anonyymi

      örkit pakenee pian asemistaan

    • Anonyymi

      Prigozin on rikollinen isopäinen pieni ukonkäppänä joka jurnuttaa ja tapattaa omia miehiään tuolla. Ei kukaan jää tuota Wagner-porukkaa kaipaamaan.

      Eikö ne voisi mennä taistelemaan vaikka Talibaneja, Isisiä tai Al-Gaidaa vastaan muualle? Nyt ne jää tykinruualle.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Prigozinin joukoilla on kiire Moskovan paraatimarssiin. Se on nyt tärkeintä ettei kansa ala kapinoimaan.

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Oikein

    • Anonyymi

      mahtavaa

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Hienoa

    • Anonyymi

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/wagner-pomo-prigozhin-varoitti-haastattelussa-kremlia-vallankumouksesta-nyt-haastattelija-sai-potkut/8708474

      Venäläinen poliittinen strategi Konstantin Dolgov väittää saaneensa potkut sen jälkeen, kun hän teki haastattelun Wagner-palkka-armeijan perustajan Jevgeni Prigozhinin kanssa.

      Dolgov sanoo nyt, että häntä rangaistaan henkilökohtaisesti Prigozhinin lausunnoista, koska Venäjän viranomaiset eivät voi tehdä mitään Prigozhinia vastaan. Hän myös ehdotti, että presidentti Vladimir Putin kumoaisi hänen erottamisensa.

      Dolgovin potkut voivat olla osa laajempaa Venäjän viranomaisten viranomaiskampanjaa. Sen tavoitteena on ISW:n mukaan hiljaisesti tasapainottaa Prigozhinin toimintaa, joka vie informaatiotilaa Venäjän virallisilta tahoilta

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Hyvä

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe