Mitä mieltä olette vuosien 2004-2016 Dingo-kokoonpanoista eli niin sanotusta "uudesta Dingosta"? Tälle ajanjaksolle osuu ne kokoonpanot, joissa ei Neumannin lisäksi ollut muita tunnetuimman kokoonpanon jäseniä. Alkuperäisistä Eve oli mukana remmissä 2004-2008.
Itse Dingoa pitkään seuranneena muistan, että bändi oli 2000-luvun alkuvuosina hyvässä nosteessa. Bändi oli hyvin esillä mediassa ja Musta leski oli yksi kesän 2005 soitetuimpia biisejä radiossa. Ja esillä nimenomaan uuden musiikin ansiosta, ja kokonainen Purppuraa-levy tulikin saman vuoden lokakuussa.
Muistan myös, että samaan aikaan oli menossa erikoinen vastakkainasettelu "vanhan" ja "uuden" Dingon kanssa, ja monet bändin vanhat fanit avoimesti halveksivat uusia kokoonpanoja ja niiden levytyksiä.
Mielestäni Musta leski oli Dingolta hyvä paluuhitti, mutta kokonaisuutena Purppuraa oli epäonnistunut. Levy ei yksinkertaisesti kuulosta Dingolta Mustaa leskeä lukuun ottamatta. Ja sekin biisi katosi settilistasta melko nopeasti.
Toinen "uuden Dingon" levy olikin vuodelta 2008 oleva Humisevan harjun paluu. Tämän kohdalla markkinointi sössittiin kunnolla, sillä eihän levyä edes markkinoitu eikä Dingo ollut esillä juuri missään uuden levyn suhteen. Miten kukaan edes voi tietää, että Dingolta oli tullut uusi levy?
Levyllä on muutamia unohdettuja helmiä, kuten "Aamutähti" ja "Velhon kosketus". Paremmalla sovituksella näistä olisi saatu hyviä Dingo-hittejä. Sinkkuvalinnat tällä levyllä mielestäni menivät täysin pieleen. "Skorpioninainen" yritti kai olla jatkumoa "Mustalle leskelle", sitten tylsä iskelmärallatus "Laivauutisia" ei kuulostanut ollenkaan Dingolta.
Tämän jälkeen levytysrintamalla olikin Dingon osalta hiljaista ja bändi katosi mediasta aika tehokkaasti. Etenkin 2010-luvun alkuvuosina bändi oli mediassa esillä lähinnä jatkuvien kokoonpanomuutosten takia. Ja sitten toki tämä, että Dingon tulevalla levyllä ei soitakaan Dingo. Onneksi se levy julkaistiin Neumannin soolona. Kyseessä siis Oma Waterloo.
Vuosien 2004-2016 Dingo
98
1922
Vastaukset
- Anonyymi
Täytyy ihan rehellisesti sanoa että se kokoonpano missä oli mukana Rein T. Rebane, oli livenä aivan huikea . Katsokaa vaikka Youtubesta RMJ 2016 taltiointi. Tuli nähtyä bändi silloin useaan otteeseen. Rebane oli/on soittotaidoltaan niin kova kitaristi että saman tasoista kaveria saa etsiä Pohjolan perukoilta. Harmi että alkuperäinen kokoonpano tuli Rebanen kannalta väärään aikaan takaisin. Olisi nimittäin ollut aika hienoa kuunnella mitä niin kova ammattilainen olisi saanut aikaan studiossa. Mieshän on senkin alan ammattilainen.
Levytysrintamalla tapahtui jotain outoa silloin Purppuraa levyn aikoihin, Musta Leski oli aika kova kesähitti. Musta leski kuulosti paljon paremmalta kuin muut Purppuraa levyn biisit. Jostain syystä Mustan lesken tuotti "Lex Luthor" Suomalainen mutta levyn muut biisit Asikainen. Asikaisen johdolla bändi alkoi kuulostamaan Nylon Beatilta. Seuraava levy HHP jatkoi samalla soundimaailmalla, ihan kelpo tekele mutta ei se Dingolta kuulostanut. Dingo on erikoinen bändi, sen jokainen levy on ollut tuotannollisesti edellistä huonompi, mikähän siinä on syynä? Dingo ensimmäinen ja toinen levy ovat sellaisia että eihän niin hienoja soundeja kuule enään missään tänä päivänäkään. Aika kaaostahan se bändin touhu muuten oli noihin aikoihin, porukkaa tuli ja meni, ovi kävi kuin Kelan konttorissa. Bändi maksaa kovaa hintaa edelleen noiden vuosien tekemisistään. Dingo nimen brändääminen sillä tyylillä että on ihan sama ketä siinä soittaa vei noina vuosina nimeltä uskottavuutta ja bändi ei edelleenkään mahdu isojen festarijärjestäjien listoille vaikka nykyinen kokoonpano sinne ehdottomasti kuuluisikin. Dingolla olisi tarjota sellainen festarisetti esim. Himosjuhannuksessa, iskelmäfestareiilla, Suomipopfestareilla, Ruisrockissa, Provissinssa yms yms. ettei monella bändillä olisi vastaavaa. On suorastaan huutava vääryys ettei noita helvetin hienoja biisejä saa kuunnella maan isoimmilla kesäjuhlilla. Mutta aina on toivoa, bändi on hyvä ja kohta ainoa 80-luvun isompi bändi joka vielä on kasassa.- Anonyymi
Hieno kirjoitus. "Dingo nimen brändääminen sillä tyylillä.....Dingo maksaa edelleen kovaa hintaa noiden vuosien tekemistä"Hienoja ajatuksia ja täyttä asiaa.
Noimannn ei olisi kannattanut käyttää dingo nimeä vuosina 2008-2016 koska bändissä ei silloin ollut ketään muuta alkuperäistä jäsentä, ei edes Eveä.Olisi kannattanut tuolloin keikkailla Neumann Band nimellä.
Olisi vain kannattanut säästää Dingo nimeä siihen asti kunnes joitain alkuperäisiä jäseniä muitakin tulee mukaan bändiin, asiat vain yleensä menevät siihen suuntaan että jossain vaiheessa näin aina käy.
Nyt Dingo vuosien 2008-2016 välisten asioiden summana joutuu soittamaan pikkufestareilla kesällä, vaikka nykyinen bändi kuuluisi isojen joukkoon vaikkapa Himoksen festivaaleille.Jos bänsi vain saa uutta musiikkia julkaistua ja hyvää promoa niin kyllä se vielä nähdään isommillakin lavoilla. - Anonyymi
Asiaa!!!!!!!!!!!
- Anonyymi
Jos dingolta uutta musiikkia vielä tulee niin se pitäisi ehdottomasti koittaa saada soundimaailmaltaan sinne 80 luvun levyjen tasolle. Se ei olekaan mikään helppo homma tehdä. Sen aikaisia studiomaestroja ei taida enään olla aktiivisena, Pavekin on jo poistunut (RIP). Viimeksi tuli se tähtenä taivaalla sinkku. Biisissä ei oikein ollut koukkua eikä hyvää kertsiä, se jäi vähän vajaaksi koko yritys.
Mikähän sen kokoonpanon juju oli vuonna 2015 missä oli mm. Esa Nummela mukana? Se kyllä viimeistään vei isojen festareiden järjestäjiltä mielenkiinnon bändiin, se bändi kuulosti jo huonolta. Toki 2017 Dingo oli hetken huipulla kun oli orkkisporukka mukana miinus Eve.
Dingon täytyisi tehdä ns. Helloweenit. Isolla orkkisryhmällä kesäfestareille. Mukaan pitäisi koittaa saada myös Eve.
Jos Dingon kokoonpano olisi seuraavanlainen niin bändi olisi tänä kesänä kaikilla isoilla juhlilla soittamassa 40 vuotisen juhlavuotensa kunniaksi. Juhlavuoden kunniaksi voisi olla kahdet kiipparit ja rummut livenä, tulisi jylhät soundit.
Neumann
Eve
Pepe
Pete
Jonttu
Leena
Saska
Quuppa.- Anonyymi
Miksi Eve pitäisi saada mukaan? Ei ollut edes tunnetuimmassa kokoonpanossa, joka on suurimmalle osalle "se Dingo".
Ei 2017 orkkiksista ollut mukana Tumppikaan. Harva edes tietää, kuka hän oli.
Eve lisäksi käynnistelee uudelleen soolouraansa ja haastatteluista päätellen haluaa keskittyä nyt uuteen, ei vanhojen muisteluun. Dingossa väkisinkin se huomio menee 80-luvulle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi Eve pitäisi saada mukaan? Ei ollut edes tunnetuimmassa kokoonpanossa, joka on suurimmalle osalle "se Dingo".
Ei 2017 orkkiksista ollut mukana Tumppikaan. Harva edes tietää, kuka hän oli.
Eve lisäksi käynnistelee uudelleen soolouraansa ja haastatteluista päätellen haluaa keskittyä nyt uuteen, ei vanhojen muisteluun. Dingossa väkisinkin se huomio menee 80-luvulle.Ainakin even uusissa haastatteluissa mitä olen kuullut on melkoisen paljon dingo muisteluita. Even uusi biisi löytötavaraa oli kyllä hyvä, siitä ei pääse mihinkään. Harmittavan vähän se on kuitenkin soinut radioissa. Kyllä se Dingo on se mistä nämä miehet muistetaan vielä sadan vuoden päästäkin. Siksi toive olisi kunnon kemut nyt kun bändi täyttää 40 vuotta. Ei olisi paha sellainenkaan että olisi Even bändi ja Dingo tekisivät edes pienen rundin yhdessä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ainakin even uusissa haastatteluissa mitä olen kuullut on melkoisen paljon dingo muisteluita. Even uusi biisi löytötavaraa oli kyllä hyvä, siitä ei pääse mihinkään. Harmittavan vähän se on kuitenkin soinut radioissa. Kyllä se Dingo on se mistä nämä miehet muistetaan vielä sadan vuoden päästäkin. Siksi toive olisi kunnon kemut nyt kun bändi täyttää 40 vuotta. Ei olisi paha sellainenkaan että olisi Even bändi ja Dingo tekisivät edes pienen rundin yhdessä.
Eve muistelee aina haastatteluissa Dingo-aikoja, ja se onkin ainoa syy miksi mies mediaa kiinnostaa. Siis se, että oli Dingon alkuperäinen basisti. Suurelle yleisölle Eve on muutoin nykyään oikeasti aika tuntematon artisti.
Even uusi biisi on kyllä hyvä, harmi jos ei radioita kiinnosta. Tykkään että on rohkeasti hakenut uutta tyyliä eikä toista vain samaa vanhaa kaavaa. Tästä voisi Dingokin ottaa mallia. Tietysti se on oma juttu, mihin suuntaan kannattaa uudistua.
- Anonyymi
Miksi alkuperäinen kokoonpano ei pysy kasassa. Luulisi että edes kesäfestareiden ajan aikuiset miehet jaksaisivat katsella toisiaan. Kuitenkin alkuperäisen Dingo ryhmän keikkapalkkio vuonna 2017 oli melkoinen. Seiska lehdessä (joo joo tiedän) oli silloin juttua että jopa 25000 € keikasta saivat silloin kesällä 2017.
Alkuperäistä bändiä oli helppo ohjelmatoimiston myydä, näin kun vielä on nelikymppiset orkesterilla meneillään.- Anonyymi
En tiedä. Ovatko henkilökemiat niin tulehtuneet, että niitä ei saada enää kuntoon? Bändin historiassahan 2002 ja 2017 toistui täysin sama: Pete ja Quuppa lähtivät.
Alkaa miehillä olla jo ikää sen verran, että nähdäänköhän legendaarista Dingo-kokoonpanoa lavalla enää koskaan. Toivottavasti edes yhden erikoiskeikan muodossa. Esim. Dingon 40-vuotisjuhlakeikka isolla stagella erikoiskokoonpanossa olisi hieno, mutta riittääkö yleisön tai keikkajärjestäjien kiinnostus enää tällaiseen...
Näiden lukuisien comebackien haittapuoli on se, että Dingon legendaarisuus on kärsinyt. Se nähtiin jo 2017, kun edes tunnetuimman kokoonpanon konserttisalikiertue ei kannattanut. Eri asia olisi jos bändi palaisi nyt ekaa kertaa 80-luvun jälkeen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En tiedä. Ovatko henkilökemiat niin tulehtuneet, että niitä ei saada enää kuntoon? Bändin historiassahan 2002 ja 2017 toistui täysin sama: Pete ja Quuppa lähtivät.
Alkaa miehillä olla jo ikää sen verran, että nähdäänköhän legendaarista Dingo-kokoonpanoa lavalla enää koskaan. Toivottavasti edes yhden erikoiskeikan muodossa. Esim. Dingon 40-vuotisjuhlakeikka isolla stagella erikoiskokoonpanossa olisi hieno, mutta riittääkö yleisön tai keikkajärjestäjien kiinnostus enää tällaiseen...
Näiden lukuisien comebackien haittapuoli on se, että Dingon legendaarisuus on kärsinyt. Se nähtiin jo 2017, kun edes tunnetuimman kokoonpanon konserttisalikiertue ei kannattanut. Eri asia olisi jos bändi palaisi nyt ekaa kertaa 80-luvun jälkeen.Kyllä aikuisten miesten pitäisi sen verran osata sopia että samalle lavalle mahtuisivat, eihän siellä backstagella tarvitsisi silti yhdessä hengailla.
Rahaa olisi tarjolla juhlavuonna mutta se ei kelpaa miehille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä aikuisten miesten pitäisi sen verran osata sopia että samalle lavalle mahtuisivat, eihän siellä backstagella tarvitsisi silti yhdessä hengailla.
Rahaa olisi tarjolla juhlavuonna mutta se ei kelpaa miehille.Ehkä tässä ei enää olekaan kyse rahasta. Jätkillä on päivätyö josta saa elannon ja ikääkin jo plus 60 vuotta. Voi yksinkertaisesti olla, että se keikkailu ja vanhan suosion muistelu ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.
Ja etenkin, jos henkilökemiat eivät bändin sisällä ole kunnossa. Pitäähän sitä kuitenkin treenata ennen keikkoja ja lavallakin olla yhdessä, vaikka bäkkäreillä ei yhdessä hengaisikaan.
- Anonyymi
mul on myös neumannin soolomateriaa paljon. Melkein kaikki neumannin soololevyt löytyy ja pari neumann kokoelmaakin löytyy ja sitten melekein kaikki dingo levyt, sillä ainoastaan purppuraa puuttuu ja pari kokoelmaa puuttuu mut kaikki muu löytyy.
Oma waterloo ei ole kovin hyvä neumannin soololevy mutta neumannin albion niminen soololevy on kovaa valuuttaa jonka teki joskus 80-luvun puolivälissä jolla levyllä on kaksi huikeaa instrumentaalista folk kappaletta ja megahitti naiselleni.
Dingon esikoislevyllä kehuttiin biisejä sinä ja minä, levoton tuhkimo ja lähetyssaarnaaja mutta nostaisin eniten esille kappaleen nimeltä aino.
Dingon levy kerjäläisten valtakunta niin sieltä nostaisin esille säkkipillilaulu hämähäkkimies kuin myös megahitti autiotalo ja tuulen viemää.
Dingon kolmannelta julkaisulta nostaisin esille kappaleet kreivin sormus, pyhä klaani nimibiisi ja suru tahtoo sua. Suru tahtoo sua on taitavasti tehty laulu ja pyhä klaanin kitarasoolo menee aina tunteisiin syvälle luihin.
Dingon neljäs studiolevy on aika monipuolista kuunneltavaa sillä esimerkiksi kappale ameriikassa on aika uudentyylistä dingoa ja kappale rhonda rhonda rokkaa aiempia lauluja enemmän ja myös kappaleet tupakkitie ja ruma ankanpoika tekee vaikutuksen.
Purppuraa levyä en omista mutta oon kuunnellut youtuben kautta biisejä mutta ei sieltä oikein nouse paljoa esille oikein mitään mut sen sijaan humisevan harjun paluulta löytyy muutama asiallinen biisi kuten velhon kosketus, nimibiisi maaginen päivä(yllätti minut täydellisesti kappale maaginen päivä jossa dingo lähti hieman pois omalta mukavuusalueelta ja teki tällaisen kappaleen)- Anonyymi
Olet selkeästi tosifani niin kerro mitkä ovat mielestäsi Dingon TOP3 parhaimmat ja huonoimmat kappaleet, perustele.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet selkeästi tosifani niin kerro mitkä ovat mielestäsi Dingon TOP3 parhaimmat ja huonoimmat kappaleet, perustele.
parhaat top3;
1.Kunnian kentät(kunnianhimoinen poprock kappale jossa myös pätevä teksti ja monta eri vaihetta kappaleessa ja kappaleen alku jopa pelottava ja mahtipontinen kertosäe muun muassa ja huikea kitarasoolo ja taitavastisävelletty laulu kun miettii kaikkia eri kohtia)
2.Aino(nopea poprock kappale joka on persoonallinen jossa niin väliosat, kertosäe kuin soitto toimii hyvin)
3.Hämähäkkimies(irlantilaistyylinen säkkipillilaulu joka vetää puoleensa helposti sillä simppeli kappale muttei mitenkään luotaanpoistyötävä ja kaukana kertokäyttökappaleesta ja taitavastisävelletty tuo säkkipilliriffi jota toistetaan pitkin biisiä ja ei ole kovin helppo soittaa sillä oon itse koittanut soittaa eikä niin helposti onnistu)
Huonoimmat voi kuule kun en muista kaikkia purppuraa levyn biisejä enää mutta huonoimmat top3 varmasti ne top3 huonoimmat löytyy kaikki purppuraa levyltä
- Anonyymi
onkohan bändillä bisnesasiat oikein hallussa? Suomen kautta-aikojen ehkä suurinta hysteriaa aiheuttanut bändi täyttää huikeat 40 vuotta eikä mitään hypea ja keikkoja ole asiaan liittyen.
Keijo Quuppa ja Pete Nuotio pitäisi vaikka väkisin raahata mukaan ainakin tämän kesän ajaksi ja juhlat pystyyn!!!! Minkä helvetin takia vanhat ukot kyräilee toisilleen edelleen, tehkää mutama juhlakeikka ja olkaa kamuja!!! - Anonyymi
Nyt olis kyllä oikea aika tehdä vaikka se viimeinen alkuperäisen Dingon kiertue ja Eve vielä mukaan. 10 vuoden päästä on ehkä jo vähän myöhäistä.
2017 jäi niin kesken se kiertue, ei päästy edes moikkaamaan Peteä ja Quuppaa.- Anonyymi
Vuonna 2024 - eli jo ensi vuonna - tulee kuluneeksi 40 vuotta ensilevytyksestä. Dingolla olisi nyt oikea hetki julkistaa sitä näyttävästi. Kuten teki 20 vuotta sitten, jolloin teki uudella comebackilla paluun 20-vuotisjuhlan kunniaksi.
Tuolloin Dingo teki paluun "vaatimattomasti" aloittamalla kiertueen RMJ:n päälavalta, joka vieläpä televisioitiin. Ja tuohon aikaan RMJ oli tosi iso festari Suomessa. Viime vuosina Dingo on esiintynyt sielläkin vain pikkulavoilla, mikä on tietysti sääli.
On totta, että Dingon brändi on kokenut melkoisen inflaation. Mielestäni syynä on juurikin jatkuvat kokoonpanomuutokset, heikko suoriutuminen levytysrintamalla ja Neumannin komeilu lööpeissä kaikesta muusta kuin Dingoon liittyen. Etenkin 2010-luvun alkupuoli oli tätä. Vielä 2000-luvulla Dingo esiintyi isoilla stageilla, mutta sitten tapahtui jotain, bändin markkinointiin ei panostettu ja oli liikaa iltapäivälehtien lööppejä huonosti menneistä keikoista.
Mielestäni tunnetuimman kokoonpanon paluu 2017 oli osoitus siitä, että Dingo saa valtakunnallista suurta huomiota vain tuolla legendaarisella poppoolla. Dingon "paluu" uutisointiin silloin ihan illan tv-uutisissa asti ja suurelle porukalle tulee aina yllätyksenä, että bändihän on keikkaillut nämä kaikki vuodet, tosin vaihtuvilla kokoonpanoilla.
Harmi tietysti oli, että 2017 comeback jäi niin lyhyeksi ja Pete ja Quuppa lähtivät taas. Kävi sama kuin 2002. Tällä kertaa bändi sentään jatkoi Jontun ja Pepen kanssa.
Mitä tulee ensi "juhlavuoteen", bändin tosiaan kannattaisi tehdä edes yksi kesäkiertue tunnetuimmassa kokoonpanossa. Eve voisi olla vierailevana tähtenä joissakin biiseissä tai joillakin keikoilla.
Dingostahan tulee leffakin ensi vuonna, niin bändi toivottavasti on taas suuren yleisön mielessä. Siinä olisi saumaa bändillekin yrittää vielä.
Ehkä jopa uuden musiikin muodossa, kunhan se sitten kuulostaisi Dingolta. Ei mitään Facebookia tai Adios Rosariota enää... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vuonna 2024 - eli jo ensi vuonna - tulee kuluneeksi 40 vuotta ensilevytyksestä. Dingolla olisi nyt oikea hetki julkistaa sitä näyttävästi. Kuten teki 20 vuotta sitten, jolloin teki uudella comebackilla paluun 20-vuotisjuhlan kunniaksi.
Tuolloin Dingo teki paluun "vaatimattomasti" aloittamalla kiertueen RMJ:n päälavalta, joka vieläpä televisioitiin. Ja tuohon aikaan RMJ oli tosi iso festari Suomessa. Viime vuosina Dingo on esiintynyt sielläkin vain pikkulavoilla, mikä on tietysti sääli.
On totta, että Dingon brändi on kokenut melkoisen inflaation. Mielestäni syynä on juurikin jatkuvat kokoonpanomuutokset, heikko suoriutuminen levytysrintamalla ja Neumannin komeilu lööpeissä kaikesta muusta kuin Dingoon liittyen. Etenkin 2010-luvun alkupuoli oli tätä. Vielä 2000-luvulla Dingo esiintyi isoilla stageilla, mutta sitten tapahtui jotain, bändin markkinointiin ei panostettu ja oli liikaa iltapäivälehtien lööppejä huonosti menneistä keikoista.
Mielestäni tunnetuimman kokoonpanon paluu 2017 oli osoitus siitä, että Dingo saa valtakunnallista suurta huomiota vain tuolla legendaarisella poppoolla. Dingon "paluu" uutisointiin silloin ihan illan tv-uutisissa asti ja suurelle porukalle tulee aina yllätyksenä, että bändihän on keikkaillut nämä kaikki vuodet, tosin vaihtuvilla kokoonpanoilla.
Harmi tietysti oli, että 2017 comeback jäi niin lyhyeksi ja Pete ja Quuppa lähtivät taas. Kävi sama kuin 2002. Tällä kertaa bändi sentään jatkoi Jontun ja Pepen kanssa.
Mitä tulee ensi "juhlavuoteen", bändin tosiaan kannattaisi tehdä edes yksi kesäkiertue tunnetuimmassa kokoonpanossa. Eve voisi olla vierailevana tähtenä joissakin biiseissä tai joillakin keikoilla.
Dingostahan tulee leffakin ensi vuonna, niin bändi toivottavasti on taas suuren yleisön mielessä. Siinä olisi saumaa bändillekin yrittää vielä.
Ehkä jopa uuden musiikin muodossa, kunhan se sitten kuulostaisi Dingolta. Ei mitään Facebookia tai Adios Rosariota enää...No pikkulavoilla ehkä, mutta Dingon RMJ 2016 oli niin kova keikka että ei ollut kahta sanaa niiden festareiden tykimmästä vedosta. Katso vaikka Youtubesta Dingo RMJ 2016 ja katso vaikka perään Sandra RMJ 2016 niin huomaat vissin eron. Dingo laulatti raumalla yleisöä siihen malliin että se kuului Turkuun asti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No pikkulavoilla ehkä, mutta Dingon RMJ 2016 oli niin kova keikka että ei ollut kahta sanaa niiden festareiden tykimmästä vedosta. Katso vaikka Youtubesta Dingo RMJ 2016 ja katso vaikka perään Sandra RMJ 2016 niin huomaat vissin eron. Dingo laulatti raumalla yleisöä siihen malliin että se kuului Turkuun asti.
Tää on totta, että Rebanen aikaan Dingo kuulosti livenä parempana kuin aikoihin. Harmi kun kotimainen lehdistö ei tätä kokoonpanoa ottanut tosissaan, muistan lööpit "Dingo muutti Viroon!" ja avoimen naureskelun "virolaiselle halpis-Dingolle".
Tuon kokoonpanon olisi pitänyt päästä kunnon stagelle ja levytysstudioon. Jos ei muuta, olisi julkaistu edes live-sinkku jostain vanhasta hitistä radiosoittoa varten. Olisi toiminut kun jengi olisi ymmärtänyt, että tämä kokoonpano toimii oikeasti.
RMJ 2016 oli Dingolta hyvä keikka, jopa paljon parempi kuin RMJ 2004. Mutta tää porukka ei päässyt koskaan kunnolla edes vauhtiin kun kokoonpano meni jälleen uusiksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No pikkulavoilla ehkä, mutta Dingon RMJ 2016 oli niin kova keikka että ei ollut kahta sanaa niiden festareiden tykimmästä vedosta. Katso vaikka Youtubesta Dingo RMJ 2016 ja katso vaikka perään Sandra RMJ 2016 niin huomaat vissin eron. Dingo laulatti raumalla yleisöä siihen malliin että se kuului Turkuun asti.
Ai niin, olinkin unohtanut että ennen famous fiven paluuta Nipa esiintyi Turussa syksyllä -16 Liivit boys-bändin kanssa. Ja jostain syystä nimellä DINGO.
Ihmettelin touhua jo silloin ja ihmettelen vieläkin. Miksi hitossa jos Rebanen ym. kanssa homma saatiin keikoilla toimimaan, aletaan esiintyä ihan eri poppoon kanssa samalla nimellä?
Olin Turun seudulla tuolloin ja meinasin mennä keikalle, mutta jäi väliin. Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä pitänyt. Oli erään aikakauden päätös, tuo taisi olla viimeinen Dingon esiintyminen ennen seuraavan kevään tunnetuimman miehistön paluurundia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai niin, olinkin unohtanut että ennen famous fiven paluuta Nipa esiintyi Turussa syksyllä -16 Liivit boys-bändin kanssa. Ja jostain syystä nimellä DINGO.
Ihmettelin touhua jo silloin ja ihmettelen vieläkin. Miksi hitossa jos Rebanen ym. kanssa homma saatiin keikoilla toimimaan, aletaan esiintyä ihan eri poppoon kanssa samalla nimellä?
Olin Turun seudulla tuolloin ja meinasin mennä keikalle, mutta jäi väliin. Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä pitänyt. Oli erään aikakauden päätös, tuo taisi olla viimeinen Dingon esiintyminen ennen seuraavan kevään tunnetuimman miehistön paluurundia.Ei ollut viimeinen. Oli vielä keikka Rebanen kanssa jossain mutta en muista että missä.
Se liivit boys oli kyllä niin ihmeellinen veto Nipalta että en sitä ymmärrä minäkään.
Mä muistan kun Kalajoellakin porukka oli ensin että ei vittu joku dingo täällä. Sitten kun ne veti sen shown Rebanen kanssa niin kaikki oli että onpa hyvä bändi ja ihan saakelin kova kitaristi. Tavallaan bändi osti sillä keikalla itselleen ison määrän faneja sieltäkin ja sitten se bändi lopetettiin. Rebanen tasoisen kaveri jos saa bändiin niin ei sitä pois pidä päästää. ja heppu näyttääkin vielä hyvältä. Laitetaas huonolla laadulla pieni näyte.
https://www.youtube.com/watch?v=SGLgAg5Bovs - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ollut viimeinen. Oli vielä keikka Rebanen kanssa jossain mutta en muista että missä.
Se liivit boys oli kyllä niin ihmeellinen veto Nipalta että en sitä ymmärrä minäkään.
Mä muistan kun Kalajoellakin porukka oli ensin että ei vittu joku dingo täällä. Sitten kun ne veti sen shown Rebanen kanssa niin kaikki oli että onpa hyvä bändi ja ihan saakelin kova kitaristi. Tavallaan bändi osti sillä keikalla itselleen ison määrän faneja sieltäkin ja sitten se bändi lopetettiin. Rebanen tasoisen kaveri jos saa bändiin niin ei sitä pois pidä päästää. ja heppu näyttääkin vielä hyvältä. Laitetaas huonolla laadulla pieni näyte.
https://www.youtube.com/watch?v=SGLgAg5BovsNe soitti muistaakseni vielä Virossa silloin syksyllä mutta silloin oli jo famous Dingon paluu lyöyty lukkoon ja Virossa soitettiin Neumann band plays Dingo nimellä. Tälläinen on hataraa hatarampi muistikuva. Eikös Dingo famous bändin palu tapahtunut jossain Porilaisessa yökerhossa sitten talvella??? Kun ei muista.....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ne soitti muistaakseni vielä Virossa silloin syksyllä mutta silloin oli jo famous Dingon paluu lyöyty lukkoon ja Virossa soitettiin Neumann band plays Dingo nimellä. Tälläinen on hataraa hatarampi muistikuva. Eikös Dingo famous bändin palu tapahtunut jossain Porilaisessa yökerhossa sitten talvella??? Kun ei muista.....
Niinpä taisi olla. Muistaakseni oli puhe, että tää suomalais-virolainen poppoo jatkaa keikkailua Neumann band plays Dingo-nimellä.
Ei tainnut olla tolla nimellä kuin yksi keikka enää, ja kokoonpano jäi lopullisesti telakalle famousin paluun myötä?
Tietysti sen ymmärtää. Vaikea myydä keikkaa sekä Dingolle että Neumann plays Dingolle, kun Dingo-nimelläkään kysyntää ei liiemmin nykyään tunnu olevan. Mikä tietysti on harmi.
- Anonyymi
Se Ruotsalainen Robert Engstrand oli aika kiva lisä Dingoon silloin aikanaan. Oli showmies. Sellainen vanhanliiton hevimies, taisi Kotipellonkin bändissä soitella. Missä on Robert nykyään?
- Anonyymi
En ole miehestä kuullut. Toinen hyvä soittaja oli Erik Valkama, joka oli kitarassa muistaakseni 2005-2014.
Tuo 2014 oli kans jännä vuosi, kun koko kokoonpano meni kerralla vaihtoon. En muista enää, mikä ihme siinäkin oli taustalla? Sen jälkeen alkoi tämä jatkuva kokoonpanojen vaihtelu ja Nipan todellakin ois kannattanut keikkailla esim Neumann band-nimellä, eikä Dingona... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En ole miehestä kuullut. Toinen hyvä soittaja oli Erik Valkama, joka oli kitarassa muistaakseni 2005-2014.
Tuo 2014 oli kans jännä vuosi, kun koko kokoonpano meni kerralla vaihtoon. En muista enää, mikä ihme siinäkin oli taustalla? Sen jälkeen alkoi tämä jatkuva kokoonpanojen vaihtelu ja Nipan todellakin ois kannattanut keikkailla esim Neumann band-nimellä, eikä Dingona...Jos musiikillisesti ajattelee niin Nipa teki tyhmän ratkaisun kun hajotti sen bändin missä oli Rebane. Rebane on jollain tasolla tuttu mies ja hänellä olisi ollut pöytälaatikossa melkoisen hyviä biisin aihioita.
Dingo oli Rebanen aikaan Virossakin tosi suosittu. Tallinnassa bändi soitti täysille saleille. Oli senkin takia hölmöä se bändi lopettaa. Keikkoja nimittäin olisi ollut molemmin puolin Suomenlahden ja euroja olisi tullut melkoisella kauhalla jaettuna. Dingon silloinen manageri Jari"Holle" Holopainen olisi myös halunnut silloin uutta Dingo kesäsinkkua pihalle mutta ilmeisesti se ei pääjohtajalle käynyt päinsä.
Nyt bändi on perin haastavassa tilanteessa, ikää alkaa miehillä olemaan. Keikkoja kyllä on mutta kovin verkkaiseen tahtiin ja kovin pienissä paikoissa orkesterin taustoja vastaan peilaten. Uutta musiikkia pitäisi saada ulos, mutta onko sellaisia biisejä olemassa että niitä kannattaa julkaista? Juhlavuotta pitäisi juhlia, mutta onko mitän manageriporrasta joka vetelisi naruista että asiat menisivät eteenpäin? Dingo on hyvä bändi ja legenda , toivottavasti siellä saadaan asioita vietyä eteenpäin sillä tyylillä että vielä soitto soi niillä Suomen isoimmillakin lavoilla. - Anonyymi
Valkama oli hyvä, bändissä oli sellaista rockvaihdetta hänen aikanansa. Valkama lienee taidoiltaan yksi parhaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos musiikillisesti ajattelee niin Nipa teki tyhmän ratkaisun kun hajotti sen bändin missä oli Rebane. Rebane on jollain tasolla tuttu mies ja hänellä olisi ollut pöytälaatikossa melkoisen hyviä biisin aihioita.
Dingo oli Rebanen aikaan Virossakin tosi suosittu. Tallinnassa bändi soitti täysille saleille. Oli senkin takia hölmöä se bändi lopettaa. Keikkoja nimittäin olisi ollut molemmin puolin Suomenlahden ja euroja olisi tullut melkoisella kauhalla jaettuna. Dingon silloinen manageri Jari"Holle" Holopainen olisi myös halunnut silloin uutta Dingo kesäsinkkua pihalle mutta ilmeisesti se ei pääjohtajalle käynyt päinsä.
Nyt bändi on perin haastavassa tilanteessa, ikää alkaa miehillä olemaan. Keikkoja kyllä on mutta kovin verkkaiseen tahtiin ja kovin pienissä paikoissa orkesterin taustoja vastaan peilaten. Uutta musiikkia pitäisi saada ulos, mutta onko sellaisia biisejä olemassa että niitä kannattaa julkaista? Juhlavuotta pitäisi juhlia, mutta onko mitän manageriporrasta joka vetelisi naruista että asiat menisivät eteenpäin? Dingo on hyvä bändi ja legenda , toivottavasti siellä saadaan asioita vietyä eteenpäin sillä tyylillä että vielä soitto soi niillä Suomen isoimmillakin lavoilla.Sanoit hyvin. Uutta musaa olisi hyvä saada, mutta mitä tahansa ei kannata Dingon nimissä julkaista. Kuten esimerkiksi Adios Rosario tai Facebookissa, joista jälkimmäinen etenkin oli jotain ihan käsittämätöntä. Onneksi albumi julkaistiin Nipan soolona, sinkut tosin oli Dingo-nimellä.
Jos julkaisemisen arvoista kamaa ei ole, parempi olla julkaisematta. Näin se nyt vaan on. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valkama oli hyvä, bändissä oli sellaista rockvaihdetta hänen aikanansa. Valkama lienee taidoiltaan yksi parhaista.
Oli kyllä todella sääli, ettei Valkama jatkanut bändissä enää 2014 jälkeen. Muutenkin se kuvio oli ihan sekava. Ensin pari jäsentä lähtee, niin päätetään pistää koko orkesteri kerralla uusiksi?
Näin ainakin oon ymmärtänyt kun täältäkin vanhoja keskusteluja lukee. Ja se uusi kasattu orkesteri tosiaankaan ei keikoilla kuulostanut mitenkään hyvältä.
Valkama oli hyvä kepittäjä, ehkä paras Dingo-kitaristi Jontun jälkeen. Rebanesta on vaikea sanoa arviota, kun herran Dingo-visiitti jäi harmillisen lyhyeksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oli kyllä todella sääli, ettei Valkama jatkanut bändissä enää 2014 jälkeen. Muutenkin se kuvio oli ihan sekava. Ensin pari jäsentä lähtee, niin päätetään pistää koko orkesteri kerralla uusiksi?
Näin ainakin oon ymmärtänyt kun täältäkin vanhoja keskusteluja lukee. Ja se uusi kasattu orkesteri tosiaankaan ei keikoilla kuulostanut mitenkään hyvältä.
Valkama oli hyvä kepittäjä, ehkä paras Dingo-kitaristi Jontun jälkeen. Rebanesta on vaikea sanoa arviota, kun herran Dingo-visiitti jäi harmillisen lyhyeksi.Rebane oli teknisesti aivan loistava, maailmanluokan kitaristi. Se mies olisi kannattanut pitää bändissä vaikka orggismiesten rinnalla.
Dingo suosio oli silloin todella kovassa nosteessa. Ja naiset tykkäsivät Rebanesta, mieshän oli kuin nuori Slash. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanoit hyvin. Uutta musaa olisi hyvä saada, mutta mitä tahansa ei kannata Dingon nimissä julkaista. Kuten esimerkiksi Adios Rosario tai Facebookissa, joista jälkimmäinen etenkin oli jotain ihan käsittämätöntä. Onneksi albumi julkaistiin Nipan soolona, sinkut tosin oli Dingo-nimellä.
Jos julkaisemisen arvoista kamaa ei ole, parempi olla julkaisematta. Näin se nyt vaan on.Niin juuri. Mitä tahansa kun ei kannata julkaista, siinä on se asian ydin. Facebookissa oli kyllä sellainen biisi että se ei oikein mennyt enään edes vitsistä läpi, kaiketi sekin oli kuitenkin tosimielellä tehty. Tähtenä taivaalla oli astetta parempi yritys mutta sekin jäi kauaksi jopa Purppuraa levyn kappaleista.
Toki nyt tulee julkisuutta bändille kun tulee elokuva ja on kesäteatterinäytöksiä.
Kaikki edellämainittu kuitenkin perustuu vahvasti nostalgiaan, itse haluaisin että bändi keskittyisi enemmänkin luomaan jotain uutta.
Suomalaiset rakastavat nostalgiaa, Dingon tapauksessa tuo 80-luvun hysteria on kuitenkin käyty läpi jo moneen kertaan joka ainoasta kulmasta katsottuna.
Itselläni on sellainen tuntuma että jos Dingo onnistuisi vielä tekemään oikeasti hyvän levyn kasarisoundeilla niin se voisi vielä nousta soittolistoille ja miksei levymyyntilistallekin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin juuri. Mitä tahansa kun ei kannata julkaista, siinä on se asian ydin. Facebookissa oli kyllä sellainen biisi että se ei oikein mennyt enään edes vitsistä läpi, kaiketi sekin oli kuitenkin tosimielellä tehty. Tähtenä taivaalla oli astetta parempi yritys mutta sekin jäi kauaksi jopa Purppuraa levyn kappaleista.
Toki nyt tulee julkisuutta bändille kun tulee elokuva ja on kesäteatterinäytöksiä.
Kaikki edellämainittu kuitenkin perustuu vahvasti nostalgiaan, itse haluaisin että bändi keskittyisi enemmänkin luomaan jotain uutta.
Suomalaiset rakastavat nostalgiaa, Dingon tapauksessa tuo 80-luvun hysteria on kuitenkin käyty läpi jo moneen kertaan joka ainoasta kulmasta katsottuna.
Itselläni on sellainen tuntuma että jos Dingo onnistuisi vielä tekemään oikeasti hyvän levyn kasarisoundeilla niin se voisi vielä nousta soittolistoille ja miksei levymyyntilistallekin.Elättelen myös toivoa, että nykyinen kokoonpano julkaisi vielä edes yhden kokopitkän albumin kunnon soundeilla. Olisi komea päätös Dingon levytysuralle, jos se jäisi bändin viimeiseksi. On oikeasti sääli, jos Humisevan harjun paluu vuodelta 2008 jäisi Dingon viimeiseksi albumiksi.
Sen verran verkkaista tuo levytystahti ollut, ettei liikoja kannata toivoa mutta jos edes sen yhden albumin vielä saisi. Ja biisien oltava hyviä, ei mitään väkisin väännettyjä ja tuottajaporras kuntoon.
Kunnon rokkituottajat kehiin, ei mitään Asikaisia tai Kolemaisia, ne ovat ihan eri tyylilajien jätkiä. Jopa joku Adios Rosario olisi 2010-luvun alussa voinut olla kelpo Dingon kappale, mutta pilattiin ihan ihmeellisillä konerummuilla ja epädingomaisilla soundeilla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Elättelen myös toivoa, että nykyinen kokoonpano julkaisi vielä edes yhden kokopitkän albumin kunnon soundeilla. Olisi komea päätös Dingon levytysuralle, jos se jäisi bändin viimeiseksi. On oikeasti sääli, jos Humisevan harjun paluu vuodelta 2008 jäisi Dingon viimeiseksi albumiksi.
Sen verran verkkaista tuo levytystahti ollut, ettei liikoja kannata toivoa mutta jos edes sen yhden albumin vielä saisi. Ja biisien oltava hyviä, ei mitään väkisin väännettyjä ja tuottajaporras kuntoon.
Kunnon rokkituottajat kehiin, ei mitään Asikaisia tai Kolemaisia, ne ovat ihan eri tyylilajien jätkiä. Jopa joku Adios Rosario olisi 2010-luvun alussa voinut olla kelpo Dingon kappale, mutta pilattiin ihan ihmeellisillä konerummuilla ja epädingomaisilla soundeilla.Mielestäni ei muuten olisi lainkaan hassumpi ajatus, että Dingo levyttäisi uudelleen joitakin Purppuraa- ja HHP-ajan biisejä.
Sieltä löytyisi kyllä hyvää kamaa, joista saisi kunnon soundeilla ja sovituksilla hyvät Dingo-rallit. Ja ehkä sanoituksiakin voisi viilata uusiksi.
Vaikka Neumann muistaakseni onkin jossain haastattelussa sanonut olevansa "vanhan liiton mies", ettei lämpene ajatukselle vanhojen biisien uudelleenversioinneista. Tää taisi kuitenkin olla vastaus toimittajan kysymykseen, voisiko 2000-luvun Dingo levyttää kasarihittejä uusiksi levylle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rebane oli teknisesti aivan loistava, maailmanluokan kitaristi. Se mies olisi kannattanut pitää bändissä vaikka orggismiesten rinnalla.
Dingo suosio oli silloin todella kovassa nosteessa. Ja naiset tykkäsivät Rebanesta, mieshän oli kuin nuori Slash.Mitä Rebane muuten on puuhaillut Dingon jälkeen?
Silloin famousin paluun aikana oli puhe, että tuo suomalais-virolainen kokoonpano jatkaisi Neumann band plays Dingo-nimellä, mutta taisi jäädä vain yhteen keikkaan? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä Rebane muuten on puuhaillut Dingon jälkeen?
Silloin famousin paluun aikana oli puhe, että tuo suomalais-virolainen kokoonpano jatkaisi Neumann band plays Dingo-nimellä, mutta taisi jäädä vain yhteen keikkaan?Nyt kun innostuin googlailemaan, niin ainakin Neumann All Stars -nimellä on esiinnytty vaihtelevalla miehistöllä. Tällainen klippi esim. vuodelta 2019:
https://www.youtube.com/watch?v=HjCjZrY7MXs
En tunnista videolta muita soittajia kuin Nipan. Kommenteista päätellen ainakin Lapintie tuossa?
Sitten Virossa on keikkailtu Neumann All Stars-nimellä jopa Jontun ja Pepen kanssa + Lapintie ja Vallo Vildak. Tää on mennyt multa aikanaan kokonaan ohi https://www.truvalo.ee/esinejad/ansamblid/kolme-ja-enama-liikmega-ansamblid/dingo/
Mutta en tosiaan tiedä, onko Rebane ollut mukana missään Neumann All Stars-keikoilla.
- Anonyymi
Miksi Eve lähti Dingosta 2008?
Muistelisin, että tuo tieto tuli aika yllättäen eikä sen koommin kerrottu syitä lähtöön.
Ennen Even lähtöä Dingossa oli tekemisen meininki, uutta musaa tuli ja keikkaakin tehtiin kunnon tahtiin. Even jälkeen meno sitten hiljalleen lässähti kunnes famous five teki comebackin 2017.- Anonyymi
Hyvä ja aiheellinen kysymys. No olihan Eve bändissä monia vuosia joten ehkä hän vain halusi tehdä jotain muuta välillä? Ei sitä syytä kyllä koskaan missään mainittu bändin jäsenien puolelta, en minä ainakaan lukenut mistään. Olet kyllä oikeassa että silloin oli tekemisen meininki. Tuli pari ihan Ok. levyä ja pari aika kovaa biisiäkin, Musta Leski ja kaikki kaunis katoaa.
Se ensimmäinen Purppuraa levy olisi ollut aika hyvä paketti, mutta kyllähän ne soundit oli melkoisen kehnot. Mtenkähän Eve ammattimiehenä edes niitä hyväksyi, varmasti mies kuuli että ei tämä sitä oikeaa Dingo soundia ole, poislukien Musta leski, siinä oli ihan tymäkät soundit. Siinäkin olet oikeassa että silloin oli keikkaa. Jumaleisson Dingo oli siihen aikaan aina siellä missä tapahtui, ne oli pirun kovia rokkikeikkoja siihen aikaan ja niitä oli paljon. Mä muistan Alavudellakin oli niin kova meininki keikalla että se hotelli huojuu varmaan vieläkin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä ja aiheellinen kysymys. No olihan Eve bändissä monia vuosia joten ehkä hän vain halusi tehdä jotain muuta välillä? Ei sitä syytä kyllä koskaan missään mainittu bändin jäsenien puolelta, en minä ainakaan lukenut mistään. Olet kyllä oikeassa että silloin oli tekemisen meininki. Tuli pari ihan Ok. levyä ja pari aika kovaa biisiäkin, Musta Leski ja kaikki kaunis katoaa.
Se ensimmäinen Purppuraa levy olisi ollut aika hyvä paketti, mutta kyllähän ne soundit oli melkoisen kehnot. Mtenkähän Eve ammattimiehenä edes niitä hyväksyi, varmasti mies kuuli että ei tämä sitä oikeaa Dingo soundia ole, poislukien Musta leski, siinä oli ihan tymäkät soundit. Siinäkin olet oikeassa että silloin oli keikkaa. Jumaleisson Dingo oli siihen aikaan aina siellä missä tapahtui, ne oli pirun kovia rokkikeikkoja siihen aikaan ja niitä oli paljon. Mä muistan Alavudellakin oli niin kova meininki keikalla että se hotelli huojuu varmaan vieläkin.Musta leski oli Dingolta hyvä paluubiisi. Sitten tapahtui studiossa jotain ja levyn muut biisit ei soundeiltaan edes kuulostanut Dingolta. Mitä ihmettä? Koko levystä tulee muutenkin tosi "halpa vaikutelma", soundeja ja kansikuvia myöten..
Sitten HHP:lla mentiin vielä enemmän metsään. Lättyä ei edes markkinoitu juuri ollenkaan ja sinkkuvalinnat oli vääriä. Paremmilla sovituksilla Aamutähdestä tai Velhon kosketuksesta olisi saatu hittejä, ja jos ne ois julkaistu sinkkuna. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Musta leski oli Dingolta hyvä paluubiisi. Sitten tapahtui studiossa jotain ja levyn muut biisit ei soundeiltaan edes kuulostanut Dingolta. Mitä ihmettä? Koko levystä tulee muutenkin tosi "halpa vaikutelma", soundeja ja kansikuvia myöten..
Sitten HHP:lla mentiin vielä enemmän metsään. Lättyä ei edes markkinoitu juuri ollenkaan ja sinkkuvalinnat oli vääriä. Paremmilla sovituksilla Aamutähdestä tai Velhon kosketuksesta olisi saatu hittejä, ja jos ne ois julkaistu sinkkuna.Kyllä Scorpioninainen oli ihan kelpo biisi, se toimi livenäkin hyvin. Jännä että scorpioninaisen studioversiolla kansitekstien mukaan soittaa vielä Eve mutta muilla levyn biiseillä soittaa sitten se Kuhlman. Kyllä silläkin levyllä on hetkensä mutta ei se oikein Dingolta kuulosta. Syntikkavalleja ei juuri edes kuule ja muutenkin on aika oudot ne soundit.
Purppuraa levyllä oli sellainenkin biisi kuin "radio avalon", siinä oli ihan kivasti koukkua, olisi sitäkin kannattanut tarjota radioihin silloin aikanaan.
"Musta Leski"on Dingon viimeinen isompi hitti, se oli kaksi kuukautta listoilla kesällä 2005. Parhaimmillaan se oli toisella sijalla. TOP10 biisi keikkui 5 viikkoa. Radioiden soittolistoilla se oli ihan kärkipaikoilla kuukausikaupalla monella eri kanavalla.
Silloin ajattelin että nyt nousee Dingo takaisin ykköseksi ja painelee YÖn ohitse. Mutta eikös se hype sitten pilattu sillä seuraavalla sinkulla joka oli "Purppuraa",ei huono biisi mutta ei se kappale oikein koskaan lähde lentoon niinkuin sinkkujen pitäisi tehdä.
Kakkossinkkuna olisi ehdottomasti pitänyt julkaista "Kaikki kaunis katoaa". Se on Youtube kanavalla tällä hetkellä melkein yhtä iso hitti kuin "Levoton tuhkimo". Se olisi viimeistään silloin aikanaan räjäyttänyt suosion haitariovet taas auki, mutta ei siitä varmaan tehty edes radiopromoa:( - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä Scorpioninainen oli ihan kelpo biisi, se toimi livenäkin hyvin. Jännä että scorpioninaisen studioversiolla kansitekstien mukaan soittaa vielä Eve mutta muilla levyn biiseillä soittaa sitten se Kuhlman. Kyllä silläkin levyllä on hetkensä mutta ei se oikein Dingolta kuulosta. Syntikkavalleja ei juuri edes kuule ja muutenkin on aika oudot ne soundit.
Purppuraa levyllä oli sellainenkin biisi kuin "radio avalon", siinä oli ihan kivasti koukkua, olisi sitäkin kannattanut tarjota radioihin silloin aikanaan.
"Musta Leski"on Dingon viimeinen isompi hitti, se oli kaksi kuukautta listoilla kesällä 2005. Parhaimmillaan se oli toisella sijalla. TOP10 biisi keikkui 5 viikkoa. Radioiden soittolistoilla se oli ihan kärkipaikoilla kuukausikaupalla monella eri kanavalla.
Silloin ajattelin että nyt nousee Dingo takaisin ykköseksi ja painelee YÖn ohitse. Mutta eikös se hype sitten pilattu sillä seuraavalla sinkulla joka oli "Purppuraa",ei huono biisi mutta ei se kappale oikein koskaan lähde lentoon niinkuin sinkkujen pitäisi tehdä.
Kakkossinkkuna olisi ehdottomasti pitänyt julkaista "Kaikki kaunis katoaa". Se on Youtube kanavalla tällä hetkellä melkein yhtä iso hitti kuin "Levoton tuhkimo". Se olisi viimeistään silloin aikanaan räjäyttänyt suosion haitariovet taas auki, mutta ei siitä varmaan tehty edes radiopromoa:(Muistaakseni Julian silmät julkaistiin radiopromona. En kyllä muista että sitä olisi soitettu missään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä Scorpioninainen oli ihan kelpo biisi, se toimi livenäkin hyvin. Jännä että scorpioninaisen studioversiolla kansitekstien mukaan soittaa vielä Eve mutta muilla levyn biiseillä soittaa sitten se Kuhlman. Kyllä silläkin levyllä on hetkensä mutta ei se oikein Dingolta kuulosta. Syntikkavalleja ei juuri edes kuule ja muutenkin on aika oudot ne soundit.
Purppuraa levyllä oli sellainenkin biisi kuin "radio avalon", siinä oli ihan kivasti koukkua, olisi sitäkin kannattanut tarjota radioihin silloin aikanaan.
"Musta Leski"on Dingon viimeinen isompi hitti, se oli kaksi kuukautta listoilla kesällä 2005. Parhaimmillaan se oli toisella sijalla. TOP10 biisi keikkui 5 viikkoa. Radioiden soittolistoilla se oli ihan kärkipaikoilla kuukausikaupalla monella eri kanavalla.
Silloin ajattelin että nyt nousee Dingo takaisin ykköseksi ja painelee YÖn ohitse. Mutta eikös se hype sitten pilattu sillä seuraavalla sinkulla joka oli "Purppuraa",ei huono biisi mutta ei se kappale oikein koskaan lähde lentoon niinkuin sinkkujen pitäisi tehdä.
Kakkossinkkuna olisi ehdottomasti pitänyt julkaista "Kaikki kaunis katoaa". Se on Youtube kanavalla tällä hetkellä melkein yhtä iso hitti kuin "Levoton tuhkimo". Se olisi viimeistään silloin aikanaan räjäyttänyt suosion haitariovet taas auki, mutta ei siitä varmaan tehty edes radiopromoa:(Skorpioninainen julkaistiin sinkkuna keväällä -08 jolloin Eve oli vielä bändissä. Muut biisit äänitettiin studiossa Kuhlmanin kanssa loppukesästä Even lähdettyä. Näin oon ymmärtänyt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Skorpioninainen julkaistiin sinkkuna keväällä -08 jolloin Eve oli vielä bändissä. Muut biisit äänitettiin studiossa Kuhlmanin kanssa loppukesästä Even lähdettyä. Näin oon ymmärtänyt.
Miten HHP:n soundit kuulostavat niin huonolta?
Joku puhui aikanaan että sitä levyä äänitettiin ihan Petraxilla ja Straton Matias Kupiainenkin ois ollut studiossa, saatan olla väärässäkin.
Kyllä Petraxilta on yleensä tullut ulos kunnon matskua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muistaakseni Julian silmät julkaistiin radiopromona. En kyllä muista että sitä olisi soitettu missään.
Ei julkaistu. Purppuraa sinkun jälkeen seuraava radiopromo oli Elossa jouluna biisi (2007)
Scorpioninainenkin julkaistiin vain radioihin, samoin kuin laivauutisia (2008) ja indiana (2009). - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei julkaistu. Purppuraa sinkun jälkeen seuraava radiopromo oli Elossa jouluna biisi (2007)
Scorpioninainenkin julkaistiin vain radioihin, samoin kuin laivauutisia (2008) ja indiana (2009).Kyllä julkaistiin. Katso vaikka: https://www.discogs.com/release/4355928-Dingo-Julian-Silmät
Myös Mascaramiehestä julkaistiin 2008 sinkku vain radiosoittoa varten, tällainen olikin mennyt minulta ohi. Muistelisin että tuo soi radioissa aikanaan kyllä satunnaisesti. https://www.discogs.com/release/2803704-Dingo-Mascaramies
- Anonyymi
Älä muuta sano. kenenkähän idea oli Asikaisen Risto palkata vastaamaan Purppuraa levyn soundeista.
Levy olisi ollut hyvä Dingo levy jolta olisi voinut lohkaista useammankin radiosinkun. Mutta ne soundit, herra varjele mitä muovista tikutusta ne on. Sitä ei pysty edes kuuntelemaan kunnon laitteilla.
Musta Leski potkii ihan eri tyylillä. Välillä tulee mieleen että tekikö joku ihan tahallaan kiusaa kun tuollaisilla demodsoundeilla laitetaaan levy myyntiin.
Levyn kansikuva oli kanssa aivan kauhea.- Anonyymi
Ihmettelin Purppuraa-levyn kökköä kantta jo levyn julkaisun aikaan ja ihmettelen edelleen. Etenkin kun Musta leski-sinkussa ja jopa Purppuraa-sinkussa oli tyylikkäät kannet kunnon kuvilla.
Mutta itse albumin kansi, ehh? Nipa ja Eve vierekkäin mustan taustan edessä. Eikö muka muuta vaihtoehtoa ollut?
Ihmettelin sitäkin, miksi kuvissa oli vain Nipa ja Eve eikä koko bändiä.
- Anonyymi
Täyttä skeidaa koko bändi.
- Anonyymi
Puhdas makuasia. Mutta jos bändi vetää 40 vuotta vanhoilla kappaleilla väkeä edelleen keikoille, ei se sysihuono yhtye voi olla. Ja kun ottaa huomioon vieläpä menneiden vuosikymmenien levymyynnin, harva Suomessa yltää samaan.
- Anonyymi
Tää ois hyvä keskustelu mutta kaikki skeidaa kommentit voisi jättää pois ihan suosiosta. Miksi tulla tänne kirjoittamaan moinen kommentti, jos orkesteri ei kiinnosta niin kannattaa pysyä pois tältä palstalta. Kerrankin täällä on mukavaa jutustelua orkesterin menneisyydestä ja tulevasta niin pidetään keskustelu suht.siistinä. Mielipiteitä toki saa olla ja pitääkin.
- Anonyymi
Ehdottomasti mukavaa, että täällä käydään kunnon keskustelua tästä Dingon ajanjaksosta, joka monesti tuntuu jäävän unholaan. Mediaa kiinnostaa kirjoittaa vain Dingon huippuvuosista ja kultaisesta 80-luvusta, ja Nipallakin aina samat muistelot haastatteluissa.
Toivottavasti joskus saadaan kasaan myös se kunnon Dingo-historiikki, josta on ollut puhe. Siitä kirjasta on puhuttu ainakin vuodesta 2008 asti, eikä vieläkään ole konkreettisesti valmistunut mitään. En tiedä mikä siinä mahtaa olla, jossain kohtaa kirjan suunniteltu kirjoittajakin taisi vaihtua.
Mutta jos sellainen Dingo-kirja joskus tulee, toivon että siinä käydään läpi bändin koko ura. Myös nämä 2000-luvun vaiheet muuttuvine kokoonpanoineen jne. ja avataan niiden taustoja, toivottavasti jopa haastatellaan sen ajan Dingo-soittajia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehdottomasti mukavaa, että täällä käydään kunnon keskustelua tästä Dingon ajanjaksosta, joka monesti tuntuu jäävän unholaan. Mediaa kiinnostaa kirjoittaa vain Dingon huippuvuosista ja kultaisesta 80-luvusta, ja Nipallakin aina samat muistelot haastatteluissa.
Toivottavasti joskus saadaan kasaan myös se kunnon Dingo-historiikki, josta on ollut puhe. Siitä kirjasta on puhuttu ainakin vuodesta 2008 asti, eikä vieläkään ole konkreettisesti valmistunut mitään. En tiedä mikä siinä mahtaa olla, jossain kohtaa kirjan suunniteltu kirjoittajakin taisi vaihtua.
Mutta jos sellainen Dingo-kirja joskus tulee, toivon että siinä käydään läpi bändin koko ura. Myös nämä 2000-luvun vaiheet muuttuvine kokoonpanoineen jne. ja avataan niiden taustoja, toivottavasti jopa haastatellaan sen ajan Dingo-soittajia.Lordi-yhtyeestä julkaistiin viime vuonna kirja LORDIARY. Siinä käytiin läpi koko bändin ura ihan perustamisesta kirjan julkaisuhetkeen asti. Jokaisen levyn tekoprosessit, kiertueet, jäsenten väliset suhteet ym. oikestaan kaikki.
Ääneen pääsivät myös nykyiset ja entiset Lordin jäsenet kahta lukuun ottamatta. Haastattelussa oli myös nykyinen Dingon kosketinsoittaja Leena Peisa - siis Lordin Awa.
Oli melkein tuhatsivuinen tiiliskivi, mutta helvetin mielenkiintoista luettavaa. Jos Dingosta tehdään kirjaa, tuosta saisi ottaa mallia. Kiinnostavaa kirjoittamisen aihetta bändin historiassa on paljon, 80-luvun jälkeenkin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lordi-yhtyeestä julkaistiin viime vuonna kirja LORDIARY. Siinä käytiin läpi koko bändin ura ihan perustamisesta kirjan julkaisuhetkeen asti. Jokaisen levyn tekoprosessit, kiertueet, jäsenten väliset suhteet ym. oikestaan kaikki.
Ääneen pääsivät myös nykyiset ja entiset Lordin jäsenet kahta lukuun ottamatta. Haastattelussa oli myös nykyinen Dingon kosketinsoittaja Leena Peisa - siis Lordin Awa.
Oli melkein tuhatsivuinen tiiliskivi, mutta helvetin mielenkiintoista luettavaa. Jos Dingosta tehdään kirjaa, tuosta saisi ottaa mallia. Kiinnostavaa kirjoittamisen aihetta bändin historiassa on paljon, 80-luvun jälkeenkin.Näin on. Itseasiassa Dingon 90- luvulta näihin päiviin kestänyt ura on paljon mielenkiintoisempi vaihe kuin se huippusuosion kolme vuotta, se ajanjakso on jo useaan kertaan kaluttu luu.
Olisi mielenkiintoista lukea taustoja Dingon myöhäisempin levytyksien taustoista ja siitä miten alati vaihtuva miehistö on vaikuttanut orkesteriin.
Miksi Rebanen aikainen kokoonpano jäi niin lyhytaikaiseksi koska silloin bändi oli kovassa nosteessa kiitos ihan helvetin kovien keikkojen. Miksi Eve lähti vuonna 2008? Mikse Even aikana DIngo oli isoilla lavoilla mutta ei ole enään, mikä oli Even vaikutus tähän? Kaikkea tuollaista olisi kiva lukea. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näin on. Itseasiassa Dingon 90- luvulta näihin päiviin kestänyt ura on paljon mielenkiintoisempi vaihe kuin se huippusuosion kolme vuotta, se ajanjakso on jo useaan kertaan kaluttu luu.
Olisi mielenkiintoista lukea taustoja Dingon myöhäisempin levytyksien taustoista ja siitä miten alati vaihtuva miehistö on vaikuttanut orkesteriin.
Miksi Rebanen aikainen kokoonpano jäi niin lyhytaikaiseksi koska silloin bändi oli kovassa nosteessa kiitos ihan helvetin kovien keikkojen. Miksi Eve lähti vuonna 2008? Mikse Even aikana DIngo oli isoilla lavoilla mutta ei ole enään, mikä oli Even vaikutus tähän? Kaikkea tuollaista olisi kiva lukea.Hyviä kysymyksiä.
Tässä tulee mieleen sekin, miksi 2004-2016 bändin promokuvissa oli vain Neumann&Eve ja myöhemmin vain Neumann, mutta ei koskaan koko bändiä?
2000-luvulla Dingosta kokonaiset viralliset bändikuvat taidettiin ottaa vasta 2017 kun famous five palasi. Ja 2018 eteenpäin uudet jäsenet myös kuvissa, ei vain vanhat Dingot.
Tästä tulee nyt mieleen, onko nää 2004-2016 soittajat olleet vaan "sijaisia" eivätkä bändin virallisia jäseniä? Näihin ei kai koskaan kunnolla sanottu mitään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyviä kysymyksiä.
Tässä tulee mieleen sekin, miksi 2004-2016 bändin promokuvissa oli vain Neumann&Eve ja myöhemmin vain Neumann, mutta ei koskaan koko bändiä?
2000-luvulla Dingosta kokonaiset viralliset bändikuvat taidettiin ottaa vasta 2017 kun famous five palasi. Ja 2018 eteenpäin uudet jäsenet myös kuvissa, ei vain vanhat Dingot.
Tästä tulee nyt mieleen, onko nää 2004-2016 soittajat olleet vaan "sijaisia" eivätkä bändin virallisia jäseniä? Näihin ei kai koskaan kunnolla sanottu mitään.Nipa sanoi silloin että sen aikainen Dingo on ikäänkuin brändinimi jota käytetään kun soitetaan livenä.
No sitä lausuntoa ei olisi kannattanut Suomessa antaa. Tämän maan festarijärjestäjät alkoivat karttaa bändiä ja siitä brändileimasta ei olla oikein vieläkään päästy eroon.
Vuoden 2015 kookonpano teki kyllä valtavasti hallaa orkesterin nimelle. Muistan kun olin jossain suonenjoen mansikkahässäkässä kesällä -15 ja siellä oli "dingo". Bändi oli huono, esim. kitaristin olin nähnyt joskus pmmp:n keikalla ja sama mieshän se oli suonenjoella sitten dingossa, kaljaa ja tupakkaa meni jokunen siinä keikan aikana. soitteli biisit korvakuulolta, ammattimies kuitenkin. Mutta oli se ikävää seurattavaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nipa sanoi silloin että sen aikainen Dingo on ikäänkuin brändinimi jota käytetään kun soitetaan livenä.
No sitä lausuntoa ei olisi kannattanut Suomessa antaa. Tämän maan festarijärjestäjät alkoivat karttaa bändiä ja siitä brändileimasta ei olla oikein vieläkään päästy eroon.
Vuoden 2015 kookonpano teki kyllä valtavasti hallaa orkesterin nimelle. Muistan kun olin jossain suonenjoen mansikkahässäkässä kesällä -15 ja siellä oli "dingo". Bändi oli huono, esim. kitaristin olin nähnyt joskus pmmp:n keikalla ja sama mieshän se oli suonenjoella sitten dingossa, kaljaa ja tupakkaa meni jokunen siinä keikan aikana. soitteli biisit korvakuulolta, ammattimies kuitenkin. Mutta oli se ikävää seurattavaa.Pitkästä aikaa selailin Purppuraan ja HHP:n kansilehtisiä. Jännä huomata, että siellähän on keikkakuvia ihan koko bändistä sisälehdillä. Mutta kansissa vaan Neumann&Eve ja jälkimmäisessä pelkkä Neumann.
Ja bändi on mainittu sisälehdillä kyllä. Silti kansiin huolittu vaan orkkisjäsenet. Erikoinen ratkaisu.
Ja se Purppuraan levykansi on kyllä huono. Musta leski-sinkun ja Purppuraa-sinkun kansiin oli panostettu, mut sit itse levyn kansi on ihan uskomaton. Ihan kuin jonkun kellaribändin demon kansi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näin on. Itseasiassa Dingon 90- luvulta näihin päiviin kestänyt ura on paljon mielenkiintoisempi vaihe kuin se huippusuosion kolme vuotta, se ajanjakso on jo useaan kertaan kaluttu luu.
Olisi mielenkiintoista lukea taustoja Dingon myöhäisempin levytyksien taustoista ja siitä miten alati vaihtuva miehistö on vaikuttanut orkesteriin.
Miksi Rebanen aikainen kokoonpano jäi niin lyhytaikaiseksi koska silloin bändi oli kovassa nosteessa kiitos ihan helvetin kovien keikkojen. Miksi Eve lähti vuonna 2008? Mikse Even aikana DIngo oli isoilla lavoilla mutta ei ole enään, mikä oli Even vaikutus tähän? Kaikkea tuollaista olisi kiva lukea.Kiinnostavaa olisi sekin, mitä vuonna 2002 todella tapahtui. Miksi bändi ei jatkanut, kun Pete ja Quuppa lähtivät bändistä? Miksi Dingo esiintyi vuoden lopussa jollain erikoiskokoonpanolla Tallinnassa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nipa sanoi silloin että sen aikainen Dingo on ikäänkuin brändinimi jota käytetään kun soitetaan livenä.
No sitä lausuntoa ei olisi kannattanut Suomessa antaa. Tämän maan festarijärjestäjät alkoivat karttaa bändiä ja siitä brändileimasta ei olla oikein vieläkään päästy eroon.
Vuoden 2015 kookonpano teki kyllä valtavasti hallaa orkesterin nimelle. Muistan kun olin jossain suonenjoen mansikkahässäkässä kesällä -15 ja siellä oli "dingo". Bändi oli huono, esim. kitaristin olin nähnyt joskus pmmp:n keikalla ja sama mieshän se oli suonenjoella sitten dingossa, kaljaa ja tupakkaa meni jokunen siinä keikan aikana. soitteli biisit korvakuulolta, ammattimies kuitenkin. Mutta oli se ikävää seurattavaa.Kyllähän Dingo 2004-2016 oli koko ajan enempi tai vähempi Nipan "brändi" eikä bändi sanan varsinaisessa merkityksessä. Sitä ei tietenkään ääneen kannata sanoa.
Hyvä osoitus siitä oli jo 2012/2013 kun Dingon uusi levy yhtäkkiä julkaistiinkin Neumannin soolona. Viimeistään se oli osoitus, ettei Dingolla ja Neumannilla oikeasti ole enää mitään eroa, sama asia. Ja kyllähän bändissä soittajat vaihtui noina vuosina aika tiheästi, 2014-2016 koko bändi meni kerralla uusiksi vuoden välein.
Ehkä silloin 2010-luvun alkupuolella viimeistään olisi kannattanut lopettaa keikkailu Dingo-nimellä. Tuo 2015-kokoonpano tosiaan teki aika hallaa bändin maineelle, sille Viron-kokoonpanollekin naureskeltiin vaikka sen aikana bändi kuulosti pitkästä aikaa hyvältä. Sekin jäi sitten lyhytikäiseksi tän Liivit boys-sekoilun ja famous fiven paluun takia.
Ei silti, kyllä se famous fiven paluu oli bändille elinehto. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllähän Dingo 2004-2016 oli koko ajan enempi tai vähempi Nipan "brändi" eikä bändi sanan varsinaisessa merkityksessä. Sitä ei tietenkään ääneen kannata sanoa.
Hyvä osoitus siitä oli jo 2012/2013 kun Dingon uusi levy yhtäkkiä julkaistiinkin Neumannin soolona. Viimeistään se oli osoitus, ettei Dingolla ja Neumannilla oikeasti ole enää mitään eroa, sama asia. Ja kyllähän bändissä soittajat vaihtui noina vuosina aika tiheästi, 2014-2016 koko bändi meni kerralla uusiksi vuoden välein.
Ehkä silloin 2010-luvun alkupuolella viimeistään olisi kannattanut lopettaa keikkailu Dingo-nimellä. Tuo 2015-kokoonpano tosiaan teki aika hallaa bändin maineelle, sille Viron-kokoonpanollekin naureskeltiin vaikka sen aikana bändi kuulosti pitkästä aikaa hyvältä. Sekin jäi sitten lyhytikäiseksi tän Liivit boys-sekoilun ja famous fiven paluun takia.
Ei silti, kyllä se famous fiven paluu oli bändille elinehto.Piti oikein tsekata vielä. Kyllähän bändi aikalailla uusiksi meni noina vuosina.
2004: Paluu kokonaan uudistuneella kokoonpanolla (Eve toki mukana, mutta 20v. tauon jälkeen)
2005: Koko bändi uusiksi Neumannia ja Eveä lukuun ottamatta
2014: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2015: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2016: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2017: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta (famous fiven paluu)
Sitten tietty oli se Tallinnan keikka erikoiskokoonpanolla 31.12.2002. En siitä keikasta ole koskaan muuta kuullut että ex-Dingot aikalailla loukkaantui siitä vedosta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Piti oikein tsekata vielä. Kyllähän bändi aikalailla uusiksi meni noina vuosina.
2004: Paluu kokonaan uudistuneella kokoonpanolla (Eve toki mukana, mutta 20v. tauon jälkeen)
2005: Koko bändi uusiksi Neumannia ja Eveä lukuun ottamatta
2014: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2015: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2016: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta
2017: Koko bändi uusiksi Neumannia lukuun ottamatta (famous fiven paluu)
Sitten tietty oli se Tallinnan keikka erikoiskokoonpanolla 31.12.2002. En siitä keikasta ole koskaan muuta kuullut että ex-Dingot aikalailla loukkaantui siitä vedosta.Tästä tuli mieleen sekin, miksi tuo 2004-kokoonpano meni uusiksi? Siinä oli esim. Hombre Lampinen (RIP) mukana. Bändihän alkoi hitsautua hyvin yhteen ja keikoillakin soundit oli kohdillaan, mutta sitten bändi pistettiin uusiksi ennen uutta levyä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tästä tuli mieleen sekin, miksi tuo 2004-kokoonpano meni uusiksi? Siinä oli esim. Hombre Lampinen (RIP) mukana. Bändihän alkoi hitsautua hyvin yhteen ja keikoillakin soundit oli kohdillaan, mutta sitten bändi pistettiin uusiksi ennen uutta levyä.
Hombrella oli paljon muita kiireitä. Eve ei pitänyt kun Sami Välimäki ja Juha Jokinen heittivät keikkaa myös Merkatussa maassa. Koki että Merkattu maa on uhka Dingolle. Kun merkatun maan keikka veti vuonna 2004 yli 300 katsojaa Poriin. Evellä ja Nipalla oli samaan aikaan duokeikka ja siellä oli ollu 50 katsojaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllähän Dingo 2004-2016 oli koko ajan enempi tai vähempi Nipan "brändi" eikä bändi sanan varsinaisessa merkityksessä. Sitä ei tietenkään ääneen kannata sanoa.
Hyvä osoitus siitä oli jo 2012/2013 kun Dingon uusi levy yhtäkkiä julkaistiinkin Neumannin soolona. Viimeistään se oli osoitus, ettei Dingolla ja Neumannilla oikeasti ole enää mitään eroa, sama asia. Ja kyllähän bändissä soittajat vaihtui noina vuosina aika tiheästi, 2014-2016 koko bändi meni kerralla uusiksi vuoden välein.
Ehkä silloin 2010-luvun alkupuolella viimeistään olisi kannattanut lopettaa keikkailu Dingo-nimellä. Tuo 2015-kokoonpano tosiaan teki aika hallaa bändin maineelle, sille Viron-kokoonpanollekin naureskeltiin vaikka sen aikana bändi kuulosti pitkästä aikaa hyvältä. Sekin jäi sitten lyhytikäiseksi tän Liivit boys-sekoilun ja famous fiven paluun takia.
Ei silti, kyllä se famous fiven paluu oli bändille elinehto.https://youtu.be/And8Sh2ywp0?si=ti7rHNOOcRZb36wB
Paljon on ennen virolaisia ollutta kokoonpanoa haukkttu, mutta en nyt sitten tiedä? Surkeimpia keikkoja on tosiaan vedetty tuolla kokoonpanolla, mutta ovat vaikuttaneet enemmänkin siltä että Nipa ollut kännissä ja soittajiakaan ei sitten niillä keikoilla ole kiinnostellut. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://youtu.be/And8Sh2ywp0?si=ti7rHNOOcRZb36wB
Paljon on ennen virolaisia ollutta kokoonpanoa haukkttu, mutta en nyt sitten tiedä? Surkeimpia keikkoja on tosiaan vedetty tuolla kokoonpanolla, mutta ovat vaikuttaneet enemmänkin siltä että Nipa ollut kännissä ja soittajiakaan ei sitten niillä keikoilla ole kiinnostellut.täällä on tasan yksi kirjoittaja joka niitä virolaisia kehuu, Rebanea eritoten. Kohta hän tulee kertomaan sen saman tarinan joltain festarilta jossa KAIKKI kehuivat että nyt on kova bändi, siis ihan kaikki.
- Anonyymi
Helvetin huonoja bändejä mutta väärä nimi.
En tiedä voiko tuosta syyttää lopulta muita kuin Nyymania itseään ja kännejään. Rahansa ne on moukkienkin tehtävä, kai? - Anonyymi
Tietääkö kukaan syytä sille, miksi Pave Maijanen ja Dan Tigerstedt eivät olleet mukana työstämässä näitä Dingon 2000-luvun levyjä? Niiden levyjen suurin ongelma oli juuri tuotantopuolessa, koska niitä väsäämässä oli ihan vääränlaiset tyypit Dingo-soundille.
Pave ja Dan tiesivät, miltä Dingon pitää kuulostaa.
Even 2010-luvun sinkuissa Dan ainakin oli äänityshommissa, niin siksi ihmetyttää miksei Dingoa äänittänyt? Eikö pyydetty mukaan vai eikö enää kiinnostanut?
Oma kysymyksensä on sekin, miksi ne levyt julkaistiin Edelin/AXR:n eikä Warnerin kautta. Dingon 2004-comebackiahan markkinoitiin Warnerin julkaisemalla Dingomania-kokoelmalla, mutta uuden musan soppari tehtiin Edelin kanssa.- Anonyymi
Dan miksasi Purppuraa-levyn. Pave kertoi Nallen haastattelussa, ettei häntä pyydetty mukaan enää 2000-luvulla. Spekuloidahan voi, että Dan ja varsinkin Pave olisivat osaltaan pitäneet julkaisurimaa liian korkealla esimerkiksi 98-02 kun uutta materiaalia vanhalla miehistöllä yritettiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Dan miksasi Purppuraa-levyn. Pave kertoi Nallen haastattelussa, ettei häntä pyydetty mukaan enää 2000-luvulla. Spekuloidahan voi, että Dan ja varsinkin Pave olisivat osaltaan pitäneet julkaisurimaa liian korkealla esimerkiksi 98-02 kun uutta materiaalia vanhalla miehistöllä yritettiin.
Mutta miksi Dingo ei ole levyttänyt Warnerille enää 2000-luvulla? En muista, onko tähän koskaan saatu vastausta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta miksi Dingo ei ole levyttänyt Warnerille enää 2000-luvulla? En muista, onko tähän koskaan saatu vastausta.
Siksi kun ei ollut sinne enään levytyssopimusta. Kysymys pitäisi esittää niin että miksi Dingo ei kiinnostanut enään Warneria? Siihen on varmasti monia vastauksia. Vanhojen Dingo biisien julkaisuoikeudet Warner taitaa omistaa.
Asia on kuitenkin niin että nämä kolme monikansallista levy-yhtiötä Warner, Sony ja Universal ovat suurin syypää siihen että nykyään kaikilla isoilla radioasemilla ja kaikilla isoilla festareilla soivat ja esiintyvät niiden leivissä olevat ns. isot starat. Sinne ei kiilaa lyö väliin oikestaan kuin Apulanta ja Klamydia, joiden suosio kansakunnan syvissä riveissä on niin suuri ja vankkumaton että ne on pakko ainakin isoille festareille ottaa mukaan. Klamydia ei soi isoilla radiokanavilla, Apulannalla on vino pino radiohittejäkin.
Olen täälläkin asiaa puinut ennenkin ja tuo on kyllä suuri vääryys että muutamat isot levy-yhtiöt ovat lähes Jumalan asemassa. Jumalauta 2017 Jämsän himoksessakin iskelmäfestareilla raikasi Dingon keikalla yhteislaulu niin lujaa että sen kaiku kuuluu vieläkin! Dingoikuuluisi noille isoille lavoille mutta itse epäilen että sitä ei kaikki isot pomot sinne halua. Silloin kun Dingo on isoilla lavoilla soittanut niin se on saanut aikaan melkoiset messut, siinä on muut jääneet toiseksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siksi kun ei ollut sinne enään levytyssopimusta. Kysymys pitäisi esittää niin että miksi Dingo ei kiinnostanut enään Warneria? Siihen on varmasti monia vastauksia. Vanhojen Dingo biisien julkaisuoikeudet Warner taitaa omistaa.
Asia on kuitenkin niin että nämä kolme monikansallista levy-yhtiötä Warner, Sony ja Universal ovat suurin syypää siihen että nykyään kaikilla isoilla radioasemilla ja kaikilla isoilla festareilla soivat ja esiintyvät niiden leivissä olevat ns. isot starat. Sinne ei kiilaa lyö väliin oikestaan kuin Apulanta ja Klamydia, joiden suosio kansakunnan syvissä riveissä on niin suuri ja vankkumaton että ne on pakko ainakin isoille festareille ottaa mukaan. Klamydia ei soi isoilla radiokanavilla, Apulannalla on vino pino radiohittejäkin.
Olen täälläkin asiaa puinut ennenkin ja tuo on kyllä suuri vääryys että muutamat isot levy-yhtiöt ovat lähes Jumalan asemassa. Jumalauta 2017 Jämsän himoksessakin iskelmäfestareilla raikasi Dingon keikalla yhteislaulu niin lujaa että sen kaiku kuuluu vieläkin! Dingoikuuluisi noille isoille lavoille mutta itse epäilen että sitä ei kaikki isot pomot sinne halua. Silloin kun Dingo on isoilla lavoilla soittanut niin se on saanut aikaan melkoiset messut, siinä on muut jääneet toiseksi.Näinhän se on. Isot levy-yhtiöt panostavat siihen musaan, mikä myy. Valitettavasti rock ei ole tänä päivänä muodissa.
Vielä 2000-luvun alkupuolella oli, ja Dingon paluu sikäli hyvään saumaan osui silloin kun 80-luvun nostalgia oli muodissa. Ja 2000-luvun alussa suomirock oli ihan mainstream-kamaa. Sitten 2010-luvulta lähtien meno mennyt enemmän popin suuntaan.
Warner ei siihen Dingon paluuseen uskonut, mutta on kyllä hyvin mennyt bändin siivellä koko 2000-luvun julkaisemalla tyhjänpäiväisiä kokoelmalevyjä, joilla on aina ne samat biisit. Autiotalon aarteisiin sentään otettu uudet kuvat bändistä, aiemmin mentiin vanhoilla 80-luvun promokuvilla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näinhän se on. Isot levy-yhtiöt panostavat siihen musaan, mikä myy. Valitettavasti rock ei ole tänä päivänä muodissa.
Vielä 2000-luvun alkupuolella oli, ja Dingon paluu sikäli hyvään saumaan osui silloin kun 80-luvun nostalgia oli muodissa. Ja 2000-luvun alussa suomirock oli ihan mainstream-kamaa. Sitten 2010-luvulta lähtien meno mennyt enemmän popin suuntaan.
Warner ei siihen Dingon paluuseen uskonut, mutta on kyllä hyvin mennyt bändin siivellä koko 2000-luvun julkaisemalla tyhjänpäiväisiä kokoelmalevyjä, joilla on aina ne samat biisit. Autiotalon aarteisiin sentään otettu uudet kuvat bändistä, aiemmin mentiin vanhoilla 80-luvun promokuvilla.Jossain luki aikanaan että Neumann olisi myynyt vanhojen biisien julkaisuoikeudet Warnerille. JOS siis näin olisi niin Warner varmasti ottaa aina hyödyt irti aina kun bändi nousee ns. tapetille. Nyt kun tulee elokuva Dingosta niin varmasti sieltä saattaa kokoelmaakin taas pukata, sen näkee sitten.
No toivottavasti kuitenkin tulee uutta musiikkia, sitä kaivataan. Nykyään kun ei julkaista juurikaan hyvää poprockia. Dingolla on tilausta nyt.
- Anonyymi
Paveltahan asiaa tiedusteltiin ja vastaus oli "Ei ole puhelin soinut, eli ei ole kysytty"
Nyt se on ikävä kyllä myöhäistä.
Dingo oli noihin aikoihin muistaakseni Edel recordsilla joten siitä kai se johtui että Pave ei ollut mukana.
Asikainen varmaan käytti samaa ohjelmaa kuin Nylon Beatin kanssa niin Dingo alkoi kuulostamaan Nylon Beatilta.
Mielenkiintoista että tuollainen soundimaailma edes meni bändin jäsenille läpi. Myytiinkö se niille taas sanalla "uudistunut dingo soundi"
EI vanha koira opi uusia temppuja.
Eniten ihmetytti että samaa tyyli jatkui siinä "Tähtenä taivaalla" biisissä, eipä sekään juuri Dingolta kuulostanut.- Anonyymi
Dingon 2000-luvun kappaleista Musta leski taitaa olla ainoa, joka edes soundeiltaan kuulostaa Dingolta. Hyvä alku "uudistuneelta Dingolta", sitten itse levyn kohdalla soundit tyrittiinkin ihan totaalisesti. Ja niin on tyritty siitä lähtien joka julkaisulla.
- Anonyymi
Roland Juno 106 ja Juno 60 : DIngo soundi lähtee noista.
- Anonyymi
Dingo-fanitukseni alkoi 2004, kun nuo vaihtelevat kokoonpanot olivat olemassa. Niistä tuli minulle tärkeitä ja seurasin niitä aina Famous Fiven paluuseen asti. Ymmärrän kyllä vanhojen fanien väheksymisen ja jopa inhon.
Even ollessa mukana bändi oli hyvä. 2004-05 Hombren kera aivan mahtava, Hombre oli Jontulle hyvä stuntti ulkonäköä myöten. Välimäki oli taikuri kun sai syntikat kuulostamaan Nuotion laitteilta.
Sen jälkeen oli yhä hyvää menoa noin viisi vuotta. Erik Valkama oli ollut nuorena Hombren kitaraoppilas ja luonteva valinta. Ari Toikka on hyvä, mutta Ville Siuruainen vielä kovempi, yksi Suomen parhaita rumpaleita. Olen itsekin rumpali ja pidän Villeä yhtenä esikuvana. Dingon biisit olivat Villelle niin helppoja että veti omaa showta hirmuisella vaihteella. Yhdellä ensimmäisistä keikoista rummutti niin lujaa että osa rumpusetistä kaatui.
2008 Even lähtö on mystinen. Hän kertoi lähtiessään tarkoituksensa ollut nostaa Dingo niille korkeille estradeille joille se kuuluu. Nyt se oli kuulemma tehty ja hän oli valmis luovuttamaan paikkansa.. Myöhemmin on paljastunut Even yhtiön hoitaneen Dingon keikkamyynnin kirjanpidon vasemmalla kädellä, vaikka Eve oli kova kauppamies ja sai paljon keikkoja bändille. En voi olla ajattelematta sen liittyvän hänen lähtöön. Even lähdettyä keikat alkoivat hiipua. Neumann ei siitä paljoa tunteita ilmaissut, kommentoi vaan tällaista tämän olevan, miehet vaihtuvat aina välillä.
Vielä Even lähdettyä meininki oli hyvää joitakin vuosia, vaikka Dingo oli menettänyt uskottavuuden. Valkama-Kuhlman-Engstrand-Siuruainen -miehitys oli tosi tiukka, kuunnelkaa vaikka Dingo Live 2009 -levyä. He soittavat Dingo-tribuutilla Jonna Kososen taustalla, jossa on paljon raivokkaampi meno kuin koko Humisevan harjun paluulla. Bändi soitti kovaa, desibelejä riitti. Muusikot nauttivat suurten hurmioituneiden yleisöjen edessä. Se alkoi tosin kuulostaa enemmän hardrockilta. Huonoilla keikoilla Nipa oli heikko lenkki. Engstrandin vaihduttua Hölliin tuli pieni pudotus tasossa, kun Hölli soitti Dingoon sopimattomalla soundilla ja usein soitti omiaan.
2014 mennessä Nipan luovuus oli ehtynyt ja keikoilla oli monta vuotta vedetty samaa soittolistaa. Kaikki kitara- ja rumpusoolot sekä jammailut olivat samanlaisia. Nipalla vaikutti olevan muuta ajateltavaa elämässään, kun veti keikat kuin autopilotilla. Oma Waterloo saattoi hiertää kokoonpanon välejä, vaikka julkisesti kaikki oli ok ja bändi oli neuvotellut siitä. Dingon muusikot olivat rautaisia ammattilaisia, niin miksi piti alkaa leikkiä koneilla? Valkama ei päässyt soittamaan lainkaan levyllä. Olin itsekin hyvin pettynyt Omaan Waterloon, vaikka ostin sen ja siltä löytyy muutama hyvä biisi (Lumikki on ilmiömäinen) joita kuuntelen joskus.
Jos katsotte Runnirock 2014 -keikkaa Youtubesta niin Kuhlmanin elekielestä huomaa leipiintymisen. Autiotalon lopuksi Siuruainen ei jää lavalle laulattamaan yleisöä ja tekee sellaisen eleen kuin koko touhu olisi pelleilyä. En ihmettele että he väsyivät ja lähtivät uusiin juttuihin. Valkama ja Hölli sen sijaan olivat iloisella mielellä ja soittivat hyvin. Nipa oli juopunut mutta siihen nähden veti ok:sti, Autiotalo meni pahiten penkin alle.
Olin pyöristynyt kun Valkama ja Hölli heivattiin tylysti pois. Sitten piti monta kuukautta jännittää, kun ei kerrottu keitä bändissä nyt soittaa. Yritin aluksi olla Esa Nummelan Dingon puolella, mutta olihan se aivan surkea. Soittajat vaihtelivat, bändi kuulosti huonolta kaikin tavoin ja Nipalla oli edelleen muita huolia kuin Dingo. Nummela joutui liidaamaan bändiä.
Viron Dingon otin vastaan epäuskoisesti ja jopa nauroin sille, kun siinä vaiheessa meininki alkoi olla pohjakosketusta lähellä. Mutta keikkavideoita nähtyäni yllätyin positiivisesti. Rebane oli ottanut bändiliiderin aseman, rytmiryhmä oli hyvä sekä Petri Lapintie on taikuri niin ikään. RMJ 2016 -keikkaa on ilo katsoa. Olisin toivonut Lapintien palaavan kun Famous Five hajosi taas, Leenalla ei ole niin täydelliset soundit.
Viron Dingoa kohtaan latasin kovat odotukset ja pahuksen Liivit Boys vei ne alas, vaikka se olikin kertaluontoinen veto.
Vaikka nämä Dingon eri kokoonpanot halutaan unohtaa niin minä jäin tosiaan kaipaamaan niitä. Niistä ehti tulla itselle tärkeitä. Katson mielelläni keikkataltioita siltä ajalta. Levyissä mentiin metsään vähän joka suunnalla.
Famous Fiven paluu oli yhtä iso juttu kuin Guns N' Rosesin paluu vuotta aiemmin. Sen ei pitänyt tapahtua. Quupan kädet olivat sökönä ja Nuotio ja Virta olivat pitkään katkeria Nipalle. En ehtinyt itse nähdä yhtään keikkaa. Kaiken piti olla kunnossa, mutta sitten itse kukin fani järkyttyi kun kaikki oli alle vuodessa ohi.
Näin nykyisen Dingon ensimmäisen keikan kotikaupungissani Rovaniemellä 14.7.2018. Ensi kerran olin Dingon keikalla. Olin eturivissä, hypin ja biletin täysillä. Leena ja Saska kelpasivat hyvin mukaan. Olen myös Lordi-fani ja oli ilo nähdä "Awa". Koko bändi nautti soittamisesta ja sai yleisön sekaisin. Se oli ikimuistoinen ilta.- Anonyymi
Lopuksi sanon tällä hetkellä Dingo-mielenkiintoni olevan vähäinen. Bändi ei näytä pyrkivän mihinkään uuteen, vaan kyse on vanhojen muistelusta. Taatusti menisin Dingon keikalle tai ostaisin levyn, mutta en usko sen tuloon. Tähtenä taivalla ei ollut Dingomainen biisi.
Sitä Dingo-kirjaa odotan kuin kuuta nousevaa. Toivon sen käsittelevän näitä uudempia kokoonpanoja. Toivon myös Famous Fiven lyhyestä paluusta kunnon selostuksen. Kirjailija Santtu Luodon terveysongelmat ovat aiheuttaneet sille venymistä ja paukkumista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lopuksi sanon tällä hetkellä Dingo-mielenkiintoni olevan vähäinen. Bändi ei näytä pyrkivän mihinkään uuteen, vaan kyse on vanhojen muistelusta. Taatusti menisin Dingon keikalle tai ostaisin levyn, mutta en usko sen tuloon. Tähtenä taivalla ei ollut Dingomainen biisi.
Sitä Dingo-kirjaa odotan kuin kuuta nousevaa. Toivon sen käsittelevän näitä uudempia kokoonpanoja. Toivon myös Famous Fiven lyhyestä paluusta kunnon selostuksen. Kirjailija Santtu Luodon terveysongelmat ovat aiheuttaneet sille venymistä ja paukkumista.Hieno analyysi bändin vaiheista noilta vuosilta. Moni haluaisi unohtaa ajanjakson, mielestäni se oli kiinnostava vaihe bändin historiassa.
Itsekin seurasin bändiä kiinnostuneena 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Even lähdettyä meno hiljalleen alkoi hyytyä, viimeistään siinä 2013/2014 paikkeilla. Sen jälkeen bändi oli muutaman vuoden esillä vain miehistönvaihdosten takia, keikkaa ei juuri ollut uutta musaa ei saatu aikaan.
Samalla oma kiinnostus bändiä kohtaan lopahtanut. Hetkellisesti se nousi 2017-2018, mutta näyttää olevan ikuinen nostalgiakiertue menossa.
- Anonyymi
Viron Dingo oli kyllä todella kova ryhmä. Rebane on kuitenkin myös kitaransoitonopettaja sekä studiovelho, sellaisen miehen kun saa bändiin niin ei sitä pois paranisi laittaa. Dingon suosio oli tuolloin todella kovassa nosteessa
Rein oli huikean soittotaitonsa ohella hyvännäköinen jäbä josta tytöt tykkäsivat. Ja aivan saakelin mukava mies. Pääsin jutulle ja voin sanoa että aivan uskomattoman lämminsydäminen kaveri oli kyseessä.
Dingo veti RMJ 2016 festareilla niin kovan keikan että en muista moista nähneeni sen jälkeen. Siitä löytyy makupaloja Youtubesta, kyllä on yleisö liekeissä.- Anonyymi
Rebane soitti nuo Dingo biisit helvetin hienosti.
Toivottavasti eivtä polttaneet siltoja takanaan.
Se bändi ansaitsee uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rebane soitti nuo Dingo biisit helvetin hienosti.
Toivottavasti eivtä polttaneet siltoja takanaan.
Se bändi ansaitsee uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa.Eikö tuolloin 2017 ollut puhe, että tää suomalais-virolainen miehistö jatkaa keikkailua nimellä Neumann band plays Dingo tai jotain tuonne päin?
Mutta eipä tuolla nimellä tainnut olla kuin yksi keikka. Sitten Neumann Allstars-nimellä tehtiin 2018 aikana joku keikka Virossa, jossa oli Jonttu, Pepe ja Petri Lapintie ainakin. Tuntui erikoiselta vedolta kun tuossa oli jo niin monta 80-luvun Dingoa lavalla, mutta kai tuo oli joku keikkamyyntiin liittyvä sopimustekninen asia. - Anonyymi
Se Dingon RMJ 2016-keikka oli kyllä Dingolta kova veto, kovin veto pitkiin aikoihin. Oli pikkulavalla joo, mutta paljon paremmin vedetty kuin vaikka silloin 2004 päästagella.
Tässä pitää huomioida tosin se, että RMJ oli 2004 hyvin erilainen tapahtuma kuin vuonna 2016. Lisäksi perinteinen rock ei ole enää niin mainstream kuin aiemmin.
Famous fiven paluu oli Dingolle hieno asia, sitä ei voi kiistää millään tavalla ja Jontun saaminen takaisin Dingoon oli bändille lottovoitto. Jotenkin silti sääli, että kun monen vuoden sekoilun jälkeen bändi saatiin keikoilla kuulostamaan hyvältä, tulee tunnetuimman kokoonpanon paluu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rebane soitti nuo Dingo biisit helvetin hienosti.
Toivottavasti eivtä polttaneet siltoja takanaan.
Se bändi ansaitsee uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa.Rebana katos perhana mä en edes kovin hyvin muista noita aikoja vaik oon kova dingofani mut kai se johttuu yksinkertaisesti siit ku oon kuunnellu vain pääosin kasaridingoo =)
en oikein perehtyny ollenka 2000 luvun dingoo paitsi että on mulla humisevan harjun paluu-levy niin en mä ees muista nyt ketä humisen harjun paluulla on soittanut että oisko siinä soittanu tuo mainittu rebane vai onko häh? No oma mielipide on se, että humisevalla harjulla tuo soittopuoli on ihan ok (ei voi moittia yhtään) mut kasaridingoon ei ihan voi verrata mut hianoo musta se, että uudistumiskykyä löytyi ja siihe tietenki vaikutti miehistönvaihdokset. Raikas kitaratyö nousee esille, eli tommonen melko trooppinen soundi levyn biiseis mitä tulee kitaratyöhön.
mut siis kertokaa rebanesta enempi ja jos ei humisevalla harjul soittanu , siis sil levyl niin millä levyllä soittanu? Sori mul tuli nyt ajatuskatkos oletteha nyt hänestä jutelleet tässä ja kyl jos olisin 100% hyvin keskittynyt niin ottaisin selevää jos ootta maininneet millä levyllä soittanu . Ei kai mun tarvi edes pahoitella mittään kun mulla on keskittymisvaikeuksia eli ADHD oireilua ja muita neurologisia häiriötiloja aivoissani eikä älypuolikaan aina toimi (joka pitkälti johtuu siitä kun en jaksa keskittyä/olla terävänä) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rebana katos perhana mä en edes kovin hyvin muista noita aikoja vaik oon kova dingofani mut kai se johttuu yksinkertaisesti siit ku oon kuunnellu vain pääosin kasaridingoo =)
en oikein perehtyny ollenka 2000 luvun dingoo paitsi että on mulla humisevan harjun paluu-levy niin en mä ees muista nyt ketä humisen harjun paluulla on soittanut että oisko siinä soittanu tuo mainittu rebane vai onko häh? No oma mielipide on se, että humisevalla harjulla tuo soittopuoli on ihan ok (ei voi moittia yhtään) mut kasaridingoon ei ihan voi verrata mut hianoo musta se, että uudistumiskykyä löytyi ja siihe tietenki vaikutti miehistönvaihdokset. Raikas kitaratyö nousee esille, eli tommonen melko trooppinen soundi levyn biiseis mitä tulee kitaratyöhön.
mut siis kertokaa rebanesta enempi ja jos ei humisevalla harjul soittanu , siis sil levyl niin millä levyllä soittanu? Sori mul tuli nyt ajatuskatkos oletteha nyt hänestä jutelleet tässä ja kyl jos olisin 100% hyvin keskittynyt niin ottaisin selevää jos ootta maininneet millä levyllä soittanu . Ei kai mun tarvi edes pahoitella mittään kun mulla on keskittymisvaikeuksia eli ADHD oireilua ja muita neurologisia häiriötiloja aivoissani eikä älypuolikaan aina toimi (joka pitkälti johtuu siitä kun en jaksa keskittyä/olla terävänä)Rebane soitti bändissä 2015-16. Tuo kokoonpano ei levyttänyt, valitettavasti.
Eli Rebane ei soita yhdelläkään Dingon levyllä. Humisevan harjun paluulla kitarat hoitaa Erik Valkama. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rebane soitti bändissä 2015-16. Tuo kokoonpano ei levyttänyt, valitettavasti.
Eli Rebane ei soita yhdelläkään Dingon levyllä. Humisevan harjun paluulla kitarat hoitaa Erik Valkama.kiitos tiedosta! että oli kuulemma kovanluokan kitaristi ja siis oisko sul heittää youtubevideo tähän jossa voisin nauttia hänen kitaratyöstä, kiitos?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kiitos tiedosta! että oli kuulemma kovanluokan kitaristi ja siis oisko sul heittää youtubevideo tähän jossa voisin nauttia hänen kitaratyöstä, kiitos?
Kirjoita YouTubeen Dingo RMJ 2016. Sieltä löytyy monta biisiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kirjoita YouTubeen Dingo RMJ 2016. Sieltä löytyy monta biisiä.
noh sitä minäkin ajattelin mut kiitos kuitennii kun kerroit ton =)
- Anonyymi
Muistatteko, kuinka Dingolta piti tulla live-levy jo vuonna 2006? Ihan sen ajan keikoilta Purppuraa-levyn julkaisun jälkeen.
Jos ette usko, voitte selata vanhoja keskusteluja esim. tältä keskustelupalstalta. Ihan Dingon virallisten sivujen mukaan sellainen piti tulla, ja sitä kaiketi jopa äänitettiinkin keikoilla?
Muistelisin jotain puheita, että jollain keikoilla olisi ollut ammattimaista kuvauskalustoakin.
Jostain syystä mitään ei silloin sitten tullutkaan pihalle. Liekö syynä se, että juuri 2006 Warner julkaisi sen Kunnian päivät-kokoelmaboksin. Ei siinä olisi silloisen Dingon kannattanut samaan aikaan julkaista uutta liveä.
Mutta harmi jos hyvää julkaisukelpoista kamaa jäänyt siksi pimentoon. Se Live tuli sitten 2009 (sen vuoden keikoilta), mutta bändi ei keikoilla mielestäni ollut yhtä tikissä kuin 2004-2006 tienoilla.- Anonyymi
multa puuttuu toi 2009 livelevy mut oon tainnu nähä kansikuvan siitä netissä eli onko siinä kettu-eläin kansikuvassa?
- Anonyymi
Ainakin keikka Vantaan tulisuudelmassa kuvattiin YLEn toimesta. Eivät suostuneet myymään tallennetta kun kerran kysyin YLEltä, tekijänoikeusjuttuja kuulemma.
Näin Dingon kun Rebane soitti siinä, olihan se ihan saatanan kova.
Rebane on maailmanluokan kitarasankari
Oli hölmöä potkia ukko pellolle.- Anonyymi
Tuo suomalais-virolainen kokoonpano ei koskaan saanut ansaitsemaansa arvostusta. Lehdet naureskeli "Viron Dingolle" avoimesti. Asiaa ei auttanut yhtään sekään, että sitten Nipa alkoi keikkailla Liivit Boysin kanssa Dingona. Yhdellä bändillä kaksi eri kokoonpanoa samaan aikaan?
Tuo virolainen kokoonpano kuulosti keikoilla hyvältä. Bändi oli iskussa monen vuoden harhailun jälkeen. Sitten sekin jäi niin lyhyeen eikä kokoonpano saanut edes kunnon mahdollisuutta.
- Anonyymi
Suurin kysymys on se, miksi Eve lähti Dingosta 2008? Siitä alkoi bändin alamäki.Iso menetys, jota ei saatu paikattua.
Toinen liittyy vuoteen 2014. Miksi koko bändi pistettiin uusiksi silloin? Sen jälkeiset kokoonpanot teki paljon hallaa bändille kunnes tuli 2017 comeback.- Anonyymi
Miksi bändi pistettiin uusiksi vuonna 2014. Vastaus alla videon muodossa.
https://www.youtube.com/watch?v=VUPPndSUb4U
Nyt olisi elintärkeää saada uutta materiaalia ulos. Nostalgiakortti ei pure enään. Lisäksi elokuvassa muistellaan ensi vuonna menneitä taas enemmän kuin lääkäri määrää. Katse välillä tulevaan.
- Anonyymi
Mielenkiintoinen ajanjakso bändin historiassa.
Alkuvaiheessa, eli 2004-2008 hommassa oli kunnon tekemisen meininki ja uutta musiikkia saatiin pihalle. Esimerkiksi "Musta leski" on parasta Dingoa koko 2000-luvulta.
Dingo törmäsi tänä aikana jatkuvaan vastakkainasetteluun vanhan kokoonpanon kanssa, ja bändin tekemisiä arvosteltiin mielestäni vähän epäreilustikin. Aina vertailukohtana oli 80-luvun huippuvuodet, vaikka oikeasti vertailukohta olisi pitänyt olla aiemmat comebackit.
Virheitäkin tehtiin. Levyjen tuotanto tyrittiin eivätkä ne kuulostaneet Dingolta. "Musta leski" kuulosti Dingolta, mutta itse Purppuraa-levy oli huonosti tuotettu. Myös Humisevan harjun paluu-levyllä oli potentiaalisia hittejä, mutta ne missattiin.
Keikoilla oli hyvä meno. Ongelmaksi 2010-luvulla muodostui liian tiuhaan vaihtuvat kokoonpanot, yhteissoitto ei enää pelittänyt ja lööpit huonosti menneistä keikoista.
Se Viron-kokoonpano oli hyvä, mutta sekin teilattiin lehdistössä aika epäreilusti. - Anonyymi
Youtubesta etsin äsken Rebanen tuotoksia, ja näyttää Petri Lapintie olevan yhä mukana hänen levytyksillään miksaajana/masteroijana. Luultavasti Petrin kautta tulivat aikanaan nämä Viron pojat bändiin soittamaan, mutta olisiko tästä taustasta kenelläkään tarkempaa tietoa?
- Anonyymi
Mieluiten unohtaisi, kuten olen passiivisesti aika hyvin onnistunut tekemäänkin.
Nytkin on kohta kevät, ja kuraloskaiset purot solisevat jo tuoreen romanttista raikkautta. Luonto uusiutuu vanhaa itseään unohtamatta, jos tällainen metafora sallitaan.
Olihan Dingon uusiutuminen aika mahdoton tehtävä. Jos uutta "definitiivistä" tuotantoa ja tyyliä olisi syntynytkin, niin olisin ehkä kannattanut ensimmäiseksi bändin nimen vaihtoa.- Anonyymi
Mene sinä vaikka ruunebergin sivuille kuraloiskeesi kanssa.
- Anonyymi
Mielenkiintoinen ajanjakso yhtyeen historiassa. Pari kertaa olisi ollut mahdollisuus nousta takaisin huipulle, mutta se mahdollisuus missattiin.
Esimerkiksi 2005 Musta leski oli kesän soitetuimpia biisejä ja media oli bändistä kiinnostunut. Ei tuollaista näkyvyyttä ole Dingolla ollut enää sen jälkeen.
Purppuraa -albumin kohdalla tuotanto mokattiin täysin. Ei se edes kuulostanut Dingolta. Kiinnostus bändiä kohtaan lopahti monella täysin.
Joskus sitä on miettinyt, olisiko tilanne toinen jos se levy olisi tuotettu kunnon kasarisoundeilla.
Humisevan harjun paluuta ei edes markkinoitu. Ei ihme että sitä ei ostettu.
Oma juttunsa on miehistönvaihdokset. Ne kuuluu pitkän linjan bändeissä asiaan, mutta etenkin 2010-luvulla niitä alkoi olla liian tiheään. Varsinkin kun koko bändi alkoi mennä pari kertaa ihan uusiksi. Sitten kun homma keikoilla alkaa vihdoin toimia, 80-luvun Dingo teki paluun.
Onko siihen muuten koskaan kerrottu syytä, miksi 2004-2016 promokuvissa ja levynkansissa oli vain Neumann&Eve, sittemmin vain Neumann? Välillä sai kissojen ja koirien kanssa etsiä tietoa siitä, ketkä bändissä edes soittavat. 2017 lähtien kuvissa on taas ollut koko bändi.- Anonyymi
no ei kyl minnuun oikein nappaa toi levy suuremmin siis humiseva harju, mut on se ihan toki ihan jees-tasoa, mut vain jees-tasoa ettei suuremmin innosta mut on siinä toki hetkensä kuten esim tuo velhon kosketus ja pari muuta ja minusta on hianoo että neumanni myös tuo oman mausteensa rytmikitaran soitolllaan kun aiemmin dingossa ei tietääkseni ole itse soittanu kitaraa =) ja raikas kitara soolokitaristilla kun virittäny kitaransa soundin tuollai raikkaan eksoottiseksi eli vaikka en pidä levyä minään mestariteoksena eikä voi minusta suoraan sanoen en voi itse verratakaan oikein bäntin kasarin musatuotoksiin niin on se kuitenni hyvä asia, että bändi on muokannut aina musaansa eri suuntiin mikä on minusta aina virkistävää tai no jokaisel oma tapa kun jotkut voi jumittua koko uransa jopa melko sammaan kuten esim popeda, vaik on toki popedakin muunnellu musaansa, mut piäosin menny aika samal kaaval.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
no ei kyl minnuun oikein nappaa toi levy suuremmin siis humiseva harju, mut on se ihan toki ihan jees-tasoa, mut vain jees-tasoa ettei suuremmin innosta mut on siinä toki hetkensä kuten esim tuo velhon kosketus ja pari muuta ja minusta on hianoo että neumanni myös tuo oman mausteensa rytmikitaran soitolllaan kun aiemmin dingossa ei tietääkseni ole itse soittanu kitaraa =) ja raikas kitara soolokitaristilla kun virittäny kitaransa soundin tuollai raikkaan eksoottiseksi eli vaikka en pidä levyä minään mestariteoksena eikä voi minusta suoraan sanoen en voi itse verratakaan oikein bäntin kasarin musatuotoksiin niin on se kuitenni hyvä asia, että bändi on muokannut aina musaansa eri suuntiin mikä on minusta aina virkistävää tai no jokaisel oma tapa kun jotkut voi jumittua koko uransa jopa melko sammaan kuten esim popeda, vaik on toki popedakin muunnellu musaansa, mut piäosin menny aika samal kaaval.
Melkoinen lause.
- Anonyymi
Varmaan levynkansien Neumanniin & Eveen tai pelkkään Neumanniin on syynä se, kun muut soittajat olivat palkattuja. Lapin Kansa haastatteli joulukuussa 2012 Neumannia ja Erik Valkamaa. Valkama suhtautui rennosti siihen ettei hän soittanut Oma Waterloolla. Hän sanoikin olevansa palkattu vain keikkakitaristiksi.
Syksyllä 2008 Lapin Kansa haastatteli myös Neumannia, Humisevan harjun paluun aikoihin. Neumann paljasti Even lähdön roikkuneen ilmassa tosi pitkään ja lopulta Eve päätti lähteä tavoittelemaan levytyssopimusta. Neumann paljasti myös Frogleyn pestin jääneen lyhyeksi, kun Eve ei tullut miehen kanssa juttuun. Ari Toikka lähti saatuaan rahakkaamman pestin Yö-yhtyeestä. Neumann ei ollut näistä pahoillaan vaan sanoi välillä tulevan tilanteita, joille ei voi mitään.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Vakava rikosepäily Seinäjoella
Ilkka ei taaskaan tiedä mitään mutta hesalaiset kertoo: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010959325.html412705Mitä on woketus?
Täälläkin hoetaan usein sanaa "woketus". Mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Ilmeisesti sen käyttäjät ymmärtävät sen k4162217Olet saanut kyllä tunnisteita
Itsestäsi ja meistä. Mutta mikä siinä on, ettet kirjoita etkä anna itsestäsi merkkejä. Ellei ole kysymys siitä, mikä ens212116Mies pakko olla rehellinen
Kiinnostuin koska olet tosi komea ja sulla on ihana puheääni. Olen aika pinnallinen sitten kai... 😓 kyllä olet tosi rau171875Oletko jo luovuttanut?
Joko olet luovuttanut kaivatun suhteen ja hyväksynyt, että mitään ei tule?1391746Ikääntyvien tilanne Suomessa on järkyttävä - Hoivakotiin ei pääse, vaan joutuu selviytymään yksin
Ikääntyvien tilanne Suomessa on järkyttävä… Hoivakoteihin sijoittamista vältellään, koska hoito on kallista ja hyvinvoin1371679Kristo Salminen, 52, riisuutui - Paljasti Iso-Börjen tatuoinnit - Somekansan tuomio yksimielinen
Iso-Börje, tuo iso, tatuoitu, yltiöromanttinen ja aika kuuma rikollispomo - vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja kat221176Hirvenmaitojuusto
Olin Prisman juustohyllyllä kun vierestä alkoi kuulua kamala paapatus. Siinä oli vanha muori, joka räyhäsi raivokkaasti,01142- 741049
Kerro mulle miksi juuri me
Kohdattiin? Tässä elämässä. Vaikka ollaan edelleen tutut tuntemattomat. Se on omituinen tunne.63935