Kun narsisti mustamaalaa

Anonyymi-ap

Kun Narsisti aloittaa smear campaigning ja mustamaalauksen, hän tekee sen siinä vaiheessa kun menettää kontrollin ja hallinan. Ei tarvitse olla kuin eriävää mieltä niin olet "avuntarpeessa oleva hullu" jne.

6

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mustamaalaus alkaa heti. Kun ei vielä ole ymmärtänyt olevansa tekemisissä narsistin kanssa, ne pikku vihjailut muiden osaamiseen, ymmärrykseen, luonteeseen jne. liittyen eivät välttämättä kiinnitä huomiota, onhan narsisti muuten kovin viehättävä ja toisaalta voi kehuakin ihmisiä. Narsisti kylvää epäilyksen siemeniä sinne tänne ja pitää maaperää otollisena kasvulle olemalla toisaalta hyvinkin mukava ja kohtelias. Kun sitten joku joukosta alkaa muuttua narsistille uhaksi, ei tarvitse kovastikaan kastella ja lannoittaa kun tuo toinen onkin jo kääntynyt täysin epäluotettavaksi ja ilkeäksi ihmiseksi muiden mielessä.

      Nakertamalla uskottavuutta ihmisiä kohtaan narsisti ei ainoastaan turvaa omaa selustaansa, vaan myös ylentää itseään muita alentamalla. Usein tuota jälkimmäistä enemmän kuin ensimmäistä. Itsensä ylentäminen muita alentamalla on narsistille yhtä luontevaa kuin hengittäminen.

      Epäilyksen kylväminen on varsin toimiva ja paljon käytetty taktiikka, johon moni menee huomaamattaan mukaan. Harva tajuaa myöhemminkään menneensä harhaan, ja osa taas häpeää mukaan menoa niin, ettei ikinä myönnä sitä. Siinä jää se alennettava henkilö usein todella yksin.

      Aina narsisti ei onnistu. Narsisti voi yrittää käyttää taktiikkaa henkilöihin jotka tuntevat toisensa hyvin ja joilla on vahva keskinäinen luotto, silloin narsisti tekee vain itsestään naurettavan. Tietysti on myös heitä, joilla on kokemusta narsistisesta käytöksestä, joten osaavat olla varuillaan.

      Narsistin käytöksessä on paljon tasoja, mutta kaiken takana on aina ja kaikessa oma etu. Se vaihtelee, hakeeko narsisti omaa etua lyhyellä vai pidemmällä tähtäimellä, vai yrittääkö molempia. Usein toinen kumoaa toisen ja siksi normi ihminen ihmettelee välillä narsistin käytöstä. Miksi se valehtelee kun jää siitä varmasti kiinni? Miksi se sahaa omaa oksaansa? Siksi, että juuri siinä hetkessä narsisti ajattelee hyötyvänsä valehtelusta, selviää pahasta tilanteesta tai saa kaivattua huomiota. Usein toiminta vaikuttaa lähinnä primitiiviseltä reaktiota. Kateus, kosto, huomiotta jääminen jne. triggeröivät narsistia.

      Mutta kyllähän narsisti kehuu ja puhuu kauniistikin välillä? Kyllä, hän tekee sen jos siitä on hänelle hyötyä. Kehuminen voi pohjustaa hyväksikäyttöä. Puhumalla ihmisistä kauniisti saa itse huomiota ja ihailua, oi mikä sydämellinen ja huomioiva ihminen. Narsisti kehuu sinulle tuttavaansa koska haluaa osoittaa kuinka HÄN tuntee tärkeitä ja hienoja ihmisiä, mihin joukkoon sinä et siis kuulu.

      Ajan kanssa, kun narsistin tapa ajatella ja toimia tulee tutuksi, sitä alkaa nähdä ja kuulla narsistia ihan eri tavalla. On kuin jokin filtteri olisi poistunut ja silmille ryöppyää naurettava näytelmä josta voi usein jo arvata, mitä seuraava kohtaus pitää sisällään. Koko homma naurattaisi ellei niin moni kärsisi siitä. Ressukka, sitä narsisti on, mutta säälimään ei kannata alkaa. Parempi sivuuttaa tai astua yli jos mahdollista.

      • Anonyymi

        Minusta tuntuu niinkuin olisin herännyt pahasta unesta. Kaikki klassiset Narsun merkit piti paikkansa, suhteen alussa idealisointi, lounaat hienoissa ravintoloissa, matkat ja kalliit lahjat. Hän haki minut kahden istuttavalla hienolla autollaan koulusta....sitten kun olimme muuttaneet yhteen kaikki muuttui. Alkoi vähättely. Ei enää ravintola reissuja "kun ne olivat niin kalliita ja rahaa vieviä". Ei enää matkoja, ei yhteisiä kävely lenkkejä kun kävelin liian hitaasti jne. Sitten alkoi ulkonäön arvostelu, syömisen kontrollointi jne. Minä aloin oireilla paniikkihäriöllä. Menin rappuun istumaan, tuli luonnollinen pakene reaktio.


    • Anonyymi

      "smear campaigning" tarkoittaa suomeksi... ...mitä?

      Ja ennenkuin kukaan älähtää että kvg, niin en todellakaan ala kvg jotain nettisaitilla tullutta outoa termiä edes huvikseni.

      Käänsin tuon jo päässäni "hiki/voi kampanjoinniksi" voi olla että olen totaalisen väärässä.
      En vaan ymmärrä miten se liittyy narsistien käyttämään mustamaalaukseen ja patologiseen valehteluun ja asiouden kertomisesta niin että ovat narsistille eduksi.

    • Anonyymi

      Jos kuuntelee mm. erään naapurimaan hallinnon ja joidenkin medioiden sisältöä, niin kuulostaako tutulta? Jos sielläkään ei olisi kuin moottoriturvat aseena, niin monikohan muuten mikkihiiriä näiden ulostulojen jälkeen palvoisi?

    • Anonyymi

      ihan virallisten dokumenttien perusteella erään psykon puheiden mukaan sairastan vakavaa muistisairautta ja olen ihan kykenemätön käyttään edes tietokonetta. ikää kuitenkin kyseistä psykoa 30v vähemmän ja psykologin tekemät kognitiiviset testit taustalla. kaikkea ne vässykät keksiikin kun ei muuhunkaan enää kykene :D vuoden päästä olin kuulemma ihan itsetuhoinen ja psykoottinen kaikenmaailman huoli-ilmoitusten mukaan. ne psykot on oppinut nykyään uuden sanan käyttöönsä "olla" huolissaan. voi kun edes kerran elämässä tulisi yksi psyko vastaan jonka huoli konkretisoituisi ihan tekojen tasolla sillain hyvällä tapaa.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoista, olen myös päätynyt erikoisten "huolten" kohteeksi.
        Olen pitkään odottanut vastausta kyselykirjeisiini, että minkälaisista huolista
        tarkalleen ottaen on kysymys? Mitään vastauksia en ole saanut,
        Tietokoneet kuulemma ovat jumiutuneet.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe