Sosionomi Suomessa

Anonyymi-ap

Kaipaan kokemuksia eri kouluista Suomessa sosionomin alalta tai jos jollain on vaikka vaihtoehtoja vertailla keskenään kokemuksia. Missä kouluissa onnistuu esimerkiksi kaikille halukkaille ulkomaanvaihto, missä on parasta ruokaa tai missä koulussa opiskeloita ei jätetä oman onnensa nojaan asioissa ja toimitaan reilusti? Missä vaihtoehtona opiskella verkossa ja millaisia kokemuksia ollut verkko-opinnoista?

Haasteena ainakin on, että toiset koulut eivät hyväksy täysin toisten koulujen saman alan amk suorituksia, vaan paljon siirtyy vapaasti valittaviin. Mielestäni kurssien pitäisi olla paremmin hyväksiluettavissa. Jokaisella koululla on oma opetussuunnitelma, jonka sisältö eroaa välillä aika paljonkin. Tämä aiheuttaa sen ongelman, etttä jos haluaa vaihtaa koulua, voi työmäärä lisääntyä.

Itsellä kokemuksena nyt Xamkin verkko-opiskelua, mitä ei taida vielä olla virallisesti olemassa ihme kumma ja olisi hyvin toivottavaa heidän kursseja käytyäni, että tulisi kokonaan verkkopohjainen koulutus, jonne mieluusti siirtyisin. Haastavaa on lähteä muuttamaan niin syrjäisiin kaupunkeihin kokonaan. Nettikursseja käytyäni olen huomannut, että saa tehdä oman kodin rauhassa, mikä hyvä puoli. Kurssit keskenään ovat eronneet aika valtavasti opetuksen tasoltaan eli opetus on ollut suhteellisen puutteellista useammassa. Pääsääntöisesti on pitänyt itse tehdä tehtäviä/esseitä ja etsiä tietoa netistä. Olen myös käyttänyt campusonline ja sitä kautta on muulta kouluilta tullut jopa parempaa opetuksen tasoa esille eli on ollut video-opetusta ym. Myös verkkoalustalla haluisi yleisesti, että opettajan saa kiinni eli vastaa kurssialustalla tai sitten sähköpostiin. Jos opettajaa ei saa kiinni ollenkaan, eikä kukaan muu vastaa asiasta, voi olla iso haaste saada suoritettua kurssia edes läpi. Xamkin koulutus panostaa lakipuoleen selkeästi eniten ja kurssit ovat kaikki pääsääntöisesti 5 opintopistettä, ja ne vaativat useamman kuukauden työn yleensä. Ihan vertauksena muihin kouluihin, jotkut kurssit ovat olleet laajuudeltaan samat, mutta saanut suhteessa pienemmällä työmäärällä eli vaikka puolessa tunnissa klikkailulla läpi (oma ennätys), mutta useimmiten kumminkin muutama viikko. Eli periaatteessa tuo laajuus ei aina kerro totuutta, voidaan kumminkin ajatella, että silloin pitää syventyä asiaan. Koulussa myöskin panostetaan yksilötyöhön ja ryhmätyöt ovat sitten toisten koulujen juttu.

9

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen käynyt vähän aikaa Diakin Helsingin pisteellä ja siellä panostetaan ryhmäpuoleen ja lähiopetukseen, myös vierailaan eri paikoissa tehtävien lomassa. Verkko-opetusta ei ole tarjolla kovin monessa kurssilla kokonaan etänä vaan sisältävät aina myös lähiopetusta. Samoja kursseja on tarjolla useamman kerran vuodessa esim kevät, kesä, syksy, mikä on hyvä puoli, jotta saa valittua tiuhaan kursseja. Kurssien valinnasta alkuun ainakin vastasi opo eli niitä ei saanut itse raksitella, opo myös poisti kursseja hieman oman käden vallalla kesken kursseja tai ilman opiskelijan suostumusta. Opo vaikutti ylityöllistetyltä, johon oli vaikea saada yhteyttä ja olisi hyvä, jos joku toinen palkattaisiin sinne lisäavuksi. Diakin ryhmähenki on hyvä ja koulu sijaitsee hyvien julkisten äärellä. Koulussa on myös mahdollista lähteä ulkomaanvaihtoon yksittäisestä kurssista aina pidempään pätkään saakka.

      • Anonyymi

        DIAK on joku vanhanaikainen kristillinen pska. En menisi ikinä


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­­­N­­y­m­­­f­­o­­­m­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17856317W

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Xamkissa on valittavia samoja kursseja ainakin polkuopiskelijoille tai avoimen opiskelijoille hyvin harvoin eli jos kurssin menetti jollain tapaa, se tulee seuraavaksi tarjolla yleensä aikaisintaan vuoden päästä samalla lukukaudella, mutta voi mennä pidempäänkin. Tämä on ehkä suurin haaste, kun pitää valita pakolliset kurssit, jotta opintopistekertymä tulee täyteen. Kurssivalinnat ja lukukausi-ilmoittautumiset tehdään itse verkossa ja pitää ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, jotta ehtii ilmoittautumaan ja taistelee mahdollisesti paikoista muiden kanssa, esim. kesäopinnoissa voi olla paljon halukkuutta.

    • Anonyymi

      Xamkissa ainakin se hyvä puoli verrattuna muihin kouluihin, että heidän koulutuskalenteristaan pystyy ottamaan kursseja ulkopuolisetkin ihmiset maksamalla kurssimaksun eli joko kurssimaksu tai lukukausi. Koulutuskalenteri on helposti nähtävissä kaikille ja ilmoittautuminen on helppoa.

      Puolestaan tämä vaikutti olevan ainut koulu, jossa oli mahdollista vain hakea polkuopintoihin kaavakkeen täyttämällä ja nopein sai koulupaikan. Muissa tietääkseni meni yhteisvalintojen ja lukion todistuksen tai pääsykokeiden kautta.

      • Anonyymi

        Milläs maksat kun ei ole rahaa? Töihin meneminen ei auta kun viranomaiset estää työnteon.


    • Anonyymi

      Miten ihmisestä, joka haluaa opiskella vain omissa oloissaan verkossa, voi tulla sosionomi, jonka pitäisi pystyä toimimaan muiden ihmisten kanssa, usein hankalienkin tyyppien kanssa? Ennen osattiin ja pystyttiin muuttamaan opiskelupaikkakunnalle opintojen ääreen, mutta ei näköjäään enää.
      Mihin töihin tuollaisista sosionomeista on? Opiskelupaikkakin valitaan parhaan ruoan perusteella. Pitääkö se ruoka tuoda kotiin sinne tietokoneen ääreen?

      • Anonyymi

        Aika keljua tekstiä. Mutta noita asioita ehkä kannattaa miettiä.


    • Anonyymi

      Kaikki koulut pitäis lopettaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe