Kokemuksia hermopinteiden vapautusleikkauksista (kyynärpää, ranne, alaraaja jne)?

Anonyymi-ap

Itselleni on reilun vuoden aikana kehittynyt nopealla tahdilla lukuisia eri hermopinteitä ympäri kehoa, eikä tarkkaa syytä ole tiedossa (etenkin kun avun saaminen julkisella puolella on ollut ja on edelleen kiven takana, lähetteitä hylätty peräjälkeen jne). Mm. oikean kyynärhermon pinne - joka vahvistettiin ENMG:llä lokakuussa - ehtinyt olla viime vuoden toukokuusta asti ja käden tila on jo varsin huono. Jatkuva särky, puutuminen, tunnottomuus, lihasheikkous ym kyynärpäästä pikkurilliin ja nimettömään saakka. Kaikki tavarat putoavat kädestä. Vuodenvaihteessa samanlainen hermopinne alkoi kehittyä myös vasempaan kyynärpäähän.

Alaraajoissa yhtä huono tilanne ellei vieläkin huonompi vasemman jalan osalta. Nilkkaan (sekä sisä- että ulkosyrjälle) ja mitä ilmeisimmin myös polveen kehittyivät pinteet jo ennen kyynärpäitä, joskus 02/2022 tienoilla. Aluksi jalkaterän alueella alkoi esiintyä nopeina sarjoina sähköiskuja, pistelyä, puutumista ja välillä täydellistä tunnottomuutta. Lattiaa/maata ei siis tuntenut jalan alla lainkaan. Nämä oireet olivat vielä tuolloin ajoittaisia ja pysyivät useampiakin päiviä pois ja palasivat jälleen.

Syksyllä oireet levisivät jalkaterä-polvi akselille ja voimistuvat. Neurologia ei kiinnostanut koko asia, eikä suostunut edes tutkimaan jalkaa, sanoi selityksen löytyvän sieltä korvien välistä ja kaiken olevan pelkkää somatisointia (ja samassa yhteydessä kyynärhermon pinne oli jo vahvistettu ENMG:llä ja kerroin jalan oireiden olevan prikulleen samat! tiettyjä hermoja napauttamalla tuskallinen sähköisku kulkee aina ukkovarpaaseen saakka). Tutkimukset loppuivat siihen ja ainoastaan kyynärhermopinteestä laitettiin lähete käsikirurgiaan, jonne vastaanotto järjestettiin vasta 5kk myöhemmin.

Nyt vasemmassa jalassa oireet (särky, sähköiskut, puutuminen, pistely, polttelu, lihasheikkous ym) ovat päällä taukoamatta kellon ympäri ja kävely muuttunut todella tuskaiseksi. Samoin nukkuminen, särky pahenee entisestään levossa sekä nilkassa että polvessa. Kaiken lisäksi nilkka turvonnut reilusti sisä- ja ulkosyrjältä, turvotusta myös säären etuosassa ulkosyrjällä ja polvessa. Joudun kulkemaan monesti kyynärsauvojen kanssa.

Oikean kyynärhermon leikkaus olisi edessä nyt kesäkuussa, mutta leikkaus ja mahdolliset komplikaatiot pelottavat kieltämättä suuresti. Entä jos hermoja vaurioituukin enemmän ja koko käsi halvaantuu? Tai ei enää toimi sitäkään vähää mitä ennen? Kehoni on myös erittäin huonossa kunnossa ja ei jaksa parantaa enää edes pintanaarmuja. Ja miten selviän arjessa leikkauksen jälkeen, etenkin kun vasen käsikään ei pinteen vuoksi toimi kunnolla, vasen jalka paskana ja kävely vaivalloista. En voi edes pyytää keneltäkään apua, sillä ystäviä/tuttuja ei ole lainkaan ja olen ollut jo vuosia täysin yksin. Jatkuva sairastelu katkaisi kaikki sosiaaliset kontaktit, kuten usein tahtoo käydä. En lainkaan tiedä mitä tehdä. Ja hermopinteiden ja niiden korjaukseen vaadittavien leikkausten määrä on toivoton! Myös leikkauksen ajoittuminen kesälle arveluttaa mm. kuumuuden (asunnossa yli 30 astetta 24/7) ja kesäsulkujen tähden. Uskaltaako tuota enää siirtää syksylle vai mahtaako käsi olla siinä vaiheessa jo ns. "claw hand" eli sormet pysyvästi koukistuneet?

Onko jollain sattumoisin kokemusta hermopinneleikkauksista? Kuinka kauan toipuminen on vienyt, kuinka kivulias raaja on leikkauksen jälkeen ollut, onko esiintynyt komplikaatioita, paranivatko/helpottivatko oireet jne?

1

3090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maaliskuussa tehtiin oikean kyynärhermon vapautus. Saikulla hoitotyöstä edelleen. Ulkoisesti kaikki Ok, mutta hermokipu raastava. Käsikirurgin luona kävin uudelleen toukokuun lopussa ja nyt mennään uuteen leikkaukseen elo-syyskuussa. Onnistumis% 50-50. Hermo ei pysy paikallaan ja loikkaa pois omasta kanavastaan pelkästä hiusten harjauksesta. Särkylääkkeitä, kun en opioideja halua, menee 3x/vrk ilman tuntuvaa apua.
      Korjauksessa otetaan kyynärluusta paloja ja yritetään lukita hermo omalle paikalleen. Jos ei onnistu, on viimeisenä vaihtoehtona koko käden avaus koko hermon mitalta. Epäselvää on, pystynkö koskaan enää fyysiseen hoitotyöhön. Sain junailtua esimiehen kanssa niin, että teen toimistotyötä kotoa käsin heinäkuun alusta. Kelan rahoilla kun ei kovin naurata. Vasen käsi oireilee myös ja koko ajan pahemmin, kun oikeaa kättä ei saa rasittaa nyt lainkaan. En tiedä uskallanko antaa edes vasempaan koskea tämän jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe