Henkilökohtaisten avustajien lakko?

Anonyymi-ap

17

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "JHL:n mielestä henkilökohtaisten avustajien ansiotaso on liian matala työn vaativuuteen ja monipuolisuuteen nähden." Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Lakko koskee Heta-tesiä. Heta on henkilökohtaisten avustajien työnantajien (eli vammaisten henkilöiden itsensä), liitto. Suurin epäkohta on kyllä siinä, että henkilökohtaisilla avustajilla ei ole yleissitovaa työehtosopimusta. Jos käytössä on työnantajamalli, kuten isolla osalla on, eli avustajan työnantaja on avustettava henkilö ja vain palkka tulee hyvinvointialueelta (aiemmin kaupungilta), niin avustajalla ei ole mitään työehtosopimusta jos avustettava ei kuulu Heta-liittoon (ja moni ei kuulu). En tiedä mitään muuta ammattia, jossa olisi sellainen tilanne, että ei ole minkäänlaista työehtosopimusta. Aiemmin olen luullut, että niin ei voi edes olla vaan olisi pakko noudattaa jotain työehtosopimusta, mutta henkilökohtaisen avun kohdalla todellakin on niin, että mitään työehtosopimusta ei ole jos käytössä on työnantajamalli eikä työnantaja ole Heta-liiton jäsen. TÄHÄN epäkohtaan pitäisi todellakin puuttua ja alalle saada yleissitova työehtosopimus.

    • Anonyymi

      Mikähän lienee osallistumisprosentti, kun on varmaan aika hankalaa jäädä noissa hommissa lakkoilemaan. Jos on vakituinen avustettava, niin avustaja saa varmaan jatkossa usein kuulla siitä että alkoi lakkoilemaan ja jätti toisen oman onnensa nojaan. Joku menettänee kokonaan työpaikkansa, kun eihän orjalle kuulu lakkoilun mahdollisuus. Ja niille jotka tekee vuokrafirman kautta muutaman tunnin silloin tällöin, ei liene oikein mahdollista osallistua lakkoon.

      • Anonyymi

        Tämä on totta, toki lakosta on rajattu pois ne työtehtävät, jotka ovat välttämättömiä avustettavan hengen ja terveyden kannalta, mutta silti. Tämä työ on todellakin henkilökohtaista, avustaja viettää kaiken työaikansa avustettavan kanssa ilman työkavereita ja avustettava on avustajan pomo, kyse on hyvin erilaisesta tilanteesta kuin vaikka palveluasumisessa työskentelevillä hoitajilla, jos avustettavan ja avustajan väleihin tulee kitkaa niin sinne työpaikalle on jatkossa aika ikävää mennä.

        Minä en myöskään kehtaisi alkaa painostaa avustettavaa liittymään Heta-liittoon (lakon piirissähän ovat myös ne avustajat, joilla avustettava ei kuulu Hetaan ja tarkoituksena on juuri saada avustettavat siihen liittymään jotta avustaja saisi työehtosopimuksen). Ei siihen moni halua liittyä, se maksaa aika paljon ja siitä tulee kaikenlaista lisävaivaa avustettavalle. En kyllä ole JHL:n jäsen joten lakko ei minua edes koske, en ole oikein nähnyt mitään mieltä liittyä liittoon, joka ei saa tämän paremmilla keinoilla ajettua avustajille muissa ammateissa itsestäänselvyyksinä pidettyjä asioita.


    • Anonyymi

      Näin tärkeitä me henkilökohtaiset avustajat ollaan:

      "HAP-paraati tulee taas!
      Kesällä 6.6. klo 14-16 juhlimme jälleen henkilökohtaista apua HAP-paraatissa Helsingin Kansalaistorilla! Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta henkilökohtaisen avun tärkeydestä ja samalla juhlistaa sekä edistää vammaisten ihmisoikeuksien täysimääräistä toteutumista Suomessa.
      Tämän vuoden paraatin teema on henkilökohtainen apu uudessa ympäristössä. Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, musiikkia sekä paneelikeskustelu. Päivä huipentuu marssiin Eduskuntatalolle. "

      https://www.facebook.com/henkilokohtaisenavunparaati/

      • Anonyymi

        Hip Hei! Kylläpä tunnenkin itseni Tärkeäksi!


      • Anonyymi

        Ei noilla paraateilla mitään muutosta saada. Avustajat tarvitsevat lisää palkkaa, juhlapuheilla ei makseta laskuja. Parempi palkkataso ja muutenkin paremmat työsuhteen ehdot ovat myös henkilökohtaista apua tarvitsevien vammaisten etu; jos halutaan, että hyvät työntekijät pysyvät alalla, on työllä kyettävä elämään normaalin suomalaisen elintason mukaista elämää. Kädestä suuhun-palkkataso ja usein jopa yhteiskunnan tukiin turvautuminen surkean palkan vuoksi aiheuttavat sen, että ihmiset, joilla on valinnanvaraa, eivät pysy avustajan työssä vaan etsivät paremmin palkattuja töitä.


    • Anonyymi

      Joko joku lakkoilee tai aikooko joku ryhtyä tähän lakkoon?

    • Anonyymi

      Kyllä on huonoa tiedottamista liitolta lakon alkamisesta. Koko viikonlopun olen etsinyt väliaikauutisia, missä mennään, mutta mitään ei anneta tietoa. Kuka sellaiseenkin liittoon muka haluaa liittyä. Saavatko siellä edes mitään aikaan?

      Avustajat tarvitsisivat ensi töikseen ylityökorvaukset ja muutkin oikeudet, mitä normaalityössäkin saa. Avustajia on ollut vaikka kuinka kauan. Mitään ei kuitenkaan olla tehty tai ainakaan aikaansaatu vuosien aikana. Kuunneltu vaan avustajien ruikutusta ja menty joka asiassa työnantajien puolelle.

      Iso osa työnantajista ei myöskään sovi työnantajaksi alkuunkaan. Eivät muista mitään, eivät ymmärrä työsuhdeasioista mitään, eivätkä tajua, että työajoista kuuluu sopia ja pitää kiinni. Hypyytetään kuin marakattia. Kaikki on päin honkia. Työnantajaksi pitää muuttaa taho, joka tajuaa työsuhdeasiat.

      • Anonyymi

        Työnantaja malli pitäisi lopettaa kokonaan. Saavat liikaa pompotella ja määräillä. Firman kautta selkeämpää avustamista. Miksi jhl ei saa mitään aikaan palkkojen suhteen. Mitä korotuksia muka saivat yksityisen sos alan tessiin. Ei mitään. Huonomnat palkat kun heta liitossa. Osata pitää vaikka mitä mutta palkat kuopassa. Ja näköjään pysyvätkin kun liitto ei hoida hommiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantaja malli pitäisi lopettaa kokonaan. Saavat liikaa pompotella ja määräillä. Firman kautta selkeämpää avustamista. Miksi jhl ei saa mitään aikaan palkkojen suhteen. Mitä korotuksia muka saivat yksityisen sos alan tessiin. Ei mitään. Huonomnat palkat kun heta liitossa. Osata pitää vaikka mitä mutta palkat kuopassa. Ja näköjään pysyvätkin kun liitto ei hoida hommiaan.

        Just näin. Nyt jhl liittoon kuuluvat aletaan taistelemaan kunnon palkoista. Avustajat tarvitsee oikeutta ja kunnon palkkaa. Ei ihme että kukaan nuori ei alalle halua. Eihän tällä palkalla elä. Koulunkäynnin ohjaajat nouskaa myös taistelemaan palkoista ja työeduista.


    • Anonyymi

      Avustajien lakko ei ole edes uutiskynnystä ylittänyt.

      • Anonyymi

        On mainittu Ylellä ainakin. Lakko jatkuu. (heta-tes).


    • Anonyymi

      Ketä koskee,saako palkan jos menee töihin .Perseestä tämä tiedottaminen !!

      • Anonyymi

        Koskee heta-tes avustajia joilla palkkaryhmä A.


    • Anonyymi

      Erikoisesti herkkyyttä tarvitaan lähtiessä ilman häntä. Menossa on silloin aina erityisiä riskejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11313
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3153
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      3004
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2197
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1958
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1805
    7. 93
      1795
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1794
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1768
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1647
    Aihe