Hei kaikille rakkaille ja varsinkin sille lenkkitossuiselle viikottainsämpylöitä leipovalle tytölle, että olisipa mukava katsahtaa fotoo niistä sämpylöistä.
Ai niin tuli pyöräytettyä tuollaisia.
https://ibb.co/4NZbcG7
Kotivälipalaa.
9
292
Vastaukset
- Anonyymi
En nyt ymmärrä mitä mukavaa on sämpylöiden katselussa, mutta ole hyvä.
Viimeksi eilen tein siivutettavaan muotoon samalla simppelillä reseptillä taikinan kuin sämpylätkin https://ibb.co/KF3FMb1 pitkot voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan puurohiutaleita.
Eilen tein myös suolaisen kinkku-tomaatti-sienipiirakan https://ibb.co/vQ45hkr
2010- Anonyymi
Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.
Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.
Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.
Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.
Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.
Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.
2010 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.
Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.
Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.
Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.
Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.
Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.
2010Mainitaan nyt vielä että puoli litraa vettä per kilo jauhoja.
2010 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.
Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.
Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.
Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.
Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.
Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.
2010Okkei, kiitos Kymppi.
Thaimaassa piimän tilalle? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Okkei, kiitos Kymppi.
Thaimaassa piimän tilalle?Hapankermaa on esim kermaviili, sour cream
https://www.google.fi/url?sa=i&url=https://www.bigc.co.th/product/alli-sour-cream-450-g.85650&psig=AOvVaw1JePpA6-W6lue6iCKj5cD8&ust=1686054480567000&source=images&cd=vfe&ved=0CA4QjRxqFwoTCKDYncqQrP8CFQAAAAAdAAAAABAE - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hapankermaa on esim kermaviili, sour cream
https://www.google.fi/url?sa=i&url=https://www.bigc.co.th/product/alli-sour-cream-450-g.85650&psig=AOvVaw1JePpA6-W6lue6iCKj5cD8&ust=1686054480567000&source=images&cd=vfe&ved=0CA4QjRxqFwoTCKDYncqQrP8CFQAAAAAdAAAAABAEAhaa ok siis kermaviili on nyt piimää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ahaa ok siis kermaviili on nyt piimää.
Kympiltä kysyisin vielä, että missä muodossa ja miten käytätte vuohen juustoa? Sen valmistus taitaa vielä olla varsin harvinaista Thaimaassa.
- Anonyymi
Lidlin poistolaatikossa ollut näköjään kalapuikkoja.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614408KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1523251Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492524Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?522485- 1092207
- 241893
- 231652
- 301616
- 1611494
- 361265