Kotivälipalaa.

Hei kaikille rakkaille ja varsinkin sille lenkkitossuiselle viikottainsämpylöitä leipovalle tytölle, että olisipa mukava katsahtaa fotoo niistä sämpylöistä.

Ai niin tuli pyöräytettyä tuollaisia.

https://ibb.co/4NZbcG7

9

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En nyt ymmärrä mitä mukavaa on sämpylöiden katselussa, mutta ole hyvä.

      Viimeksi eilen tein siivutettavaan muotoon samalla simppelillä reseptillä taikinan kuin sämpylätkin https://ibb.co/KF3FMb1 pitkot voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan puurohiutaleita.

      Eilen tein myös suolaisen kinkku-tomaatti-sienipiirakan https://ibb.co/vQ45hkr

      2010

      • Anonyymi

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Mainitaan nyt vielä että puoli litraa vettä per kilo jauhoja.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Okkei, kiitos Kymppi.
        Thaimaassa piimän tilalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa ok siis kermaviili on nyt piimää.

        Kympiltä kysyisin vielä, että missä muodossa ja miten käytätte vuohen juustoa? Sen valmistus taitaa vielä olla varsin harvinaista Thaimaassa.


    • Anonyymi

      Lidlin poistolaatikossa ollut näköjään kalapuikkoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 533
      8586
    2. Aamuseuraa/rehevää naista

      uhkean rehevät m-xxxl naiset/rouvat/pari 18-80v kutsu luokses 31.1 aamusta päiväpanoille 32v hetero mies.oon innokas nuo
      Keuruu
      5
      3688
    3. 24h Kirppis

      Olen muuttamassa paikkakunnalle ja mietin olisiko tälläiselle liikkeelle tarvetta alueella?
      Jämsä
      7
      2203
    4. Suomessa eletään liian pitkään

      "Ihmisten on kuoltava" Asiantuntija varoittaa: Suomi ei ole valmis siihen, että niin moni elää pitkään: ”Kaiken täytyy
      Maailman menoa
      160
      1194
    5. Kerotakaa joensuun kontiolahden paiholan laitoksesta jotain

      Mun kaveri joutuu paiholan laitokseen nyt lähi aikoina niin voisko ihmiset kertoa minkälaista siellä on tarinoita jne ja
      Joensuu
      17
      836
    6. Sun ulkonäkö on

      Kyllä viehättävä. Kauniit piirteet. Todella sievät. Ja olemus on ihana. Olet tehnyt vaikutuksen.
      Ikävä
      40
      754
    7. Olen niin haaveillut

      Sinusta. Ollut hullun rakastunut. Ajatellut kaikkea mitä yhdessä voisimme tehdä. Mutta ei ei yhtään mitään. Usko vaan lo
      Ikävä
      57
      742
    8. Oletko koskaan

      Tavannut/tuntenut ihmistä, jonka kanssa vuosisadan rakkaustarina olisi ollut mahdollinen, mutta joku este tuli väliin?
      Sinkut
      68
      716
    9. Näyttääkö kaivattusi

      Miten hyvältä ❤️
      Ikävä
      46
      705
    10. En voi ottaa

      Jos ikinä aiot ottaa yhteyttä, niin tee se nyt. On aika, kun todella todella tarvitsisin sinua. Naiselle.
      Ikävä
      36
      647
    Aihe