Kotivälipalaa.

Hei kaikille rakkaille ja varsinkin sille lenkkitossuiselle viikottainsämpylöitä leipovalle tytölle, että olisipa mukava katsahtaa fotoo niistä sämpylöistä.

Ai niin tuli pyöräytettyä tuollaisia.

https://ibb.co/4NZbcG7

9

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En nyt ymmärrä mitä mukavaa on sämpylöiden katselussa, mutta ole hyvä.

      Viimeksi eilen tein siivutettavaan muotoon samalla simppelillä reseptillä taikinan kuin sämpylätkin https://ibb.co/KF3FMb1 pitkot voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan puurohiutaleita.

      Eilen tein myös suolaisen kinkku-tomaatti-sienipiirakan https://ibb.co/vQ45hkr

      2010

      • Anonyymi

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Mainitaan nyt vielä että puoli litraa vettä per kilo jauhoja.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Okkei, kiitos Kymppi.
        Thaimaassa piimän tilalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa ok siis kermaviili on nyt piimää.

        Kympiltä kysyisin vielä, että missä muodossa ja miten käytätte vuohen juustoa? Sen valmistus taitaa vielä olla varsin harvinaista Thaimaassa.


    • Anonyymi

      Lidlin poistolaatikossa ollut näköjään kalapuikkoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      61
      4408
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      152
      3251
    3. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      49
      2524
    4. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      52
      2485
    5. Hukkuneet pojat kalajoella pakolaisia?

      Eivät osanneet suomea nimittäin.
      Maailman menoa
      109
      2207
    6. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      24
      1893
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      23
      1652
    8. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      30
      1616
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      161
      1494
    10. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      36
      1265
    Aihe