Kotivälipalaa.

Hei kaikille rakkaille ja varsinkin sille lenkkitossuiselle viikottainsämpylöitä leipovalle tytölle, että olisipa mukava katsahtaa fotoo niistä sämpylöistä.

Ai niin tuli pyöräytettyä tuollaisia.

https://ibb.co/4NZbcG7

9

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En nyt ymmärrä mitä mukavaa on sämpylöiden katselussa, mutta ole hyvä.

      Viimeksi eilen tein siivutettavaan muotoon samalla simppelillä reseptillä taikinan kuin sämpylätkin https://ibb.co/KF3FMb1 pitkot voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan puurohiutaleita.

      Eilen tein myös suolaisen kinkku-tomaatti-sienipiirakan https://ibb.co/vQ45hkr

      2010

      • Anonyymi

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno ammattitason kuva tämä https://imgbb.com/KF3FMb1 Kympiltä, kiitos.
        Vaivasitko Kymppi taikinaa pitkään ja kohotitko hiivalla vai leivinjauheella?

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Mainitaan nyt vielä että puoli litraa vettä per kilo jauhoja.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahteen kiloon jauhoja kolme pussia kuivahiivaa ja ruokasoodaa puoli desiä kahteen desiin hapanta maitotuotetta / piimää ja se sitten taikinan sekaan.

        Ripaus sokeria, suolaa, joskus chilikastiketta ja sipulimurskaa sekaan, joskus porkkanaraastetta, joskus siemeniä. Täysjyväviljaa jauhoina, yleensä kolmen viljan sekoitus.

        Vehnäinen kohoaisi vähemmälläkin hiivalla mutta pyrin jättämään sen minimiin jauhosekoituksessa. Taikinan sekoitus ensin puulastalla ja sitten käsin taikina palloksi.

        Teen taikinan veteen. Kuivahiivan kanssa on tärkeää että vesi on yli 42 astetta mutta alle 47 astetta. Tavallisen hiivan kanssa riittää vähempi.

        Kotitekoiset ei säily tuoreena kauaa, joten sen mitä ei puolen vuorokauden sisällä syödä, täytyy pakastaa tuoreena heti kun jäähtynyt.

        Kotitekoisissa on se etu että voit itse määrätä leivän maun. Joskus tehnyt reippaalla valkosipulilla myös.

        2010

        Okkei, kiitos Kymppi.
        Thaimaassa piimän tilalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa ok siis kermaviili on nyt piimää.

        Kympiltä kysyisin vielä, että missä muodossa ja miten käytätte vuohen juustoa? Sen valmistus taitaa vielä olla varsin harvinaista Thaimaassa.


    • Anonyymi

      Lidlin poistolaatikossa ollut näköjään kalapuikkoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      185
      8519
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4608
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4178
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      59
      3712
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3186
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2940
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2646
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      41
      2428
    9. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2133
    10. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      29
      2086
    Aihe