Yösyöminen ja päiväunet täällä Thaimaassa

Anonyymi-ap

Saaritynnyrin kovan kunnon salaisuus:

"kello on neljä aamuyöllä täällä kävin just vetämässä muutaman ruisleipä palan, naamaan kun nälkä yllätti... ja lasin maitoa... thaimaalaista.."

Iskä voi ravitsemusterapeuttina ja entisenä aktiiviurheilijana sekä valmentajana kertoa ystävällisesti pari asiaa terveydestä.

Yösyöpöttely ja päiväunet johtaa suoraan sairauksiin ja läskismiin ja sitten tulee possoksi. Siihen jos vielä lisää viinan, on seurauksena kaikki perussairaudet ylipainon lisäksi.

Aurinko määrittelee päivän, eli valoisa aika vuorokaudesta on se joka määrittelee aktiivisen ajanjakson. Thaimaassa tämä pätee erityisen hyvin, koska rytmi on ympäri vuoden noin 12 tuntia valoisaa ja 12 tuntia pimeää.

Stressitön ilman kelloa tapahtuva herääminen on hyväksi kropalle ja mielelle. Seitsemän tunnin yhtäjaksoiset unet on riittävät varttuneemmalle ihmiselle.

Syöminen aloitetaan monipuolisella aamiaisella. Hyvä aamiainen parantaa keskittymiskykyä ja helpottaa painonhallintaa. Ei tarvitse lounaalla sitten hotkia liikaa (joka johtaa Saarikärsimyksellä päiväuniin)

Aamupalan syövät ovat aamupalan väliin jättäviä hoikempia. Kahvia, kananmunaa, kasviksia, hedelmiä ja marjoja, jogurtia, puuroa ja leivän ohessa aina jotain tuoretta kuten paprikaa, salaattia tms.

Lounaalla noin klo 12 pyhä kolminaisuus, eli kolmannes kasviksia, kolmannes proteiinia (liha tai kala) ja mielellään vajaa kolmannes riisiä, kvinoaa tai pottua.

Välipala noin klo 15 sen mukaan miten paljon on energiantarvetta. Hyvä aika tehdä kunnon voikkari kasviksilla ja syödä vaikka omena ja banaani.

Sohvaperunan energiantarve on varsinkin eläkeläisellä onneton. Illallinen olisi hyvä syödä auringonlaskun aikoihin Thaimaassa, eli kuuden aikoihin, riippuen siitä moneltako on tapana mennä nukkumaan.

Olennaista on että millään aterialla ei syö liikaa, eli pitää annoskoot kurissa. Monipuolisuus auttaa tässä, sillä jos elää pelkällä yksinkertaisella leivällä, sitä "joutuu" syömään liikaa jotta siitä saa tyydytyksen.

Ruisleivässä on hiilihydraatteja (energiaa / sokeria) aivan yhtä paljon (noin puolet painosta) kuin sekaleivässä ja vehnäleivässäkin on vain hieman enemmän. Kannattaa tarkkailla määriä ja kuidun määrää. Ne oppii nopeasti.

Esimerkiksi mysli on 69% prosenttisesti sokeria. Mysli on sokerissa paahdettu.
Myös porkkanassa on valtavasti energiaa.

Sohvaperunan tulisi välttää kaikkia herkkuja. Ilman kulutusta ne kaikki menee vyötäröön. Myös maidossa on valtavasti hiilihydraattia kuin myös mehuissa. Ne on kaikki ylimääräisiä.

Eläkeläiselle ylipainoiselle sohvaperunalle riittää alle 2000 kcal vuorokaudessa.

Aktiivisuus, liikunta, hyötyliikunta ja harrastukset vie ajatuksia pois jääkaapilla juoksemisesta ja säännölliset ateriat tasaisin välein palvelee tätä tarkoitusta myös.

Jos kuluttaa paljon, silloin voi syödä enemmän ja myös herkutella. Liikkumaton ei voi.

Kun verensokeri pysyy tasaisena, pysyy energisenä koko päivän eikä tarvitse päiväunia, jotka ovat suora yhteys sairauksiin ja ylipainoon sekä mielialanvaihteluihin, jopa mielisairauksiin kuten Possohuhdalla.

Yöt on nukkumista varten, eikä syömistä, eikä netissä kiukuttelua varten. Nälkä ei yllätä tervettä ihmistä yöllä.

Suosittelen Possolle että rajoittaa ruokailunsa 08.00-18.00 välille ja vähentää hiilihydraattien määrää 50% ja opettelee syömään sekä nukkumaan säännöllisesti.

Tämä edellyttää myös säännöllistä liikuntaa. Ihmistä ei ole luotu makoilemaan 24/7 vaan ihminen on luotu tekemään ja liikkumaan. Kädet ei ole tarkoitettu pelkästään syömiseen ja jalat ei ole tarkoitettu istuskeluun eikä makoiluun.

Jos väittää nauttivansa elämästään jatkuvasti laiskotellen, se ei ole nautiskelua vaan viittaa masennukseen ja että on valmis poistumaan näyttämöltä.

Oleskelulupa Thaimaassa ei tarkoita sitä että on lupa vain oleskella. Saa tehdä muutakin kuin oleskella. Esimerkiksi liikkua.

Punkerohuhta on ollut 40 vuotta sairaalloisen lihava ja älykkyysosamäärä on sama kuin kurpitsalla, vastustaa pakkomielteisesti kaikkea terveellistä, joten tämä teksti menee hänen kohdalta aivan hukkaan, mutta ehkä näistä perusasioista on hyötyä jollekin toiselle.

2010

6

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pasanen heitti taas tietämystä kehiin juomalla "thaimaalaista maitoa" ja mainitsi Meijin ja Dutchin.

      Meiji on japanilainen merkki ja Dutch hollantilainen, kuten nimikin kertoo.

      • Anonyymi

        No tuskinpa Mieji ja Dutch tekevät maitonsa muualla kuin thaimaassa... Liene taloudellisesti kannattavaa japanista tai hollannista maitoa thaimaahan, huuhaa... ja mikä vitun ravinto luentopakko peukaloisella taas on, on siinä meillä todellinen terveyden perikuva...


    • Hei Tyttö 2010.

      Kun vaivaudut laatimaan tuollaisia niin osoitat ainoastaan olevasi idiootti.

    • Anonyymi

      Ameeba tietää enemmän ravinnosta, unesta ja liikunnasta kuin Paksu-Pasanen.
      Hän on ainoa mies maailmassa, joka kuvittelee spagettia posket täynnä tietokoneen ääressä ähisemällä tulleensa kovaan kuntoon ja jopa mainitsi olevansa ylikunnossa, tietämättä laisinkaan mitä ylikunto tarkoittaa. Hän todellakin on hovinarri.

    • Anonyymi

      Majuri Possoa on turha neuvoa, sillä hänellä on jo possotietämys satojen possojen kokemuksella https://aijaa.com/PIyXs2

    • Anonyymi

      Koelentäjän elämässä vallitsee pyhä kolminaisuus: Syöminen, nukkuminen ja paskominen. Valveilla hänen oleskeluaikansa kuluu uniapnea-maskia rassatessa, talkin hieromisessa hanuriin ja netissä päivystys. Peräpukamien rasvaus myös kuuluu Veli Pontevan rutiineihin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe