Tutkimus psykopatiasta

Anonyymi-ap

Haren määrittelemiin piirteisiin kuuluvat esimerkiksi poikkeuksellisen hurmaava olemus, toisten jäljittely, suureellinen käsitys omasta paremmuudesta sekä kykenemättömyys tuntea katumusta tai empatiaa. Myös pakonomainen valehtelu, pinnallisuus ja manipuloiva käytös voivat kieliä psykopatiasta.

Aiheesta kirjoittanut kirjailija Jackson MacKenzie väittää, että suurin osa psykopaateista ei itse asiassa ole väkivaltaisia rikollisia, vaan aivan tavallisia kansalaisia. Heillä vain on tapana pyrkiä hyötymään ihmisistä ympärillään keinoja kaihtamatta.

MacKenzie on kirjantekoprosessinsa pohjalta koonnut joukon fraaseja, joita psykopaatit tyypillisesti käyttävät.

”Ylianalysoit tätä asiaa”

MacKenzien mukaan psykopaatti pyrkii aiheuttamaan uhrilleen ahdistusta ja saa tämän sitten uskomaan, että ahdistuminen on tämän omaa syytä. Tällä tavalla psykopaatti mitätöi uhrin kokemuksia ja aiheuttaa tälle syyllisyyden tunteita, joista voi olla hänelle itselleen hyötyä.

”En voi sietää draamaa”

Epämukavasta aiheesta puhuminen on helppo väistää vihjaamalla, että asian esiin nostanut keskustelukumppani on ylidramaattinen. Tämä herättää toisessa syyllisyyden tunteita ja päästää psykopaatin niskan päälle.

”Olet käsittänyt väärin”

Termi gaslighting on viime vuosien trendisana. Sillä kuvataan ilmiötä, jossa ihminen kieltää toisen kokemukset täysin ja saa tämän epäilemään omaa arvostelukykyään ja jopa mielenterveyttään. Tällä tavalla psykopaatti pyrkii luomaan uhrilleen epävarman olon ja romuttamaan tämän uskon omaan arviointikykyyn.

”Olet hirveän tunteikas”

Psykopaatti käyttää henkistä väkivaltaa, kunnes uhrin sietokyky ylittyy ja tämä romahtaa. Sitten hän syyttää tätä ylireagoinnista ja liiallisesta herkkyydestä, saaden uhrinsa jälleen epäilemään oman reaktionsa oikeutusta.

51

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pasanen-Sensei-yhteenliittymä on kuin suoraan tuosta psykopatian oppikirjasta.
      Patologista valehtelua, syyllistämistä, manipulointiyrityksiä ja megalomaniset kuvitelmat itsestään, pitää itseään suorastaan paranormaalina hallitsijana.

      • Anonyymi

        No mutta voi voi sentään, aivan hirveetä, jopa aivan kauheeta ja mitä seuraavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta voi voi sentään, aivan hirveetä, jopa aivan kauheeta ja mitä seuraavaksi.

        Juuri noin reagoi psykopaatti itselleen ikävään keskusteluun tutkimuksen mukaan.


    • Anonyymi

      – Psykopaatti ei harrasta itseironiaa, mutta hänen on helppo nauraa muille.

      Psykopaatin käyttämiä huumorin keinoja voivat olla muun muassa pilkallisuus, toisen innokkuuden latistaminen, pureva iva, naljailu ja vahva, teatraalinen liioittelu. Psykopaatti uskoo olevansa hauska.

      Myös kostofantasioita voi esiintyä.

      – Psykopaatti muistaa, jos hänelle on naurettu. Hän saattaa nauraa tilanteessa, mutta jossain vaiheessa antaa takaisin. Hän haluaa aina päästä tasoihin tai voittaa. Hän muistaa kyllä nöyryytyksen, Viljamaa varoittaa.

      Häkkänen kertoo olleensa tilanteessa, jossa psykopaattinen ihminen sai harmittoman heiton vuoksi silmittömän raivokohtauksen ja vannotti, että hän ei koskaan tee virheitä.

      – Psykopaateilla ei ole minkään näköistä huumorintajua tai joustovaraa suhteessa itseen. Voisin kuvitella, että jos esimerkiksi Donald Trumpille tehtäisiin noin, heitettäisiin jopa hellyttävä kommentti, niin hän leiskahtaisi samalla tavalla, Häkkänen pohtii.

      Häiriöön kuuluu myös se, että virheistä ei opita, ellei niillä ole selkeitä seurauksia.

      – Jos psykopaatille sanoisi, että sulla on alistava huumorintaju, niin saattaisi saada vastauksen, että niin on sullakin.

      Tyypillisesti psykopaateilla esiintyy paljon huonoa mielialaa, hän kertoo.

      Pasasen Thaimaassa on aina kaikki väärin ja päin veetä ja kaikki on kamalaa mutta silti hän kehuu siellä asumisella mutta kaikki Thaimaahan matkaavat turistit on vaikka mitä resupersaus pallomahoja ja lomailevat ihan väärällä tavalla.
      Pasanen kertoo satuilevansa siksi koska olettaa muidenkin satuilevan.
      Narsistinen psykopaatti.

      • Anonyymi

        Toden totta, kyllä on nyt kyse valtaisasta ongelmasta Junttilan Vantaalla Juntilla, miten mahtanee selvitä traumastaan, auttaisiko vaikka piipahdus Pattayalle ja sitten kertoa ryppyselleen että lähtee lavereiden kanssa yönyli kalastamaan .... ihokosketusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toden totta, kyllä on nyt kyse valtaisasta ongelmasta Junttilan Vantaalla Juntilla, miten mahtanee selvitä traumastaan, auttaisiko vaikka piipahdus Pattayalle ja sitten kertoa ryppyselleen että lähtee lavereiden kanssa yönyli kalastamaan .... ihokosketusta.

        Narsismin kasvot -hanke on akatemiaprofessori Anssi Peräkylän tutkimusprojekti (2019-2023), jossa selvitetään miten vuorovaikutukseen osallistuvien henkilöiden narsistiset ongelmat, kuten haavoittuvuuden ja grandiositeetin välillä vaihteleva itsekokemus, muokkaavat sosiaalista vuorovaikutusta. Tutkimus auttaa yhtäältä näkemään, miten itsekokemus ja vuorovaikutuksen käytänteet ovat suhteessa toisiinsa, toisaalta se näyttää, miten persoonallisuushäiriöt ja patologinen narsismi ovat nimenomaan vuorovaikutuksen eivätkä vain yksilöiden ongelmia. Hankkeessa tarkastellaan narsismia vapaamuotoisissa keskustelutilanteissa, psykiatrisissa haastatteluissa, pariterapiassa ja kokeellisissa tilanteissa. Sosiologisia menetelmiä täydennetään mittaamalla vuorovaikutukseen osallistuvien ihmisten fysiologisia reaktioita. Tutkimuksessa käytettävät menetelmät, keskusteluanalyysi, etnografia ja psykofysiologiset mittaukset, vahvistavat hankkeen tieteidenvälistä otetta.

        Häpeä ja huono itsetunto, joiden sanotaan olevan myös narsismin ydinongelmia voivat vaikuttaa julmaan, ilkeään ja tekojaan katumattomaan käyttäytymiseen suuresti. Häpeä on yleisesti hyvin vaikea tunne, mutta narsistille sen kohtaaminen voi olla tuhoisaa. Narsisti haluaa nähdä itsensä täydellisenä ja virheettömänä. Tuntiessaan häpeää narsisti voisi joutua kohtaamaan oman vajavaisuuden, johon hän ei yksinkertaisesti pysty ja jota hän ei halua nähdä. Todellisen itsen näkeminen, hyvine ja erityisesti myös huonoine puolineen voisi romahduttaa koko narsistisen ihmisen maailman.

        Narsistin syyttäessä muita teoistaan hän ikään kuin peilaa omia tekojaan muille, tarjoaa niitä toisten harteille ja jos läheinen ottaa syyt omille niskoilleen narsisti vapautuu teoistaan ja pystyy näin näkemään itsensä jälleen täydellisenä, virheettömänä.


      • Anonyymi

        Tuosta Trumppiin kohdistuvasta liitteestä pitää sanoa että Biden on elävä psykopaatti ;
        Psykopaateilla on tarve kertoa itsestään mutta rikokset laitetaan aina muitten syiksi.
        Biden on ollut helppo saada rikoksista kiinni vaikkei koskaan se joudu niistä maksamaan ,ei tarvitse etsiä varastettuja ja petoksilla saatuja rahoja...muita syyttämällä se kertoo omista rikoksistaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta Trumppiin kohdistuvasta liitteestä pitää sanoa että Biden on elävä psykopaatti ;
        Psykopaateilla on tarve kertoa itsestään mutta rikokset laitetaan aina muitten syiksi.
        Biden on ollut helppo saada rikoksista kiinni vaikkei koskaan se joudu niistä maksamaan ,ei tarvitse etsiä varastettuja ja petoksilla saatuja rahoja...muita syyttämällä se kertoo omista rikoksistaan!

        Tuo on juuri sitä...Trumpista tehty maailman vihatuin ihminen uutisten kautta.
        Nyt kuitenkin näyttää siltä että totuudet tulee Bidenista esille...karmeat valtio rikokset.Koko maailma nauraa kompuroivalle Bidenille....maailman asiat sekaisin,kommunismi iskee useaan maahan.......


    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa että psykopatia on myös kulttuurisidonnainen, ja käytöstä mitä Jappanissa tuossa maidon ihmemaassa, pidetään erittäin selkeänä psykopatiana, usassa samainen käytös joka myös maidon toimittaja Thaimaanhan pidetään samaista käytöstä ihan normaalina, suomessa taas psykopatialla ymmärretään hieman erilaista oireilua, kuin vaikkapa jappanissa ja usassa. Eli jokaisessa kulttuurissa on hieman erilainen määritelmä... sitten on laiffila johon tuo psykopatia ei oikein istu, oireisiin ei kuulu kattiloiden aijaaminen itselleen tuntemattomien ihmisten päähän, hänen oirekuvansa on jo paljon vaikeampia, diagnoosin asettaminen on asiantuntijan tehtävä, kun en sitä ole en lähde asiaa arvuuttelemaan, joten oletan hänen olevan vain ja yksinkertaisesti hullu, laiffila tuo palstan heikoin lenkki.

      • Anonyymi

        Noh..minkäslainen on suomalainen psykopaatti sitten? Kerro.


    • Anonyymi

      "toisen innokkuuden latistaminen, pureva iva, naljailu ja vahva, teatraalinen liioittelu"

      Tulee tuosta mieleen Saaripölhön sivupersoonan Onkopojan tarinat siitä kuinka hän kuulee "Pattayan rakkaiden" kovaääniset kehuskelut panoistaan "Pattayan koneessa".

      Täydellistä likaista ja rumaa mielikuvitusta. Mitään Pattayan konetta ei ole olemassakaan ja kukaan ei huutele lennolla panoistaan. Se mikä tapahtuu Pattayalla, jää Pattayalle.

      Psykopatia ja narsismi eivät sinänsä ole syntejä eikä rikoksia, mutta tekevät kantajastaan ikävän ihmisen, joka ei ymmärrä muita ja muut ei ymmärrä häntä.

      Saaripehko ei ole ikinä ollut hyvä ihmisten parissa. Ei miesten, naisten eikä lasten kanssa. Siksi ei ole väleissä kenenkään kanssa ja hautaan saakka on pakkomielle aukoa päätään kaikille ja kaikesta.

      Psykopatia ja narsismi eivät todellakaan ole Saaripukaman ainoita ongelmia. Hänellä kun on miltei kaikki mielisairaudet ja persoonallisuushäiriöt, jotka lääkärikirjasta löytyy.

      Siihen päälle vielä mielenvikainen katkeruus ja kateus. Jopa kotona leivotusta halvasta leivästä piti alkaa keksiä herjoja, huijaustarinoita ja syytöksiä.

      2010

      • Anonyymi

        Minä auon vain sinulle ja laiffilalle päätä, jos et nyt sitten ole sama henkilö joka on sinänsä varsin todennäköistä, sinä ja laiffila olette antaneet vittuiluun avoimen valtakirjan, joka tarkoittaa että sitä saa mitä on tilannut...

        Mitä muuta ajattelit tehdä tänään, eikö nämä päivät ala olla täysin toistensa kopiota, joka päivä samat herjat ja mietteet, miten terveenä pidät itseäsi, minä en sinua pidä kovinkaan täysipäisenä, ja vielä vähemmän laiffilaa, sinulta tulee sentään joskus ihan asiallista settiä, kunhan vain harhasi helpottaisivat, ja huomaisit että senssu ja minä emme ole sama henkilö. mutta saa kai kaikkea toivoa, mutta se näyttää olevan sinulle hyvin vaikeaa...
        By NumBall HHN 62v.


      • Anonyymi

        Lenkkitossuleipurilla molemmissa sieraimissa ei vain herne, vaan meloonit.


    • Anonyymi

      Pussi päähän pääset psykopaatista. Omaan päähän. Hyvää kesää.

    • Anonyymi

      Hare hare pitää vain tottua kun linnaan ei saa...

    • Anonyymi

      Elämä on laiffia näillä mennään...

    • Anonyymi

      Onko siemenperunat maassa?
      Ei muuta

    • Anonyymi

      Fifty sixty töitä on

    • Anonyymi

      Voitko laittaa lääkärin lausunnon tutkimuksestasi palstalle?

    • Anonyymi

      Mitä muita satukirjoja olet lukenut?

    • Anonyymi

      Olen asunut ulkomailla useamman vuoden ja opiskellut narsismia ,sosiopaattia ja psykopaattia ja niihin liittyviÄ tuntomerkkejä. Psykopaatti on kuin narsisti mutta viakkaampi ja paljon enempi kärsivällinen kun asettaa uhrilleen ansan.
      Tässä itselleni sattunut tapaus;
      Muutin naapuristoon ja vieressä oli oikein kiva naapuri,niin luulin.
      Kertoi aina miten on polvillaan ja rukoilee,kertoo Jumalan ihme töistä( eka varoitus)
      Pari vuotta sitten kertoi että takapihalleen oli syntynyt kissalle pennut ...ok ajattelin ja niinpä en enempää ajatellut asiasta mitään koska luotin siihen että hän pitää asiasta huolen...oli " niin uskova"
      Meni 3 kuukautta ,nyt pihalleni ilmestyi 3 pientä kissaa.....ja tästä aloin heitä ruokkimaan .Hänellä sairas mies ja kertoi miten miehellä on lonkka poikki koska kaatui niin pahasti ja miehellä myös Alzheimerin sairaus.
      Meni 2 vuotta . Nainen kertoi jälleen ulkona miten hän on kyllästynyt miehen ylläpitämiseen ja kun mies on jatkuvasti yläkerrassa pedissä, niin ei ruoki miestä kuin keskiyöllä ja mies on kuin luuranko sänkyssään,ei pääse ylös.
      2 viikkoa sitten häntä oli loukattu ,yksi miehen sukulainen,oli " valehdellut" hänelle.....siitä hän päätti ettei anna sukulaisten tulla katsomaan miestään vaikka mies on kuolemaisillaan.....
      Tässä tulee nyt ensimmäinen varoitus lippu- hänen uskontonsa ei täsmää sitä mitä hän elää...kukapa uskovaisena olisi näin julma kuolevalle miehelle?????
      Normaali naapuri olis jo soittanut apua miehelle!!!!
      Mitä hän yritti valeillaan
      Viikon alussa sitten soitti ja valitteli kissoistaan,myrkyttää ne jne...kauheata valittamista ja että hänen koirallaan oleva korvien kutina on kissoista johtuvaa!!!
      Lupasin ottaa kissat ja viedä pois.Hän uhkasi ne myrkyttää.
      Kun yritimme saada kissoja kiinni ulkona,laittoi hän ulos äänet kameroitten kautta että tehtävä tulisi erittäin vaikeaksi......saimme kissat kiinni kuiteskin...huh huh...
      Kysyimme häneltä lupaa siihen että hän toisimme laitteen hänen ulkopihalle johon kissa menisi ....kuinka ollakkaan tyttäreni meni illalla sitä hakemaan ja huomasi naisen miehen istuvan ikkunan vieressä syömässä!!!
      Mitä tämä nainen kaikella mieheensä kohdistuvalla valehtelulla ajoi takaa????
      Hän yritti, että me soitettaisiin jollekkin kaupungin toimistolle ja tekisimme valituksen hänen miehestään,sitten kun asianomaiset olisivat tulleet hänen kotiinsa tarkastamaan miestä olisi meistä tullut " valehtelijoita" ja tietty sitten olisi laittanut lakiasiat meitä vastaan hänen " häiritsemisestä".....kun emme sitä tehneet ,hän hyppäsi kissojen kimppuun....tiesi miten rakkaita ne olivat meille......siten yritti että me vihoviimein tehtäis se valitus!!! Ei onnistunut,mikään temppu ja käytös ei mennyt perille!!!!
      Me sitten huomattiin että piilokamerat oltiin laitettu joka puolelle meidän taloa joten olemme aina " kamerakuvissa" 24/7.
      Ei tunnu hyvältä, mutta nyt jatkamme elämää kuten ei olisi mitään tapahtunut....jos näemme pirua ulkona sanomme " hyvää päivää" kuten aina ennenkin....
      Näin pirullisia ovatten psykopaatit valeillaan
      Isoin ongelma elämässä on tällähetkellä narsistit ja psykopaatit.....
      Heillä on parhaimmat valeet!
      He ovatten aina niitä joita " syytetään " kaikesta.
      Hyvä kun saimme asiat kuntoon ,naisen viakkaus meni tyhjiin...
      Vaarallisuuden takia aiomme muuttaa pois.

    • Anonyymi

      Laita tutkimustuloksesi palstalle.

    • En oikeen osaa tähän muuta sanoa kuin että kerran meinasin tulla hulluksi...

    • Anonyymi

      Psykopatia on luonnehäiriö. Jos tämä piirre on vahva, ihminen on sydämetön ja välinpitämätön. Psykopaatit ovat usein manipuloivia ja impulsiivisia. He eivät juuri tunne empatiaa muita kohtaan, eivätkä pode syyllisyyttä.

      Tämä palstahäirikkö on tyypillinen psykopaatti.

    • Anonyymi

      Resupetterit ei tiedä että psykopaatti on vene. Se on paatti joka on kohtuumiljoona jahti. Mulla on sellainen pranburin satamassa luxembourgin lipun alla ja senssulla on niitä ainakin viisi tai seihtemän. V8 moottoreilla tietenkin. Thaimaalaset armastaa tavallisia amerikkalaisia V8 moottoreita. Kannella kello hameet vaan heilahtaa.
      Sytostaatti on taas ranne kello joka mittaa kuntoa ja sykettä.

      By NumBaII, 62 v HHN

      • Puhut asiaa huahinin mies. Thaimaan tietämys on onnetonta näillä resuilla.. asiat kun ei thaimaassa koskaan ole siten kuin ne lukee tieto sana wikipedioissa tai asmona lehdissä.
        Kerran oli meilläkin psykopaatti mutta vaihdettiin se mummon kanssa päikseen bataattiin, kuten täällä thaimaassa on tapana. Minun aimo kertoi että thaimaan kuningas on diplomaattori. Pää ministeri oli kertonut sen televisiossa paikallisella kieli taidolla.
        Resupentti sanoi että thaimaan kasvillis urheilu on mui thai. Täällä thaimaassa se on Kimble.


      • Anonyymi
        SenssuChlangMai kirjoitti:

        Puhut asiaa huahinin mies. Thaimaan tietämys on onnetonta näillä resuilla.. asiat kun ei thaimaassa koskaan ole siten kuin ne lukee tieto sana wikipedioissa tai asmona lehdissä.
        Kerran oli meilläkin psykopaatti mutta vaihdettiin se mummon kanssa päikseen bataattiin, kuten täällä thaimaassa on tapana. Minun aimo kertoi että thaimaan kuningas on diplomaattori. Pää ministeri oli kertonut sen televisiossa paikallisella kieli taidolla.
        Resupentti sanoi että thaimaan kasvillis urheilu on mui thai. Täällä thaimaassa se on Kimble.

        Kovin on rakkaalla sydäntään lähellä kaikki mielisairauksiin liittyvät ja aika kuivaa jo tuo, mutta jos muut rakkaat tykkää, niin ok, tunnuthan ainakin itse nauttivan tarinoistasi koska niitä vaivaudu väsäämään.


    • Anonyymi

      Ja höpö höpö. Uskokaa kaikki mitä juorulehdet kirjoittaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe