Muovipussikielto biojätteelle

Anonyymi-ap

Kokkola lehdessä uutisoitiin, että vimeistään 19.8 muovin pitää poistua kokonaan biojätteen keräyksestä siis muovipussit.
Hyväksyttyjä ovat kuitenkin Ekoroskin hyväksymät standardin EN13432 mukaiset biohajoavat pussit.
Ekrosk suosittelee sekaannusten välttämiseksi käytämään paperisia pusseja, kuten sokeri, jauho, peruna ym. paperiset pussit.
Tai ostamaan kaupasta paperisia jätepusseja tai tekemään sanomalehdestä biojäteastiaan pussin ja laittamaan kartongin paloja kosteuden imemiseen.
Nestemäisille biojätteille maitopurkkeja.

Kaupan paperiset biojätepussit ovat kokoa pari banaaninkuorta ja yhden keiton perunankuoret, ei niihin mitään mahdu.
Jaa, tilaako ekorosk minulle sanomalehden, että saan taiteltua biojätepussin.
Eikö se ole vielä suurempi ympäristö kuorimitus käyttää sanomalehteä biojätteen pusseihin, joudutaan kaatamaan puita, jotka ovat hiilinieluja ja lehden jakelusta syntyy päästöjä, haloooooooo!!!!!!!
Ihmisiä on kannustettu siirtymään digilehteen luonnonvarojen säästämisen ja ympäristön kannalta, mutta ekorosk haluaa kuormittaa ympäristöä ja luontoa, että pitäisi sanomalehdestä taitella biojätepussi.
Mistä niitä sokeripusseja saa, jos ei käytä sokeria?
No, loppui sitten maitopurkkien ja pahvipurkkien vienti kaeronkikeräkseen, kun ne tästä lähtien laitetaan biojäteastiaan.
Varmaan ekorosk vaatii seuraavaksi, että kaikki jätteet pestään ja laitetaan lahjapakettiin ja kulutaja itse kuljettaa jätteet ekoroskille, ettei tule kuljetus kustannuksia, mutta ekorosk kuitenkin laskuttaa kuljetuksesta, vaikkei jätteitä kuljettaisi.

Minä olen käyttänyt biohajoavaa jätepussia, jonsta pakkauksessa löytyy tämä vaadittava koodi EN13432, joten se on hyväksytty niojätepussi.

12

1023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hah, olen laittanut omat biojätteeni jo vuosia sukkahousuista tehtyihin pusseihin. Sukkahousuista saa kaksi pussia ja niihin mahtuu runsaasti maatuvaa jätettä. Täysi sukka vain haudataan biolämpökompostiin ja reilun kymmen vuoden kuluttua kaikki on maatunut ja sukka poistetaan vai pitääkö vääntää taas rautalangasta, hah hah haaa!!!...

    • Anonyymi

      Nämä ekoroskin ekohihhulit ovat kyllä niin kaukana ihmisten arjesta että hirvittää. Tähän asti olen lajitellut tunnollisesti mutta nyt meni överiksi. Ekorosk on aivan käsittämättömässä typeryydessään tehnyt päätöksen joka lisää jätteitten polttamista, siis mitä ihmettä, eikö siellä ole kellään järkeä päässä!!! Varmaan vielä "kannustavat" kerrostaloasukkaita perustamaan yhteisiä komposteja kun se tuntuu niin ihanan idealistiselta! Mistä näitä idiootteja oikein sataa???

      • Anonyymi

        Miksi Ressua ei ole valittu jätelautakuntaan. Miksi Reijon järkeviä ideoita pelätään.
        Jos Kivelä olis Pohjanmaan jätelautakunnan jäsen, niin jopa alkaisi tapahtua...


    • Anonyymi

      Miksi pitäisi perunan, appelsiinin, omenan, banaanin ym. kuoret ekoroskin taiteltuun sanomalehti kääriä ja maksaa kova hinta päälle, kun ekoros saa ilmaista materiaalia energiantuotantoon, josta veloittaa energia tuotteiden antajia.
      Ne ovat luonnon tuotteita ja voi heittää vaikka metsään, kun käy ulkoilemassa, niin puut saavat ravinteita ja kasvavat kohisten.
      Ekoroskin pitäisi maksaa, kun saa raaka-ainetta, josta tuottaa kaasua, jota taas myy.
      Se olisi sama, kuin puun myyjä antaisi puunsa ilmaiseksi ja tukun setellejä, että vie pois.

    • Anonyymi

      Ekoroskin tiedottaja uhriutuu puolustautumalla naivisti ettei Ekorosk halua ilkeä olla mutta haluaa vain päästä eroon muovista. Varmasti meistä moni muukin haluaa samaa mutta kyse on keinoista ja siitä mikä on realistisesti mahdollista. Kuka haluaa esimerkiksi liikennekuolemia? Juu, tehdäänpä niin että lasketaan joka paikassa koko maassa nopeusrajoitus eli suurin sallittu nopeus 30 kilometriin tunnissa niin päästään kuolemista eroon. Ekoroskin ääliömäisyys ja ylimielisyys vetää hiljaiseksi!!

      • Anonyymi

        Nykyisellä muovipussilla jatketaan sanovatpa nämä biohullut mitä tahansa.


    • Anonyymi

      Jep, muovipusseilla mennään täälläkin! Ekoroskin päätös oli täysin ideologinen, ihmisten käytännön arjen kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä.

    • Anonyymi

      Ei kiusalla vaan luonnon takia. Näin sydäntä särkevästi uhriutuu Ekoroskin henkilö Kokkola lehdessä. Voi hyvänen aika mitä pastaa sieltä suusta tulee! Kyllä moni ihminen haluaa lajitella ja kierrättää mutta kyllähän nuo Ekoroskin eväät on tässä tapauksessa ihan naurettavat! Ja sitä paitsi tällä päätöksellä Ekorosk vie kierrätystä ja lajittelua monta aikakautta taakse päin!! Valvooko niitten toimintaa kukaan vai ihan ilman vastuutako saavat harjoittaa typeryyttä???

    • Anonyymi

      Mitä se hyödyttää, vaikka asiakas noudattaa ekoroskin sääntöjä biojätteen osalta, ettei biojätettä laita muovipussiin, kun ekokuljetus tyhjentää energiajäte astian biojätteenä roska-auton biojäte säiliöön eli muoviroskaa sisältävät muovipussit biojätteenä.
      Meiltä kävivät tyhjentämässä biojätteen ja olivat tyhjentäneet energiajäte asian ja laskussa oli, että biojäte astia tyhjennetty, vaikkei oltu tyhjennetty.
      Asiakasta vaaditaan laittamaan biojätteet paperipussiin tai biohajoavaan muovipussiin, ettei biojätteen sekaan pääse muovia, mutta ekokuljetus tyhjentää energiajätteet biojätteen sekaan, melkoista huolimattomuutta jätteenkuljetus firmalta, EI ASIAKKAALTA!

    • Eikös niitä bioska pusseja voisi käyttää??

      • Anonyymi

        Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
        Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
        Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
        Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
        Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.

        Hyvä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe