Muovipussikielto biojätteelle

Anonyymi-ap

Kokkola lehdessä uutisoitiin, että vimeistään 19.8 muovin pitää poistua kokonaan biojätteen keräyksestä siis muovipussit.
Hyväksyttyjä ovat kuitenkin Ekoroskin hyväksymät standardin EN13432 mukaiset biohajoavat pussit.
Ekrosk suosittelee sekaannusten välttämiseksi käytämään paperisia pusseja, kuten sokeri, jauho, peruna ym. paperiset pussit.
Tai ostamaan kaupasta paperisia jätepusseja tai tekemään sanomalehdestä biojäteastiaan pussin ja laittamaan kartongin paloja kosteuden imemiseen.
Nestemäisille biojätteille maitopurkkeja.

Kaupan paperiset biojätepussit ovat kokoa pari banaaninkuorta ja yhden keiton perunankuoret, ei niihin mitään mahdu.
Jaa, tilaako ekorosk minulle sanomalehden, että saan taiteltua biojätepussin.
Eikö se ole vielä suurempi ympäristö kuorimitus käyttää sanomalehteä biojätteen pusseihin, joudutaan kaatamaan puita, jotka ovat hiilinieluja ja lehden jakelusta syntyy päästöjä, haloooooooo!!!!!!!
Ihmisiä on kannustettu siirtymään digilehteen luonnonvarojen säästämisen ja ympäristön kannalta, mutta ekorosk haluaa kuormittaa ympäristöä ja luontoa, että pitäisi sanomalehdestä taitella biojätepussi.
Mistä niitä sokeripusseja saa, jos ei käytä sokeria?
No, loppui sitten maitopurkkien ja pahvipurkkien vienti kaeronkikeräkseen, kun ne tästä lähtien laitetaan biojäteastiaan.
Varmaan ekorosk vaatii seuraavaksi, että kaikki jätteet pestään ja laitetaan lahjapakettiin ja kulutaja itse kuljettaa jätteet ekoroskille, ettei tule kuljetus kustannuksia, mutta ekorosk kuitenkin laskuttaa kuljetuksesta, vaikkei jätteitä kuljettaisi.

Minä olen käyttänyt biohajoavaa jätepussia, jonsta pakkauksessa löytyy tämä vaadittava koodi EN13432, joten se on hyväksytty niojätepussi.

12

996

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hah, olen laittanut omat biojätteeni jo vuosia sukkahousuista tehtyihin pusseihin. Sukkahousuista saa kaksi pussia ja niihin mahtuu runsaasti maatuvaa jätettä. Täysi sukka vain haudataan biolämpökompostiin ja reilun kymmen vuoden kuluttua kaikki on maatunut ja sukka poistetaan vai pitääkö vääntää taas rautalangasta, hah hah haaa!!!...

  • Anonyymi

   Nämä ekoroskin ekohihhulit ovat kyllä niin kaukana ihmisten arjesta että hirvittää. Tähän asti olen lajitellut tunnollisesti mutta nyt meni överiksi. Ekorosk on aivan käsittämättömässä typeryydessään tehnyt päätöksen joka lisää jätteitten polttamista, siis mitä ihmettä, eikö siellä ole kellään järkeä päässä!!! Varmaan vielä "kannustavat" kerrostaloasukkaita perustamaan yhteisiä komposteja kun se tuntuu niin ihanan idealistiselta! Mistä näitä idiootteja oikein sataa???

   • Anonyymi

    Miksi Ressua ei ole valittu jätelautakuntaan. Miksi Reijon järkeviä ideoita pelätään.
    Jos Kivelä olis Pohjanmaan jätelautakunnan jäsen, niin jopa alkaisi tapahtua...


  • Anonyymi

   Miksi pitäisi perunan, appelsiinin, omenan, banaanin ym. kuoret ekoroskin taiteltuun sanomalehti kääriä ja maksaa kova hinta päälle, kun ekoros saa ilmaista materiaalia energiantuotantoon, josta veloittaa energia tuotteiden antajia.
   Ne ovat luonnon tuotteita ja voi heittää vaikka metsään, kun käy ulkoilemassa, niin puut saavat ravinteita ja kasvavat kohisten.
   Ekoroskin pitäisi maksaa, kun saa raaka-ainetta, josta tuottaa kaasua, jota taas myy.
   Se olisi sama, kuin puun myyjä antaisi puunsa ilmaiseksi ja tukun setellejä, että vie pois.

  • Anonyymi

   Ekoroskin tiedottaja uhriutuu puolustautumalla naivisti ettei Ekorosk halua ilkeä olla mutta haluaa vain päästä eroon muovista. Varmasti meistä moni muukin haluaa samaa mutta kyse on keinoista ja siitä mikä on realistisesti mahdollista. Kuka haluaa esimerkiksi liikennekuolemia? Juu, tehdäänpä niin että lasketaan joka paikassa koko maassa nopeusrajoitus eli suurin sallittu nopeus 30 kilometriin tunnissa niin päästään kuolemista eroon. Ekoroskin ääliömäisyys ja ylimielisyys vetää hiljaiseksi!!

   • Anonyymi

    Nykyisellä muovipussilla jatketaan sanovatpa nämä biohullut mitä tahansa.


  • Anonyymi

   Jep, muovipusseilla mennään täälläkin! Ekoroskin päätös oli täysin ideologinen, ihmisten käytännön arjen kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä.

  • Anonyymi

   Ei kiusalla vaan luonnon takia. Näin sydäntä särkevästi uhriutuu Ekoroskin henkilö Kokkola lehdessä. Voi hyvänen aika mitä pastaa sieltä suusta tulee! Kyllä moni ihminen haluaa lajitella ja kierrättää mutta kyllähän nuo Ekoroskin eväät on tässä tapauksessa ihan naurettavat! Ja sitä paitsi tällä päätöksellä Ekorosk vie kierrätystä ja lajittelua monta aikakautta taakse päin!! Valvooko niitten toimintaa kukaan vai ihan ilman vastuutako saavat harjoittaa typeryyttä???

  • Anonyymi

   Mitä se hyödyttää, vaikka asiakas noudattaa ekoroskin sääntöjä biojätteen osalta, ettei biojätettä laita muovipussiin, kun ekokuljetus tyhjentää energiajäte astian biojätteenä roska-auton biojäte säiliöön eli muoviroskaa sisältävät muovipussit biojätteenä.
   Meiltä kävivät tyhjentämässä biojätteen ja olivat tyhjentäneet energiajäte asian ja laskussa oli, että biojäte astia tyhjennetty, vaikkei oltu tyhjennetty.
   Asiakasta vaaditaan laittamaan biojätteet paperipussiin tai biohajoavaan muovipussiin, ettei biojätteen sekaan pääse muovia, mutta ekokuljetus tyhjentää energiajätteet biojätteen sekaan, melkoista huolimattomuutta jätteenkuljetus firmalta, EI ASIAKKAALTA!

  • Eikös niitä bioska pusseja voisi käyttää??

   • Anonyymi

    Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
    Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
    Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
    Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
    Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.

    Hyvä!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   57
   2996
  2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   543
   2838
  3. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   36
   1999
  4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   49
   1932
  5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   119
   1788
  6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   303
   1735
  7. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   9
   1452
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   94
   1214
  9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   63
   1178
  10. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   22
   1142
  Aihe