Muovipussikielto biojätteelle

Anonyymi-ap

Kokkola lehdessä uutisoitiin, että vimeistään 19.8 muovin pitää poistua kokonaan biojätteen keräyksestä siis muovipussit.
Hyväksyttyjä ovat kuitenkin Ekoroskin hyväksymät standardin EN13432 mukaiset biohajoavat pussit.
Ekrosk suosittelee sekaannusten välttämiseksi käytämään paperisia pusseja, kuten sokeri, jauho, peruna ym. paperiset pussit.
Tai ostamaan kaupasta paperisia jätepusseja tai tekemään sanomalehdestä biojäteastiaan pussin ja laittamaan kartongin paloja kosteuden imemiseen.
Nestemäisille biojätteille maitopurkkeja.

Kaupan paperiset biojätepussit ovat kokoa pari banaaninkuorta ja yhden keiton perunankuoret, ei niihin mitään mahdu.
Jaa, tilaako ekorosk minulle sanomalehden, että saan taiteltua biojätepussin.
Eikö se ole vielä suurempi ympäristö kuorimitus käyttää sanomalehteä biojätteen pusseihin, joudutaan kaatamaan puita, jotka ovat hiilinieluja ja lehden jakelusta syntyy päästöjä, haloooooooo!!!!!!!
Ihmisiä on kannustettu siirtymään digilehteen luonnonvarojen säästämisen ja ympäristön kannalta, mutta ekorosk haluaa kuormittaa ympäristöä ja luontoa, että pitäisi sanomalehdestä taitella biojätepussi.
Mistä niitä sokeripusseja saa, jos ei käytä sokeria?
No, loppui sitten maitopurkkien ja pahvipurkkien vienti kaeronkikeräkseen, kun ne tästä lähtien laitetaan biojäteastiaan.
Varmaan ekorosk vaatii seuraavaksi, että kaikki jätteet pestään ja laitetaan lahjapakettiin ja kulutaja itse kuljettaa jätteet ekoroskille, ettei tule kuljetus kustannuksia, mutta ekorosk kuitenkin laskuttaa kuljetuksesta, vaikkei jätteitä kuljettaisi.

Minä olen käyttänyt biohajoavaa jätepussia, jonsta pakkauksessa löytyy tämä vaadittava koodi EN13432, joten se on hyväksytty niojätepussi.

12

1054

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hah, olen laittanut omat biojätteeni jo vuosia sukkahousuista tehtyihin pusseihin. Sukkahousuista saa kaksi pussia ja niihin mahtuu runsaasti maatuvaa jätettä. Täysi sukka vain haudataan biolämpökompostiin ja reilun kymmen vuoden kuluttua kaikki on maatunut ja sukka poistetaan vai pitääkö vääntää taas rautalangasta, hah hah haaa!!!...

  • Anonyymi

   Nämä ekoroskin ekohihhulit ovat kyllä niin kaukana ihmisten arjesta että hirvittää. Tähän asti olen lajitellut tunnollisesti mutta nyt meni överiksi. Ekorosk on aivan käsittämättömässä typeryydessään tehnyt päätöksen joka lisää jätteitten polttamista, siis mitä ihmettä, eikö siellä ole kellään järkeä päässä!!! Varmaan vielä "kannustavat" kerrostaloasukkaita perustamaan yhteisiä komposteja kun se tuntuu niin ihanan idealistiselta! Mistä näitä idiootteja oikein sataa???

   • Anonyymi

    Miksi Ressua ei ole valittu jätelautakuntaan. Miksi Reijon järkeviä ideoita pelätään.
    Jos Kivelä olis Pohjanmaan jätelautakunnan jäsen, niin jopa alkaisi tapahtua...


  • Anonyymi

   Miksi pitäisi perunan, appelsiinin, omenan, banaanin ym. kuoret ekoroskin taiteltuun sanomalehti kääriä ja maksaa kova hinta päälle, kun ekoros saa ilmaista materiaalia energiantuotantoon, josta veloittaa energia tuotteiden antajia.
   Ne ovat luonnon tuotteita ja voi heittää vaikka metsään, kun käy ulkoilemassa, niin puut saavat ravinteita ja kasvavat kohisten.
   Ekoroskin pitäisi maksaa, kun saa raaka-ainetta, josta tuottaa kaasua, jota taas myy.
   Se olisi sama, kuin puun myyjä antaisi puunsa ilmaiseksi ja tukun setellejä, että vie pois.

  • Anonyymi

   Ekoroskin tiedottaja uhriutuu puolustautumalla naivisti ettei Ekorosk halua ilkeä olla mutta haluaa vain päästä eroon muovista. Varmasti meistä moni muukin haluaa samaa mutta kyse on keinoista ja siitä mikä on realistisesti mahdollista. Kuka haluaa esimerkiksi liikennekuolemia? Juu, tehdäänpä niin että lasketaan joka paikassa koko maassa nopeusrajoitus eli suurin sallittu nopeus 30 kilometriin tunnissa niin päästään kuolemista eroon. Ekoroskin ääliömäisyys ja ylimielisyys vetää hiljaiseksi!!

   • Anonyymi

    Nykyisellä muovipussilla jatketaan sanovatpa nämä biohullut mitä tahansa.


  • Anonyymi

   Jep, muovipusseilla mennään täälläkin! Ekoroskin päätös oli täysin ideologinen, ihmisten käytännön arjen kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä.

  • Anonyymi

   Ei kiusalla vaan luonnon takia. Näin sydäntä särkevästi uhriutuu Ekoroskin henkilö Kokkola lehdessä. Voi hyvänen aika mitä pastaa sieltä suusta tulee! Kyllä moni ihminen haluaa lajitella ja kierrättää mutta kyllähän nuo Ekoroskin eväät on tässä tapauksessa ihan naurettavat! Ja sitä paitsi tällä päätöksellä Ekorosk vie kierrätystä ja lajittelua monta aikakautta taakse päin!! Valvooko niitten toimintaa kukaan vai ihan ilman vastuutako saavat harjoittaa typeryyttä???

  • Anonyymi

   Mitä se hyödyttää, vaikka asiakas noudattaa ekoroskin sääntöjä biojätteen osalta, ettei biojätettä laita muovipussiin, kun ekokuljetus tyhjentää energiajäte astian biojätteenä roska-auton biojäte säiliöön eli muoviroskaa sisältävät muovipussit biojätteenä.
   Meiltä kävivät tyhjentämässä biojätteen ja olivat tyhjentäneet energiajäte asian ja laskussa oli, että biojäte astia tyhjennetty, vaikkei oltu tyhjennetty.
   Asiakasta vaaditaan laittamaan biojätteet paperipussiin tai biohajoavaan muovipussiin, ettei biojätteen sekaan pääse muovia, mutta ekokuljetus tyhjentää energiajätteet biojätteen sekaan, melkoista huolimattomuutta jätteenkuljetus firmalta, EI ASIAKKAALTA!

  • Eikös niitä bioska pusseja voisi käyttää??

   • Anonyymi

    Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
    Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
    Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä käytän niitä bioska pusseja ja mainoslehdet laitan biojäteastian pohjalle, että imevät kosteuden.
    Ennen vein lehdet paperinkeräykseen, nyt laitan ne biojäteastian pohjalle.
    Jäteyhtiöthän neuvoivat laittamaan biojätteen paperisiin pusseihin tai sanomalehteen, joten ei haittaa lehdet ja palerit biojätetteen seassa.

    Hyvä!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   198
   32877
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   255
   21212
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   431
   10755
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6585
  5. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   72
   5420
  6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   53
   4755
  7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   195
   4030
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1597
  9. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   100
   1527
  10. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   52
   1459
  Aihe