Siperialaiset tutkijat ovat oppineet kuinka viruksen nanohiukkaset pääsevät aivoihin ilmasta

Anonyymi-ap

Siperialaiset tutkijat ovat selvittäneet, kuinka ympäristön nanohiukkaset pääsevät aivoihin. Tutkijat keksivät kuinka estää virukset.
Venäjän tiedeakatemian Siperian sivukonttorin sytologian ja genetiikan instituutin ja Tomskin valtionyliopiston (TSU) biologisen instituutin tutkijat ovat selvittäneet reitin, jolla virusten nanopartikkelit sekä ympäristön orgaaniset ja epäorgaaniset aineet, päästä aivoihin. Asiasta kerrottiin TSU:n lehdistöpalvelussa 24. joulukuuta.

"Ympäristössä on suuri määrä nanopartikkeleita erilaisista kemiallisista alkuaineista ja niiden yhdisteistä, vaarattomista myrkyllisiin, esimerkiksi raskasmetallioksideihin", selittää Mihail Moshkin, ICG:n laboratorioeläinten geneettisten resurssien keskuksen johtaja. TSU:n professori. "Tutkijat ovat keränneet useita tietoja, jotka viittaavat nanohiukkasten haitallisiin vaikutuksiin, esimerkiksi jos ihmiset asuvat lähempänä kuin 50 metriä pääteistä, he saavat nanokokoisten hiukkasten kertymisen vuoksi aivoihin hermostoa rappeuttavia sairauksia (Alzheimerin, Parkinsonin ja muut) aikaisemmin."

Nanohiukkaset eivät pääse aivoihin keuhkojen ja verisuonten kautta. Jyrsijöillä tehdyt tutkimukset auttoivat laskemaan niiden liikeradan. Kävi ilmi, että kun nanopartikkeleita sisältävä liuos injektoidaan nenään, ne ilmestyvät aivojen hajutulppaan kolmen tunnin kuluessa. 12 tunnin kuluttua pitoisuus saavuttaa maksiminsa, muissa aivojen rakenteissa - 3-4 päivän kuluttua.

"Liike seuraa selvästi hajujärjestelmän hermoyhteyksien liikerataa", tutkijat huomauttivat ja lisäsivät, että kaikki nanohiukkaset eivät ylitä kehon esteitä.

”Kaksi tekijäryhmää on tunnistettu: ensimmäinen on hajuhermosolujen päitä peittävän limakalvokerroksen tilaan vaikuttavat aineet, toinen hajureseptorien kalvopotentiaaliin vaikuttavat aineet. Tuloksena onnistuimme löytämään kemiallisten yhdisteiden yhdistelmiä, jotka joko estävät kokonaan tai merkittävästi lisäävät nanopartikkelien kulkeutumista nenäontelosta aivoihin", TSU sanoi.

Lisäksi tutkijat havaitsivat, että kun joitain nanohiukkasia injektoitiin jyrsijöiden nenään, heidän ruumiinlämpötilansa laski nopeasti useita asteita, kun taas aivo-selkäydinnestettä virtasi ulos.

”Kävi ilmi, että nenässä tapahtuu kokonainen tapahtumien sarja. Paljastuneet vaikutukset ovat merkittäviä uusien lämmönsäätelymenetelmien kehittämisessä ja niin vakavan ongelman kuin aivoturvotuksen hoidon ratkaisussa, Moshkin sanoi. — Nanohiukkasia lisätään nyt eri lääkkeiden koostumuksiin tehokkuuden lisäämiseksi. Saadut tiedot auttavat ymmärtämään, kuinka näiden hiukkasten pitoisuus kasvaa ja miten ne voidaan viedä potilaan elimistöön."

Virusten, myös influenssan, tunkeutumiskyvyn määrittämiseksi tarvitaan tutkimusta. Tietojen avulla voidaan kehittää lisää ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

0

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

        Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
        Perussuomalaiset
        232
        2046
      2. Miksi tunnet vetoa..

        Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
        Ikävä
        80
        1787
      3. Mitä te palstan ihanat naiset

        Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
        Sinkut
        69
        1516
      4. Tapaus Vornanen

        Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
        Maailman menoa
        106
        1209
      5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

        Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
        Ikävä
        63
        1140
      6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

        Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
        Ikävä
        53
        1095
      7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

        Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
        Suhteet
        19
        1056
      8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

        Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
        Ikävä
        9
        1015
      9. Ilona Siekkinen

        Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
        Yhteiskunta
        1
        960
      10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

        Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
        Turvallisuuspalvelut
        13
        881
      Aihe