Venäjän pakotteet tuhosivat Sunilan

Anonyymi-ap

Kotkassa saatiin eilen ilouutinen kun historiallinen Sunilan tehdas suljetaan ja 250 ihmistä saa kenkää.

Syy on se, että idästä ei saada enää halpaa puuta.

Pitäisiköhän pikkuhiljaa alkaa miettimään mitä nuo Venäjä rajoitteet oikeasti aiheuttavat tälle kansakunnalle.

+ Venäjän talous kasvaa kun se myy Kiinalle ja Intialle: he vain naureskelevat meidän pakotteille.

No, kotkalaiset: pakotteiden takia historiallinen tehdas menee kiinni ja 250 ihmistä saa kenkää...ketä naurattaa nyt?

21

707

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vaikutukset ei rajoitu pelkästään tehtaan väkeen, paikalliset kuljetus-, kunnossapito- ja metsäkoneyritykset ovat kusessa Sunilan sulkemisen myötä. Ostovoima sukeltaa seutukunnalla entisestään, tulee tietämään yt-rulettia monessa Kotkassa toimivassa yrityksessä. Toivottavasti Ukrainan tappion hidastaminen on useiden satojen työpaikkojen menettämisen arvoista, monia tehtaita tullaan sulkemaan lähivuosina sen takia kun venäläistä puuta ei saada enää tehtaiden käyttöön.

   • Anonyymi

    Jos puusta on pulaa, ne aiemmin sunilaan menneet puut toimitetaan vain enson eri laitokseen, siinä asiassa ei tapahdu kyllä mitään dramaattista.


   • Anonyymi

    MIELENOSOITUKSET BIDENIN-NIINISTÖN USA-NATO:n EUROOPPAAN PROVOSOIMAA SOTAA VASTAAN

    Niinistön NATO on monin tavoin suuri virhe koko Euroopan kannalta.

    Niinistö synnytti Venäjään vihollisuuden ja on käytännöllisesti katsoen sodassa Venäjää vastaan runnomalla Suomen NATO:on omin päin vuonna 2014, rikkomalla rauhansopimuksen. Osallistuu Ukrainan sisällissotaan toimittamalla aseita natseille, jotka ampuvat täysin venäläisiä Itä-Ukrainan asukkaita, joita Venäjä puolustaa.

    Liittoutunut Niinistö on osaltaan osallinen kesän 2022 NATO:n BALLTOPS-22:n aikana valmistelussa Nord Streamin terrori-iskussa.

    IHMISET SAKSASSA OVAT VIHAISIA

    Niinistön ja poliittisten kenraalien NATO räjäytti saksalaisen Nord Stream -yhtiön kaasuputkilinjastot, kuvittelemalla, että Venäjän pakotteilla ja Nord Streamin räjäytyksellä Venäjä saadaan romahtamaan. Ei romahda, vaan vahvistuu.

    Mielenosoitukset

    Mielenosoittajien suurimmat huolenaiheet ovat kohoavat energiakustannukset — he kehottavat hallitusta korjaamaan ja avaamaan uudelleen Venäjältä halpaa kaasua kuljettavat, saksalaisen yhtiön Nord Stream -kaasuputkistot: — Inflaatio, joka on korkeimmillaan 70 vuoteen.

    EU-maiden media sensuroi mielenosoitukset.

    Ylipäätään EU-maissa, myös Suomessa median sensuuri ja tiedonvälitys, on USA:sta keskitetysti johdettua sekä EU-komission että valtioiden johtajien johtamaa aivopesua, propagandaa — ennen näkemätöntä suurta jatkuvaa peittelyä, harhaan johtamista, jatkuvaa valehtelua.

    NEOKONISTIEN KOKOOMUKSEN NATO-NIINISTÖ, BIDENIN, NULANDIN, SULLIVANIN SAVUAVA ASE ITÄMERELLÄ

    Mielenosoittajat Saksassa ennen sabotaasia:

    Ukrainan sotaan ei pidä osallistua aseilla.

    Vaadittiin rauhandiplomatiaa.

    Mielenosoittajat huusivat iskulauseita liittokansleri Olaf Scholzin koalitiohallitusta vastaan ja kantoivat banderolleja, joissa luki seuraavat viestit:

    "Olemme kaikki samassa veneessä.
    Ilman venäläistä kaasua taloutemme on kuollut!"

    "Lopettakaa sota, lopettakaa pakotteet"

    "Pysäyttäkää hintaräjähdys"

    "Avaatkaa Nord Stream nyt"


    Tuhannet ihmiset Gerassa Saksassa vastustavat liittokansleri Olaf Scholzin politiikkaa. Energian ja kaasun hintojen räjähdysmäistä nousua. He vaativat Venäjää koskevien pakotteiden lopettamista ja Nord Stream 2 -kaasuputken avaamista uudelleen. Mielenosoituksia myös muissa Saksan kaupungeissa, mutta EU:n tiedotusvälineet sensuroivat ne.

    Nord Streamin sabotaasin jälkeen

    The Guardian 22.12.2022

    ‘Angry winter’: Germany’s Monday night protests unite far-right and left

    https://www.theguardian.com/world/2022/dec/07/angry-winter-germanys-monday-night-protests-unite-far-right-and-left?ref=upstract.com

    "Nyt on aika saada äänesi kuuluviin", kirjanpitäjä Manfred sanoo. "Muuten olet kuin lammas, joka vain passiivisesti hyväksyy kaiken sen paskan, jota päälleen heitetään.".

    Viime kuukausina asialistalla on ollut elinkustannuskriisi, ja hintojen nousu on iskenyt suhteettoman kovaa itäsaksalaisiin, koska heillä on matalammat palkat, pienemmät eläkkeet ja vähemmän pitkäaikaista varallisuutta — olipa kyse sitten omaisuudesta, perinnöstä tai sijoituksista — kuin Länsi-Saksan asukkailla.

    Kymmenettuhannet marssivat nousevia energiakustannuksia ja inflaatiota vastaan ympäri Saksaa

    22.10.2022

    https://dailycaller.com/2022/10/22/thousands-march-against-rising-energy-costs-inflation-germany/

    Noin 24 000 saksalaista lähti lauantaina 22.10.2022 kaduille protestoimaan korkeita elinkustannuksia ja energian hinnannousua vastaan.

    "Olemme kaikki samassa veneessä. Ilman venäläistä kaasua taloutemme on kuollut!"

    Protestit Berliinissä, Düsseldorfissa, Hannoverissa, Stuttgartissa, Dresdenissä ja Frankfurt-am-Mainissa.


    RADIO GENOVA

    Leipzig

    https://mobile.twitter.com/RadioGenova/status/1566867323465744384

    Saksalaiset nousevat joukolla vastarintaan. Monissa Saksan kaupungeissa järjestetään mielenosoituksia Olaf Scholzin politiikkaa ja Venäjän vastaisia pakotteita vastaan, jotka johtavat Saksaa ja muita maita kuiluun. Videolla Leipzig.

    https://m.youtube.com/watch?v=u6oWVFbWgj4

    Mielenosoitukset Münchenissä inflaatiota, hintojen nousua ja Scholzin hallituksen talouspolitiikkaa vastaan.

    DEINDUSTRIALISATIO

    BASF

    Hyvin harva ymmärtää, että jos yksi maailman suurimmista kemian monialayrityksistä BASF lopettaa toimintansa Saksassa, Euroopan teollisuus romahtaa.

    Euroopan teollisuus ei voi toimia kannattavasti ilman BASFiä ja ilman Venäläistä halpaa maakaasua BASF ei voi toimia.


    IEA

    Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n johtaja Fatih Birol:

    Venäjän öljyn on tultava takaisin raakaöljymarkkinoille, jotta maailman ennennäkemätön energiakriisi voidaan ratkaista, Kansainvälisen energiajärjestön johtaja sanoi 25. lokakuuta 2022.

    Fatih Birol varoitti, että viimeaikaiset toimitusleikkaukset ovat aiheuttaneet "ensimmäisen aidosti maailmanlaajuisen energiakriisin".


  • Anonyymi

   Uudet sellutehtaat tuottavat miljoona tonnia vuodessa samalla henkilömäärällä kuin Sunila kolmanneksen tuosta määrästä. Joten tehostamista vaan tuo lopetus.

  • Anonyymi

   Mua ainakin naurattaa nuo aloittajan kaltaiset propagandatrollit jotka on moskovan talutushihnassa.
   Pakotteet toimii todella hienosti, venäjä on laajalti suurissa ongelmissa ja ne ongelmat tulee kasvamaan koko ajan.
   Sunilan oli loppusuoralla jo 14 vuotta ja sen sulkeminen oli lähellä useasti tuona aikana.

  • Anonyymi

   Taistelemme yhteisenä kansana Ukrainan puolesta. Joku tehtaan sulkeminen ja työttömyys on pieni hinta joka meidän on maksettava. Sen me olemme Ukrainalle velkaa.

   Kotkalaistenkin kannattaisi nyt vain surkuttelun sijaan laittaa sinikeltainen lippu ikkunaan ja sitä katsellessa muistella minkä puolesta me taistelemme.

   Slava Ukraini!

   • Anonyymi

    Voi pyhää päivää siinä ei paljon Ukrainan tilanteet paina jos itsellä menee työpaikka alta ja hyväs lykyssä perhe hajoaa ja talot menee huutokaupattavaksi. Aikoinaan jo kirjoitin et Suomi tulee näistä pakotteista kärsii paljon mutta tuskinpa kukaan Eu:sta laittaa pennin pyörylää irtisanottujen tilille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi pyhää päivää siinä ei paljon Ukrainan tilanteet paina jos itsellä menee työpaikka alta ja hyväs lykyssä perhe hajoaa ja talot menee huutokaupattavaksi. Aikoinaan jo kirjoitin et Suomi tulee näistä pakotteista kärsii paljon mutta tuskinpa kukaan Eu:sta laittaa pennin pyörylää irtisanottujen tilille.

    Joku työpaikan menetys ja talon huutokaupattavaksi meno on aivan mitätön asia kun toisessa vaakakupissa on kokonaisen valtion ja kansan olemassaolo.
    Onneksi Suomen kansan suuri enemmistö ymmärtää asioiden tärkeysjärjestyksen ja kansa on päättänyt että yhdessä taistelemme Ukrainan puolesta. Jotkut tehtaiden lopetukset ja työpaikkojen menetykset ovat pieni hinta jonka joudumme maksamaan Ukrainan edestä.

    Slava Ukraini! Herojam slava!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joku työpaikan menetys ja talon huutokaupattavaksi meno on aivan mitätön asia kun toisessa vaakakupissa on kokonaisen valtion ja kansan olemassaolo.
    Onneksi Suomen kansan suuri enemmistö ymmärtää asioiden tärkeysjärjestyksen ja kansa on päättänyt että yhdessä taistelemme Ukrainan puolesta. Jotkut tehtaiden lopetukset ja työpaikkojen menetykset ovat pieni hinta jonka joudumme maksamaan Ukrainan edestä.

    Slava Ukraini! Herojam slava!

    Joo ovat eri asioita mutta se ei tehdastyöntekijää lämmitä jos talot menee alta ja perhe hajoaa .Slava Sunila


  • Anonyymi

   kyllä ne pakotteet nakertaa muutenkin täällä pikkuhijaa. Kaikki ei vain ole niin näkyvää kuin Sunilan kiinni laittaminen.

  • Anonyymi

   Kotkassa työnantajat ovat monesti kokeneet olevansa ei toivottuja henkilöitä ja lähteneet muualle.

  • Anonyymi

   Se on voiton päivä,kun saastuttava Sunila loppuu ja seuraavaksi sitten KotkaMills kiinni.

  • Anonyymi

   Sellunkeitto on matalan jalostusasteen toimintaa johon suomalaista puuta ei kannata haaskata ja Venäjältä ei puuta tulla enää ostamaan joten lappu luukulle on paras vaihtoehto, aika aikaansa kutakin ja nyt se tuli Sunilan kohdalle.
   Tilalle saadaan vihreän siirtymän teollisuutta joka korvaa nyt menetettävät työpaikat.

  • Anonyymi

   Joo, kun tiedät asiat noin hyvin, niin kertoisitko vielä, miksi Venäjän paperi- ja massavienti on supistunut viime vuonna eikä kasvanut?

  • Anonyymi

   Mää kuitenkin väitän et isos mittakaavas ja pitkällä aikavälillä -> ahneus on tuhonnut kaikista eniten meidän työpaikkoja ja kierot vedättävät työnantajat!

  • Anonyymi

   Teil kävi Voikkaat! Voi olla että joku riipasee kännin tänään!🤔🥃🥃🍾🍾🍾🥂🥂😂🤣😂🤣😂👍🏻👍🏻

   • Anonyymi

    Voikkaan jälkeen monelle on käynyt Voikkaat.


  • Anonyymi

   Eiku kovan kännin eileen torstain ja tänään!!

   Terv. UPM

  • Anonyymi

   Se on voiton päivä,kun saastuttava Sunila loppuu ja seuraavaksi sitten KotkaMills kiinni

   • Anonyymi

    No tuu miult hakee voita jos ei siul oo varaa?


  • Anonyymi

   Venäjän pakotteet taitavat olla vain tekosyy: vihreää siirtymäähän tämä taas kerran on. Vihreät ovat kaupunginhallituksessa päättäneet että edes Kotkan kaupungin omistamia omia metsiä ei saa myydä metsäteollisuuden käyttöön vaan ne pakkosuojeltu "kaupunkiluonnoksi ja kaupunkimetsiksi" ja sitä samaa vihreää siirtymäähän ajoi myös kaupungin oma ministeri Sirpa Paatero edellisessä hallituksessa. On onneksi kansa äänesti pois vallankahvasta, mutta valitettavasti se maito ehti Sirpan toimien Kotkassakin jo kaatumaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   103
   1826
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1606
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1218
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1108
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   266
   1012
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   937
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   57
   844
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   40
   812
  9. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   809
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   61
   732
  Aihe