Oysin ja husin eroista

Anonyymi-ap

Esimerkiksi syöpähoidoissa on eroa, husiin tulee tieto suoraan Yhdysvalloista, vuonna 2018 jo tehty solupohjaisia syöpähoitoja, mainittakoon myös harvinaussairauksien keskus, siltasairaala teknologioineen, syöpäkeskus. Magneettiteknologia, mri yltää paremmin eliminoimaan etäpesäkjeet kuin oys, oysiin tulee tieto jälkijunassa. Elinsiirrot, vaikeat leikkaukset, ne on husin hommia ehdottomasti. Moniammatillinen yhteistyö Eurooppaan pelaa aivan eri lailla, jenkkeihin myös. Oys pyytää neuvoja vaikeampiin hommiin ja mikäli husista ehditään neuvomaan niitä saa. Aivot istuvat Helsingissä ja Turun kanssa läheisessä yhteistyössä joissakin asioissa,mm. Syöpähoidot sekä myös treen mutta oulu on heikommalla, heikolla.

135

9114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä ne hirveästi tykkää jos joku valistaa,joka tuntee lääkäreitä ja sairaaloiden toimintamekanismeja, keskinäisiä sopimuksia jne.

    • Anonyymi

      Lisäksi sairaanhoidon tason jakautumiseen vaikuttaa asenneilmapiiri välillisesti. Eteläsuomessa on merkkihenkilöt, miljonäärit joita tarvitaan ja joille halutaan taata parempi sauraanhoito, pohjoissuomea ei notisoida niin vakavasti, täällä ei ole sen luokan tuottajia kun ajatellaan eteläsuomalaisia miljonääridukuja ja heidän perillisiään. Raha ja tuottavuus ratkaisee tässäkin tapauksessa. Nyt on puhuttu tasa arvosta , saa nähdä. Lääkärit myöntävät usein että status vaikuttaa, mutta kun osaa vaatia, niin se auttaa.

    • Anonyymi

      Magneettisairaala-tunnuksen myöntää American Nurses Credentialing Center (ANCC) hakemuksesta ja perinpohjaisen auditoinnin perusteella. Magneettisairaala on saanut alkunsa Amerikassa 1980-luvulla tarkoituksenaan houkutella ja pitää työsuhteessa sairaanhoitajia magneetin lailla.

      Esimerkiksi Yhdysvaltojen sairaaloista noin 8 % on saanut tunnuksen. Verrattaessa Magneettisairaaloiden tuloksia muihin sairaaloihin niiden on todettu olevan parempia potilastyytyväisyydessä ja -turvallisuudessa, hoidon laadussa, sairaanhoitajien pysyvyydessä työpaikassaan, työtyytyväisyydessä ja -turvallisuudessa sekä yhteistyössä tiimeissä ja eri ammattiryhmien välillä.

      Syöpäkeskus, Sydän- ja keuhkokeskus, Lasten ja nuorten sairaudet sekä Psykiatriakeskus ovat ensimmäisiä HUSin tulosyksiköitä, jotka hakevat Magneettisairaala-tunnusta.

    • Anonyymi

      Helsinkiin on huomattavasti vaikeampaa päästä opiskelemaan lääketiedettä, Ouluun pääsee suhteellisen helposti, riittää kun pitkä matematiikka on c tai m. Käytännössä iisi homma monellekin. Oulusta vaihdetaan Helsinkiin kun on mahdollisuus,sillä opetuksen laadullinen taso on parempi. Helsinkiin ei niin helposti nimittäin pääse töihin kuin Ouluun, on vaatimukset korkeammalla.

    • Anonyymi

      Saa nähdä saako pohde tarvittavat summat lainarahaa. Alussahan piti olla haen hengen huoneet, nyt on uudelleenjärjestelty asioita, uuden oysin tehokkuus riippuu lainsrahamääristä. Moni kyllä kehuu, taksikuski että meille tulee uusi oyssi, mutta nähtäväksi jää jääkö jokin rakennus vajaaksi. Tahtoo olla ongelmia rahojen saannin suhteen, mutta onhan oysissa sujuneet esimerkiksi synnytykset toki ihan hyvin.

    • Anonyymi

      Yhden hengen huoneet jäivät suunnitelmista pois, nyt mietitään mihin raha riittää ha tuleeko sitä.

    • Anonyymi

      Uusinta leikkaukseen meno elokuun lopussa. Minulla oli jo oikeassa munasarjassa kysta, sentin läpimitta jo vuonna 2020. Nyt on vasen poistettu, adnex, mutta oikealla kaksiosainen kysta simplex,mittaa 6,3 cmkrt 5. Syövän mahdollisuus on sekin pieni mutta olemassa. Poliisista että munasarjojen tilanne(väärin ilmoitettu ei tee asiassa rikosta) ,mutta kyllä minä vähän eri mieltä olen lääkärien ja muiden virkarikoksistakin.

    • Anonyymi

      Minulla on kaikututkimuskuvst, olen niitä näyttänyt mm oulunsslon qpteekissa,täällä diakoniatoimrrn jne. Isot on kasvaimet. Poliisi ettö valita valviraan, valitun,siirsivät aviin. Yli kaksi vuotta vanha asia,joten muistutuksia vain. Mutta minä sanon että väärin on tämä homma.

    • Anonyymi

      Uskonnosta se,että raamatussa on hyviä lauseita. Erityisesti mieleeni jäänyt "silmä silmästä, hammas hampaasta, kädi kädestä ja jalka jalasta."monet ajattelevat juuri noin, eri uskonnoissa . Islamissa mm on qisas ajatelmaa ja nyt mielenkiintoinen nähdä, miten lapset pärjäävät keskenään kun vähitellen suomi monikulttuuristuminen ja pistetään samaN kouluun. Sopu sijaa antaa ja ei kannata kohdella ketään väärin, sanoisin missään asiassa.

    • Anonyymi

      Sanoin husissa lääkärille että joskus voi virat lähtä. Oli ettäniin voi . Hoitajalle että jäädään odottelemaan mihin astu tömä menee, hoitaja että jos me saadaan syytteet niin saadaan. Aina on niin ettö kannattaa oikeuteen viedä asiat jos haluaa, täytyy punnita ja harkita kokonaisuus,mikä kannattaa, joskus menee niinkin ettö saa itse hyödykkeet kun taas organisaatioilta menee pahimmillaan uskotttavuys/maine,mikäli on hyvä syy.

    • Anonyymi

      Monesti on niin että mikäli sattuu jokin hoitovirhe, se on hyvinkin iso kokonaisuus,jota kaikin keinoin koitetaan peitellä, jotta asia jäisi pimentoon ja asiakkuudet säilyisivät. Mutta kun ihmiset ottavat esille näitä asioita, puhuvat näistä , ajattelevat,niin voi vaikuttaa siihen minkä sairaanhoitopiirin valitsevat,miten sen asian ajattelevat. Oysists että se on vapaus valita. En sanonut luojan kiitos,mutta aivan varmasti minä krskitän leikkaukseni eteläsuomeen, sillä vaativammat asiat monenkin mielestä,kuultu on, sujuvat siellä paremmin.

    • Anonyymi

      Jännä kun naistentautien polilla oltiin ihan paineessa kun sanoin että haluan mri kuvat kysyivät että siirränkö endometrioosihoifon yksityiselle. Menin piltoselle. Ei ottanut kuin vähän päälle satasen, kuitti tallessa kuvattuna. Joskus professori on reilu, mutta oli papereissa ettö oikea ovario on intakti,vaikka magneettilausunnossa ,jota sai odottaa kuukauden vuonna 2020 heinäkuusta elokuuhun huomattiin oikealla sentin kysta. No,onneksi on nkl.sieltä todettiin ettei tunneta oysin ihmisiä. No niin, kuitenkin lääkäri että voidaan virat menettää.

    • Anonyymi

      Kyllähän tuolla nkln gynekologilla kovasti yskityi puhelimessa kun soitti maaliskuun 9vä. Huomasi jotenkin että hermostutti viisissäkymmenissä, tohtori. Mutta aiheesta monesti hermostuttaa ja voipi jännittää jos sattuu puhelin aikana olemaan muita löhietäisyydellä kuulolla, kollegoja, vähö kuten teekoo lääkäri että joo se lihavuus johtuu meillä genetiikasta.

    • Anonyymi

      Synlabissa sanna että voiko se sun kaveri aiheuttaa meille kaikille työpaikkojen menetykset. Kysyi. Sitten soitin synlabiibn uudelleen. Esimies soitti ja kysyi ettö mitä tässä oikein tutkitaan,jotenkin noin. Sanoon että monenlaisia on asianhaaroja. Oysin arkistossa oltiin paineessa, tuli postit useassa erässä,mutta posti,kun kövi niin tiesi kuka olen henkilönä.

    • Anonyymi

      ??? Mahtaneekohan tämä oikea osoite moiselle keskustelulle?

    • Anonyymi

      Helsingissä gynekologi että ei voi syödä kipulääkkeitä tuolla tavoin. Tuskin itse syö niitäkään, sen verran viisaalta päältä vaikutti. Oys nyt ehdottelee myös sulle tyhjennyksiä jne, monesti turhaan. Helsingissä ihmetellään että miksi.

    • Anonyymi

      Suolen tyhjennyksiä jne esimerkiksi tehdään turhaan, kliininen tieto on siinäkin puutteellisempaaa ja sitten syödään pahimmillaan letaalit lääkeannokset, etenkin vanhuksille määrätään miten sattuu ja kasallinen muuta lisäksi, jolloin eläimistö on täynnä, suomeksi sanottuna, pa**k**.

    • Anonyymi

      Se on lääketieteen saralla varmaan niin että moni oppii anatomian uran loppupäässä.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista nähdä miten se oys sitten tulee verkostoitumaan kansainvälisillä markkinoilla , kjn mainostaa itseään maailman älykkäimpänä sairaalana, kansainväliseillä meriiteillä. Onkiinassa nuo beijingin sairaalat, new Yorkissa nykin, Tokiossa Tokion jne . Joten pystyykö Oulu samaan, saattaa toki olla.

    • Anonyymi

      Helsinkiin virtaa tieto Yhdysvalloista ensin. Osaavammat ihmiset istuvat Helsingissä ensin, ouluun tulee tieto jälkeen ja tänne jää kuka jää, aina ei lääkäripoolit kannata.

    • Anonyymi

      Lääkäripooleists puhuu heikki wiik.

    • Anonyymi

      monesti on niin etteivät vanhemmat tykkää kun lapsoset lähtevät kunnolla uraa tekemään hkiin, saatika sitten ulkkomaille, monesti halutaan pitää jälkeläiset pohjjoisessa hehkuttaen oulua , kaikilla sektoreilla.

    • Anonyymi

      eteläsuomessa ei juuri ole uskontoja ja näin. meno kovempaa ja tekemistä nuorille enemmän toki. uramahdollisuudet paremmat.

    • Anonyymi

      jännä miten ihmisillä on eri asenteita. monen lapsi, lääkäri uraa tekee ulkomailla ja jos puhuu uskonnosta niin vanhempi että oletko hullu.

    • Anonyymi

      Wiik puhuu asiaa, ei vaan kaikki tykkää mikäli asia tulee päivänvaloon, lääkäripoolit ja nöin. On montaa asiaa,jotka voivat tulla päivänvaloon,tosin,elämässä yleensä. Ei vain yhdellä ihmisellä ole tarinoita jne.

    • Anonyymi

      Liikenneympyrään sammuu joku amfetamiinia nauttinut , käyttäjä ja käyttäjiä on muuallakin.

    • Anonyymi

      Eteläsuomessa tiukempi seula päästä töihin. Pohjoisessa menee paljon kaveriperiaatteella ja hyvä veli, nepotismiperiaatteella niin että huumeidenkäyttäjät istuvst vakipaikoilla.

    • Anonyymi

      merkilllisintä on se että syvä uskonnollisuus ajatellaan normaalina, mikäli on esimerkiksi pastori, status sillä tavoin jopa edesauttaa esimerkiksi leikkauksia tehtäessä jne, mutta kun sanoo että hölynpölyä niin ajatellaan että joo.o. kirkkoon kuuluminen maksaa aika paljon, ajatellaan esimerkiksi kalevaa, joten monikin lukee asialinjan uutissia toki enemmän.

    • Anonyymi

      oysissa on ollut ja on töissä vielä kyseenalaisen maineen saanutta porukkaa, mutta nyt tulee tämä hyvä muutos, että asiallinen syy riittää irtisanomisen perusteeksi.

    • Anonyymi

      Siinä ei aina paljon vaaditaan kun löytyy se asiallinen syyy. Se on hyvä, voi yllättävän paljon karsiutua pois huonoja työntekijöitä jotka varastavat työpaikalta jne. Varmaan ala kuin toinen.

    • Anonyymi

      joskus jääm korvan tyhjennys kokonaan pois jne, hoitajilla ei heilläkään ole oikein muuta kuin puhelinakseli. monesti näin.

    • Anonyymi

      kovasti yskää pitää tässä talossa, teekoosta voisi löytyä hyvä yskänlääke kylläkin.

    • Anonyymi

      naapurilla kovaääninen yskiminen kestänyt useita päiviä.

    • Anonyymi

      Se on hyvä että on keksitty yskänlääke. Kaikissa maissa tuo lääketieteen ei ole niin kehittynyttä, on maita myös, joissa hoidetaan joskus leikkaukset ilman nukutuksia.

    • Anonyymi

      synnytykset. lapset tehdään hyvin varhain joisskakin maissa, ei tarvita puudutusta. lapset aikuistuvat varhain, esimerkiksi nigeria on tuollainen maa.

    • Anonyymi

      Afrikassa oli 50 valtiota, siellä ihmisten on pakko olla vähään tyytyväisiä. Täällä naapuri että ootko vähöön tyytyväinen, sanoin että joo, mutta aina se ,mitä sanoo,ei ole totta:)

    • Anonyymi

      On yli 50 valtiota, tekstinsyöttö .

    • Anonyymi

      Minulla todettiin Oysissä leikkausta vaativa munasarjakasvain, kiireellinen. Mutta kun lääkärin sanoin: 'Tämän uuden Soten takia leikkausjonot on pitkät, edessädi on useiden kuukausien odotus leikkaukseen!' Että tässä sitä odotellaan kuukausikaupalla kiireiseen leikkaukseen menoa! Miten tällainen on mahdollista? Eikö ihmisen terveydellä ja hengissä pysymisellä ole enää mitään väliä nykyisessä terveydenhoidossa??

    • Anonyymi

      Kyllä kiireelliset hoidetaan hetimiten ,riippuu graduksrsta ja muusta . Vakavia hoitovirgekokonaisuuksoa tehdään, niitä yritetään toki kaikilla tavoin peitellä, mutta mitä enemmän valitetaan eteenpäin ja vaikka oikeuteen tarvittaessa niin asiat korjaantuvat.

    • Anonyymi

      Shanghain lista. Siinä näkee globaalisesti miten menee yliopistojen tason suhteen. Jos rahamiegeksi, naiseksi haluaa, on monesti viisainta suunnata vaikka köpikseen jne.

    • Anonyymi

      Moni nuori nyt on semmoinen"tuuheatukkainen soutaja". Tai sitten ei, riippuu älykkyydestäkin jne. Kokonaisuudesta.

    • Anonyymi

      Nuoret ei aina niin tiedä mikä on järkevää, missä opiskelu kannattaa ja mistä raha tulee. Moni uskoo vanhempiaan, jää Suomeen, älä lähde ulkomaille. Ura aukeaa usein ulkomailla opiskellessa ja moni myös sinne jää asumaan.

    • Anonyymi

      Se on varmaan suomen ja ulkomaiden ero semmoinen jokin, ulkomaat ehkä enemmän nuoria kiehtovat, vöhön niinkuin toilaxin ja mikrolaxin ero, eri ainesosat. Viisaita nuoria pitää kannustaa ,maailmalle vain.

    • Anonyymi

      Lääkäreillä ei liene suullista huomautusta niin ,muutta suullinen sopimus löytyy, kokenut kollega ja kollegoaalinen lojaalius.

    • Anonyymi

      Usein lääkärikin on joissakin asioissa itsensä omalääkäri tosin.

    • Anonyymi

      Joskus sitä saattaa ahatella että tuo kollega on niin nuori että uskoo mitä specialistina sanon, ja voi olla että tulee yleistettyä asiaa useisiin ja joskus tutkailtua tarkemminkin.

    • Anonyymi

      Ja monesti tiedetään kollegoaaliset tasoerotkin. Vähön niinkuin hiljaisuusajastakin.

    • Anonyymi

      Lääkäripiireissä jne niin monesti ja paljon vaikuttaa ne välit ja muut jutut, miten se urakehitys jne sitten Suomessakin menee.

    • Anonyymi

      Hyvä kun joskus kollegat vaihtuvat.

    • Anonyymi

      Elämäntilanteita on niin monia, semmosta sykliä se on.

    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla seuraa tuota oys 2030 lopputulosta. Saadaanko aivoja, on tekniikkaa jonkinlaista, mutta saattaa se ja hieno kompleksi jäädä pyörimään ilman eteläsuomen osaajia. Pohde muutenkin kriisissä. Nuoria houkutellaan lääkäripoolrills,kuten heikki wiik, ei ole tarpeeksi hyviä lääkäreitä pohjoisessa. Nuoret kun ovat naiiveja jäämään. Eivöt ymmärrä elämän perussääntöjä:elämä on lyhyt, samoin ura -aika. Raha tulee ulkomailta tai hesasta monenkin kohdalla. Avioliitot ovat keskinäisiä sopimuksia ja lasten kanssa käy niin että lopulta laodi kasvattaa sinua. Kun ikää tulee ,tulee kolotuksia ja kuus ,seitenkymppisenä olet jo kaiken nähnyt.

    • Anonyymi

      Nuoret työntekijät joskus piristävät, itse ketäkin, ovat semmoisia joskus että tekevät juuri niin kuin käsketään.

    • Anonyymi

      Kalevassa siitä kuinka joillekin lääkäreille maksettu liikaa, liikaa palkkaa. Joutuvat lääkärit pahimmillaan maksamaan takaisin.

    • Anonyymi

      Leikkaussalissa näkee husissa upeaa robottitekniikkaa. Nelikätinen da vinci xi leikkelee erittäin laadukkaasti, lisäksi huippuosaajia. Ruokatorvileikjaukset jne. Tulevaisuudessa yhä enemmän kansainvälisyys lisääntyy, kirurgi voi istua vaikka ulkomailla, koska robottilääjetiede on husissa jo niin pitkälle vietyä. Nelikätinen da vinci ja osaaja, oikein hyvä lopputulos.

    • Anonyymi

      Tuollaisella robotilla leikkelee erittäin tehokkaasti pienimmätkin pesäkkeet esimerkiksi takapinnalta. Robotti on hyvinkin tehokas leikkuri.

    • Anonyymi

      Luustoasioissa on hyvä miettiä eteläsuomea. Monen näkemys, polvet tahtoo pilalle helposti mennä jne. Osteoporoosia jos on niin hki mielellään.

    • Anonyymi

      robottilääketieteen saralla hus on euroopan edelläkävijöitä. da vinci xi leikkelee oikein hyvin, pyöräyttää laajalta kulmalta, osaaja ja hoitajat ovat saaneet robotikkakoulutusta eri euroopan maissa. kansainvälinen yhteistyö on koko ajan käynnissä helsingistä muualle.

    • Anonyymi

      Googlaten esim . Hus robottikirurgia. Hus robottilääjetiede. Euroopan edelläkävijä.

    • Anonyymi

      Näitä ei niin es7lletuoda aina,varsinaisia laatueroja, mediassa hehkutetaan kyllä jos husissa sattunut jokin virhe, potilasvakuutuskeskuksesta joskus vaikeroidaan että oulussa ei ole sen huonompi taso ja oulun lääkäri että ehkä parikymmentä vuotta sitten oli eroja. Eroa on vieläkin. Sanotaan,joissakin asioissa totaalisen paljon.

    • Anonyymi

      Youtubessa mainioita videoita. Hakusana da vinci xi . Löytyy roboteista tietoa, miten toimivat.

    • Anonyymi

      Kyllä åikkulääkärit aina isoja herroja pelkää. Kysyvät että eihän meille tästä tule mitään koska tietävät että voi virat lähtä. Hpitovirheet.Moni kieltäytyy pohjoisessa työskentelystä, sekin on sitten saattanut hampaankoloon jäädä. Ura on monella ulkomailla, jokainenhan sen elämän ja uran mieleisekseen tekee.

    • Anonyymi

      Husin syöpäkeskuksessa annettiin hoidon aikaisella magneetti(mri) kuvauksella ohjattua sädehoitoa ensimmäistä kertaa Suomessa. Googlaten. Hus :ohjattu sädehoito. Edelläkävijä syöpähpidoissa Suomessa, ehdottomasti.

    • Anonyymi

      Kyllä sitä monesti ihan neuvoo joissakin asioissa. Esimerkiksi jos paljon ibuprofeenia niin somac 40mg, mutta pitkäaikaiskäytössä hyvä keskustella lääkäri kanssa. Pyysin itselleni somacia, eiaina kuitenkaan kannata syödä,siitäkin tutkimustietoa.somacia on myös 20 mg vahvuisena, vähempi mahdollinen haitta. Kuitenkin kipulääkkeiden vaikutukset ihmisillä yksilöllisiä. Lisöksi mm.epipen ja beetasalpaajien käyttö, bradykardian riski. Netissä paljon hyvää ja kattavaa tietoutta, googlaten löytyy, mm. Itsehoitolääkkeiden vaarat jne.

    • Anonyymi

      Hyvin selittää oys 2030 ohjelmanjohtaja että hyvin menee, aikataulussa on, rakentaminen on edennyt vauhdilla ja budjetti hallussa. No, nyt vain sopivanlainen henkilökunnan resurssointi jne, siinä onkin pohjoiselle haastetta, kokonaisuus, saadaanko se etelän tasolle. Uutisoitu ettö pettymys suuri, no , voi olla, siihen voi monet syyt vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Se on jännä noissa lääkäripiireisså se kastijako . Husin ihmisillä omat mielipiteensä, äkkiä mitätöidäön burana reseptikin mikäli on korjattavaa ja yleisesti muutenkin.

    • Anonyymi

      Vuosikertomuksia aina mukava katsella, niin shpn kin kuin henkilöstön. Varmaan se on silläkin sektorilla monella tiedonjano.

    • Anonyymi

      Luulisihan tuo leikkaavan pöljemmilläkin ihmisillä että tottakai Helsingissä on parempi se taso. Eteläsuomessa on etelä, apajilla ollaan, oulu on lappia.

    • Anonyymi

      Lääkäriys Suomessa kannattaa eteläsuomen privaattipuolella,silloin jtn voi tienatakin. Kun pohjoisessa työskentelee, usein palkka on sama kuin hitsarilla, varsin tk tasolla ja opintolainat päälle, niiden takaisinmaksu ellei vanhemmat maksa. Vanhempien olisi joskus hyvä sanoa että opskele mieluummin hitsariksi, ellei sitten ole aivoja, jolloin lähtisi ulkomaille uraa tekemään ha ansio olisi noin 15.000 kuukaudessa tai privaattipuolella Helsingissä noin kymppitonni. Opinnoissa lisöksi se,et ne bilejutut kiinnostaa, kyllä naurattaa se dosentin tyyli jne ja dosentilta ei varmasti opiskelija aines voisi vähempää kiinnostaa, joitain poikkeuksia lukuunottamatra.

    • Anonyymi

      Nyt pohteessa monella yllättävä muutos työoloihin, työkaveri istuukin lähempänä,kun supistellaan toimistotilat. Mikäli työskentelee kauempana shpssä, ei tarvitse pieniin tiloihin vaivautua, pohteeseen, siinä pohteella voi olla helposti liian lähellä eräätkin vittumaiset "naapurit", toiveajattelua oli että isommat tilat saataisiin jotta hajurako säilyisi. Kauempaa kun katsoo, niin se on varmasti antoisaa, ei tarvitse olla pohteen joukoissa mukana.

    • Anonyymi

      Merkillistä miten oulun kaupunki toimii joissakin asioissa. Lääkärit eivät joudu maksamaan takaisin mitään mutta asiakkaana kylläkin bussissa meinataan liikoja periä. Mutta mielenkiinnolla seuraa moni miten saadaan leikauussleihin henkilökuntaa.

    • Anonyymi

      Monenkin mielestä mielenkiintoinen palkankinmaksuperiaate, pohteellakin.

    • Anonyymi

      Niitä löytyy ihmisiä,joilta sopisi kysyä että eikö hävetä, mutta jättää kysymättä. Ite hengessä ajattelee mitä ajattelee ja usein on jopa niin että moni muukin. Ei vain sano päällepäin, edestäpäin. Kirkossakin on keinotekoisia pappeja, puhuvat kyllä hyvin, mutta 7lkokuori on tärkein. Kun näyttää kaikki hyvältä niin hyvä. Kristittynä on hyvä ila hyvännäköinen.

    • Anonyymi

      Juoruakoilla jne olisi syytä hävetä. Mutta on monen junaan lähtijöitä, sille ei mitää voi mikäli joku pahoinvoiva hlö juoruilee. Vanha kansa että ei kaikista ole mihinkään, ei edes asemalle jääväksi. Että turhia puhuvat nykyajan keski ikäiset. Monessa suhteessa oikeassa, kun ajatellaan mitä näinä päivinä on, toista se oli ennen evakkoaikana .

    • Anonyymi

      Aina on ollut niin, ja tulee olemaan ettö liiketoiminnankin laajuudessa, yleisessä ulkonäössä ja toiminnasa, kassavirrassa on usein merkittävä ero.

    • Anonyymi

      Eroja on, ajattelutavoista. Esimerkiksi lääkäreille maksetut liialliset palkat. Metsäranta eri mieltä.

    • Anonyymi

      Sehän on hyvä jos oyssi nyt palkka vuokratyövoimaa, niin ettei tarvitsisi odotella kolmea vuotta asian kuntoonsasmista. Husista että joka paikassa on hoitojonot valtavat,mutta taitaapi pohjoisessa olla toki enemmän.Vähän häpeällistä moinen monenkin mielestä.

    • Anonyymi

      Tuo kalrvan juttu noista tarkistuksista ja suunnitelmista tilanteen korjaamiseksi oysissa on monen mielestä huvittavan Jänskä.

    • Anonyymi

      Moni seuraa mielenkiinnolla, saadaanko farmasian opetusta pystyyn. Monellakin on viis milliä takataskussa, joten pikkuraha. Saa nähdä onnistuuko Oulu, kyllähän se lidöisi läöketietednkin opetuksen jne vetoa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      kirkontilastot.fi. siinä näkee toiminnallisuuden määrät seurakunnittain. monen näkemys varmaan se että tuottavaa toimintaa ensisijaisesti tuetaan, voihan tuokin olla, mielipidekysymys.

    • Anonyymi

      Jännä luokittelu noiden uskontokuntien suhteen, monenkin mielestä. Suomen valtionkirkko saa kaiken tuen, ei selvitellä aina tarkasti, katolinen kirkko saa tukea myös muista maista, Vatikaanista ja yksityisiltä lahjoittajilta, mutta moskeijan jne rahoitusta pidetään silmällä , raha tulee saudiarabiasta. Miksi sisäministeri siihen puuttuu jos ei italiaankaan ja muihin maihin,jotka lahjoittavat rajaa mm katoliselle kirkolle. Monikin miettii että pidetäänkö muslimeja kitenkin huonompina. Ettö onko tuokin rasismia.

    • Anonyymi

      On hyvä ettö tänne on tullut väkeä myös ulkomailta.

    • Anonyymi

      Työntekijänä menee varmaan monella kahvit väärään kurkkuun kun ajattelee jtn toimintatapaa jne, menee toki jo vanhemmilla suomalaisillakin. Onneksi katsotaan ketä vakituisiksi otetaan, usein älykkyys myös periytyy jne.

    • Anonyymi

      Nyt uutisoidaan kalevassa että joku oli joutunut odottelemaan päivystysleikkausta muutaman päivän:D täällä paikallinen, mies, ettö kyllä ne oulun hommat tiedetään, että startista käyntiin nääs. Mopedia meinasi:D

    • Anonyymi

      Ajokorttia usein kysytty kaupoissa. Ajokortti on hyvä, se on monta kymmentä vuotta voimassa, että jos hankkii joskus jonkun kivan auton.

    • Anonyymi

      Rengaskauppa vaan käy huonosti, tahtoo maailmantilanne vaikuttaa. Työstä pitäisi maksaa tuottavuuden mukaan, monet miehet että ei akkojeb hommista mitään tule ja lapsetkin ovat eri miehille, kun ei kelpaa kaikille.

    • Anonyymi

      pohteessa pohdintaa riittää, kuten muuallakin. johto kun on suora, sanotaan suoraan jne, niin silloin kaikki pelaa hyvin.

    • Anonyymi

      Suoraan sanoivat dosentit eilen uutisissa soten keskittämisestä. Säästetään siinäkin, Tampereella esim suunniteltu että puolet terveyskeskuksista kiinni.

    • Anonyymi

      Nyt kalevassa että henkilökuntavaje, leikkaussalit kiinni. Ollut ongelmia jo vuodesta 2019. Unosia otettu.Mielenkiinnolla seuraa, saako Oulu nyt osaavia ihmisiä, kaupungilla kehittämistä, investointitarpeita monia.

    • Anonyymi

      Oli tuosta keväällä 22 lehdessäkin, jotenkin siihen malliin ettö kun sattuu läheltä piti tilanteita, niin niistä voi oppia. Montaa on mieltä.

    • Anonyymi

      Suomessa on mielipiteenvapaus. Siltasairaala, meilahti, otettu potilaskäyttöön 2023 , vuoden alussa. Youtube:tervetuloa kierrokselle siltadsiraalaan, videossa näytetään ja kerrotaan uusimmasta teknologiasta.

    • Anonyymi

      siihen teknologiaankin voi käydä tutustumassa oulunkin väki, jos tarvetta on.

    • Anonyymi

      tai kytkeä piuhat niin että naama näkyy sopivasti monitoorissa.

    • Anonyymi

      pääasia että tieto virtaa, kliinisessä mielessä toki.

    • Anonyymi

      Saattaapi toki olla että pulun vöki tasan tarkkaan tietää millainen teknologia Helsingissä pyörii.

    • Anonyymi

      Priorisoinnista, piilopriorisoinnista puhuvat. Mikäli olet yksin, helppo priorisointikohde, saat huonoa kirurgiaa, mutta pelkäävät jos tunnet ihmisiä tai muuten valitat ja teet kanteluita ja tarvittaessa haastat oikeuteen.

    • Anonyymi

      Ihmiset tekevät paljon asioita rahan takia. Terveydenhuoltojärjestelmä pyörii rahalla, tieto kulkee, kysellä jopa seurakunnassa ketä sinulla on kavereina, sanotaan ettö ei kannata olla yhteydessä enää jne. Raha maailmaa pyörittää,mutta minä sanon sen, että minun silmissä kierous ja kierot ihmiset ovat menettäneet kaiken arvostukseni toivottavasti muutkin ajattelevat nöin, vaativat hyvää sairaanhoitoa, kirurgiaa, omaishoitoa jne, osaavat pitää puolensa, kuten täällä paikallinen sanoi että pidä puolesi niiden kanssa. Monenlaista hirviöä on töissä,ei katso alaa.paukallinen heitti että minä se en kirkkoon kuulu.

    • Anonyymi

      Sehän siinä onkin kun ensin kiusataan koulussa, perhe muuttaa, tulee vastoinkäymisiä, sitten kieroillaan isyyslakiasiassa jne ja ei leikata ajoissa. Ei voi olla miljonääri, ei voi olla lääkäri kun on niin paljon kiusattu,ynnä muuta. Jos tarkastellaan velkasuhteita,kuka olisi minkäkin summan velkaa, minullekin, ollidi summa varmasti hyvin suuri, kunnianloukkauksinern. Mutt minä toivon sitä että katsotaan kuka ne työt tulevaisuudessa jaa jne. Hyvää pyhäinpäivää.

    • Anonyymi

      OYS 2030 - TULEVAISUUDEN SAIRAALA, OULU

      Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelmassa OYS2030:ssa sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Sairaalasta on tulossa maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen varmistavat tehokkaan, maailman parhaan hoidon. Uudistamisohjelma toteutetaan allianssimallilla vaiheittain ja koko nykyinen rakennuskanta korvataan uudisrakennuksilla. Ensimmäisen vaiheen toteutus alkoi 2019.

    • Anonyymi

      Kova haaste nyt Oululla, näytönpaikka. Onhan maailmassa aika paljon sairaaloita idässä ja lännessä.

    • Anonyymi

      Eikä tarvitse kuin vöhln katsoa alaspäin, taas joskus päässyt listoille, olikohan vuosi 2020 mitä tulee sairaaloiden parhauteen, käytä noussut siellä päässä, mutta Yhdysvaltain mayo clinic on hyvässä maineessa.

    • Anonyymi

      Hki myös. Suomesta. Tays ja hki. Mayo clinicillä saattaa olla hoitajien taso erilainen sekin.

    • Anonyymi

      Monellahan se arki elämä on vaan sitä että joutuu tyytymään Suomeen, sitten kun on lomalla niin toki köy mayolla. Taso on eri.

    • Anonyymi

      Jännä tuo suominaisten periaate, lapset tehdään pahimmillaan kymmenelle eri miehelle, sitten panetellaan niitä jotka eivöt lapsia saa. Eikö sen pitäisi olla kertaluonteisen sen avioliiton ja lapset samalle miehelle. Ulkomaalaiset naiset tuon tietävät paremmin monen mielestä.

    • Anonyymi

      Saapa nähdä , mielenkiintoinen tuo pohteen tilanne, kyllä sen moni varmaan näkee. Monenkin asian. Etenkin vanhempi vöki.

    • Anonyymi

      Kalevassa juntunen lääkärintarkastukset etänä. Sujuukohan konkteerrinen lääkörintutkimus/lääkärintarkastus oikeasti etänä, kun pitää mm. Palpoidakin. Vähän kuten sosiaalitoimen suunnitelmat, etö kotisairaanhoito, siitä ei kaikki tykänneet.

    • Anonyymi

      Se olisi mielenkiintoista miten kävisi jos pantaisiin kaikki tarpeellinen pyörimään etänä. Sosiaalitoimi, etänä, sa7raanhoito etänä. Rakennusten sisäilmatarkastukset ja homemitraukset, etänä.

    • Anonyymi

      Toimii nyt jo virtuaalisesti. Miksi ei voisi lisätä vielä enemmän sitä että toimisi kokonaan etänä, kirkko. Etäkirkko. Ihmisen lähellä:)

    • Anonyymi

      Eräs mamma kalecasa sanoi että tyhmyttä antaa tämmöinen laite. Kotisairaanhoidosta. Katoin myöhemmin niin ainakin saman niminen, sukunimi ja ikö oli kuollut kun ei kotisairaanhoito viitsi tehdä töitä kuin etånä:)

    • Anonyymi

      Inkeriksi kutsuttiin.

    • Anonyymi

      Jännä tuo asenneilmapiiri. Toissapäivönä klo 11.31 Hesburger, keskusta, oulu, oli myyjällä vaikeuksia pistää suolaa ja ketsuppia pyydettäessä pussiin. Sanoi että ota itse. Sanoin että sinä olet asiakaspalvelija. Muutenkin,kaupoissa usein hampaat irvessä. KJ palkan saa, pitäisi sujua työt.

    • Anonyymi

      No, nuoret on nuoria. Pääasia ,katsokaas tuo hesburgerinkin ilmapiiri, tunnelma.

    • Anonyymi

      Korvauksia on vaikea saada, mutta onhan se niinkin että jokin asia sattuneista hoitovirheitä voi joillekin olla lottovoitto. Monella ikää ja aitoja vaivoja, järjestelmässä puutteita, mutta kun osaa vaatia hyvää kirurgiaa niin kyllä se näinä päivinä robotiikan avulla sujuu todella hyvin. Leikkauspaiksn saa valita,kuten syöpähoitopaikqn jne, Suomessa on valinnan ja mielipiteenvapaus.

    • Anonyymi

      Joo, kannattaa kuitenkin aina valittaa, jos aihetta on, aina ei ole. Joskus on tyytyväinen joihinkin asioihin.

    • Anonyymi

      HUSissa on aloitettu leikkaukset uusinta mallia olevalla Da Vinci Xi -leikkaussalirobotilla. Thoraxkirurgian käyttöön tarkoitetulla robotilla on tehty keuhkokirurgisia leikkauksia, poistettu välikarsinan kasvaimia ja kateenkorvia, leikattu palleatyriä sekä katkaistu ruokatorven alasulkijan lihaksia akalasian vuoksi. HUSin Sydän- ja keuhkokeskus on robottikirurgian johtava sairaala Suomessa ja samalla se vahvistaa rooliaan eurooppalaisena robottikirurgian keskuksena.

    • Anonyymi

      Husin silmälääkäriä voi suositella, ketä vain. Sai prismalaseihin määräyksen myös, joten totaalisesti hoitui asua Helsingissä, jäi oulussa puolitiehen. Moniteholasit olidi pitänyt kirjoittaa tai kahdet eri lasit. Nyt otan kahdet eri lasit.

    • Anonyymi

      Muuan tunti vain junassa istua, mutta asia tuli nyt kunnolla kuntoon, kuten on aiemminkin nähty.

    • Anonyymi

      Nähtäväksi jää, mikä on yt-neuvottekuiden lopputulos. Kokonaisuys muutenkin, keille töitä löytyy jne, pohteesta.

    • Anonyymi

      Inflaation kehitystä ei tiedä, kaikilla tavoin monet elävät, joutuvat elämään epävakaata aikaa.

    • Anonyymi

      Varsinkin ne jotka saavat virkarikpksista potkut.

    • Anonyymi

      Joo luoma ottaa kantaa. Se vaan on niin että kun puhutaan tulevaisuuden sairaalasta, noin perusasioiden pitäisi olla kunnossa, puhumattakaan siitä, noin yleisesti, että mitä sitä puhutaan kun usko yhdistää, puhutaanko sitä enemmän muiden, uskottomien asioista.

    • Anonyymi

      There is in kaleva, net Page, 11.10 am that workers has watch ocher worker knowings cos they were snoop about simeones things. Not roght, noup. Many people thinks like that and make a decision what hospital that is, what about nursing abd surgering . The elemets of a future hospital should be clear, many things like that, for example chinese people.

    • Anonyymi

      Many people things that nurses are nurses but in any xase, serious and might be docs also. Nevertheless, in hki, tgere is da vinci xi systeemi, global, thst is also in china abd in Helsinki,hus makes global work with surgerian elements in all kind Off ways. In youtube there is a lot Off videos, word is da vinci xi, or , fir example lung cancer surgery da vinci xi. Tge robot see all, the minimality kevel, so the treatment tine is shorter than what human being os able. In hus robotic surgey is in a statue Off Europa.

    • Anonyymi

      Saattaahan tuosta olla joku lääketieteen niinsanottu varapresidentti sitä mieltä että ei Oulu oikein samaan pysty.

    • Anonyymi

      Kalevassa juttu oysin kokeellisista syöpähoidoista, siinä selostusta että apua löytynyt. Hyvä. Husissa kuitenkin on syöpäkeskus, jossa on monipuolisin, monen lääkärin mielestä tehokkain syöpien laaja-alainen ja monipuolinen klinikka, joka on aika suuri vieläpä ja globaalisessa yhteistyössä. On uudet ja tehokkaimmat lineaarikiihdyttimet ja tutkimuslaitteet, robotiikka jne. Monen mielestä juuri näin. Oysissa on todettu syöpäkasvaimia liian myöhään, mitä on kuultu, lisäksi säteilytetty väärää kohdealuetta erään rtg hoitaja opettajaksi opiskelleen toimesta . Muutakin mokailua on sattunut kuulemma syöpähoidoissa.

    • Anonyymi

      Vastaamme sädehoidon palveluista Uudenmaan alueella. Olemme Suomen suurin sädehoitopalveluita antava yksikkö ja sädehoitomenetelmämme ovat Suomen monipuolisimmat.

    • Anonyymi

      Husissa vain joskus sukunimet sekoittuu. Kysyttiin että oletko ivanova.

    • Anonyymi

      Hus Syöpäkeskus on antanut ensimmäiselle potilaalleen sädehoitoa mri-ohjatulla lineaarikiihdyttimellä. Maaliskuun alussa käyttöön otetulla uudella laitteella voidaan hoitaa erityisen tehokkaasti vatsan ja lantion alueen kasvaimia.

      Husin laite on laatuaan Suomen ensimmäinen. Koko maailmalla vastaavia on toiminnassa noin 250–300. Laitteessa yhdistyvät hoidettavan kohteen kuvaamiseen ja paikantamiseen tarkoitettu magneettikuvauslaite ja säteilytyksestä huolehtiva lineaarikiihdytin.

      Sädehoito voidaan hoidon aikaisen magneettikuvauksen avulla kohdentaa aiempaa tarkemmin, jolloin lähellä olevien terveiden kudosten säteilyaltistus vähenee.

      Säteilytyksen tarkempi kohdistaminen ja muokkaaminen mahdollistavat myös suuremman kerta-annoksen, minkä ansiosta hoitokertoja tarvitaan vähemmän.

      “Magneettikuvantamisohjauksen avulla voimme hoitaa monia kasvaimia suuremmilla sädeannoksilla, jolloin hoitotulokset paranevat. Samalla laajennamme syöpäpotilaiden käytettävissä olevia hoitovaihtoehtoja kaikkialla Suomessa”, sanoo professori Mikko Tenhunen Hus Syöpäkeskuksesta.

      Lupaavia tuloksia haimasyövän hoidosta

      Uuden teknologian ansiosta syöpäpotilaille voidaan tarjota myös entistä yksilöllisempää sädehoitoa.

      Mri-ohjattu lineaarikiihdytin soveltuu lähes kaikkien kasvainten hoitoon.

      “Eniten hoidosta on hyötyä̈ potilaille, joiden syöpäkasvain on pieni, sijaitsee vatsan tai lantion alueella sekä̈ liikkuu suoliston ja hengitysliikkeiden mukana”, Tenhunen kertoo.

      Sopivia hoitokohteita ovat muun muassa haiman ja maksan kasvaimet. Tuoreet tulokset maailmalta esimerkiksi haimasyövän hoidossa ovat lupaavia.

      Helsingin yliopistollinen sairaala Hus hoitaa vuosittain noin 680 000 potilasta. Monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito on valtakunnallisesti keskitetty Husiin.

      (Kuva Hus Syöpäkeskus) Husin uusi sädehoitolaite tekee syövänhoidosta entistä yksilöllisempää ja tehokkaampaa.



      me vierailijatietoja ja parannellaksemme s

    • Anonyymi

      HUSiin on hankittu lyhyen ajan sisällä viisi uutta sädehoitolaitetta, joiden myötä sädehoidon tekniikka on uudistunut.

      Uusilla laitteilla voidaan hoitaa päivässä huomattavasti enemmän ja tarkemmin tekniikoin potilaita kuin aiemmin. Tänä vuonna alkavat myös ensimmäiset BNCT-tutkimushoidot.

    • Anonyymi

      Uutiset | 5.2.2019 | Kemiamedia

      HUS testaa jo boorineutronilaitetta

      Helsingin yliopistolliseen sairaalaan HUSiin sijoitettava uudenlainen sädehoitolaite on edennyt testausvaiheeseen. BNCT-laite on maailman ensimmäinen potilashoitoon soveltuva neutronikiihdytin.

      Niin kutsuttua boorineutronikaappaushoitoa annetaan ensimmäiseksi uusiutunutta pään ja kaulan alueen syöpää sairastaville potilaille. Tutkimushoidot alkavat jo tänä vuonna. Menetelmällä voidaan hoitaa muitakin kasvaimia, joihin kertyy riittävä määrä booria ja joiden sijainti sopii BNCT-hoitoon.

    • Anonyymi

      Uusi CAR-T-soluhoito on hyvä vaihtoehto nopeakasvuisen B-solulymfooman sekä lasten ja nuorten B-solulinjan akuutin lymfoblastileukemian hoidossa.

      Suomessakin julkisessa terveydenhoidossa. Tähän mennessä meillä on tällä menetelmällä hoidettu muutamaa tutkimuspotilasta, jotka sairastavat nopeakasvuista B-solulymfoomaa sekä lasten ja nuorten B-solulinjan akuuttia lymfoblastileukemiaa.

      Professori Sirpa Leppä vastaa HUS:in syöpäkeskuksessa lymfoomien hoidosta ja tutkimuksesta. Hän pitää uutta hoitoa erittäin lupaavana.

    • Anonyymi

      Eikös teillä siellä Oulussa ole pedofi ili seurakuntajohtaja? Aarne Kiviniemi?

    • Anonyymi

      Kyllä voi jokin yhteinen kiinnostuksen kohde toki opiskelijjakunnalla ja proffallakik olla.

    • Anonyymi

      Elimistön toiminta noi yleensä, viihde.

    • Anonyymi

      Uusi Hugo RAS -leikkausrobotti vahvistaa robottiavusteisen kirurgian roolia HUSissa

      13.1.2023 09:29:08 EET | HUS

      Jaa

      HUS on ollut jo pitkään huipputeknologiaa käyttävän robottikirurgian edelläkävijä. Nyt HUSissa aloitetaan leikkaukset uudella Hugo RAS -leikkausrobotilla ensimmäisenä sairaalana Suomessa ja yhtenä ensimmäisistä sairaaloista Euroopasta. Uuden tyyppisellä robotilla tehdään alkuvaiheessa urologisia eturauhassyöpäleikkauksia. Ensimmäinen leikkaus Hugo RAS -robotilla tehtiin torstaina 12.1.2022.

      Urologialla on vuodesta 2009 lähtien tehty noin 5000 robottiavusteista leikkausta. Käytössä on ollut yksi DaVinci-leikkausrobotti. Toisen robotin myötä leikkauksia voidaan tehdä enemmän aiempaa laajemmalle potilasryhmälle. ”Jatkossa Hugo RAS -robotilla tehdään myös munuaisten, virtsarakon ja virtsajohdinten leikkauksia”, kertoo Vatsakeskuksen toimialajohtaja Esko Kemppainen.  

      Etuna potilaan aiempaa nopeampi toipuminen   

      Robottiavusteisten leikkausten määrän kasvaessa leikkauspotilaiden hoitojaksojen pituus vuodeosastolla lyhenee huomattavasti verrattuna avoleikkauksiin. “Mini-invasiivisessa tähystysleikkauksessa leikkaushaava on pieni, kudosten käsittely tarkkaa ja verenvuoto vähäistä, mikä mahdollistaa potilaan nopean toipumisen ja kotiutumisen,” kertoo urologian ylilääkäri Mika Matikainen.   

      Hugo RAS -robotilla näkee kolmiulotteisesti leikkausalueelle, leikkausasento on ergonominen ja robotin avoimen ojauskonsolin myötä kommunikaatio leikkaustiimin kanssa on aiempaa helpompaa. Helposti ohjattavat ja kärjistään 360 astetta kääntyvät instrumentit mahdollistavat tarkan kirurgisen työskentelyn, joka takaa hyvät leikkaustulokset.  

       Robottiavsteinen kirurgia kehittää leikkaussalihoitajien osaamista ja työn sisältöä   

      Peijaksen sairaalassa on reilun 10 vuoden aikana kehittynyt vankka leikkaussalihoitajien osaaminen robottiavusteiseen kirurgiaan. Leikkaussalihoitajista kaksi on jo aiemmin koulutettu leikkauksessa avustaviksi ja avustavan lääkärin korvaaviksi hoitajiksi. He ovat saaneet lisäkoulutuksen ja erityisperehdytyksen robottiavusteiseen kirurgiaan. Toisen robotin myötä robottiavusteiseen kirurgiaan koulutettujen leikkaussalihoitajien määrä lisääntyy entisestään Peijaksen sairaalassa.   

      HUSissa on käytössä yhteensä viisi leikkausrobottia, yksi Meilahden sairaalassa, yksi Jorvin sairaalassa, yksi Naistenklinikalla ja kaksi Peijaksen sairaalassa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe