Nuoren koiran malttamattomuus, hillitseminen

Anonyymi-ap

Hei!
Tukeudun nyt Suomi24 keskustelupalstalle, sillä en mistään löydä edes vahingossa koulutus vinkkejä omaan "ongelmaani".

Meillä on 1v valkoinen paimenkoira, joka on perusopetettu vaikka kaikkea treenataan edelleen. Isoin ongelma on innokkuuden hallitseminen: esim. Kun vieraita/tuttuja tulee kotiin. Koira on opetettu "omalle paikalle" portaiden alle antamaan tilaa mm. silloinkin kun itse tulemme kotiin. Vieraiden kanssa ongelmana on vain suuri innokkuuden latautuma. Voimme pakottaa koiran olemaan omalla paikallaan, mutta tiedämme, että "vapaa" käskyn tultua koira tulee omalta paikaltaan kuin nato-ohjus ja sitten se on ympäri asuntoa. Hyppimistä tapahtuu joskus, mutta pelkästään 30kg koiran tuleminen päin jalkoja tuntuu jo pahalta ilman hyppimistäkin. Varsinkin nuorempien vieraiden kanssa. Koira siis syöksyy vieraan luota toisen luo, heiluttaa takapuolta kuin vieteri ja törmäilee kaikkeen voimalla samalla ölisten. Mitä kauemmin pidämme koira omalla paikalla, sitä isommaksi energialataus tuntuu muuttuvan.

Elikkäs: olisiko kellään tälläisestä energisen koirarodun koulutuksesta kokemusta vastaavissa tilanteissa? Toki kyseessä on vielä nuori koira, mutta olisi kiva saada edes pientä vinkkiä koiran käytöksen ohjaamiseen. En keksi itse millään vaikka päällä seisoisin, että kuinka tätä tapausta opettaisi. Vastaavaa energialatausta on toki muissakin tilanteissa, mutta tämä näin esimerkkinä.

2

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se koira opi kuin vain harjoittelemalla enemmän. Ja jos valkkarista kyse, tämä vaihe kannattaa opettaa kunnolla, ettei 1,5v. ja vanhempana tule ongelmia.

      Nyt teillä toinen pentuna vain rakastaa ja on innoissaan, joten viette toisten ihmisten lähelle pannasta/hihnasta pitäen, heti hyppiessä tai töniessä viette kauemmaksi. Kun on rauhallinen, kehutte, ja vain ja ainoastaan silloin. Ei nyt tartte mitään eitä huudella turhaan muutenkaan, mutta järjestelmällisesti katsotte, mitä koira tekee, mitä te sallitte, ja oikeasta käytöksestä kehutte heti eli aina, jos ottaa kontaktin teihin tuossa tilanteessa noin nuorena, ylikehuminen siinä tilanteessa vielä parempi katsekontaktin yhdistyessä rauhalliseen käytökseen. Eli kontaktiharjoitus tuokin on, mutta palkka vain koiran rauhoittuessa ja ottaessa teihin kontaktin, ei muutoin. Oma paikka ei toimi kotona silloin, jos on vieraita, joita koira haluaa tervehtimään, etenkään noin nuorella en käyttäisi tuota omaa paikkaa noin tai ainakaan tuttujen ihmisten kanssa, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Joka koiralla on hyvä olla se oma paikka ainakin turvana, sänkynä ja noin opetettuna, mutta menisin itse pannasta ottamaan tuon koiran ja tuomaan sen ihmisten lähelle, kun on kauniisti yli-innokkaana siellä odottanut, ja siitä ohjaten joka kerta ihmisten ollessa kylässä opettaisin, ettei hypi. ( Ei tämäkään kyllä aina auta, kokemusta on paristakin edesmenneestä paimen Hessu Hoposta, toinen käyttölinjainen sakemanni ja toinen valkkarimix siperianhuskylla, jotka molemmat aina tottelivat, mutta heti luvalla olivat kunnon kolhoja kaiken kaatajia, kun liikaa intoa oli patoutunut pikku aivoihin. Silti nuo olivat kaikista koiristamme ne ihmisrakkaimmat ja kuuliaisimmat, sakemanni oli vielä oikea työkoira eikä vain harrastuskoira, mutta aina olivat tuollaisia muita ihmisiä päin hyppijöitä, jos yhtään yritti laittaa heitä toiseen huoneeseen tai odottamaan, ja sieltä vasta heitä tuoda tervehtimään tulijoita pannasta tai ei, tai edes salli samaan huoneeseen ilman meitä omistajia..).

      Teillä on nuori kiltti ihmisrakas koira, joten tuosta on helppo päästä eteenpäin, ja toivon, että keksitte hyvän tavan kouluttaa koiranne pois tuosta tavasta, hyvältä kuulostaa vielä toisen ihmisystävällisyys ja miellyttämishalu, joten uskon, että onnistutte, pennusta kun vielä on kyse :)

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍑 ­­N­y­­­m­­­f­­­o­m­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17902677g

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe