Miten käy, jos kuolema yllättää juuri sen jälkeen, kun olen tehnyt syntiä?

Anonyymi-ap

Olen uskovainen ihminen, joka miettii seuraavanlaista asiaa: Miten minun käy, jos juuri ennen kuolemaani ehdin tehdä syntiä ajatuksin, sanoin tai teoin, enkä ehdi saada näitä anteeksi? Jos yllättäen tapahtuu vaikka jokin onnettomuus.
Raamatussa kun todetaan, että taivaaseen ei pääse mitään epäpuhdasta.

18

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieleeni tulee eräs veli, joka ei ollut uskoa tunnustava, vaikka hän oli paljon seuroissa ja kuskasi uskovaa vaimoaan säännöllisesti seuroihin. Hänelle tarjottiin pelastusta ja parannuksen mahdollisuutta, mutta hän oli omaksunut niin lainomaisen käsityksen Jumalasta, että hänen pitäisi kuolla saarnatuolin portaalle, ettei ehtisi syyllistyä mihinkään. Hän oli kuitenkin Jeesukselle rakas ja hän sai armon ottaa armon armona vastaan ja sai viettää joitakin aikoja uskossa ennenkuin sai kutsun pois. Meidän on heti painavasti sanottava, ettei Jumala ole sellainen styränki, joka mielellään heittäisi ihmisen tuliseen pätsiin. Oman Poikans antaminen uhriksi puhuu aivan muuta. Ristinveri puhuu armoa, anteeksiantamust ja laupeutta. Uskova saa Kristuksen vanhurskauden valkean vaatteen omakseen eikä sitä voida pienellä hairahduksella turmella Siinä on jatkuvasti uskovaa puhdistava veren merkki.

    • Anonyymi

      Pyhälle Pietarille ylimääräistä narikan yhteydessä ja varmana pääset.

    • Anonyymi

      Hyvä kysymys avaajalla.

      Pinnallinen syntikäsitys on tuollainen, että ihminen tulee syntiseksi tehtyään jotakin synniksi mieltämäänsä tai joidenkin toisten synneiksi määrittelemiä tekoja.

      Homma on justiinsa toisinpäin. Ihminen ON syntinen koko ajan, siksi hän myös tekee tekoja, jotka ovat Jumalan sanan mukaisesti syntiä.

      Yksikin synti on kadottava, eli ellet sydämestäsi rakasta vaikkapa sinut raiskannutta henkilöä, olet ansainnut kadotuksen. Tai henkilöä joka on tehnyt sinulle suurta vahinkoa.

      Kun me siis kaikki olemme 100% syntisiä, niin mikä meitä auttaa? Vai auttaako mikään? Joka ajattelee että rippi-isä repussa olisi ratkaisu, eli jatkuva ripittäytyminen ja julistus syntien anteeksiannosta olisi vastaus.

      Ei ole, ajatukset kulkevat sähkön nopeudella, eikä ihminen tiedosta synneistään montaa prosenttia.

      Kristinuskossa vanha osuus tapetaan kokonaan ja haudataan yhdessä Kristuksen kanssa kasteessa. Ja tilalle nousee uusi ihminen YHDESSÄ Kristuksen kanssa.

      Kristuksessa elävillä on siis jatkuva syntien anteeksiantamus, niin kauvan, kun hän ON (elää) Kristuksessa Jeesuksessa. Tämä on juuri uskonvanhurskauden salaisuus ->

      Kol. 3:1 Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella.
      Kol. 3:2 Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.
      Kol. 3:3 Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa;
      Kol. 3:4 kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa.

      Kol. 3:5 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
      Kol. 3:6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,
      Kol. 3:7 ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.

      Kol. 3:8 Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne.
      Kol. 3:9 Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa
      _____________

      *) Kol. 3:10 ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.

      • Anonyymi

        "Yksikin synti on kadottava, eli ellet sydämestäsi rakasta vaikkapa sinut raiskannutta henkilöä, olet ansainnut kadotuksen. Tai henkilöä joka on tehnyt sinulle suurta vahinkoa."

        Keksitköhän tuon ihan itse? Vai perustuuko Raamattuun tai johonkin muuhun kuulemaasi tai lukemaasi?

        "2Ei ole, ajatukset kulkevat sähkön nopeudella, eikä ihminen tiedosta synneistään montaa prosenttia." Monilla vanhuksilla, jonkin ajan kuluttua sinullakin ajatukset eivät todellakaan kulje valon nopeudella!


    • Anonyymi

      Syntinen on vain se ihminen jolle synti Jumalan laista luetaan. Ei ole mitään muuta mittaria mitata syntiä kuin laki. Ei kenenkään tulkita mitä saa tehdä jonain päivänä, mitä voi syödä tai päällensä pukea.

      Toisaalta se Jumalan laki on armoton. Sen edessä ei kestä kukaan ja juuri siksi se onkin asetettu tuomioksi. Sen tehtävä on yksin tuomita, ei pelastaa.

      Ihminen pelastuu siten, että hän saa ensin synnit anteeksi ja sitten puhtaaseen sydämeen Pyhän Hengen, jolloin hänelle ei enää lueta lakia kuten Paavali sanoo ettei laki on vanhurskaille, vaan pahantekijöille.

      Siten pelastuksessa ei ole mitään epäröintiä eikä epämääräisiä selityksiä että jotenkin tässä vain pelastutaan synnissä rypien.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista!

    • Anonyymi

      Pinnallisessa syntikäsityksessä synnin olemuksesta ei käsitetä juuri mitään, vain tuo toiminnallinen puoli ja sekin valikoiden.

      Jumalan edessä jokainen on tasan 100% syntinen. Joka tämän kieltää, hän ei tunne lainkaan synnin syvyyttä, eikä Jumalan pyhyyttä.

      • Anonyymi

        no kerroppas nyt kuinka syntisiä ne jeesuksen oppilaat olivat sen jölkeen kun jeesus oli pessyt heidän jalkansa ja sanonut sanansa?


    • Anonyymi

      Voit ihan rauhassa tehdä "syntiä". Et ole sen kummoisempi mitä puut, kukat , eläimet, hyönteiset tai mikä vaan elollinen. Olemme täällä sattumanvaraisesti lailla suurempaa merkitystä. Uskonnot ihan satua kuten myös olettamukset ihmisen henkisyydestä. Voit naida, masturpoida, pierrä, kiroa, parjata, ryypätä, rukoilla jne. niistä rangaistusta saamatta. Luontoa jos tuhoat, niin se johtaa maapallon tuhoon, mutta mikään jumalan kaltainen henki ei tule rankaisemaan. Ajattelisin että omatunto on se mikä ylläpitää ns hyvää. No entä se piru perkele? Sekin elävän ihmisen aikaansaama olotila - ei henkimaailmaa.

      • Anonyymi

        Olipa hyvin agrumentoitu. Maasta olet tullut ja maahan...


    • Anonyymi

      Ihmiset, jotka pelastuvat, jotka pääsevät taivaaseen, ovat Jumalan edessä synnittömiä. Ei taivaaseen oteta mitään epäpyhää selittelijää, että olen tässä yrittänyt lakia noudattaa ja menköön Kristuksella loput. Jos taivaaseen pääsee yksikin syntinen, niin sen jälkeen aivan kaikki. Ei silloin tuomiolla olisi mitään merkitystä jos olisi vähän syntisempiä ja enemmän syntisempiä. Sellainen on harhaoppisten taivas.

      Jumala vanhurskauttaa ihmisen Pyhän Henkensä kautta. Ja laki ei ole heitä varten, Jumalan vanhurskauttamille ei lueta lakia tuomiolla. Kyllä he ovat joskus syntiä tehneet, mutta ne ovat anteeksiannettu ja kun armon Henki heidät pyhittää, Jumalan lakia ei heille lueta ja siten he pelastuvat. Ja jos ihminen on Jumalan Pyhän Hengen vallassa, niin miten Jumala silloin voisi tuomita ihmisen. Silloinhan Jumala tuomitsisi itsensä syntiseksi.

      Tietenkään ihminen ei voi itse julistaa itseään vanhurskaaksi, vaan se tulee armosta.Hän saa armosta Pyhän Hengen ja sitä kautta vanhurskauden. Ettei kukaan kerskaisi, kuten Raamattu sanoo. Siten jos joku kerskaa pelastuksestaan, niin hän ei ole pelastunut. Sellaista automaattia tai teologista oppia ei ole että se veisi ihmisen pikajunalla taivaaseen.

      • Anonyymi

        Oletko sekaisin?


      • Anonyymi

        Jumala ei vanhurskauta ihmistä Pyhän Hengenkautta. Vaain Jeesuksen Kristuksen ansion tähden. Siis, koska Kristus kärsi ihmiskunnan syntien rangaistuksen. Mutta tämä lahja otetaan vastaan Jumalan lahjoittamalla uskolla. Pelastuksessa ei ole itään ihmisen työtä, se on kokonaan Jumalan työtä. ✝️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala ei vanhurskauta ihmistä Pyhän Hengenkautta. Vaain Jeesuksen Kristuksen ansion tähden. Siis, koska Kristus kärsi ihmiskunnan syntien rangaistuksen. Mutta tämä lahja otetaan vastaan Jumalan lahjoittamalla uskolla. Pelastuksessa ei ole itään ihmisen työtä, se on kokonaan Jumalan työtä. ✝️

        Mitä varten Pyhä Henki sitten on? Tai mihin sitä oikeastaan tarvitaan kun pelastus on teoria, jossa ihminen ei tee mitään. Jos niin on turhaa sitten ihmisiä herjaavat ja parjaavat siitä ja tästä uskonasiasta. Ihminen on täysin osaton tapahtui mitä tahansa.


    • Anonyymi

      Mihin taivaaseen olisit menossa kuoleman jälkeen, ei sellaista huuhaata kannata uskoa. Sinut laitetaan kuoppaan tai poltetaan ja johonkin uurnaan jne, ja siellä ne jäämät lojuu aikansa, kunnes joskus ne hävitetään ja tungetaan seuraavaa perään.

      • Anonyymi

        Sinun huuhaatasiko kannattaa uskoa?
        1. Tyhja ei synnytä mitään.
        2. Materiasta ei koskaan synny elämää.
        3. Sinä et tiedä näistä asioista yhtään mitään. Siksi on syytä vaieta.


    • >>Mutta tämä lahja otetaan vastaan Jumalan lahjoittamalla uskolla. Pelastuksessa ei ole itään ihmisen työtä, se on kokonaan Jumalan työtä. ✝️>>

      "itään" viittaa varmaankin naapurimaahan joka presidentillä Jumalan lahjoittama usko.

      =========
      = ✝️ ✝️ ✝️ ✝️ ✝️=
      ====== ✝️=
      ===== ✝️==
      ==== ✝️===
      === ✝️====
      == ✝️=====
      = ✝️ ✝️ ✝️ ✝️ ✝️=
      =========

      • Anonyymi

        Tuollaisiin harhaoppisiin ajatuksiin juuri monet uskontoon liittyvät älyttömyydet nojaavat. Teoria pelastaa meidät oli asiat miten tahansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe