Pysyvästi työkyvyttömiä roikkuu kortistossa - miksi näin?

Anonyymi-ap

Kansalaisaktivisti Ilkka Taipale puhui aikoinaan ongelmasta paljon ja sai sitä jonkin projektin kautta hetkellisesti helpotettuakin. Taipaleen jälkeen kukaan ei ole edes maininnut työkyvyttömiä työnhakijoita ja heidän hankalaa tilannettaan. Asia ei kiinnostanut edellistä hallitusta, eikä kiinnosta nykyistä.

Artikkeli vuodelta 2017 on siis ajankohtainen "Työkyvyttömiä roikkuu yhä kortistossa – 70 000:lla ei mitään asiaa työmarkkinoille” https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005003345.html

Onko työkyvyttömien säilöminen työttöminä yhteiskunnalle paljonkin edullisempaa kuin työkyvyttömyyseläkkeiden myöntäminen?

Ainakin te-toimistojen virkailijoiden pitää keksiä aktivointia, karensseja ja kurssituksia myös näille työkyvyttömille. Siinäkin palaa rahaa ja resursseja turhuuteen, jolla vain kiusataan jo muutenkin huonossa jamassa olevia. Nuo rahat pitäisi ehdottomasti käyttää nuorempien ja terveiden työnhakijoiden hyväksi.

13

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Työkyvyttömyyseläkkeelle pääseminen/joutuminen edellyttää sen, ettei voi toimia missään ammatissa.

      Cp-vammaisetkin voivat työskennellä esim. ohjelmistoalalla, joten fyysisiin rajoitteisiin on turha nykyään enää vedota. Joskus ennen tilanne oli toinen.

      • Anonyymi

        Mitäs alaa ja ammatillista koulutusta suosittelet lähes 60 vuotiaalle monisairaalle vain yhden ammatin omaavalle henkilölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs alaa ja ammatillista koulutusta suosittelet lähes 60 vuotiaalle monisairaalle vain yhden ammatin omaavalle henkilölle.

        Mikäs ala kiinnostaisi - siitähän sitä pitäisi lähteä miettimään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs ala kiinnostaisi - siitähän sitä pitäisi lähteä miettimään.

        Lähihoitaja, mutta koulutus on kolme vuotta ja sitten olen jo 63 v ja eläkeikäni on 65v , ja pitäis ottaa opintolainaa , kun en elä pelkällä opintotuella.
        Tuskin edes pääsen ammattikouluun, kun terveys on mitä on.
        Eläkeplakkarissa kuitenkin jo koossa 1580€ .
        Onko mitään järkee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähihoitaja, mutta koulutus on kolme vuotta ja sitten olen jo 63 v ja eläkeikäni on 65v , ja pitäis ottaa opintolainaa , kun en elä pelkällä opintotuella.
        Tuskin edes pääsen ammattikouluun, kun terveys on mitä on.
        Eläkeplakkarissa kuitenkin jo koossa 1580€ .
        Onko mitään järkee?

        Ei tietenkään ole järkeä muutoin, kuin työeläkeyhtiön kannalta.

        Tietääkö muuten joku, miksi yhteiskunnan varoista maksetaan työttömyyskorvauksia työkyvyttömille, koska työeläkeyhtiöt haluavat säästää rahaa?

        Eläkeyhtiöt kuitenkin saavat rahansa työtä tekeviltä ihmisiltä te-maksuina ja sijoittavat niitä toivon mukaan tuottoisasti. On mieletöntä, että vuosikymmenten työuran ja te-maksujen jälkeen työkyvyttömäksi päätyvä ihminen päätyy tyhjän päälle, köyhyysloukkuun saamatta tk-eläkkettä.


      • Anonyymi

        Pääsin 59vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeelle raksatöistä, työura yli 40vuotta. Olisitko ollut halukas maksamaan minun koulutuksen tietokonealalle. Kun minä synnyin ostettiin telkkari mistä näkyi ykkönen ja kakkonen,lankapuhelin -70 luvulla, nykyään kakaroita katselee niin eihän ne osaa edes kävellä jos ei kännykästä katso karttaa. Olen jokatasoisille akateemisille ollut taloja rakentamassa ja huomannut että osa on kyllä arkihommista pihalla kuin lumiukko. Niin taitaa olla aloittajakin.


    • Anonyymi

      Työkyvyttömiä suurempi määrä on ikääntyneet, ammattitaidottomat, sosiaalisesti heikot ja yksinäiset. Heitä ei hyväksytä työelämään ja heidän perustoimeentulokin kyseenlaistetaan vuosikaudet. Se tulee kalliksi ja aiheuttaa paljon inhimillistä ja tarpeetonta kärsimystä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        YT:t ylittävät mediakynnyksen, koska koskevat isoa joukkoa ihmisiä kerralla. Rekrytoinnit tehdään yleensä henkilö kerrallaan ilman mediahuomiota. Eikä työvoimapula tarkoita, että kaikkien alojen työntekijöitä tarvitaan kaikissa yrityksissä kaikkialla Suomessa. Omassa työpaikassani joihinkin hommiin löytyy porukkaa ihan hyvin, joihinkin ei meinaa löytyä millään.


    • Anonyymi

      Kehitysvammainen tupauuno tosin soveltuu palstan viestien poistattajaksi, tosin siitä ei onneksi palkkaa makseta

    • Anonyymi

      Kusipäät ei päästä eläkkeelle ,siksi. Pihtaavat työntekijöiden rahoja ,mutta mihin ?

    • Anonyymi

      Ei ole halpaa työkyvyttömän pitäminen työttömänä. Ensinnäkin työvoimavirkailijaa työllistetään ja sitten tarvitaan vuosittain lääkärin lausunto työkyvystö. Kelan virkailijaa tarvitaan kuukausittain työttömyyskorvausta laskemaan ja asumistukia tarkistelemaan. Erilaisia kuntoutuksia useita viikkoja vuodessa. Työkyvytön kun masentuu tästä niin mukaan tulee psykiatriset hoitajat pari kertaa kuussa ja psykiatri pari kertaa vuosi.

      Jos tuosta laskee niin työkyvytön työtön tulee maksamaan yhteiskunnalle 100 000€ vuoteen, veronmaksajat maksaa. Mutta työllistävä vaikutus on suuri, samalla tukitaan jo tukossa olevaa terveydenhuoltoa turhilla käynneillä. Paljonko olisi säästöä jos eläke myönnettäisiin näille työkyvyttömille?

    • Anonyymi

      Ja se vain vaikeuttaa heidän elämäänsä ja siten työllistymistä. Työkyky on suhteellinen asia, töitä on monenlaisia ja työkyvyn puutteet erilaisia.

      Mitään ei hävittäisi jos kaiki saisivat olla työnhakijina sellaisina kuin ovat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe