Tässä kaikki stoorit

Dina

Tässä kaikki tällä palstalla olleet horoskooppi tarinat. Ovat ihan hauskaa luettavaa. Nämä ovat eri henkilöiden tekemiä ja kaivoin ne tuolta kauempaa. Have fun!

***************************************

TÄHTIMERKIT LÄÄKÄRISSÄ



OINAS astelee sisään lääkärin vastaanotolle varmoin askelin, ripeästi ja tehokkaasti. Jo ennenkuin lääkäri kerkeää suutansa avaamaan kysyy oinas ponnekkaasti, "Sanokaa suoraan, paljon minulla on elinaikaa". Oinas on hyvin omatoiminen potilas, hän tahtoo ehdottomasti ottaa itse omat verinäytteensä, tutkia oman virtsanäytteensä ja määrätä omat lääkeensä. Kipua tämä potilas ei tunne, vaan verinäytekkin otetaan syvältä ja ronskisti, laastareista hän kieltäytyy, ne ovat nynnyille.


HÄRKÄ on vastaanotto huoneessa jo ajoissa sillä hänestä on mukavaa istua nojatuolissa aikakausilehtiä lukien. Kun lääkäri kutsuu härän sisään, alkaa pienet hikikarpalot nousta otsalle, häntä hieman jännittää. Lääkärin pyytäessä härkää nousemaan tutkimuspöydälle makaamaan on härkä hyvillään, hän pääsee vaakaasentoon. Lääkärin painellessa härän muhkeaa vatsaa on härkä jo untenmailla ja huoneessa soi mahtava kuorsaus. tätä potilasta ei sitten saakkaan ulos vastaanotolta vähään aikaan.


KAKSONEN on harvoin sairas. Hän menee usein vain ja ainoastaan lääkärintarkastukseen ja reseptien uusimiseen. Kaksonen flirttaa lääkärille ja riisuu kaikki vaatteensa vaikka lääkäri kehoitti vain nostamaan paidanhelmaa. Hän myös rakastaa saada leikkiä stetoskoopilla ja kakkanäyteputkiloilla. Lopuksi kaksonen tahtoo aina esittää omia kysymyksiään lääkärille, "miksi veri on punaista", "mistä ilmavaivat johtuvat", "miksi ihminen näkee unia"...

RAPU on huolissaan terveydestään usein, ja käy siksi jatkuvasti lääkärissä. Olihan hänen mummonsa tädillä sentään parkisonin tauti ja isosedällä oli vatsakatarri vuonna -65. Rapu ujostelee vaatteiden riisumista ja virtsanäytteen antamista, pissapurkin rapu kuljettaa salaa hiipien labraan, kuinka noloa pissata purkkiin! Rapu on myös niitä potilaita jotka puhuvat kyllästymiseen asti kaikkien tuntemiensa ihmisten sairauksista, hän ei unohda myöskään kertoa äitinsä ikävästä peräpukamavaivasta.


LEIJONA menee lääkäriin sillä asenteella ettei hänessä voi mitään vikaa olla. Hänhän on loistavassa kunnossa. Leijona yleensä käykin lääkärissä vain ja ainoastaan siksi että pääsee tuulettamaan ja hurraamaan omia loistavia veriarvojaan, "Jihuuu, hemoglobiini 169, senkka 5!!!!" Leijona on sitä mieltä että ainoastaan köyhät ja surkeat sairastavat. Verinäytettä antaessaan leijona pyytää hoitsulta puhelinnumeron ja iskee silmää maireasti.


NEITSYT on käynyt ennen lääkärin tapaamista kolme kertaa suihkussa ja huolestuu vielä vastaanotto huoneessakin että onko hän nyt varmasti tarpeeksi siisti lääkäriä tapaamaan. Neitsyt on terve kuin pukki, hänhän noudattaa orjallisesti lääkäriin määräämää ruokavaliota. Labrassa neitsyt ojentaa hoitajalle omat verinäytteenotto piikkinsä, eihän hän voi mitä tahansa piikkejä antaa työntää ihonsa alle, omat piikit hän on itse desinfioinut.


VAAKA on hyvin kuuliainen potilas. Hän vastaa kysymyksiin asiallisesti. Lääkärin asusta vaa´alla on kuitenkin oma mielipiteensä, "kuule herra tohtori, oletteko koskaan harkinnut tuon valkoisen takin vaihtoa vaaleansiniseen, sopisi silmiinne ihanasti". Vastaanottohuoneen akvaario kiinnostaa häntä eniten, aina ennen lääkärin tapaamista vaaka kertoo kaikki kaupungin juorut akvaariokaloille, sillä hehän kuuntelevat!


SKORPIONI on epäluuloinen potilas. Siksi hän käy lääkärissä harvoin. Hän on varma että hänen verinäytteestään kloonataan ihmisiä ja että hänen ihonsa alle on salaa istutettu mikrosiru, muuten piikillä töyhiminen on skorpionin mielestä nautinnollista. Skorpionilla on virtsanäytettä varten mukana pullollinen kaverin virtsaa jottei edellisen illan dopingit näy näytteessä.


JOUSIMIES tulee lääkäriin aina matkoilta palattuaan ja aina hänellä on jonkinmoinen salmonella tai muu pöpö suolistossa. Lääkärin kehoituksesta huolimatta hän ei koskaan kieltäydy maistelemasta eksoottisia herkkuja. Joskus lääkäri on jopa epäillyt jousimiehen haalivan tahallaan itselleen tauteja saadakseen lisää jännitystä elämään.


KAURIS on varma että kuolee minä hetkenä hyvänsä. Masentunut sarvipää mässäilee itsesäälillään ja pyytää lääkäriä ottamaan kaikki mahdolliset kokeet. Jopa kauriin sydänkäyräkin menee alamaissa. Lääkärin kertoessa että kaikki on hyvin kauris saattaa hymähtää ja todeta "täytyy siis kai taas peruttaa sen ruumisarkun tilaus".


VESIMIES tietää yleensä jo itsekkin mikä häntä vaivaa. Hän nimittäin tuntee kaikki sairaudet lääkärikirjan perusteella. Vesimies onkin niitä potilaita jotka mielellään tutkivat ensin itseään kotilaboratoriossaan ja sen jälkeen menevät lääkäriin kurkkuunsa juuttuneen tähystysputken kanssa.


KALAT on hermostunut potilas. Hän itkee tirauttaa pari kyyneltä ja kauhistuu kuullessaan että joutuu luovuttamaan tipan verta. Hän itkee hieman lisää kuullessaan painoindeksinsä ja niagaran putous on valmis viimeistään näöntarkastuksen kohdalla. Lääkäri usein määrääkin kaloille mielialalääkityksen ja rauhoittavia.

*******************************************


Tähtimerkit puutarha hommissa a´la Ares


OINAS möyhii multaa kuin alkukantainen otus. Lapio ja kuokka viuhuu kun oinas käy vauhdilla työhön. Oinas kaivelee vähän sieltä ja vähän täältä kunnes koko piha muistuttaa argeologisia kaivauksia. Oinas pysähtyy hetkeksi pohtimaan ja ryhtyy sitten heittelemään ostamiaan siemeniä maahan. Hän poimi kaupan hyllystä vähän kaikenlaisia siemeniä sen kummemmin katsomatta. Keväällä pässi huomaakin puutarhassaan kasvavan vähän kaikkea hajuherneestä porkkanaan ja muratista voikukkaan. Oinas viskoo viljelyksilleen vettä ämpäristä aina kuin muistaa. Ei se niin tarkkaa ole.


HÄRKÄ, tuo rauhallinen maaelukka nauttii mullan viilentävästä tunteesta käsillään. Härän puutarha on ikuisuus projekti, se edistyy joka vuosi aina vähän. Härälle on tärkeää että keskellä puutarhaa on suuri grilli, jo pelkkä grilli hivelee härän silmää sillä hän voi sielunsa silmin nähdä sinapilla marinoitujen possun pihvien tirisemässä siellä. Härkä pyyhkii kuolaa suun pielestään ja heittää kuokan maahan. Alkoikin jotenkin hiukoa, härkä tuumaa ja hakee välipalaa jonka nauttii riippukeinussaan.


KAKSONEN on päättänyt panostaa puutarhaansa, silti mikään ei tunnu edistyvän. Mistäköhän moinen johtuu. Kaksosella on puutarhaan viritetty nettiyhteydet, stereot ja ainakin kolme puhelin linjaa. Taidanpa tarvita apuvoimia, kaksonen tuumaa ja soittaa heti kaksikymmentä läheisintä ystäväänsä talkoisiin. Harmi vaan että kaikki kaksosen ystävätkin ovat kaksosia ja kohta keskeneräisessä puutarhassa soi rokki ja puheensorina. Puutarha ei kyllä edisty. No kerkeehän sitä joskus myöhemminkin.

RAVULLE puutarha on kodin jatke. Sen on oltava kaunis ja kodikas. Rapu kuokkii ja kaivelee, istuttaa ja viljelee. Hän voi jo kuvitella kuinka pienet pellavapäiset tenavat kesällä voivat pikkuvarpaisillaan juoksennella nurmikolla ja kuinka hän järjestää koko suvun grilli ja piknik kekkereitä puutarhassaan. Siellä viihtyy mummot ja vaaritkin. Puutarha kalusteet ovat iso iso mummon vanhat, rapu aikoo kunnostaa ne ja laittaa ne kunniapaikalle Pertti-Sedältä saadun ruohonleikkurin viereen.


LEIJONA hoitelee hommat puutarha sisustussuunnittelijan avustuksella. Suunnittelija stailaa leo-kissan puutarhan prameammaksi kuin aurinkokuningas Ludvigin palatsipuutarhan. Leijonan puutarhaan tulee suihkulähdettä, poreallasta, muotoon leikattuja pensaita ja tietysti kivilaatat joihin kaiverretaan leijonan omat kasvot. Kun suunnitelma on valmis, leijona kutsuu työmiehet tekemään työt. Itse hän toimii työnjohtajana.


NEITSYEN puutarha on naapuruston ylpeyden aihe. Kenelläkään ei kuki kukat kuten hänellä, kenelläkään ei ole ruohokentät yhtä vihreitä ja tasaisia kuin hänellä. Neitsyt vaalii puutarhaansa ja tuntee jokaisen multapaakun. Hän on itse kääntänyt jokaisen kiven, istuttanut jokaisen siemenen (tietysti suoriin riveihin ja tasaisin välimatkoin). Joka aamu hän juoksee puutarhaansa tarkastamaan onko nurmikosta kasvanut yksittäisiä ruohonkorsia jotka olisivat liian pitkiä, jos näin on käynyt niin neitsyt hakee kynsisakset joilla tasoittaa ja muotoilee kaiken uusiksi.

VAAKA suosii värien loistoa. Hänellä on reheviä ruusupensaita ja kukkivia kirsikkapuita. Multaa hän tonkii kukikkailla käsineillään, multaiset kynnenaluset ovat niin rumat, yöks. Vaa´an puutarhassa viihtyvät pikkulinnut ja joutsenetkin, kuin disneyn sadusta. Omenapuusta vaaka poimii ne kauneimmat omenat, muut lentävät pois sillä hänellä on tuoreessa muistikuvassaan kamala muisto omenasta josta pilkistikin mato, JUURI KUN HÄN MEINANNUT HAUKATA SITÄ!!!!

SKORPIONIN puutarha on grand canyon pienoiskoossa, kiveä ja hiekkaa sekä muutama kaktus. Kaktuksetkin hän oli löytänyt taskustaan erään kostean illan päätteeksi, mistä lie varastanut. Skorpioni viettää aikaa puutarhassaan lähinnä öisin, silloin on mukavan viileää. Silloin on myös hyvä hetki tiirailla kaukoputkella tähtiä sekä naapuri talojen ikkunasta sisään.


JOUSIMIEHEN puutarhaa koristaa matkoilta tuotu kaksi metrinen toteemipaalu ja Budha patsas. Mitään elävää siellä ei kasva. Jousimies on niin vähän kotona ettei aika riitä puutarhan hoitoon. Siksi jousimies lähinnä käyttääkin sitä varastona. Puutarhasta löytyvät mm. vanhat nojatuolit ja vanha flyygeli. Kerran jousimies teki ruokaa aasiasta tuomistaan omituisista punakeltaisista sienistä ja intoutui soittamaan flyygeliä keskellä yötä laulaen. Mistäköhän sekin johtui.. ei ollut hauskaa kun naapurit soittivat poliisit paikalle, jousimies pohtii.


KAURIS viettää kaiken vapaa-aikansa puutarhassaan. Eihän sitä nyt laiskotella voi.
Kauris on rakentanut jopa pihavajan puutarhaan jossa hän voi nikkaroida lisää esineitä. Hän vuolee siellä jopa ruokailuvälineet. Mitä sitä ostamaan kalliita vehkeitä kun ne voi itsekkin tehdä. Myös hammastikut onnistuvat tältä näppärältä kaverilta. Jos joskus saat illalliskutsun kauriin luo niin katsoppa tarkkaan hammastikut, kauris on saattanut kirjailla jokaisen vieraan nimikirjaimet tikkuihin.


VESIMIES ei ole niin kiinnostunut kasveista. Vesimiehen puutarhaa koristaa nykytaide jota hän itse tekee hitsaamalla pellin palasista y.m roinasta. Siellä on peltistä lehmää ja sikaa ja tiesmitä muita erikoisuuksia. Jopa grilli näyttää avaruusalukselta. Mitenköhän sen saisi vielä lentämään..,vesimies pohtii, lentävä grilli olisi niiiiin hieno.


KALOILLE puutarha on pakopaikka maailmalta. Siellä asuvat kaikki kalojen kaverit, nuo suloiset puutarhatontut. Niitä on useampi sata. Kala keräilee puutarhatonttuja, hän on asetellut niitä joka puolelle. Jopa kurkistelemaan naapurin puolelle aidan päälle. Hän on nimennyt heistä jokaisen mutta Paavo-tonttu on heistä rakkain. Kalan omenapuusta syntyy herkullinen kotiviini ja ystävällisenä heppuna kala vie sitä aina pullollisen myös naapurilleenkin.

*****************************************

Tähtimerkit pulkkamäessä a´la Ares:


LUNTA TULVILLAAN ON RAIKAS TALVISÄÄ TRALLALALLAAA.., oinas loilottaa kovaan ääneen kivutessaan lumisen kukkulan huipulle. Oinaalla on auton rengas jonka päällä hän aikoo hurjapäisesti laskea polvillaan alas. OTTAKAAHAN NYNNYT MALLIA, oinas karjaisee ja työntää autonrenkaansa hurjaan luisuun. Oinas taspainottelee renkaanpäällä kunnes lentää hurjan ilmalennon hyppyristä ja suoraan pää edellä hankeen. EI SATTUNUT, MAHTAVAA, pässi riehaantuu ja haastaa muut kanssaan kisaamaan kuka on nopemmiten alhaalla.


Härkä rakentaa lumiukkoa kukkulan laelle ja katselee muiden riehumista. Kyllähän minä muuten laskisin mutta.. sitten täytyisi kivuta tuo hurja mäki takaisin ylös..., härkä pohtii. Ehkä myöhemmin.


Kaksonen saapuu trendikkäissä talvikuteissaan. Terve Kaverit, kaksonen kiljahtaa. Kaikki tuntevat hänet. Kaksonen satsaa mäen laskussa näyttävyyteen, ei niinkään vauhtiin. Yleensä kaksoset laskevat mäen muutaman kerran ja loput ajasta käyttävät vastakkaisen sukupuolen kanssa flirttailuun. Kaksosen pulkassa on kännykkä teline ja korvalla siihen sopiva hands free. Hän haluaa olla tavoitettavissa myös mäessä.


Ravulla on punainen potkukelkka. Hän on perinyt sen. Sillä kelpaa potkia itsensä vaikkapa kauppaan. Loistava vekotin, rapu tuumaa myhäillen. Mutta uskaltaako potkukelkalla laskea noin hurjan mäen? Rapu hivuttautuu kohti lasku paikkaa ja kurkistaa alas. Melko jyrkkä, rapu kauhistuu. Samassa oinas kävelee ravun selän taakse ja läpsäyttää rapua olkapäälle;Terve kaveri, jos haluat voin antaa sinulle vauhtia. Samassa rapu horjahtaa ja potkukelkka lähtee hurjaan kiitoon alaspäin. ÄITIIII, rapu huutaa kauhuissaan ja kelkka syöksyy suoraan pusikkoon.


Leijona ei pidä lumesta mutta suostuu silti laskemaan mäkeä silloin tällöin. Nyt leijona on päättänyt laskea mäen upouudella lumilaudallaan. Leijona asettelee hattunsa hyvin hiustensa päälle. Väistäkää väistäkää, leijona mylvii. Hän keskittyy, hän tietää että hän on kaunis ja rohkea ja että kaikki ihailevat hänen taitojaan. Sitten leijona ottaa vauhtia ja lähtee liukuun. Leijona esittelee hienoja voltteja ja silmukoita ja yleisö huokailee ihastuksesta. Alas päästyään leijona kumartaa tyytyväisenä. Olen paras!


Neitsyt talsii paikalle. Hän vilkaisee halveksuvasti epämääräistä lumikekoa mäen laella. Mikäs tuo on, neitsyt kysyy. Se on lumiukko, härkä vastaa ja keskittyy nauttimaan termospullostaan kaakaota. Vai että lumiukko, kamala sähellys se on, neitsyt tuumaa.
Neitsyt on laskenyt tuulen nopeuden, painonsa sekä mäen kaltevuuden tarkasti, hän haluaa olla varma että on ottanut kaikki asiat huomioon. Neitsyt asettuu liukurinsa päälle. Jos lasken tästä, minulla on parhaat mahdollisuudet saavuttaa haluamani nopeus viidessä sekunnissa, hän miettii.


Vaa´alle mäenlasku on tapa tavata potentiaalisia aviopuoliso ehdokkaita. Siksi vaaka pynttäytyykin mäen laskuun viimeisen päälle. Vaaka yleensä pyrkii pääsemään vastakkaisen sukupuolen syliin samaan pulkkaan. Ongelma on ettei vaaka parka osaa päättää kuka ihailijoista olisi paras.


Skorpioni laskee aina riekaleisella jätesäkillä, se liukuu ja se on musta. Skorpioni on huimapäinen ja vaarallinen. Hän yleensä laskee surutta päin muita kuin yrittäen tähdätä heihin. Kaikki pakenevatkin kirkuen paikalla kun skorppari syöksyy kohti. Mäen laella skorpioni huomaa härän väsäämän lumiukon ja potkaisee sen hajalle. Härkä ei sitä huomaa sillä hän on nukahtanut retkituoliinsa viltin alle.


Jihaaa!!!! Jousimies kirmaa paikalle hymy korvissa. Talvi, pulkkamäki ja kaverit, ihanaa!!!
Jousimies on taiturimainen mäenlaskija, häneltä se onnistuu niin pystyssä, makuultaan kuin missä asennossa tahansa. Härkä on herännyt ja on harmistunut siitä että joku rikkoi hänen lumiukkonsa. Älä huoli ystäväiseni, minä autan sinua rakentamaan sen uudestaan kunhan ensin lasken mäen alas, Jousimies hihkuu ja syöksyy mäkeen. Jousimies on sukua extreme duudsoneille ja sen kyllä huomaa.

Kauris pitää talvesta mutta mäenlasku on hänen mielestään liian lapsellista puuhaa. Laskiaisena kauris kuitenkin perinteikkäänä ihmisenä suostuu mäenlaskuun. Silloin tuo vakava sarvipää nuortuu silmissä. Saattaapa kauris jopa ihan riehaantua oinaan kanssa jopa kilpasille. Se vasta hurjaa onkin. Kauris kunnianhimoisena otuksena tahtoo tehdä ennätyksiä.

Vesimies tuo joka vuosi mäenlaskuun jonkin uuden vempeleen. Hän haluaa testata erilaisten materiaalien liukunopeuksia. Nyt vesimiehellä on mukanaan krokotiilin mallinen puhallettava rantalelu jonka vesimies huomaa varsin hyväksi liukuvälineeksi. Kuka haluaa kyytiin, vesimies hihkuu ja saa seurakseen seurankipeän vaa´an.


Kalat saapuu paikalle muiden jo lähtiessä kohti kotia. Voih, myöhästyin, kalat huokaisee. Älä murehdi, minä olen vielä täällä, härkä sanoo. Härkä on puoliksi hautautunut lumeen lumiukkonsa viereen huopansa alle. Kalat istahtaa härän viereen ja kaivaa povitaskustaan taskumatin. Brandya, kalat tarjoaa härälle. Hienoa, minulla on kaakaota, saadaan veri kiertämään, härkä murahtaa tyytyväisenä.

**********************************************


TÄHTIMERKIT HAMMASLÄÄKÄREINÄ

Hammaslääkäri

OINAS
Tämä hammaslääkäri ei liikoja mieti. Jos hammas on tiukassa, kiskoo oinas pari hammasta ympäriltäkin pois saadakseen poistettua juuri tuon tietyn hampaan. Puudutusaineita käyttävät vain nynnyt, oinas tuumaa jos potilas valittaa kipua.

HÄRKÄ

Härkä on rauhallinen hammasläähäri. Joskus potilas saattaa ihmetellä operaation suurta meteliä mutta ääni ei johdu pelkästään porasta vaan pora kädessä kuorsaavasta hammaslääkäristä.

KAKSONEN
Jos sinua ei pelottanut ennen niin käytyäsi tällä hammaslääkärillä pelkäät kyllä. Kaksonen puhuu puhuu ja puhuu, välillä et tiedä edes mistä hän puhuu. Tällä lekurilla on hands free korvalla ja puhelin soi jatkuvasti. Unohtaa instrumenttejä potilaan suuhun.

RAPU

Tämä hammaslääkäri on ystävällinen ja leppoisa. Tosin on pelottavaa katsella kuinka hammaslääkäri itkee hammasta repiessään ja kysyy vielä saako ottaa potilaan hampaan talteen, kun on niin sääli heittää hyvää hammasta pois.

LEIJONA

Tämän lääkärin vastaanotolla soi Beethoven. Suuri eleinen lääkäri jolla on itsellään kultahampaita. Veloittaa tarkastuksestakin suuret summat eikä tee mitään, korkeintaan suosittelee valkaisemaan hampaat.

NEITSYT

Tämä hammaslääkäri tarkistaa suun kunnolla. Lopuksi saarnaa monta tuntia siitä kuinka huonosti hampaat oli taas hoidettu ja että kyllä hammaslankaa tulisi käyttää. Itsellään lääkärillä on moitteeton hammasrivi, tämä lääkäri saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi.

VAAKA

Tämä lääkäri suihkuttelee suun täyteen hengityksen raikastus ainetta ja käyttää vaaleanpunaisia kumihanskoja. Kehuu potilaan hampaita vaikka ne olisivat ruskeat ja mädät sekä lopuksi tekee myös potilaalle uuden kampauksen ja värianalyysin.

SKORPIONI

Pitää vastaanottoaan nahkahaalariin pukeutuneena. Tämä lääkäri on yleensä ruiskuttanut itsensä täyteen puuduttavia aineita ja kourii sitten potilastaan tämän istuessa tuolissa. Kiskoo hampaat ilman puudutusta ja kertoo potilailleen omasta hammasfetissistään.

JOUSIMIES

Ruskettunut ja nuorekas hammaslääkäri joka puhuu paljon. Saattaa usein porata vahingossa ikeneen sillä ei pysty keskittymään. Flirttaa hoitsun kanssa ja heittää pikkutuhmia vitsejä.

KAURIS

Totinen lääkäri joka ei paljoa puhu. Syö masennuslääkkeitä ja ei ymmärrä vitsejä. Tällä lääkärillä on 24 tuntia vuorokaudessa vastaanotto auki, hän asuu vastaanotollaan.

VESIMIES

Tämä lääkäri ehdottaa joka kerta kaikkien hampaiden poistamista ja niiden korvaamista hänen itse kehittämillään raudasta tehdyillä proteeseilla. Rautahampaat kun ei tarvitsisi hoitoa sen kummemmin.

KALAT

Tällä vastaanotolla saat hellä hoitoa. Kala lääkäri meditoi ja uskoo aromi kynttilöiden parantavaan tehoon juurihoidon sijaan.


**********************************************

HOROSKOOPPIMERKIT LUMITÖISSÄ, eli miten kinos siirtää paikkaa

OINAS työskentelee sellaisella tohinalla, että vinkuu hippulat. Tehokkuudessaan hän muistuttaa lähinnä lumilinkoa. Oinaan into ja vauhti on niin huimaa, että hän pysähtyy ja havahtuu loppujenlopuksi vasta huomattuaan, että naapurinkin lumityöt tuli vahingossa tehtyä. Mitä tästä opimme? - Talveksi kannattaa aina hankkia naapuriksi oinas!

HÄRKÄ uurastaa tuttuun, säyseään tyyliinsä verkkaisin, rauhallisin liikkein, jottei mikään lihas vaan revähtäisi. Lukuisat levähdystauot mukaan luettuina tuli lumityöt tänään tehtyä jo kahdeksassa tunnissa. Olihan puhdistettava alue suorastaan kokonainen rivitaloyksiön piha.

KAKSONEN suhii lunta vähän sinne sun tänne ja saa aikaiseksi pihalle jonkinlaisen polun. Tällainen fyysinen rehkiminen on kaksoselle jotenkin vierasta. Hänellä on käytössä alumiinilapio, koska se on kevyt. Välttämätöntä onkin nyt julkaista käytännön vinkki kaksosille: "Odota pakkassäitä! Silloin lumi on keveää, irtonaista ja helposti liikuteltavissa paikasta toiseen." Märkä, vetinen lumi on painavaa, eikä tämmöinen käy yksiin kaksosen luonteenominaisuuksien kanssa lainkaan. Kaksonenhan odottaa paineidenkin olevan keveitä.

RAVUN mielestä lumenlakaisu on mukavan tunnelmallista puuhailua, ainakin jos lunta ei ole liikaa. Kerran rapu oli ostanut ikivanhan omakotitalon, jonka liiterin kätköistä hän löysi ison kasan käsintehtyjä risuluutia. Näillä hän on nyt pärjännyt jo kohta toistakymmentä vuotta. "Ja MINÄHÄN en mitää muoviluutaa osta!" sanoo kerrankin erittäin järkähtämättömällä äänellä rapu. Rapu OSAA olla järkähtämätön ja periksiantamaton silloin, kun kyse on Oikeista Asioista. Ravun mielestä juuri tällaisissa risuluudissa, jos missä, on Tunnetta!

LEIJONALLA on suhteita kaupungin päättäjiin, joten hän saa helposti järjestettyä kaupungin lumenaurausyksikön puhdistamaan pihansa valtaväylät. Leijonalle tulee myös mieleen, kuinka lapsena rakenneltiin lumilinnoja, hän harkitsee viitsisikö tehdä semmoisen... Joo, teenkin iglun, siinä olisi tyyliä... tai... Pian suunnitelma onkin valmis. Tietenkin! Leijona rakennuttaa pihaansa PYRAMIDIN! Sen korkeus tulee olemaan 15 metriä, ja rakennussuunnitelmissa avittaa Suomen Arkkitehtiliitto, jonka päättäjiin leijonalla myös on suhteita. Leijona ei ole varma siitä tarvitseeko lumilinnan rakentamiseen rakennuslupaa, mutta viittaa kintaalla ajatellen etteivät määräykset häntä koske. (Leijonan kintaat on muuten kudottu kullanvärisestä angorakamelin villasta, näita saa tilata Egyptistä.) Sanomattakin on selvää, että pyramidista tulee paikkakunnan ykkösnähtävyys, sitä tullaan katsomaan kauempaakin, ja se pääsee mukaan myös valtakunnan pääuutislähetyksiin.

NEITSYT tekee lumityöt vaikka lunta ei olisi satanutkaan. Kyllä turhaa ja häiritsevää, ylimääräistä lunta, aina jostain senverran löytyy, että hommaa riittää. Kerrankin kävi niin, ettei neitsyt lainkaan ollut huomannut mm. lintulaudan katolle kertynyttä lumikinosta, joka uhkasi jo järkyttää lintulaudan kattorakenteita ja kantavien seinien kestokykyä. "Kuinka on mahdollista, etten huomannut tätä jo eilen?" huolestuu neitsyt. Neitsyt on nyt hieman tyytymätön itseensä, mutta myös iloinen siitä, että erhe tuli huomattua ajoissa. Hän lupaa itselleen olla vastaisuudessa paljon tarkempi.

VAAKA viimeistelee lumeen auratut tiet ja väylät pyöristäen kaikki risteykset ja kulmat pehmeiksi ja kauniiksi. Auratut lumikasat on hän myös sijoitellut pihalle tarkoin harkittuihin paikkoihin esteettisen lopputuloksen varmistamiseksi. Vaaka rakastaa pihan sisustamista. Risteyskohdat on koristeltu kynttilälyhdyin ja kauralyhtein. Ainoa ongelma vaa'alle on pelko siitä, että joku nälkäinen lintu saattaa tulla närkkimään ja nokkimaan hänen tarkkaan asteltua ja floristin ottein sidottua lintulyhdettänsä.

SKORPIONI tykkäisi siitä, että lunta ei tulisi ollenkaan. Tulee niin mahdottoman valkoista ja valoisaa. Tämä ihana, synkkä vuodenaika, kun vihdoin pääsisi nauttimaan kaikin siemauksin kaamoksesta ja salaperäisestä pimeydestä, sabotoituu skorpionin mielestä liian usein tuikiturhien lumisateiden vuoksi. Ja jotkut vieläpä sytyttelevät kynttilöitä! "Hohhoijaa", huokaa lievästi turhautunut skorpioni, "ihmiset eivät todellakaan ymmärrä hyvän päälle!"

JOUSIMIES käyttää lumikolaa, tosin hän käyttää sitä lapiona. Lumikolaa pienemmät työvälineet tuntuvat hänen mielestään teelusikoilta. Kerran talvella hän vuokrasi pihaansa kauhakuormaajan ja teki oikein puhdasta jälkeä. Niin puhdasta, että siinä sivussa pihalta katosivat myös ruusupensas, koirankoppi, ja muutama puuntaimikin. Vaimo suuttui. Jousimies selittämään: "No... nehän olivat aina muutenkin... jotenkin... tiellä..." "Minkä tiellä muka!?" hihkui suivaantunut vaimo. "No, hm... no... ainakin KAUHAKUORMAAJAN tiellä..." Mitä tästä opimme? - Jousimiehen pihamaan tulee AINA olla monta kertaa suurempi kuin kauhakuormaaja.

KAURIS uurastaa tapansa mukaan väsymättä. Kasoihin kolattua lunta alkaakin jo kertyä valtavat määrät, onhan kauris jo aamuvarhaisesta puurtanut yöllisen hirmumyrskyn jälkiä tasoitellessa. Kauris mittailee katseellan aikaansaannostaan ja hänen päässään alkaa raksuttaa: Kyllä nuo kinokset pitäisi nyt jotenkin saada hyötykäyttöön, muutenhan hyvä lumi menee aivan hukkaan... Lumen myyminen tähän vuodenaikaan lienee jokseenkin hankalaa, kesällä silläkin voisi netota. Ja lamppu syttyy kauriin pään päällä! Tiivisteeksi, lämpöeristeeksi, tuulensuojaksi! Ja siltä seisomalta aloittaa kauris uuden työrupeaman, jo paikoillaan olevat lumikasat onkin siirrettävä uudestaan; talon kivijalan ympärille lämpöä eristämään, kaivon päälle kaivon jäätymistä estämään, pihalla kulkevien vesiputkien päälle jäätymistä estämään. Päivän työmäärä muuttuikin tuossa tuokiossa kaksinkertaiseksi, mutta se ei kaurista harmita, päinvastoin. Lämmityskulut pienenevät, eikä hyvä lumi mennyt hukkaan! Näkisittepä kauriin ilmeen... NÄIN tyytyväinen se on harvoin!

VESIMIES on asentanut maanalaisen lämmitysjärjestelmän pihalta tielle johtavan reitin alle. Polku on sula koko talven. Humaanisuudessaan vesimies ymmärtää myös sen, että kaikille ei tällaisen järjestelmän asentaminen ole mahdollista, ei taloudellisesti, eikä myöskään syystä, että: muut eivät tällaisesta (vielä) ole edes kuulleet. Tämän vuoksi ryhtyy hän kehittelemään globaalia, inhimillistä, siis koko maapallon kattavaa säiden tasapainotusjärjestelmää, jossa kylmää viedään sinne, missä sitä ei ole tarpeeksi, ja kuumaa tuodaan sinne missä sitä tarvitaan, sieltä missä sitä on liikaa. Vesimiehen mielestä kaikki tämä on vain järjestelykysymys, ja hänen on vaikea uskoa, ettei kukaan muu ennen häntä ole aiemmin tullut sitä ajatelleeksi.

KALAT rakastaa puhdasta koskematonta lunta ja lumikinoksia, mutta jopa hän tajuaa jossain vaiheessa, että pihan lumikinosten läpi kahlaaminen on melkoisen työlästä, jos minkäänlaista reittiä ei siihen yritä järjestää. Kalat ottaa kätöseensä ensin luudan, mutta huomaa pian, ettei 70-senttinen lumikinos luuta olekaan paras mahdollinen yhdistelmä. Mikä avuksi? Pölynimuri?... Eeei... se on tarkoitettu sisätiloihin, kalat on kuullut tämän jostain jo monta kertaa aiemminkin. Ei vaan, sehän olikin niin, että hän kuuli tämän sähkömieheltä, jolle eräänä talvena vei korjattavaksi "kosteahkon" pölynimurinsa... No, ei se polku nyt tänäänkään ihan valmiiksi sitten tullut: Kalat nimittäin unohtui loppujenlopuksi rakentamaan lumiukkoa. Se sai selkäänsä siivetkin, jotka kala leikkeli vanhasta pitsipöytäliinasta, näinollen lumiukko sai nimekseen: "Gabriel".

*********************************************


TÄHTIMERKIT JOULUN VIETOSSA


OINAS

Juuri Oinaat tulevat jouluisin lasten kaltaisiksi - joulukuume alkaa joulukalenterin ensimmäisestä luukusta. Voi jos voisi viettää joulunpyhät pukin tuomassa punaisessa kerrastossa! Oinas viihtyy parhaiten kuusen juurella joululahjojaan ihastellen. Kaunoluistimet tai autorata, sydämellinen hymy leviää Oinas-ystävämme kasvoille. Pukin odotus on aina yhtä jännittävää; kärsimätön Oinas kuikkii ikkunoista koska Korvatunturin väki mahtaa pyyhältää pihaan. Moni kavahtaisi möreää kysymystä: "Onkos täällä kilttejä lapsia? Tuhmille annetaan piiskaa.” Reipasluontoista Oinasta ei moisilla puheilla säikytellä, hänellä on sana hallussaan: "Piiskaa ittees!" Ja samalla hän nakkaa kävyn kuusesta kohti hämmentynyttä joulupukkia – ja tempaisee lahjasäkin kainaloonsa.

HÄRKÄ

Mikä on Härän ollessa, kun lumityöt on hanskassa ja pihapiirin pikkulinnuille pistetty pientä purtavaa tiskiin. On hauska seurata ikkunasta siivekkäiden nokkimisjärjestystä lintulaudalla; säikky sirkku puikkelehtii varpusten katveessa, varis pistää nastaa lautaan ja meinaa keikauttaa koko systeemin. Eniten luonnonystävä Härkä pitää pontevista, oksillaan pörhistelevistä punatulkuista. Luvassa on nautinnollinen sohvajoulu. Ensin tietenkin sauna. Ja saunamakkara kuuluu juhlaan kuin juhlaan. Jouluna se saa toimia ikään kuin lämmittelybändinä ennen kinkun astumista lavalle. Sitten kelpaakin kellottaa sohvalla katsomassa Samu-Sirkan joulutervehdystä. Jos saisi vielä vanhan kunnon Verraton-rasian näppiin, menisi kaikki nappiin!

KAKSOSET

Kaksoset, Kaksoset, kilvan poukkoilee. Vielä aattoaamuna Kaksoselta löytyy seikkailumieltä lähteä tönittäväksi viime hetken alennusmyyntiin. Joulukoristeet -50 %. Kannattaa saapua kauempaakin, että on ensi jouluna vuoden 2003 ale-pallot kuusessa. Unohtuiko joltain joulutähti? Ei hätää, Kaksonen tuo aina joulukukan tullessaan. Hän kurvaa kuin Zorro hämärissä Teboilin pihaan ja lastaa takakontin täyteen joulutähtiä. Tämän jälkeen interflora-lähetykset toimitetaan kavereille ja sukulaisille. Puuhakkaan kierroksen jälkeen on Kaksosenkin lupa levähtää ja herätä hämmästyneenä aattoyönä siihen, että joku on sammuttanut joulukuusesta sähkökynttilät. Yllättävään hiljaisuuteen käy lääkkeeksi vaikkapa Vatikaanista tuleva jouluyön messu. Edes jotakin äksöniä – kasukoiden kahinaa ja kirkkoväkeä jumppaamassa ylös & alas penkeissään.

RAPU

"Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen", hyräilee kodikas Rapu joulutohinan keskeltä. Tunnelma on tärkeä – mieluiten Carl Larssonin postikortista tai Fannyn & Alexanderin perhejoulusta. Olisi hyvä jos Ravun seurueessa kaikki olisivat sonnustautuneet paksuihin villasukkahousuihin, kiiltonahkakenkiin, merimiespuseroon/rusettileninkiin. Ravun suhde joulupukkiin on lapsuudesta saakka ollut problemaattinen; jossain vaiheessa olisi kai pitänyt lakata uskomasta, mutta Soihtujen sammuttua, muun väen jo maaten mentyä, käy hellämielinen Rapu laittamassa kipollisen joulupuuroa ja lipeäkala-slicen saunan pukuhuoneeseen, saunatonttua varten. Matkan varrella saa lämpimän päänsilityksen naapurin Miiru-kissa, joka hyristen hinkkautuu huopatossua vasten.

LEIJONA

Tervetuloa oopperaan – tervetuloa Leijonan jouluun! Parasta päälle ja laatulahjoja pukinkonttiin. Pöytään on katettu jo 300 vuotta suvussa kulkenut astiasto. Älä siis riko mitään (älä siis koske mihinkään). Charmantti Leijona vaipuu usein muistoihinsa, ja kertoo kuinka hän kouluaikoina oli itseoikeutetusti tiernapoikien kuningas Herodes. Jouluvalmisteluissaankin hän antaa majesteettisen loppusilauksen: asentaa kuuseen latvatähden, viskaa joulupuuroon mantelin, sanoo viimeisen sanan jne. Arvostettu Leijona jakaa puheenvuoroja ja komentaa lempeästi pikkuväkeä rauhoittumaan. Jos hyvin/huonosti käy, saa kuulijakunta nauttia aamuyölle saakka Sakari Topeliuksen ”Talvi-iltain tarinoista”, sillä Leijona on paatoksellinen tarinankertoja. Viimeistään kahden aikaan yöllä Leijona kehottaa vieraitaan poistumaan kotimatkalle, 25 asteen narskuvaan pakkaseen.

NEITSYT

Vaatimaton Neitsyt ei turhia stressaa joulun suhteen. Lukujärjestys noudattaa pitkälle arjen hyväksi havaittuja rutiineja, mm. kevyttä voimistelua ja terveellistä ravintoa. Joulukinkun rasvaliehukset Neitsyt lahjoittaa talitiaisten joulupirskeisiin – siitä saa itselleenkin hyvän mielen. Turun tuomiokirkon kellojen jälkeen on vuorossa Frank Capran rakastettu elokuvaklassikko ”Ihmeellinen on elämä”, jossa James Stewartin roolityö herkistää Neitsyen (ja muidenkin) mielen avautumaan joulun ydinsanomalle. Puhdistavan nessuttelun jälkeen Neitsyt poimii paperinenäliinat sohvalta ja suuntaa saunaan. Kerrostalo-Neitsyt ei voi jäädä saunaan uneksimaan, sillä muillakin asukkailla on saunavuoronsa. Mutta suurimman mielihyvänhän tuottavatkin saunan jälkeen puetut puhtaat alusvaatteet.

VAAKA

Vaaka tavoittelee jouluunsa Juhlapöydän konvehtirasian kannen tunnelmaa – hienostuneen seesteistä ja täyteläistä makunautintoa. Joulukuusen rooli on merkittävä; se on aina kauniisti puettu (vaikka vielä tänäkään jouluna ei ollut varaa Swarovskin kristallipalloihin). Joululahjat Vaaka paketoi suurella huolella, kultapaperein ja hopeanauhoin. Hän kääntää kasvonsa pois, koska ei kestä katsella miten paperit revitään barbaarisen kiihkon vimmassa pois, kunnioittamatta hitustakaan
Vaa’an näkemää vaivaa. Ärtymystä herättävät myös sukulaislapset, jotka pihalla telmiessään rikkovat hangen neitseellisen pinnan epämääräiseksi lumimössöksi. Linnutkin saavat osansa nuhteista; Vaaka heristää visertäjille sormea, mikäli nämä ovat levitelleet jyviä yltympäriinsä.

SKORPIONI

Skorpioni on joulun ehdoton manteliperijä, sillä yhtään riisinjyvää hän ei jätä puurosta kääntämättä, saadakseen tämän onnen amuletin itselleen. Hän saattaa olla pelottavan oloinen vartioidessaan kauhan kanssa puuropataa.Vieras voi myös säikähtää jouduttuaan pakkosuudelluksi mistelinoksan alla (tämä on Skorpionille joulun kohokohta). Myös kirjahyllyn päällä oleva tiernapoikien ryhmäkuva sävähdyttää; Skorpioni on toinen vasemmalta, knihti. Mikään oman väen antama lahja ei ole Skorpionille yllätys, sillä lahjapakettien sisältö on selvinnyt hänelle jo kesäkuussa (jolloin hän ”vahingossa” törmäsi lahjakätköön). Tämä henkilö on erityisen taitava; hän ei revi käärepaperia, vaan ravistaa, vatkaa ja kourii pakettia niin kauan että pystyy hahmottamaan sen sisällön. Silti hän pystyy vastaanottamaan jo tutuksi tulleen paketin iloisin mielin.

JOUSIMIES

Huhutaan että itse joulupukki olisi Jousimies. Joten kaikki Jousimiehet ovat jollain lailla sukua joulupukille. Joulu on ilon juhla, ja Jousimiehen joulunvietto onkin aina riemuisaa, näkyvää ja kuuluvaa. Vilkkuvat viva Las Vegas –jouluvalot on kytketty ikkunoihin jo hyvissä ajoin. Pihalla risteilee piuhaa kuin pythonia, sillä puut ja pensaat on myös valaistu. Unohtamatta tietenkään elektrofaunaa – bambeja ja poroja. Huoleton Joukkari viittaa kintaalla perinteisille jouluruuille; kinkkupizza ja Coca-Cola ne joulun tekevät! Jousimies saa usein toimittaa pukin tehtäviä aattona. Tämä onkin hänelle erityisen mieluisaa, sillä virantoimituksen ohessa saa samalla käydä vieraissa paikoissa.

KAURIS

Kauris levittää lattialle olkia. Kauriin kotona ei kuunnella Gimmeliä, vaan väännetään joukolla himmeliä. Olkipukit ja kranssit ovat myös Kauriille mieluisaa puhdetyötä. Vaikka pientä pukkihyppelyä pirtissä harjoitetaankin, ei liika riehaantuminen ole hyväksi. Kauris saunoo vähällä vedellä, lukee jouluevankeliumin (itsekseen, tai jos on muita, ääneen) ja nauttii laatikkoruokia. Monella Kauriilla syntymäpäivä sattuu joulun saumaan. Sanomattakin selvää on, millainen kohtalo on jouluaattona syntyneellä Eeva- tai Aatami-nimisellä henkilöllä: syntymäpäivä-, nimipäivä- ja joululahja kuitataan yhdellä yleislahjalla. Jos tuntemasi Kauris kuuluu tähän erikoisryhmään, jaa hankkimasi lahja kolmeen eri pakettiin, niin harmillinen tunnelma voidaan välttää.

VESIMIES

Vesimies erottui jo ensimmäisellä luokalla muista oppilaista. Hän oli avarakatseinen, ymmärtävä ja salliva. Hän pystyi jo nuorella iällä katsomaan maailmaa erilaisista näkökulmista. Vesimiehen tunnistaa tiernapoikakuvista kenkälankatusta naamasta, sillä hän esitti aina Murijaanein kuningasta. Vesimiehen joulunviettoon saattaa osallistua hyvinkin kansainvälistä sakkia; kaikki tuovat omat perinteensä ja illallinen saattaakin muodostua varsinaiseksi K-koekeittiön riemuvoitoksi, tacoja riisipuurotäytteellä, sushi-munavoita ja kebabin lailla tangossa pyörivä joulukinkku. Vesimiehen olkkariin pölähtää todennäköisesti eksoottinen joulupukki kaftaanissa ja hiphop-tontut soittavat Nissepolkkaa vinyylilevyä raastaen. Yo, hyvää youlua!

KALAT

Vanha kunnon mänkki – vuodesta toiseen. "Kello löi jo viisi, kalat herätkää. Kuhani ja kiiski, muuten matka jää". Rekiretkellä Kala haltioituu aamutaivaan timantteina loistavista tähdistä ja hiljalleen leijailevista lumihiutaleista. Joulukirkossa hän pyyhkii silmäkulmiaan salaa takin hihaan ("Taisin saada lumihiutaleen silmään, niisk.") sillä kylän rovastin joulusaarna uhkaa murtaa kaikki padot Kala-poloisen sielusta. Niin hyvä asia kuin empatia onkin, tulisi Kalan kuitenkin pitää puolensa elämän kovassa arkitodellisuudessa. Ettei hän jäisi pyörittelemään paperista Betlehemin tähteä muiden selän takana – vuosi vuoden jälkeen. Jouluna on kuitenkin lupa lumoutua ja herkistyä, katsella yössä kuusen kultalameita ja tuijottaa joulukoristelaatikosta taas kerran kaivettua kynttelikköä, jossa ilmavirta pyörittää ja kilisyttää pieniä peltienkeleitä.

****************************************

Tähtimerkit avaamassa tukkeutunutta viemäriä...

Kun lavuaari ei vedä:

Oinas kokeilee ensin rivakasti imukuppipumpulla. Kun se ei onnistu, hän
potkaisee tiskipöytää ja karjahtaa, jolloin rööri aukeaakin välittömästi.

Härkää harmittaa. Hän harkitsee. Pitääkö hänen ryhtyä tekemään työtä? Hän
istuu nojatuolissaan kaksi tuntia hieman tyrmistyneen näköisenä
harkitsemassa. Siis pitääkö hänen ryhtyä tekemään työtä? Sitten hän
aloittaa. Aluksi ei meinaa millään onnistua, mutta hän ei luovuta. Ei
onnistu vieläkään, mutta hän ei luovuta. Jo kuuden tunnin kuluttua kaikki on
valmista. Härkä ähkäisee. Sitten hän palaa istumaan nojatuoliinsa.

Kaksonen juoksee kauppaan ostamaan ruuvimeisseliä ja pumppua. Samalla hän
pyörähtää ohimennen kirjastossa, R-kioskilla ja taidenäyttelyssä. Ai niin ja
levykaupassa, polkupyöräkorjaamossa sekä uusimassa kännykkänsä akun. Kotona
hän avaa paketista ruuvimeisselin ja unohtuu lukemaan sen käyttöohjetta
samalla, kun katselee televisiosta uutisia ja soittaa levylautaselta
lempilevyään, jonka sanoissa mainitaan jotakin radioista, ja tästä syystä
hän ilmoittautuu työväenopiston radioamatöörikurssille. Tähän kaikkeen
vierähtää päivä. Iltamyöhällä hän muistaa, että putki piti avata. Hän menee
lavuaarin luo ja huomaa, että se onkin päivän aikana auennut itsestään.

Rapu pohtii, että äiti opetti, että "ensin tällä muovipumpulla vähän
näääääin... tällä tavalla..." Rööri antaa jo lupauksen ... plrp ... Sitten
vähän Pirkka Putkimies-pullosta... Ja niin se sujui kuin leikki! Vanhat
konstit tepsivät! Pieni kyynel kimmeltää ravun silmäkulmassa hänen
muistellessaan äitiään ja lapsuudenkotiaan, jossa tukkeutuneiden viemäreiden
availu hämärinä syysiltoina kodin lämmössä oli aina niin turvallista ja
kotoisaa.

Leijona soittaa paikalle kodin putkimiehen suorittamaan palveluksen. Samassa
syssyssä hän tulee ajatelleeksi haavettaan, ja päättää vihdoin vaihdattaa
kaikki asuntonsa hanat ja raanat, tiskialtaan, sekä suihkun metalliosat
kullanvärisiksi. Hän keksii vaihtaa kullanvärisiksi myös autonsa
pölykapselit.

Neitsyt kaivaa esille sisäisen insinöörinsä. Ruuvi kerrallaan hän irrottelee
viemärin putket toisistaan ja asettelee ruuvit aakkosjärjestykseen. Tämän
jälkeen hän poistaa tukoksen aiheuttaneet ainesosat. Nenässä hänellä on
pyykkipoika ja käsissä suojakäsineet. Ne on hankittu juuri tämäntapaisia
tilanteita silmälläpitäen. Kaikki onnistuu mainiosti. Kauhistusta herättää
se, kuinka siivottomilta putket näyttävätkään sisäpuolelta! Ennen putkien
liittämistä takaisin paikoilleen hän puhdistaa putket sisäpuolelta
pulloharjalla, jonka vartta hän on jatkanut lisäosalla.

Vaa'alle tämä on hieman liikaa. Naispuolinen vaaka ei hommaan suostu, hän
heittäytyy naiselliseksi ja soittaa paikalle miesystävän. Miespuolinen
vaakakaan ei viitsisi tahria juuri siistittyä ulkoista olemustaan, joten hän
pyytää vaimonsa korjaamaan putket. Vaimo suostuu tähän tilanteen ymmärtäen.

Skorpioni kiinnostuu tilanteesta. Häntä alkaa kihelmöidä ajatus, mitä
kaikkea jännää tukkeutunut viemäri sisältääkään! Pääseepä jopa kurkkimaan
putkien sisälmyksiin... Jee! Suurella mielenkiinnolla hän rassaa auki kaikki
putket, selvittää tilanteen ja rassaa auki vielä lisääkin putkia, syventyen
valtavalla intensiteetillä tutkimaan tätä salattua maailmaa!

Jousimies lorisuttaa koko altaan täyteen kuumaa vettä ja lähtee hakemaan
lapiota. Hana jää auki ja lattia tulvii jo vedestä. Hän koettaa vielä
ravistella lavuaaria, mutta ei rupea rööri vetämään, tosin lavuaari jää
hänen käteensä ja sotku yltyy. No, eipä tässä muukaan auta, hän viheltelee,
vetää jalkaansa kumisaappaat ja soittaa palokunnan.

Kauris soittaa ensin isännöitsijälle, sitten poliisille. Hän tekee
rikosilmoituksen taloyhtiön huonosti hoidetusta viemäritilanteesta. Sen
jälkeen hän soittaa vakuutusyhtiölle ja vaatii korvauksen puhelinkuluista:
soitoista isännöitsijälle, poliisille ja vakuutusyhtiölle.

Vesimies painaa nappia. Se on viritetty toimintavalmiiksi jo aikoja sitten.
Vihdoin hän pääsee testaamaan käytännössä sen toimivuutta. Ja Heureka! Putki
aukeaa silmänräpäyksessä. Vihdoin voi keksinnölle hankkia patentin!

Kala kokeilee ensin ajatuksen voimalla. Hän pyytää viemäriä aukeamaan,
keskittyy ja meditoi ja lähettää käsillä parantavia säteitä lavuaariin. Kun
tämä ei auta, päättää hän kokeilla vahvempia keinoja... tiskiaine... ei
auta... pesupulveri... ei... lisätään etikkaa... ei... vielä suolaa...
Valtava vaahto kohoaa jo altaasta ja kuuluu outoa sihinää, kemiallinen seos
vaikuttaa erinomaisen voimakkaalta, varsinkin kitkerästä tuoksustaan
päätellen, ja HOKKUSPOKKUS plurp plurp prrrummps, yhtäkkiä seisonut vesi
solahtaa riemukkaasti alas rööristä.


*********************************

TV-HAHMO SKOOPPI MIEHILLE



21.3-20.4 KAUNIIT JA ROHKEAT: DEACON SHARPE

olet "pahapoika" joka hurmaa naisten sydämet. juhlit ajoittain rankasti ja saatat joutua tappeluihin helposti.

21.4-22.5 SALATUT ELÄMÄT: ISMO

olet itsepäinen mutta sanasi mittainen mies. et usko epärehellisyyteen. teet kovasti töitä mutta viihdyt myös hyvin kotona sohvalla löhöten.


23.5-22.6 FRENDIT: JOEY

olet lapsenmielinen ja leikkisä. saat naiset helposti ihastumaan itseesi. joudut helposti vaikeuksiin sinisilmäisyytesi takia.

23.6-22.7 FRENDIT: ROSS

olet suloinen ja kiltti ja hellä. haluat miellyttää ihmisiä. olet lapsi ja eläinrakas.

23.7-22.8 KAUNIIT JA ROHKEAT: RIDGE

olet iso egoinen hurmuri. nautit ylellisestä elämästä, olet kunnianhimoinen ja itsevarma.

23.8-22.9 SISKONI ON NOITA: LEO

olet huolehtivainen ja hillitty persoona. läheistesi hyvinvointi on sinulle tärkeää. et pidä suurta haloota olemassa olostasi.

23.9-22.10 SEX AND THE CITY: MR BIG

olet turhamainen ja mukavuuden haluinen. viihdyt kaiken maailman kissan ristiäisissä. elämä on sinulle yhtä suurta peliä.

23.10-22.11 TEHO OSASTO: LUCA

olet hurmaava ja salaperäinen. naiset rakastavat sinua ja saatatkin vaihtaa heitä tiuhaan tahtiin.

23.11-22.12 SMALLWILLE: CLARK KENT

joudut usein seikkailuihin ja oletkin mielelläsi sankari. olet rohkea tyyppi.

23.12-20.1 DHARMA & GREG: GREG

olet konservatiivinen ja hillitty. viihdyt töissä ja olet kunnianhimoinen. koti on työn ohella sinulle tärkeä paikka.

21.1-20.2 FRENDIT: CHANDLER

omaat omituisen huumorintajun, olet sarkasmin sankari. sinulla on hyviä ystäviä joiden seurassa viihdyt. älykkyytesi vie sinut vieä pitkälle.

21.2-20.3 DHARMA & GREG: LARRY

olet ajoittain vähän pihalla. vastustat yhteiskuntaa kiihkeästi ja haluat elää vapaana velvotteista. olet lapsi-,eläin- ja luonto rakas.

****************************************


TV-HAHMO SKOOPPI NAISILLE


21.3-20.4 SOTURIPRINSESSA XENA

olet vahva, kilpailunhaluinen ja tulinen persoona. puolustat heikompia ja sorrettuja.

21.4-22.5 EMMERDALE: EMILY

olet rauhallinen ja hillitty. herätät luottamusta muissa. et turhia pulise vaan avaat suusi silloin kun sinulla on todella asiaa.


23.5-22.6 EMMERDALE: TRICIA

olet eläväinen ja pirteä. tulet toimeen ihmisten kanssa vaikka tungetkin pienen nokkasi usein toisten asioihin.

23.6-22.7 KAUNIIT JA ROHKEAT: STEPHANIE FORRESTER

perhe on sinulle tärkeä. puolustat läheisiäsi kuin leijona. et ole kovin moderni tyyppi.

23.7-22.8 SEX AND THE CITY:SAMANTHA

olet tyylikäs, intohimoinen diiva. rakastat juhlia.

23.8-22.9 FRENDIT: MONICA GELLER

olet ystävällinen ja vastuuntuntoinen. olet välillä rasittavan pikkutarkka mutta hyvä organisoimaan.

23.9-22.10 SEX AND THE CITY: CARRIE

olet tyylikäs ja sosiaalinen. viihdyt juhlissa ja pidät kirjoittamisesta. taide ja muoti ovat sydäntäsi lähellä.

23.10-22.11 SISKONI ON NOITA: PIPER HALLIWELL

yliluonnollinen kiehtoo sinua. sinulla on hyvä oikeudentaju ja puolustat läheisiäsi kiihkeästi. olet mystinen ja salaperäinen.

23.11-22.12 DHARMA & GREG: DHARMA

eksotiikka ja erilaiset kulttuurit ja tavat kiinnostavat sinua. olet ulospäin suuntaunut. kokeilet kaikkea uutta ja puolustat omia aatteitasi.

23.12-20.1 SEX AND THE CITY: MIRANDA

olet kunnianhimoinen ja itsenäinen. sinulla on omat mielipiteet ja ojennat usein lohduttavan olkapääsi sitä tarvitseville.

21.1-20.2 SIMPSONIT: LISA SIMPSON

olet älykäs ja moderni. olet lahjakas monella elämäsi alueella. välillä tunnet itsesi ulkopuoliseksi muusta maailman menosta.

21.2-20.3 FRENDIT: PHOEBE

olet hyvin avoin kaikelle. henget, jooga ja erilaiset vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat sydäntäsi lähellä. olet omalaatuinen.


****************************************

RYYPPYSKOOPPI



21.3-20.4 VODKA SNAPSI

olet luonteeltasi ärhäkkä, terävä ja potkit vastaan. Sinua ei helposti lannisteta.

21.4-21.5 KUUMA ROMMI

olet leppoisa ja mukavuudenhaluinen. viihdyt sohvalla. Välillä höyryät pikku asioista.

22.5-22.6 POREILEVA SIIDERI

olet iloinen ja pirtsakka. rönsyilet joka suuntaan.

23.6-22.7 MAITOINEN VALKOVENÄLÄINEN

olet mukava ja ystävällinen. Nautit kesäisistä piknikeistä perheen kera.

23.7-22.8 KUPLIVA KUOHUVIINI

Makusi on hienostunut. Olet jalosydäminen diiva.

23.8-22.9 PUOLIKUIVA VALKOVIINI

olet yksinviihtyvää tyyppiä. arvostelet herkästi muita ihmisiä.

23.9-22.10 GIN TONIC

Olet raikas ja miellyttävä. juhlat ovat sinun alaasi.

23.10-22.11 BLOODY MARY

jännitys ja toiminta ovat lähellä sydäntäsi. Olet kiihottavaa seuraa.

23.11-22.12 LONG ISLAND ICE TEA

olet eksotiikasta pitävä maailman matkaaja. juhlat ovat lähellä sydäntäsi.

23.12-20.1 ISO KEPPANA

olet jalat maassa tyyppi. Pidät työnteosta ja koti elämästä.


21.1-20.2 VIILEÄ LONKERO

olet raikas ja älykäs. omaat hyvät puhelahjat.

21.2-20.3 LÄMMIN SALMIAKKI KOSSU

olet helposti masentuvaa tyyppiä. Haaveilet liikaa ja sorrut helposti ryypiskelemään


**********************************

VAPPUSKOOPPI

VAPPUMERKIT

OINAS
h-hetki on koittanut; ihmisvilinässä nähdään ohikiitävän varjon häivähdys, jonka jälkeen moni lapsi jää itkuisena ihmettelemään punaista kondominriekaletta kämmenellään. oinas kävi täällä - sukkapuikon pisto ilmapalloon tapahtui taaskin ääntä nopeammin.

HÄRKÄ
härän vappu menee pelkkään voivotteluun & taivasteluun. usko hyvällä, ettei viimevuotisen prisman poplarin napit yksinkertaisesti ylety kiinni mahasi päältä. sen sijaan että murehdit tätä, jätä napit auki ja heittäydy columboksi - kirmaise nakkarilta nauravat nakit. mutta älkää naurako itseänne kuoliaiksi.

KAKSOSET
riehakkaan vilkkaat kaksoset aiheuttavat ongelmia vapun aikaan: he onnistuvat aiheuttamaan kaaosta pelkän serpentiinin voimalla - humalainen kaksonen kietoo itsensä ja sivulliset sellaiseen serpentiini-infernoon, että koko sotkuinen vyyhti (jossa jopa 10 henkeä) joudutaan kärräämään poliisilaitokselle selviämään.

RAPU
hänen tuoksuvalintansa vappuna on tirisevä munkkirasva. kodikkaan munkki- ja sima-aterian jälkeen rapu pukee perinteisiä arvoja kunnioittavana kansalaisena pissinväriseksi patinoituneen ylioppilaslakin päähänsä ja vilustumistakin uhmaten lähtee soutelemaan keväthyiselle joelle paitahihasillaan.

LEIJONA
hurjimmassa unelmassaan leijona lipuu luodinkestävässä kopissa puutarhamönkijän vetämänä pitkin mannerheimintietä. hän heilauttelee rennosti tassuaan (pidellen oranssia ilmapalloa toisessa) jengin kohistessa tasaisena humalaisena taustahuminana kadun varrella.

NEITSYT
neitsyelle vappu on silkkaa kärsimystä; hän kokeekin koko tapahtuman lopunajan enteeksi ja vetoaa täysin omiin raamatunteksteihin (virg. 6:1-2): "ja hulluus oli laskeutunut ihmisten keskuuteen. he räyhäsivät mieltä vailla ja laskivat jätteensä kaduille muiden ylikäveltäviksi. he humaltuivat väkijuomista, tolulla he nielunsa valelivat. ja se oli neitsyelle kauhistus."

VAAKA
vaaka näkee erityistä vaivaa esteettisen vapputunnelman luomiseksi; vappurekvisiitta on järjestelty "barbien ihanimmat juhlahetket" -kirjasen pohjalta. juomina tarjoillaan ilmapallojen sateenkaariväreihin sävytettyjä esanssivesiä ja bachin kukkatippoja. vieraita ottaa aina päähän sama juttu; litkut eivät nouse päähän. siksipä vieraat naukkailevat edeltä käsin miestä väkevämpiä ja ilmapallot vaihtuvatkin vaa'an harmiksi oksennuspalloihin.

SKORPIONI
mustaan nahkaan pukeutunut perverssi skorpioni viettää vappua mieluiten ensiapuasemalla; hän tankkaa illan aikana itseensä erilaisia aineita ja päätyy lopulta sekä suoli- että vatsahuuhteluun kaakeloituun toimenpidehuoneeseen. kun hoitajat lysähtävät letkutuksista voipuneina penkille, nostaa skorpioni päänsä tyynyltä ja kuiskaa kiihtyneenä: "lisää."

JOUSIMIES
tätä hetkeä on odotettu. vanha rippipuku on tuotu vinttikomerosta tuulettumaan ja koit nypitty sattumiksi kissan ruokakippoon. jousimiehen hetki on koittanut; hän valmistautuu lukemaan kommunistisen manifestin livenä torilla. hänen sanassaan on saarnamiehen karismaa. puoluetoverin tarjoama ryyppy suoraan suusta (pullon) kruunaa tunnelman.

KAURIS
kauris hiiviskelee kädet selän takana mittailemassa erilaisten juhlakulkueiden rivivälejä ja kuviomuodostelmia - järjestys ennen kaikkea. samalla hän myhäilee tyytyväisenä teoriansa vedenpitävää kaavaa; ensin tiukat muodollisuudet alta pois, ja illalla aloitetaan hillitön sikailu alkoholin ja lihallisen ilottelun merkeissä. kyllä kauris tietää; hän on testannut teoriaansa 25 viimeistä vuotta.

VESIMIES
omaksi yllätyksekseen hän istuu vappupäivän päätteeksi putkassa tahallisen kansalaishäiriön tuottamisesta. vesimiestä noutamaan saapunut esimies moittii alaistaan lyhytnäköisyydestä ja harkintakyvyn puutteesta. masentunut vesimies on edelleen sitä mieltä, että jonakin päivänä hänen humaani unelmansa vielä toimii: muslimit, polvirukoilijat, työväki, riistoporvarit, skinit, somalit, romanit, homot ja humanoidit tulevat yhteiselle brunssille ilman omia, veitsenteräviä ruokailuvälineitä.

KALAT
antaa muiden hulinoida, mutta kalat ovat uskollisia tyylilleen; aamulla harrasta sanan tutkistelua kaveriporukan kanssa, sitten sananselitystä pienen naukkailun kostuttamana. kaloilla on kiero vakioselitysmalli, jolla he vierittävät vastuun taaksepäin aina ensimmäiseen polveen saakka: "kyllä kaanaan häissäkin juotiin viiniä, ei juominen voi olla syntiä." ja kun kala katsoo utuisilla vaaleanpunaisilla silmillään juuri ennen sammumistaan... on vastapuoli neuvoton.


***************************************

BAARI SKOOPPI

Baariskooppi

Oinas - Pyyhältää baariin niin lujaa vauhtia ettei ovimies tajua
edes mikä hänen ohitseen viuhahti. Oinas suuntaa suoraan baaritiskille,
tilaa kymmenen vodkasnapsia, jotka viskaa kurkkuunsa alta minuutin.
Kyytipojaksi hän kaataa kannullisen sangriaa ja muutaman oluen ja sytyttää
savukkeen;
pakko saada toimintaa aikaiseksi.

Härkä - saapuu autolla. Hän kävelee rauhallisesti baaritiskille,
tilaa irish coffeen ja etsii miellyttävän nurkkapöydän jossa
nautiskelee pehmeästä nojatuolista, sisuksia lämmittävästä juomasta ja
sikarista. Muut tanssikoon.

Kaksonen - saapuu baariin tanssien. Hän flirttaa ensin ovimiehen
kanssa, viilettää sitten vessaan, törmää tuttuihin, ja löytää myöhemmin
tiensä baaritiskille. Tilaa pirskahtelevan pirteän drinkin ja ryntää
ketkuttamaan tanssilattialle; kukapa nyt paikallaan pysyisi?

Rapu - Ei olisi edes halunnut lähteä baariin. Hänellä oli niin
ihanaa sohvan nurkassa mummon vanhan huovan alla. Rapu astuu sisään
verryttelyhousuissaan varovasti pälyillen. Hän toivoo törmäävänsä johonkin
tuttavaan jotta tulisi kotoisan turvallinen olo. Tiskiltä rapu tilaa oluen.

Leijona - saapuu sisään suurielkeisesti kimaltelevassa asussaan.
Toivottavasti kaikki huomaavat. Hän kävelee ympäristöään tarkkaillen tiskille.
Leijona tilaa kuohuviiniä ja jää istumaan baaritiskille mairea hymy naamallaan
jotta kaikki huomaavat hänet.

Väliaikatiedotus: Oinas on haastanut riitaa jo kolmen henkilön kanssa. Kaksonen on käynyt jo oksentamassa sekä lähentelemässä puolta
ravintolan henkilökuntaa ja jokaista asiakasta. Rapu jutustelee 85-vuotiaan
sedän kanssa pula-ajasta. Härkä nauttii olostaan nurkkapöydässä.

Neitsyt - Saapuu sisään. Häntä inhottaa viettää iltaa rietastelijoiden kanssa ravintolassa. Mielummin hän olisi siivonnut kotiaan ja
järjestellyt postimerkki-kokoelmaansa. Neitsyt siirtyy huomaamatta tiskille ja tilaa
tuoremehua;soittaisivat edes jotain klassista musiikkia.

Vaaka - saapuu uudessa asussaan, hajusteilta tuoksuen. Hän
flirttaa ovimiehelle leveästi hymyillen. Vaaka suunnistaa tiskille
ja
tilaa jonkun nätin, makean ja seksikkään juoman. Vaaka huomaa
toisella puolellaan
neitsyen; miten kukaan voi pukeutua noin tavallisesti?

Skorpioni - Saapuu moottoripyörällä. Hän täräyttää prätkänsä
parkkiin ja astelee sisään nahka-asussaan. Tänä iltana täytyy saada seksiä ja
rokkenrollia, hän ajattelee. Skorpioni tilaa tiskiltä
salmiakkikossua ja paukun jonka nimi on Terrible death. Skorpioni iskee silmää vaa`alle
joka poistuu paikalta liukkaasti.

Väliaikatiedotus: Oinas on heitetty jo kertaalleen pihalle
haastettuaan riitaa ovimiehen kanssa (luikkinut salaa sisään
uudestaan). Kaksonen
katosi wc:hen kahden miehen ja naisen kanssa. Rapu itkee ikävästä äitinsä
helmoihin.Leijona kertoo ihailijajoukolleen tarinoita itsestään.
Neitsyt
murjottaa. Vaaka tanssii kuumaa tangoa ihanan adoniksen kanssa.
Härkä juo edelleen samaa irish coffeeta.

Jousimies - saapuu sisään ison kaveriporukan kanssa. Tilaa
tiskiltä Long island ice teen ja ryntää tanssimaan 80-luvun discohittiä.
Tanssilattia ei riitä, hän hyppää tanssimaan myös pöydälle.

Kauris - Tulee yksin. Hänellä on masennuskausi menossa, ja töistäkään ei olisi huvittanut lähteä. Hän ottaa kossucolan ja
menee yksin pöytään. Samallahan kun humaltuu voi suunitella uusia työasioita.

Vesimies - Saapuu iloisena. Mukava tavata uusia ihmisiä. Hän tilaa tiskiltä siideriä ja päätyykin pian väittelemään politiikasta.

Kalat - Saapuu juuri ennen valomerkkiä. Hän on juonut hyvät pohjat kotona ja onkin hilkulla päästääkö ovimies häntä sisäänkään.
Kalat tilaa äkkiä juoman tiskiltä kun vielä saa ja menee tanssilattialle
huojumaan yksinään viimeisten hitaiden tahdissa haaveillen että olisi joku
jonka kanssa tanssia.


***********************************'


KAKKASKOOPPI

Tähtimerkit paskalla

OINAS on aggressiivinen paskantaja. Hän uhkaa persettään ampuma-aseella ellei pötikkä suostu liikkumaan hänen määräämässään tahdissa. Pyyhkii perseensä puikkoviilalla.

HÄRKÄ kuvittelee ulostavansa ihania suklaamuffinsseja ja harkitsee vakavasti jonain päivänä maistavansa paskaa. Hän ihailee salaa paskan väriä mennessään solariumiin. Pyyhkii hanurinsa lounasseteliin.

KAKSOSET paskantavat usein housuun, koska eivät osaa jakaa ajankäyttöään järkevästi. Kaksoset eivät koskaan lopeta paskantamista ennen kuin ovat kuulleet pöntöstä kaksi plumpsahdusta. Pyyhkii pakoputken aina kahdesti.

RAPU paskantaminen on pyhä rituaali, joka symbolisoi syntymän hetkeä. Hän hätääntyy mikäli kakkapatukka on niin löysä ettei sitä voi ottaa synnytyksen jälkeen syliin muulla kuin kauhalla. Rapu etsii aina kakalleen kummisetää tai -tätiä. Sivelee kakan jalkeen pyllyään Nessu-nenäliinalla ja pyyhkii viimeisetkin ruskeat kyyneleet pois.

LEIJONA ihmettelee miksei vessanovissa ole peilejä, joista voisi tarkkailla eläinten kuninkaan otsasuonien pullistumista. Leijonaa tyydyttää tieto, että kuninkaatkin käyvät paskalla. Kuivattaa perseensä solariumilla paskan jalkeen ja ravistaa itsensä puhtaaksi.

NEITSYT tarkkailee kehoaan ja aistiensa lähettämiä viestejä heti kun perse koskettaa pytyn reunoja. Tärkeimmät aistihavainnot hän tekee sulkijalihaksella, nenälla ja korvilla. Lopullisen tuomion paskan terveydentilasta he antavat vasta maun kautta. Tästä Neitsyet eivät mielellään puhu julkisesti. Irrottaa kirurginveitsellä peräaukkonsa ulostuksen jälkeen ja mikroskoopin avulla preparoi paskan irti suolen pinnoista.

VAAKA riisuu paskalle mennessään kaikki vaatteensa ja laskostaa ne nätisti lattialle mahdollisten paskaroiskeiden ja rypistymisen vuoksi. Vaaka saa paskan solahtamaan pakoputkesta helpoimmin hienostoravintolassa. Tavallisessa kyläbaarissa Vaaka ei saa irtoamaan edes ohutta hiutaletta. Huuhtelee pyllyvaon ruusuvedella ja pyyhkii sen sitten silkkiliinaan.

SKORPIONI on valmis vaikka tappamaan paskansa jos se on keinotellut tai pettänyt isäntänsä. On kiinnostunut enemmän muiden ulosteista kuin omastaan. Ei pyyhi, sillä se on seksikästä - Skorpionin mielestä.

JOUSIMIES rukoilee pytylla äänekkäästi muulloinkin kuin ummetuksen hetkellä. Toivoo paskantavansa maailman suurimman paskan ja pääsevän sillä Guinnessin ennätystenkirjaan. Odottaa että ufo tulee ja sadettaa perseen puhtaaksi.

KAURIS on alakuloinen mennessään paskalle, sillä hän kokee menettävänsä aina jotain istuutuessaan pytylle. Säilöö kaikki löysät ulosteet todisteaineistona myöhempää varhaiseläkettä varten. Pyyhkii rectumin vanhaan sanomalehteen - taloudellisista syistä.

VESIMIES haluaa vessan, jossa on kaksi pyttyä vierekkäin ja seinään pultattu viinipulloteline mahdollisia ystävien keskeisiä kakkantamistuokioita varten. Vesimies paskoo Challeger-sukkulan mallisia paskaohjuksia. Haluaa ensin ystävystyä peräaukkonsa kanssa ennen kuin on valmis pyyhkimään sitä.

KALAT eivät ulosta perinteistä paskaa vaan kemiallisia jätöksiä, jotka koostuvat alkoholista, huumeista ja lääkkeistä. Kalat polvistuvat aina ulostuksen jälkeen pytyn äärelle ja kurkistivat varovasti reunan yli, uiko heidän paskansa. Pyyhkii perseensä Alkon kuiteilla.



**********************************

TÄHTIMERKIT TARJOILIJANA

TÄHTIMERKIT TARJOILIJOINA ;-)

OINAS hyökkää maantiekiitäjänä asiakkaan kimppuun ennenkuin asiakas on kerennyt tervehtimään. Oinas auttaa (repii) takin asiakkaan päältä ja istuttaa pöytään. Pöllästynyt asiakas ei edes tajua mikä häneen iski. Oinas on tarjoilijana kuin pikajuoksija joka on paikalla jo ennenkuin asiakas tietää mitä haluaa tilata. Hitaita asiakkaita oinas inhoaa, jos asiakas ei tilaa riittävän nopeasti rupeaa oinas tenttaamaan heitä;MITÄ HALUAT? PÄÄTÄ JO! PIHVIÄ? KALJAA? SALAATTIA? KALAA?..


HÄRKÄ on takahuoneessa kahvilla. Asiakas kerkeää pöytään. Hetken istuttuaan asiakas luulee ettei ravintola ole edes auki, sillä tarjoilijaa ei näy missään. Joskus härkä torkkuu kaljakorin päällä tiskin takana. Silloin asiakkaat saattavat ihmetellä kovaa jylinää, härän kuorsausta. Useimmiten asiakas saa kyllä tilauksensa--tunnin parin päästä.


KAKSONEN on huoleton tarjoilija joka puhuttelee asiakkaita kuin frendejään; ottaisiksä vaik bissen? Kaksonen saattaa tohinassa unohtaa asiakkaan tilaukset ja usein he saavatkin pihvin sijasta kalaa ja kaljan sijasta siideriä. Siitä kaksonen ei ota stressiä, pääasia on että asiakkaat saavat ruokaa napaansa ja juomaa kurkkuunsa. Tämä tarjoilija touhuaa kyllä, muttei saa mitään aikaan.


RAPU tarjoilija toivottaa asiakkaat aina lämpimästi tervetulleiksi. Rapu on kohtelias ja leppoisa. Jos asiakkaana on pieniä lapsia, rapu syöttää heidät itse ihastellen pikku pilttien kuolaavaa naamaa. Jos asiakkaana on vanhempia rouvia niin rapu voivottelee heidän kanssaan kaiken maailman kolotuksille. Rapu tarjoilija saattaa tissutella takahuoneessa, siitä johtuu hänen yliempaattisuutensa.


LEIJONA on tarjoilijana ylpeä, jos asiakas ei teitittele häntä saa asiakas tuta leijonan kylmän vihan. Leijona seisoo ylväänä baaritiskin takana, jos leijona jaksaa niin hän huomioi asiakkaat. Usei

9

9145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dina

      Illalliskutsut


      OINAS saapuu hieman syrjässa olevan talon pihaan pyörällään hieman hikisenä ja hiukset pörröllään nopean polkemisen takia. Hän pimputtaa ovikelloa, mutta koska härkä hieman hidastelee tullessaan avaamaan ovea oinas alkaa rämpyttämään ovikelloa haluten nopeasti sisään. Kun härkä avaa oven oinas kiiruhtaa nopeasti ohi viskaten takkinsa naulakkoon. HÄRKÄ, illlallis kutsujen isäntä, hieman ihmettelee että kuka mahtoi saapua kun ei ehtinyt kasvojakaan oikein nähdä. Hän on tilannut lempi ravintolastaan sapuskat kun ei ole itse ehtinyt tekemään. Hän oli juuri nauttimassa olostaan sohvalla hyvää kirjaa lukien, viiniään maistellen kun oinas saapui, tapansa mukaan hieman etuajassa. Juuri kun hän on kääntymässä ovelta pois katsomaan kuka mahtoikaan tämä vieras olla, hän huomaa KAKSOSEN joka viilettää paikalle. Kaksonen laittaa takkinsa siististi naulakkoon ja rupeaa puhumaan härälle, puheen aiheesta hän ei erityisemmin välitä, kunhan saa puhua ja pölpöttää. Lepposa ja rauhallinen härkä ei meinaa pysyä perässä kun kaksonen puhuu niin nopeasti ja innokkaasti energiaa täynnä. Mutta kaksoselle tulee hinku tutkia taloa joten hän vetää härän perässään oppaaksi puhumaan tauluista ja muista koriste esineistä. Joku pimpottaa ovi kelloa joten härän täytyy mennä avaamaan, mutta ei se haittaa koska oinas törmäsi kaksoseen, joten kaksonen alkaa puhumaan tälle. RAPU saapuu taloon, halaten oinasta, vanhaa ystäväänsa ja kertoo kuinka ihana tuoksu ruuista tuleekaan. Hän hakeutuu sohvan ääreen, ja huomaa kirja hyllyssä kirjan 'Minun lapsuuteni', ja hän rupeaa tutkimaan tätä nauttien sohvan pehmeydestä ja ihanasta lämmöstä joka tulee takasta. Hänestä talo on mukavan vanhan aikainen savupiippuineen kaikkineen, ja hän rupeaa miettimään lapsuuttaan kirjaa lukiessaan. Seuraavaksi paikalle saapuu LEIJONA uudet huomiota herättävät vaatteet päällään. Hän tulee ylväänä ja kauniina paikalle, pitäen pienoista mekkalaa toivoen saavan enemmän huomiota näin. Hän on ostanut uuden hienon urheilu auton, jonka hän jätti pihalle mahdollisimman näkyvälle paikalle, ikkunan alle, jotta muut voisivat sitä ihailla. Hän kävelee ryhdikkäästi ja ylväästi oinaan ja kaksosen luo puhumaan jotain mahdollisimman älykästä. Hän huomaa ravun ja heilauttaa tälle kättään kuninkaallisten tapaan, mutta ei rapu huomaa koska on niin uppoutunut muistoihinsa ja kirjaan. Leijona hieman tulistuu tästä mutta ei kuitenkaan ala pitämään mekkalaa. NEITSYT kaartaa säteilevällä ja erityisen puhtaalla autollaan pihaan, ja ihmettelee leijonan autoa miettien että kuka hullu jättää upo uuden hienon auton noin näkyville, senhän voisi vaikka kuka varastaa. Neitsyt pyyhkäisee ovikelloa nenäliinallaan, ja pimpottaa vasta sitten, eihän hän halua tahmeaan ovikelloon ennen puhdistusta koskea. Härkä tulee avaamaan oven, ja neitsyt laittaa takkinsa siististi naulakoon kauas muiden takeista - hän pelkää että muiden takit olisivat likaisia. Hän hakee keittiöstä lasin viiniä ja liittyy leijonan, oinaan ja kaksosen keskusteluun politiikasta. Aihe kiinnostaa neitsyttä ja hän alkaa kertomaan kuinka epäsiisti pääministeri onkaan... VAAKA saapuu paikalle, ja ihastelee kauniita kukkia härän pihalla. Hän nuuhkaisee niitä ja menee sitten pimpottamaan ovikelloa. Hän asettelee kauniisti takkinsa naulakkoon, ja katselee oinaan takkia joka on tippumaisillaan naulakosta, ja laittaa tämän nätisti paikalleen. Sen jälkeen hän seurallisena ihmisenä liittyy leijonan ja kaksosen keskusteluun.
      Välitiedoitus: Neitsyt on kadonnut jonnekkin, koska halusi olla yksin. Hän ei olisi edes halunnut tulla illalliskutsuille, vaan pestä pyykkejänsä. Rapu on etsinyt kellarin, ja tutkiskelee härän vanhaa pehmolelua miettien millainen menneisyys sillo on ollutkaan. Oinas on mennyt pihalle ja aikoo käydä nopealla lenkillä, kun ei tunnu mitään tapahtuvan sisälläkään.
      SKORPIONI kaahaa prätkällään pihaan. Hän tepastelee vanhassa hieman kuluneessa nahka asussaan sisään. Hän kaataa itselleen hieman vahvempaa juotavaa lasiin ja vaihtaa radio kanavaa ja kääntää musiikkia hieman kovemmalle. Vaaka kuuntelee kauhuissaan hardrockkia ja skorpioni hieman naurahtaa vaa'an ilmeelle, ja aloittaa keskustelun uusimmasta kauhuleffasta joka on ilmestynyt elokuvateattereihin. Pian hän alkaa hieman tanssahtelemaan musiikin tahdissa ja pyytää leijonan mukaan. Samalla sisään laukkaa JOUSIMIES hän on juuri saapunut etelän matkaltaan ja on saanut hienon rusketuksen. Hän heittää takkinsa rennosti naulakkoon ja liittyy vaa'an ja kaksosen keskusteluun. Hän hymyilee onnekkaasti ja kertoo matkoistaan iloisena. Vaaka ei enään kestä skorpionin valitsemaa musiikkia ja vaihtaa kanavaa, jousimies lähtee tanssimaan, ja huomaa oinaan joka saapuu juuri lenkiltään. Jousimies kutsuu oinaan tanssiin ja pian onkin vauhdikas meno päällä...
      Välitiedotus: Neitsyt on tullu ulos piilostaan ja kaataa itselleen lisää juotavaa. Rapukin on tullut kellarista takaisin muiden seuraan ja odottaa hitaita, hän haluaisi niin kovin tanssia hitaita... Härkä kattaa pöytää ajatellen että he voivat aloittaa syömisen koska lähes kaikki ovat paikalla, eikä hän malta odottaa päästä nautiskelemaan ruokia.
      KAURIS saapuu paikalle siisteissä vaatteissaan ja huomaa neitsyen. Hän ja neitsyt aloittavat puheen politiikasta hieman syrjemmällä muista, kumpikin kun ovat vähemmän seurallisia ihmisiä. He puhuvat vakavista asioista, maailman tilasta ja muusta. Kauris heittää kuivahkoja vitsejä hieman naurahtean, yrittäen päästä juhlatunnelmaan. Kauris tuli suoraan töistä illalliskutsuille joten on hieman väsynyt. Kauris pyytää neitsyen mukaan ulos, pienelle reippaalle lenkille ennen ruokaa. VESIMIES tulee myöhässä paikalle. Hän liittyy vaa'an, kaksosen, skorpparin ja leijonan keskusteluun. Hän kertoo iloisena tarinoitaan ja kertoo maailman tilasta, kuinka surkeata onkaan irakissa elävillä lapsilla. Hän on lahjoittanut paljon rahaa kaiken näköisiin keräyksiin, joista varmasti muutama on ollut pelkkää huijausta. Hän haluaa niin kovasti auttaa jokaista avun tarpeessa olijaa.
      Härkä kilistää lasiaan kutsuen kaikki syömään. Kalat ei ole vielä saapunut, jos saapuukaan härkä ajattelee. Neitsyt ja kauris ehtivät juuri sopivasti tulla lenkiltään ja kaikki käyvät pöytään. Oinas ihmettelee kuka puuttuu ja katselee ympärilleen eikä meinaa muistaa, rapu kertoo että kalat ei ole vielä saapunut. Skorpioni alkaa leikkaamaan lihaa, kun taas vaaka kasaa lautaselleen salaattia. Vesimies tekee samoin, hän on ruvennut kasvissyöjäksi. Hänestä on vain niin väärin kun eläin raukkoja kasvatetaan syötäväksi. Jousimies etsii välimeren ruokia pöydästä samalla kun neitsyt kaataa itselleen kolmannen lasia viiniä. Härkä nauttii hitaasti syöden lempi ruuistaan.
      KALAT saapuu vihdoin paikalle, hän on vetänyt jo hyvät pohjat kotona. Hän istuutuu pöytään hieman humalaisena, ja kaataa itselleen viiniä. Hän puhuu kovalla äänellä jotain, ja kaksonenkaan ei meinaa pysyä hänen epäselvissä kertomuksissaan perässä. Kalat hörppäsee lasinsa nopeasti tyhjäksi ja maistaa samaa tulista pihviä jota skorpioni on syömässä. Hänen ilmeensä muuttuu hieman tuskaiseksi koska hän ei erityisemmin ole tottunut mausteisiin ja tulisiin ruokiin.

      ***************************************'

      tähtimerkit pallottelee

      PALLOTTELUA
      Oinas löysi maasta vanhan tennispallon ja silmänräpäyksessä heitti sen pahaa aavistamattomalle Härälle: "Täältä tulee!"

      Härkä käänsi päätään verkkaisesti ja sanoi: "Mitä? Puhutsä mulle?" ja pallo lensi hänen ohitseen maahan pudoten.

      Kaksonen riensi pallon perään, kyllästyi siihen ja heitti sen samantien Ravulle.

      Rapu tutki palloa hartaasti ja kauan: "Oi, aivan samanlainen kuin minulla oli pienenä ja juuri samasta kohtaa rikki! Ihana!"

      Leijona katsoi sivusilmällä: "Tuollainen, vanha ja risa. Minä en sitä halua! Haluan uuden."

      Johon Neitsyt: "Hei, anna mä korjaan sen!" Neitsyt pesi pallon ja ompeli ratkenneen sauman kasaan.

      Vaaka siihen ehdottamaan: "Värjätään se poltetun oranssin väriseksi ja piirretään siihen kukkia.

      "Skorpioni: "Ei ei! Piirretään siihen käärmeitä ja pääkalloja! Makeeta!"

      Jousimies: "Liian pieni minulle, tahdon ilmapallon!"

      Kauris oikaisemaan: "Höpö höpö! Ilmapallot ovat kalliita nykypäivänä! Tämä pallo kelpaa meille!"

      Vesimies aprikoi palloa tarkastellessaan: "Pyöreä. Pyöreä. Miksi pallot pitää aina olla pyöreitä?" Pallo ei kelvannut hänelle. Hän meni ja kehitti kulmikkaan kuution muotoisen pallon.

      Kalat ihmetteli meteliä pihalla ja oli aivan pallo hukassa. Hän funtsasi kauan millaisen pallon haluaisi ja kerrankin myös hän kykeni päätöksentekoon: "Minä haluan poltetun oranssin värisen, kukallisen, käärmein ja pääkalloin koristetun kuutionmuotoisen, pestyn ja korjatun tennisilmapallon!"

      ***********************************

      tähtimerkit pimeässä


      "Kun sulake paloi"
      (Varaa saataville taskulamppu, ettei pelota...)


      OINAS - hyppää lattialta, huutaa "KÄÄK!", lyö päänsä kattolamppuun sekä oven kulmaan ja manailee. Hän kiiruhtaa etsimään sulakkeita ja taskulamppuja, muttei löydä kumpiakaan. Onneksi kynttilöitä löytyy. Niitä sitten äkkiä palamaan, jotta voin jatkaa iltajumppaani! Oinashan oli juuri ehtinyt vaiheeseen: "vasen, kaks, kolme, neljä - oikea, kaks, kolme, neljä...", eikä olisi millään malttanut pysähtyä! Tällä kertaa kynttilöiden kanssa vältytään pienemmiltä - ja suuremmiltakin - tulipaloilta. No, viimeksi kärähti vain kissan häntäkarvat ja jouluna taisi leimahtaa joulukuusi, mutta ripeä oinas sammutti sekä kissan että joulukuusen alta aikayksikön hienolla punaisella vaahtosammuttimellaan, jota hän, sattuneesta syystä, pitää aina helposti saatavilla.

      HÄRKÄ - ei huomaa sulakkeen palamista laisinkaan. Hän on nimittäin vedellyt tirsoja olohuoneen sohvalla jo kolmisen tuntia ja jatkaa vielä samanlaisen rupeaman lisää. Pikkuhiljaa heräillessään alkaa härkää kummastuttaa outo lirisevä ääni... se tulee tuolta pakastearkun suunnasta... Härkä käyskentelee unenpöpperöisenä pakastearkulle, ihmettelee hiukan miksi valot eivät pala ja kastelee villasukkansa astuessaan pakastimen vieressä olevaan vesilätäkköön. Voi ei! Nyt härkä heräsi! Minun hirvipaistini, sisäfilepihvini, kantarellimuhennokseni kuohukermassa ja joulukinkusta säästetyt läskit!!! Kaikki sulaneet! Härkä vaihtaa sulakkeen ja etsii reseptit ja alkaa valmistaa kahdeksaa ruokalajia yhtaikaa. Hän joutuu nyt seuraavien päivien aikana syömään tuplasti, jopa triplasti, ja se lohduttaakin härkäparkaamme. Syöminenhän ei ole mikään ongelma! Yhtäkkiä härkä onkin aivan käsittämättömän hyvällä tuulella...

      KAKSONEN - Kaksosen lukutuokio katkeaa, kun valot sammuvat. Äääk, mitä mä nyt teen, miettii kaksonen kuumeisesti ja helpottuu samantien tajutessaan, että hätä ei ole tämän näköinen. Vaikka sähköt katkeavat, kännykkä ja lankapuhelin toimivat edelleen! Siis 'no problem' ja samantien puhelin pirahtaakin soimaan. Tai siis puhelimet. Lankapuhelin ja kännykkä soivat yhtaikaa ja kaksonen vastaa molempiin. Hän keskustelee kepeästi ja vaivatta kahden ihmisen kanssa; kännykkään hän puhuu vasemmasta suupielestä ja lankapuhelimeen oikeasta. Aika kuluu rattoisasti eikä kaksonen edes muista sulakkeita eikä huomaa pimeyttä neljään tuntiin, jonka ajan hän rupattelee puhelimessa, ei kun siis puhelimissa, kavereidensa kanssa. Vasemmalla keskustellaan Englannin vasemmanpuoleisesta liikenteestä ja oikealla ruoditaan Kokoomuksen vaalikampanjaa. Vasta, kun kaksonen sulkee puhelimen, ei kun siis puhelimet, hän huomaa, että torppa on pimeä. Nyt ehtii kaksonenkin vaihtaa sulakkeen, ei kun siis sulakkeet, ei kun siis sulakkeen.

      RAPU - Voih! Ei! Mä en ala, auttakaa! Mä pelkään kummituksia! En olisi myöntänyt mutta nyt on pakko... Rapu soittaa äidilleen ja kysyy tältä, onko varmasti ihan totta, että kummituksia ei ole olemassa?! Onko varmasti totta!? Äiti saa ravun rauhoittumaan sen verran, että rapu kykenee löytämään tiensä sulakekaapille ja saa sulakkeen vaihdettua. Valot syttyvät, rauha palaa maahan ja....... kummitukset vilistävät äkkiä takaisin sänkyjen alle piiloon......... hrrrrrrrrrrrrrrrr...........................

      LEIJONA - Mutta... mistä ihmeestä tuo valo tulee, ulkonahan on pilkkopimeää? Joku täällä nyt selvästi kajastaa. Ei mutta - tietenkin - sehän olen MINÄ! Kuinka minä sen nyt unohdin. Omavaloinen leijona löytää sulakevaraston oman loisteensa valossa. Hän ei tarvitse edes taskulamppua, juuri siksi leijonat eivät koskaan ostakaan taskulamppuja. Mitä tästä opimme? Jos pelkäät kummituksia tai palelet helposti, hanki leijona! Leijonat toimivat kiitettävästi erittäin hyvinä lamppuina sekä myös lämmönlähteinä.

      NEITSYT - ei moisesta säikähdä. Hän nousee rauhallisesti tuolilta, suunnistaa kompuroimatta hyvän muistinsa varassa pilkkopimeässä suoraan kaapille, jonka toiseksi ylimmän hyllyn vasemmassa laidassa juuri taskulampun ja kynttilöiden vieressä, tulitikkuaskin oikealla puolella, sijaitsevat 10 A, 16 A sekä 25 A sulakkeet tässä järjestyksessä. Hän poimii hyllyltä taskulampun sekä oikean sulakkeen ja suorittaa sulakkeenvaihdon tuossa tuokiossa.

      VAAKA - Aapuva! Tulipa mustaa. Eikä musta edes ole "väri", vaikka monet tietämättömät niin luulevat... (Vaaka tietää kaiken väreistä.) Vaaka hakee kaapista sulakkeen, ottaa sen hyvinhoidettuihin kätösiinsä ja kiertää sulakkeen kauniisti paikalleen, pikkurilli tyylikkäästi hiukan koholla. Vaa'an liikkeet ovat kauniita, tekeepä hän sitten mitä tahansa. Hänen sormensa ikäänkuin tanssivat sulakkeen ympärillä. Hän tarkkailee muita sulakkeita... hmmm... aika rumia. Taideteollinen korkeakoulu saisi kyllä luvan tehdä näistä tyylikkäämpiä, linjat ovat kankeat ja jäykät, väri huonosti valittu... (Valkoinenkaan ei ole väri. "Vaak. huom.") Voi olla, että vaaka kehittää itse ns. design-sulakkeen vielä. Niitä tullaan myymään tyylitajuisille, sofistikoituneille ja älykkäille ihmisille Pentikin tai Aarikan myymälöissä. Ehkä myös Marimekko ottaa tuotteen myyntilistoilleen. Koska sulake on vaa'an suunnittelema, uskon, että siitä tulee bestseller.

      SKORPIONI - ihastelee äkkiä alkanutta mustaa synkkyyttä. Hän päättää antaa sulakkeenvaihdon odottaa, jotta voi tutkia pimeyttä hiukan perusteellisemmin... Skorpioni kutsuu luurangot ulos kaapeista ja huutelee kummituksille ja aaveille, sekä lepakoille: "NYT voitte tulla esiin! Täällä on säkkipimeää! Nyt teidän ei tarvitse pelätä!" Skorpioni pettyy, kun kukaan ei saavukaan esittäytymään... Kummitukset pohtivat nurkissaan hiukan loukkaantuneina: "Ai MEIDÄN ei tarvitse pelätä?! Hmh!" Kummituksia hieman hävettää... taitavat itse pelätä skorpionia. Kummitukset nimittäin pelkäävät ihmisiä, jotka eivät pelkää heitä.

      JOUSIMIES - rientää keittiöön etsimään kaapista sulakkeita, jotka hän on unohtanut ostaa. Etsii ja penkoo kunnes kaapin hylly putoaa. Sitten hän, pudonneisiin esineisiin kompastellen, ryhtyy etsimään siivouskomerosta taskulamppua - ei löydy - ja lopuksi kynttilöitä. Ei onnista. Ai niin kynttilät loppuivat jouluna ja taskulamppu tipahti järveen tuulastusmatkalla... Nooh, loppu hyvin kaikki hyvin. Jousimiehen onnella kyse ei ollutkaan palaneesta sulakkeesta, vaan yleisestä sähkökatkoksesta ja valot välähtävät päälle samantien, kun jousimies vasta pääsi alkuun.

      KAURIS - puree hammasta. Nyt harmittaa! Onko hienoissa kodinkoneissani jotakin vikaa? Mikä aiheutti sulakkeen palamisen? Kodinkoneet pitää kai kaikki tarkastaa ja huoltaa. Ja paljonko sekin taas maksaa? Äh! Vai... johtuiko sulakkeen palaminen kuitenkin siitä, että sain ne puoleen hintaan. Niissä oli "parasta ennen"-päivämäärä juuri ohi. Mutta eihän se ollut ohi kuin yhdellä päivällä! Eikä sulakkeiden ostostakaan ole aikaa kuin kaksi vuotta! Taasko niitä pitää ostaa?! Hieman kireänä ja huolestuneena tekee kauris nyt vastahakoisen päätöksen: Kai niitä sulakkeitakin on ruvettava sitten ostelemaan sillä normaalilla - kalliilla! - hinnalla.

      VESIMIES - Tyhmä keksintö tuollainen sulake, joka poksahtaa, ja juuri väärään aikaan! Vesimies oli juuri virittänyt koekäyttöön rakentamansa "antennin", jonka tarkoitus on kerätä ja varastoida ukonilmalla salamoiden sisältämä sähköenergia. Tällä masiinalla laajojen skaalojen vesimies tulee lyömään neljä kärpästä yhdellä iskulla: Keksintö a) ratkaisee maapallon energiaongelmat b) ratkaisee saasteongelman c) lopettaa vaaralliset ydinvoimalat ja d) palauttaa maailmanrauhan, kun suurvaltioiden ja öljynviejämaiden ei enää tarvitse nahistella keskenään. Öljyähän ei tämän jälkeen enää tarvita. Vesimiestä ottaa hieman päähän, että kaiken tämän keskellä pitää vielä kehitellä moinen pikkuasia: poksahtamaton sulake!

      KALAT - Auts! Mitä nyt? Maailmanloppu? Kalat ei tajua mitä tapahtui, mutta ei hänen tarvitsekaan. Ei aikaakaan, kun kala jo nauttii tilanteesta täysin siemauksin. Ei hän sulakkeista mitään tiedä, mutta kynttilät ovat aina käden ulottuvilla. Tulitikkuja joutuu etsimään vartin, mutta ei se mitään. Kalat sytyttää kynttilän, laittaa soimaan pehmeää mystistä musiikkia ja asettuu silmät kiinni divaanilleen. Mikä rauha... mikä pehmeä tummuus... turvallinen pimeys... ikuisuuden kosketus... Oi, kestäisipä tämä iäisesti, miettii kala lipuessaan nirvanaan...........

      ************************************


      SAUNA SKOOPPI

      Oinas - hakkaa puut, halki poikki ja pinoon. Saunaan hän ei ehdi. Ei hän jaksa odottaa niin kauaa, että sauna lämpenisi.

      Härkä - ihailee ensin esteettisesti kaunista jykevää puupinoa, jonka joku muu on tehnyt. Hän nautiskelee puun maanläheisestä tuoksusta, lämmittää niillä puilla saunan, (tai toivoo, että joku muu lämmittäisi hänelle niillä puilla saunan), jossa hän voi raukeana sitten makoilla ja nautiskella. Hän toivoo, ettei saunaan tulisi ketään muuta.



      Kaksonen - tulee kuitenkin, nimittäin kaksonen - yllättäen jakutsumatta. Piipahtaa pikapikaa saunassa, jossa puhuu härän pyörryksiin ja sanoo lopuksi: Miten voit makoilla noin hitaasti?! Poistuu paikalta, ennen kuin härkä ehtii vastata. Kaksosen mielestä hitaasti rentoutuminen on hermostuttavaa.

      Rapu - saapuu saunaan kääriytyneenä vanhimpaan ja rakkaimpaan pehmeään pyyhkeeseensä. Mukana hänellä on myös isoäidin äidiltä peritty pesusieni ja saunaharja. Ne ovat kulkeneet suvussa kauan. Hän ei luopuisi niistä mistään hinnasta.



      Leijona - saapuu saunaan siinä vaiheessa, kun muut jo kököttävät lauteilla. Hän tietää näin tehdessään saavansa huomiota. Hän astuu ylväästi saunan ovesta sisään ja täyttää huoneen. Saunan ihana lämpö hyväilee miellyttävästi tätä kuuman aavikon kissaa. Saunasta puuttuu vain aurinko. Siksi leijona tuntee, ettei sauna ole aivan hänen arvoisensa, se vähentää hieman muuten täydellistä nautintoa. Peseytyessään hän keskittyy erityisesti hiustensa, leijonanharjansa, kuohkeuttamiseen.

      Neitsyt - saapuu paikalle kädessään pefletti. Ennenkuin hän pesee itsensä saippualla, hän pesee saippuan. Kuka nyt likaisella saippualla itsensä pesisi? Lauteilla hän asettelee pefletin alle pienen pyyheliinan, jottei pefletti likaantuisi. Hänellä on mukanaan luontaistuotekaupasta ostettu karhunvatukka-raunioyrtti-shampoo sekä Topz-pumpulipuikot.

      Väliaikatiedotus:
      - härkä on edelleen saunassa, tosin kerran vaihtanut asentoa.
      - rapu on hiukan huolissaan: missä minun pesusieneni on? Se on
      kulkenut suvussa kauan...



      Vaaka - Saapuu saunaan toivoen, että sieltä löytyisi mukavaa seuraa. Mukanaan hänellä on hunaja-vanilja-shower gel, kielon tuoksuinen shampoo (se oli aika halpa, mutta hän osti sen koska siinä oli niin kaunis pullo), sekä Cocoa Nut Rich Body Cream. Ne hän asettelee pesuhuoneen jakkaralle harmoniseksi maalaukselliseksi kokonaisuudeksi, ihailee asetelmaa hetken, siirtää vielä shampoopulloa neljä senttiä vasemmalle. Perfect! Maalauksesta puuttuu ainoastaan viinirypäleterttu. No, sen hän ottaisi mukaansa ensi kerralla. Chanel viitonen on kylpytakin taskussa. Kylpytakin sijaan hän pukeutuu saunasta lähtiessään vain ja ainoastaan Chanel viitoseen, ryhtyäkseen viettelemään, jos ei muuta niin ainakin iltaa.

      Skorpioni - skorpionilla on mukanaan vihta. Hän on tohkeissaan koska oli onnistunut löytämään kaupasta saippuan, joka on musta-puna-raidallinen. Saippuan nimi on "The Horror of Bloody Mary". Skorpioni ei voi lainkaan ymmärtää vaa'an reaktiota vaa'an nähdessä saippuan... "Lisää löylyä ja vihtokaa edes!" sanoo skorpioni ja leikkisästi puhaltelee polttavia tuulahduksia kanssasaunojiensa ihoihin. Jotain äksöniä tähän olemisen ällöttävään harmoniaan.



      Jousimies - laukkaa saunaan. Hänellä ei ole mukana mitään. Luontevasti lainailee muiden pesuvälineitä, skorpparin saippuakin kelpaa. Ei hän huomaa minkä värinen se on. Sen englanninkielinen nimi tosin kiinnostaa hiukan ja saa hänet haaveilemaan pitkästä matkasta jonnekin, missä saippuoiden nimet ovat englannin- tai minkä tahansa kielen kielisiä.

      Kauris - kauriilla on mukana vasara, koska hän aikoo samalla naulata pari lauteesta irronnutta naulaa paikoilleen. Hän vihtoo kauan ja rankasti, samalla hieman karjahdellen tämän ihanan rääkin tuomasta nautinnosta. Se on haaste. On aivan ihanaa vihtoa kauemmin kuin oikeastaan haluaisi. Hän ottaa haasteen vastaan ja nauttii onnistuessaan. IHANAA saunoa! Kauris on tyytyväinen suoritukseensa. Kauris suorastaan rentoutuu.

      Väliaikatiedotus:
      - härkä vaihtoi nyt asentoa toisen kerran



      Vesimies - havaitsee neitsyen pefletti-pyyhe-yhdistelmän ja herkeää pohtimaan: "Kuinka saisi kehiteltyä materiaalin, joka kestää kuumuutta, mutta johon lika ei tartu?" Hän tulee huomaamattaan keksineeksi TEFLONIN! Ei se haittaa, että joku muukin on sen jo keksinyt. Hän keksi sen itse. Siis, teflonlauteet. Vesimies unohtaa olevansa saunassa, hänen aivonsa nimittäin askartelevat nyt kysymyksessä: "Kuinka kehittää teflonia niin,että se ei kuitenkaan polttaisi ihoa..."

      Kalat - meinasi myöhästyä. Hän nimittäin joi saunakaljat etukäteen. Hän saapuu paikalle, kun kaikki muut ovat jo lähteneet. Löylykin alkaa jo hiipua, muttei se haittaa kalaa. Hänellä on omasta takaa yllinkyllin sisäistä lämpöä ja myös sisäisesti nautittua lämmikettä, joten kyllä hänen kelpaa. Löylyn voi myös kuvitella, ellei sitä ole. Saunassa on hyvin hiljaista, siellä ei liiku mikään. Kala luulee olevansa yksin..... mutta se ei ihan pidä paikkaansa, koska:

      Härkä on edelleen saunassa.


      **********************************'

      TÄHTIMERKIT AUTOKOULUSSA

      Autokoulussa

      Oinas ei ymmärrä miksi hänen pitää mennä autokouluun opettelemaan autolla ajoa. Hänhän oppisi paljon paremmin ja nopeammin itse. Oinas istahtaa auton rattiin ja ennenkuin autokoulu opettaja on kerinnyt mitään sanoa on oinas jo painanut kaasun pohjaan ja auto heittelehtii holtittomasti ajokaistalta toiselle. Opettaja on kauhusta jäykkänä ja sydänkohtauksen partaalla, hän lausuu päässään rukouksen. Oinas kysyy häneltä kylmän rauhallisesti: Eikö tämä kulje lujempaa?

      Härkää vähän arveluttaa autokouluun meno. Sehän tarkoittaa että hänen pitäisi liikkua koti sohvalta johonkin. Härkä asettuu ajajan paikalle istumaan ja säätää penkin mukavasti, sitten härkä katselee kaikkia vipuja ja nappuloita. Härkä tarttuu rattiin ja teeskentelee kurvailevansa autolla, hän hymyilee. Autokoulu opettaja pyytää härkää starttaamaan auton. Pian he liikkuvatkin... 20 kilometrin tuntivauhtia. Ajo tunnin loputtua he ovat juuri ja juuri päässeet parkkipaikalta ja kiertäneet yhden korttelin.

      Kaksonen on innoissaan autokoulusta, ajokortti on uusi keino päästä liikkumaan nopeammin paikasta toiseen. Kaksonen ei oikein pysty hahmottamaan kaikkia monimutkaisia juttuja kuten kaasupoljinta, kytkintä, hmmm... missäs se vaihdekeppi olikaan. Pian auto liikkuu nytkähdellen eteenpäin, auto sammuu, startataan, ajetaan, auto sammuu, startataan, ajetaan, auto sammuu.. Autokoulun opettajaa pelottaa; kaksonen pääsee vauhdin makuun ja kaahailee kännykkä toisessa kädessä, toinen käsi stereoissa ja polvi rattia ohjaamassa.

      Rapua ajaminen pelottaa. Miten hän nyt muka oppisi käsittelemään autoa.. Rapu istuu puolet ajotunnista autossa tutustumassa ajopeliin. Sitten hän pistää "parhaat suomi iskelmät" cd:n soimaan. Sen jälkeen rapu starttaa varovasti. Tästä onnistuneesta startista rapu onnellisena halaa opettajaa (opettaja muistuttaa pappaa niin kovasti). Hitaasti mutta varmasti auto nytkähtää käyntiin...

      Leijona silmäilee autokoulu autoa pitkään. Tuollaisella romullako sitä pitäisi ajaa. Leijona kun oli kuvitellut jotain pikkaisen sporttisempaa ajopeliä alleen. Auto lähtee käyntiin ja pian ollaankin ensimmäisissä valoissa. Leijona huomaa hyvännäköisen vastakkaisen sukupuolen edustajan viereisessä autossa ja aloittaa silmäpelin tämän kanssa. Valot vaihtuvat vihreiksi mutta leijona jatkaa flirttiään..

      Neitsyt tarkastelee autoa kriittisellä silmällään. Hänellä ajoa varten hankitut ajo hanskat kädessään. Hän säätää peilit viivotinta käyttäen ja mittaa penkin etäisyyden polkimista. Vihdoin kaikki on valmiina. Neitsyt starttaa ja pääsee vauhtiin. Kertaakaan ei nopeusmittari nouse yli sallitun ajonopeuden. Neitsyt tarkkailee muita holtittomasti ajavia kuskeja paheksuen;jos kaikki ajaisivat kuten hän olisi onnettomuuksiakin paljon vähemmän.

      Auton väri ei miellytä vaa´an esteettistä silmää; keltainen voisi olla kivempi. Vaaka istahtaa rattiin ja peilaa itseään taustapeilistä. Ajaessaan vaaka kiertää kaikki tiessä olevat vesi lammikot jottei auto kuraantuisi. Vilkkua hän käyttää oikein, tosin välillä myös siksi koska vilkku näyttää niin kivalta kun se on päällä.

      Skorpioni kaahaa kuin heikkomielinen. opettaja pyytää skorpionia hidastamaan mutta turhaan. Valoihin pysähtyessään skorpioni tööttää kaikille jalankulkijoille sillä hänestä on humoristista nähdä ihmisten säikkyvän. Vilkkua skorppari ei käytä sillä kyllähän muiden ihmisten pitäisi automaattisesti tietää mihin suuntaa hän seuraavaksi ajaa.

      Jousimies pitää itseään valmiina rallikuskina kun istahtaa rattiin. Hän pistää stereot täysille eikä kuule opettajan ohjeita lainkaan. Ajo on nykivää sillä jousimiehen jalka jammailee musiikin tahdissa painellen välillä jarrua ja välillä kaasua miten sattuu.

      Kauris on varautunut ajotuntiin; hänellä on handsfree korvalla, kartta sylissä ja juomapullo kojelaudalla. Startti sujuu hyvin. Kauris kuulee auton käynti äänessä jotain häikkää ja kurkkaa konepellin alle. Puolet tunnista kuluukin sitten mahdollisen vian etsimiseen vaikka mitään ei kuitenkaan löydy.

      Vesimies on sitä mieltä että kaikki autot ovat jo aikansa eläneet ja uudempia malleja uusilla varusteilla pitäisi kehittää. Ajotunnilla vesimies miettii että olisi niin paljon helpompaa jos vaihdetta ei tarvitsisi vaihtaa ollenkaan, vaan että auto tekisi sen itse. Kerrottuaan loistavasta ideastaan opettajalle opettaja pilaa vesimiehen ilon paljastamalla että sellaisia autoja on jo...

      Kalat ei tunne itseään luontevaksi auton ratissa, enhän minä kuitenkaan opi.. Autokoulun opettaja saa kuitenkin kannustettua kalan starttamaan. Kalat tuntee itsensä mahtavaksi pystyessään hallitsemaan niin suurta vehjettä. Kala suunnittelee hankkivansa amerikanraudan johon hän voisi vaikka itse maalata liekkejä ja muuta. Kunhan nyt ensin vain saisi sen kortin..

      ********************************

      PYYKKI SKOOPPI

      OINAS - pesee kaiken, niin villasukat, silkkisolmiot, kuin
      > urheiluvaattensakin pikapesuohjelmalla 90 asteessa. Kyllä nopsa pesu
      > riittää, kun laittaa lämpötilan tarpeeksi korkeaksi, ajattelee oinas. Kun
      > pesu on suoritettu, pyykit, siis ne, mitä vaaterassukoista vielä on
      > jäljellä
      > heitetään ulos narulle ilman pyykkipoikia. Aamulla pyykit kerätään maasta
      > ja
      > kasa työnnetään lähimpään kaappiin. Pahimmin pesusta kärsineet riekaleet
      > heitetään roskikseen, jota oinas pitää aina saatavilla vaatekaapin
      > vieressä.
      >
      > HÄRKÄ - ei nyt tänäänkään viitsisi ruveta pyykkäyshommiin. Ei hän
      > viitsinyt eilenkään, eikä viime viikolla, joten pyykkiä alkaa jo
      > kerääntyä.
      > Mutta, silloin kun härkä viitsii, hän todellakin viitsii! Hän vaan
      > tarvitsee aikaa asian kypsyttelyyn. Kun pyykkipäivä koittaa, aloittaa
      > härkä
      > toimensa aamuvarhaisella, sinnikkäästi hän kantaa koneeseen kasoja
      > kasojen
      > perään. Tällä kerralla koneellisia kertyi kaksitoista. Koko huusholli ja
      > härän sieraimetkin höyryävät illalla, kun urakka alkaa olla ohi.
      > Pyykinpesussa on härän mielestä yksi hyväkin puoli: kun kone pyörii, ei
      > sillä aikaa tarvitse tehdä mitään.
      >
      > KAKSONEN - pesee pyykkiä silloin tällöin. "Ai niin huomenna on
      > tekstinkäsittelykurssi ja steppiharkat...." Kaksonen huomaa tarvitsevansa
      > sinne sopivat varusteet ja heittää koneeseen kolme kappaletta tekstiilejä.
      > Seuraavana päivä koneeseen rientää noin seitsemän tekstiiliä ja seuraavana
      > päivänä viisi. Näin se menee, tätä rataa ja hyvin sujuu! Hitaammat
      > tekstiilit peseytyvät kuin itsestään, ohikiitävällä hetkellä, esim.
      > viittomiskielen kurssin aikana.
      >
      > RAPU - lämmittää jo ajoissa aamulla saunan padan puilla. Hän keittää
      > pyykkinsä saunan tunnelmallisessa hämärässä ja pyykkiä puukauhalla
      > hiljalleen hämmentäessään hän muistelee mistä mikäkin vaate on 25 vuotta
      > sitten hankittu. Rapu unohtuu aatoksiinsa ja lipuu menneisyyteensä
      > muistelemaan niitä kauniita tarinoita ja tuhansia tunteita, joita kukin
      > vaatekappale hänen mieleensä palauttaa. Kuten laulussakin lauletaan on
      > jokaisella räsymaton raidallakin oma tarinansa: vaaleanpunainen yöpaitani,
      > jonka sain joululahjaksi 5-vuotiaana Aino-tädiltä...ensimmäiset
      > itsekutomani villasukat, joista sain todistukseen 7 ... rippimekko...
      >
      > LEIJONA - ihmettelee hiukan sitä, että joutuu pesemään pyykkinsä itse.
      > Mutta pakko mikä pakko saa leijonankin tähän hommaan. Hieman yliolkaisesti
      > ja dramaattisesti heittää hän koneeseen tupla-annoksen pesupulveria.
      > Pyykistä tulee sitä parempaa mitä enemmän se vaahtoaa! Koneen hurratessa
      > hoilailee hän suosikkejaan tuntemistaan oopperoista peilin edessä ja
      > pohtii
      > missä asussa näyttäisi parhaimmalta. Koko homma ei sovi leijonalle
      > laisinkaan ja jatkuvasti hän ihmettelee sitä, miten universumissa onkaan
      > tapahtunut niin paha suunnitteluvirhe, että kukaan näin tyhjänpäiväiseen
      > hommaan joutuu aikaansa uhraamaan.
      >
      > NEITSYT - on viimeksi pyykännyt toissapäivänä, joten nyt on jo korkea
      > aika! Hän valitsee kaupan hyllyltä allergiatestatun, tuoksuttoman
      > tuotteen,
      > joka ei sisällä säilöntäaineita, vaan ainoastaan anti-allergeenejä.
      > Pyykit
      > on jo hyvissä ajoin lajiteltu materiaalien ja värien mukaisiin kasoihin.
      > Neitsyt on hankkinut pesukoneekseen harvinaisen masiinan, jossa on
      > mahdollisuus tuplaklikkaukseen, eli siinä on nappula, jota painamalla
      > pyykki peseentyy kaksi kertaa peräkkäin, ja tietysti myös huuhteloituu
      > tuplasti. Puhtaan pyykin laskostaminen ja pinoaminen kaappiin
      > millimetritarkkoihin pinoihin on neitsyen sydäntä lähellä. Kun hän
      > ihaillen
      > luo katseensa valmiisiin hyllyriveihin, hänen mielensä rauhoittuu ja hän
      > oivaltaa: "Tämä, jos mikä, on TAIDETTA!"
      >
      > VAAKA - vierastaa hiukan pyykinpesua, mutta suhtautuu siihen kuitenkin
      > vakavasti. Syystä. Värisävyt! Huolellisesti vaaka valitsee supermarketissa
      > pesuaineet kirjopyykille: optiset kirkasteet, jotka säilyttävät
      > tekstiilien
      > värit ja syventävät niitä, on ehdoton vaatimus. Valkopyykille tietysti
      > valkopesuun suunnattu pesuaine, joka tekee pyykistä häikäisevän
      > valkoista!
      > Tekstiilit on lajiteltu tarkasti puna-, sini-, ja muihin värisävyihin.
      > Loppusilaus tulee tietysti huuhteluaineesta, joka tekee pyykistä pehmeää
      > kuin lapsen iho. Ja se parfyymi! Tärkein kriteeri pesuainetta valitessa
      > on
      > hajuste! Se on jopa tärkeämpää kuin pakkauksen ulkonäkö!
      >
      > SKORPIONI - ei ole lainkaan vakuuttunut pyykinpesun tärkeydestä ja siitä
      > pitääkö kaiken aina olla niin puhdasta, siloista ja kaunista... Mutta
      > pakon
      > edessä antautuu myös skorpioni. Kolme viikkoa pesuvadissa lionneet
      > vaatteet
      > on työnnettävä pesukoneeseen ennenkuin ne maatuvat. Maatuminen,
      > kompostoituminen, uudelleensyntyminen ja regeneraatio kyllä viehättävät
      > skorpionia filosofisella tasolla... mutta... miten se nyt vaatteisiin
      > pätee... Ei vaan joo! Kaikki mustat ja violetit vaatteet joutuvat samaan
      > tulikuumaan kylpyyn kokemaan totaalisen transformaation! Vain ne vaatteet,
      > jotka testistä selviävät kelpaavat skorpionille jatkossa.
      >
      > JOUSIMIES - "Miten tää nyt menikään?" miettii jousimies ja yrittää
      > vaivalloisesti hioa älynystyröitään. "Ai niin, kuuskyt ja kirjo!" Niinhän
      > se aina on tehty. Sinne kaikki ja sassiin. Hän unohtaa pesupulverin, mutta
      > onneksi hän ei huomaa sitä. Ei hän huomannut sitä viimeksikään, joten
      > asiasta ei koskaan koidu hänelle turhanpäiväistä stressiä. Kun kone on jo
      > vähän liiankin täynnä, työntää hän viimetingassa sekaan vielä lenkkitossut
      > ja eteisen maton. Linkousvaihe on jousimiehen mielestä kiva! Se kuulostaa
      > äänekkyydessään yhtä juhlalliselta kuin ruotsinlaivan lähtö Helsingin
      > satamasta! Kun pyykki on valmista ripustettavaksi, jousimies ottaa kasan
      > koneesta ja levittää sen lähimmän tuolin ja oven päälle sieväksi mytyksi.
      > Kaikki on kuivaa jo kolmen viikon päästä, paitsi alimmat, joissa kasvaa
      > vienonvihreää hometta. Homeen hän on tottunut rapsimaan pois lusikalla.
      >
      > KAURIS - vuntsaa aikansa ja tekee tarpeelliset säädöt koneeseen:
      > energiansäästöohjelma, vajaatäyttö, alhainen lämpötila ja minimipesuaika.
      > Näin säästyy energiaa, vettä ja aikaa. Kaikki säästö on kotiinpäin, sitä
      > paitsi vaatteet kuluvat vähemmän. Kauriin pesukone on aina aikaansa
      > edellä,
      > viimeisin huippumalli hyötysuhteessa, luontoystävällisyydessä ja
      > ekologisuudessa!
      >
      > VESIMIES - vesimiestähän rassaa ainoastaan kaikkien keksittyjen
      > masiinoiden alkeellisuus ja myös pyykinpesun globaalinen funktio...
      > Pesukonemielessä on hänen tehtävä myönnytys: Aika hyvin toimii! Nykyiset
      > koneet jopa kuivaavat pyykit! Jäljelle jää enää pyykkien saattaminen
      > viikattuina kaappeihin... Jätämme hänet rauhassa sitä kehittelemään.
      > Maailman pyykinpesu... kehittely vie vielä hiukan aikaa, mutta tulee
      > onnistumaan, Global Megaperls toteutuu vielä, piankin. Vesimiehen
      > toimesta.
      >
      > KALAT - muistaa joskus työntää oudot kasat huoneidensa nurkista
      > koneeseen,
      > jonka nimi on kuulemma pesukone. Koneeseen virtaa vesi... vaahto
      > vaatteiden
      > välissä yltyy... syntyy outo seos vaatteista, vedestä, pesupulverista ja
      > nesteeseen liuenneista ainesosista... Tämä saa kalan päässä aikaan lähes
      > runolliset mittasuhteet: koneen hidas jurrutus ja pyörivä liike, se
      > hypnoottisen suggestiivinen näky... saa kalan luiskahtamaan
      > maailmankaikkeuden ykseyden aatoksiin; kaiken sulautuminen kaikkeen,
      > kaikki
      > olemme vain samaa; sekä pyykkini, että minä.
      >

      • Dina

        RANTAELÄMÄÄ


        Kuuma aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Lämmin meri liplattelee kimallellen ja ranta alkaa täyttyä monenlaisista auringon palvojista...

        Oinas on innoissaan päästessään vesiurheilemaan. Hänellä on uusi surffilauta kainalossa. Astellessaan veden ääreen hän tyytyväisenä huomaa atleettisen vartalonsa herättävän ihailua muissa auringon palvojissa. Oinaan itsetunto hipoo tähtiä jälleen. Hän hyppää veteen ja kiroaa aaltojen pienuutta. Hyökyaalto tässä tarvittaisiin jotta pääsisin näyttämään taitoni kaikille, oinas murisee.

        Härkä on pakannut pienen korin eväitä mukaansa. Hänellä on suuri rantapyyhe, tyyny, aurinkorasvaa, lierihattu ja mielenkiintoinen romaani mukanaan. Tästä päivästä tulee täydellinen löhöpäivä, härkä myhäilee ja asettautuu mukavasti pehmeälle hiekalle. Härkä ei voi käsittää Meressä meuhkaavaa oinasta; Miten kukaan voi rehkiä tälläisenä kuumana kesäpäivänä.

        Kaksonen saapuu pienen pienissä stringeissä. Hän saa haluamansa huomion ja alkaakin pälyilemään toisen sukupuolen edustajia sillä silmällä. Kaksosella on mukanaan kännykkä jos vaikka kaverit sattuisivat soittamaan. Ei kestä kauaakaan kun kaksonen on kutsunut itsensä erään porukan lentopallo kisaan mukaan.

        Rapu saapuu suureen pyyhkeeseen kietoutuneena. Häntä hieman ujostuttaa näyttäytyä uima asussa. Rapu löytää rauhaisan paikan johon asettuu. Hän harmittelee ruuan pullistuttamaa keski vartaloaan; Ensi kesäksi sitten treenaan kunnon vatsalihakset, hän päättää, ja voisin vähentää kerman käyttöä ruuissani..paitsi että kun äiti aina sanoi että ruoka tarvitsee kermaa kuin kala vettä...

        Leijona rakastaa kuumaa kesäpäivää, kuumaa hiekkaa ja kuumaa silmänruokaa. Hän rinta pöyhöllään asettuu loikoilemaan parhaalle näköala paikalle. Veteen hän ei halua, se ei sovi leijonalle, suuri tukka vain menisi kasaan suola vedessä ja ne limaiset kalat, hyi. Leijona välillä käy myös kierroksella katselemassa löytyykö meheviä ranta misuja ympäristöstä.

        Neitsyt on kalpea ja pelkää palavansa. Hänellä onkin mukanaan suuren suuri päivän varjo jonka hän työntää kiinni maahan. Sen alle hän menee istuksimaan suuri lierihattu päässään. Seuraavaksi neitsyt etsii hiekasta kaikki simpukan kuoret ja siirtää ne pois jotta hiekassa olisi mukavampi istua. Hänellä on mukanaan pikku naisia kirja.

        Vaaka ei olisi osannut oikein päättää minkä uima asun hän päälleen laittaa mutta tyytyi siniseen. Hänellä on aurinkolasit silmillä ja muodikas ranta hattu päässä. Vaaka on käynyt jo valmiiksi solariumissa sillä eihän ihmisten ilmoille voi kalman kalpeana tulla aurinkoa palvomaan. Vaaka käy myös uimassa sillä voihan käydä hyvä tuuri jos vaikka meinaa hukkua ja joku hengenpelastaja adoniksista tulee pelastamaan.

        Skorpioni tulee paikalle paljastavassa uima asussaan. Hänellä on mukanaan pumpattava rantalelu, sellainen hain näköinen. Hai lelulla on oma tarkoituksensa. skorpioni aikoo käyttää sitä ranta vedessä pulikoivien lasten pelotteluun. Pelkkä ajatuskin lasten kauhusta saa skorpparin hymyilemään. Eikä mene hetkeäkään kun ensimmäiset lapset juoksevat vedestä kyyneleet silmistä.

        Jousimies on jo ruskea. Hän on palannut pitkältä matkaltaan etelän auringosta. Jousimies ui ensin pitkän lenkin ja päättää surffata sen jälkeen. Hetkeäkään energinen jouskari ei hiekalla maaten kuluta vaan heittelee myös frisbeetä ja pelailee lentopalloa.

        Vesimies on sporttinen ilmestys rannalla. Hän on saapunut uimaan. Hän hieman kummeksuu ranta vedessä makaavaa kumi haita ja sen vierellä vaanivaa skorpionia mutta ei anna sen häiritä häntä. Vesimies ui pitkän lenkin jonka jälkeen hän jutustelee mukavia nuoriso porukan kanssa.

        Kalat keräilee rannalta simpukoita. Ne ovat kauniita ja niistä saa askarreltua vaikka mitä. Hän haaveilee löytävänsä simpukan jonka sisällä olisi ihana helmi. Jollain paratiisi saarella olisi niiiiin mukava asustella, jonkun mukavan ihmisen kanssa, kala miettii. Hän kahlaa rantavedessä kunnes jokin törmää häneen. Se oli oinas joka pyyhälsi surffilautansa kanssa ohi tuhatta ja sataa.


        ***********************************

        tähtimerkit hammaslääkäreinä



        Hammaslääkäri

        OINAS
        Tämä hammaslääkäri ei liikoja mieti. Jos hammas on tiukassa, kiskoo oinas pari hammasta ympäriltäkin pois saadakseen poistettua juuri tuon tietyn hampaan. Puudutusaineita käyttävät vain nynnyt, oinas tuumaa jos potilas valittaa kipua.

        HÄRKÄ

        Härkä on rauhallinen hammasläähäri. Joskus potilas saattaa ihmetellä operaation suurta meteliä mutta ääni ei johdu pelkästään porasta vaan pora kädessä kuorsaavasta hammaslääkäristä.

        KAKSONEN
        Jos sinua ei pelottanut ennen niin käytyäsi tällä hammaslääkärillä pelkäät kyllä. Kaksonen puhuu puhuu ja puhuu, välillä et tiedä edes mistä hän puhuu. Tällä lekurilla on hands free korvalla ja puhelin soi jatkuvasti. Unohtaa instrumenttejä potilaan suuhun.

        RAPU

        Tämä hammaslääkäri on ystävällinen ja leppoisa. Tosin on pelottavaa katsella kuinka hammaslääkäri itkee hammasta repiessään ja kysyy vielä saako ottaa potilaan hampaan talteen, kun on niin sääli heittää hyvää hammasta pois.

        LEIJONA

        Tämän lääkärin vastaanotolla soi Beethoven. Suuri eleinen lääkäri jolla on itsellään kultahampaita. Veloittaa tarkastuksestakin suuret summat eikä tee mitään, korkeintaan suosittelee valkaisemaan hampaat.

        NEITSYT

        Tämä hammaslääkäri tarkistaa suun kunnolla. Lopuksi saarnaa monta tuntia siitä kuinka huonosti hampaat oli taas hoidettu ja että kyllä hammaslankaa tulisi käyttää. Itsellään lääkärillä on moitteeton hammasrivi, tämä lääkäri saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi.

        VAAKA

        Tämä lääkäri suihkuttelee suun täyteen hengityksen raikastus ainetta ja käyttää vaaleanpunaisia kumihanskoja. Kehuu potilaan hampaita vaikka ne olisivat ruskeat ja mädät sekä lopuksi tekee myös potilaalle uuden kampauksen ja värianalyysin.

        SKORPIONI

        Pitää vastaanottoaan nahkahaalariin pukeutuneena. Tämä lääkäri on yleensä ruiskuttanut itsensä täyteen puuduttavia aineita ja kourii sitten potilastaan tämän istuessa tuolissa. Kiskoo hampaat ilman puudutusta ja kertoo potilailleen omasta hammasfetissistään.

        JOUSIMIES

        Ruskettunut ja nuorekas hammaslääkäri joka puhuu paljon. Saattaa usein porata vahingossa ikeneen sillä ei pysty keskittymään. Flirttaa hoitsun kanssa ja heittää pikkutuhmia vitsejä.

        KAURIS

        Totinen lääkäri joka ei paljoa puhu. Syö masennuslääkkeitä ja ei ymmärrä vitsejä. Tällä lääkärillä on 24 tuntia vuorokaudessa vastaanotto auki, hän asuu vastaanotollaan.

        VESIMIES

        Tämä lääkäri ehdottaa joka kerta kaikkien hampaiden poistamista ja niiden korvaamista hänen itse kehittämillään raudasta tehdyillä proteeseilla. Rautahampaat kun ei tarvitsisi hoitoa sen kummemmin.

        KALAT

        Tällä vastaanotolla saat hellä hoitoa. Kala lääkäri meditoi ja uskoo aromi kynttilöiden parantavaan tehoon juurihoidon sijaan.


      • Hintintin
        Dina kirjoitti:

        RANTAELÄMÄÄ


        Kuuma aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Lämmin meri liplattelee kimallellen ja ranta alkaa täyttyä monenlaisista auringon palvojista...

        Oinas on innoissaan päästessään vesiurheilemaan. Hänellä on uusi surffilauta kainalossa. Astellessaan veden ääreen hän tyytyväisenä huomaa atleettisen vartalonsa herättävän ihailua muissa auringon palvojissa. Oinaan itsetunto hipoo tähtiä jälleen. Hän hyppää veteen ja kiroaa aaltojen pienuutta. Hyökyaalto tässä tarvittaisiin jotta pääsisin näyttämään taitoni kaikille, oinas murisee.

        Härkä on pakannut pienen korin eväitä mukaansa. Hänellä on suuri rantapyyhe, tyyny, aurinkorasvaa, lierihattu ja mielenkiintoinen romaani mukanaan. Tästä päivästä tulee täydellinen löhöpäivä, härkä myhäilee ja asettautuu mukavasti pehmeälle hiekalle. Härkä ei voi käsittää Meressä meuhkaavaa oinasta; Miten kukaan voi rehkiä tälläisenä kuumana kesäpäivänä.

        Kaksonen saapuu pienen pienissä stringeissä. Hän saa haluamansa huomion ja alkaakin pälyilemään toisen sukupuolen edustajia sillä silmällä. Kaksosella on mukanaan kännykkä jos vaikka kaverit sattuisivat soittamaan. Ei kestä kauaakaan kun kaksonen on kutsunut itsensä erään porukan lentopallo kisaan mukaan.

        Rapu saapuu suureen pyyhkeeseen kietoutuneena. Häntä hieman ujostuttaa näyttäytyä uima asussa. Rapu löytää rauhaisan paikan johon asettuu. Hän harmittelee ruuan pullistuttamaa keski vartaloaan; Ensi kesäksi sitten treenaan kunnon vatsalihakset, hän päättää, ja voisin vähentää kerman käyttöä ruuissani..paitsi että kun äiti aina sanoi että ruoka tarvitsee kermaa kuin kala vettä...

        Leijona rakastaa kuumaa kesäpäivää, kuumaa hiekkaa ja kuumaa silmänruokaa. Hän rinta pöyhöllään asettuu loikoilemaan parhaalle näköala paikalle. Veteen hän ei halua, se ei sovi leijonalle, suuri tukka vain menisi kasaan suola vedessä ja ne limaiset kalat, hyi. Leijona välillä käy myös kierroksella katselemassa löytyykö meheviä ranta misuja ympäristöstä.

        Neitsyt on kalpea ja pelkää palavansa. Hänellä onkin mukanaan suuren suuri päivän varjo jonka hän työntää kiinni maahan. Sen alle hän menee istuksimaan suuri lierihattu päässään. Seuraavaksi neitsyt etsii hiekasta kaikki simpukan kuoret ja siirtää ne pois jotta hiekassa olisi mukavampi istua. Hänellä on mukanaan pikku naisia kirja.

        Vaaka ei olisi osannut oikein päättää minkä uima asun hän päälleen laittaa mutta tyytyi siniseen. Hänellä on aurinkolasit silmillä ja muodikas ranta hattu päässä. Vaaka on käynyt jo valmiiksi solariumissa sillä eihän ihmisten ilmoille voi kalman kalpeana tulla aurinkoa palvomaan. Vaaka käy myös uimassa sillä voihan käydä hyvä tuuri jos vaikka meinaa hukkua ja joku hengenpelastaja adoniksista tulee pelastamaan.

        Skorpioni tulee paikalle paljastavassa uima asussaan. Hänellä on mukanaan pumpattava rantalelu, sellainen hain näköinen. Hai lelulla on oma tarkoituksensa. skorpioni aikoo käyttää sitä ranta vedessä pulikoivien lasten pelotteluun. Pelkkä ajatuskin lasten kauhusta saa skorpparin hymyilemään. Eikä mene hetkeäkään kun ensimmäiset lapset juoksevat vedestä kyyneleet silmistä.

        Jousimies on jo ruskea. Hän on palannut pitkältä matkaltaan etelän auringosta. Jousimies ui ensin pitkän lenkin ja päättää surffata sen jälkeen. Hetkeäkään energinen jouskari ei hiekalla maaten kuluta vaan heittelee myös frisbeetä ja pelailee lentopalloa.

        Vesimies on sporttinen ilmestys rannalla. Hän on saapunut uimaan. Hän hieman kummeksuu ranta vedessä makaavaa kumi haita ja sen vierellä vaanivaa skorpionia mutta ei anna sen häiritä häntä. Vesimies ui pitkän lenkin jonka jälkeen hän jutustelee mukavia nuoriso porukan kanssa.

        Kalat keräilee rannalta simpukoita. Ne ovat kauniita ja niistä saa askarreltua vaikka mitä. Hän haaveilee löytävänsä simpukan jonka sisällä olisi ihana helmi. Jollain paratiisi saarella olisi niiiiin mukava asustella, jonkun mukavan ihmisen kanssa, kala miettii. Hän kahlaa rantavedessä kunnes jokin törmää häneen. Se oli oinas joka pyyhälsi surffilautansa kanssa ohi tuhatta ja sataa.


        ***********************************

        tähtimerkit hammaslääkäreinä



        Hammaslääkäri

        OINAS
        Tämä hammaslääkäri ei liikoja mieti. Jos hammas on tiukassa, kiskoo oinas pari hammasta ympäriltäkin pois saadakseen poistettua juuri tuon tietyn hampaan. Puudutusaineita käyttävät vain nynnyt, oinas tuumaa jos potilas valittaa kipua.

        HÄRKÄ

        Härkä on rauhallinen hammasläähäri. Joskus potilas saattaa ihmetellä operaation suurta meteliä mutta ääni ei johdu pelkästään porasta vaan pora kädessä kuorsaavasta hammaslääkäristä.

        KAKSONEN
        Jos sinua ei pelottanut ennen niin käytyäsi tällä hammaslääkärillä pelkäät kyllä. Kaksonen puhuu puhuu ja puhuu, välillä et tiedä edes mistä hän puhuu. Tällä lekurilla on hands free korvalla ja puhelin soi jatkuvasti. Unohtaa instrumenttejä potilaan suuhun.

        RAPU

        Tämä hammaslääkäri on ystävällinen ja leppoisa. Tosin on pelottavaa katsella kuinka hammaslääkäri itkee hammasta repiessään ja kysyy vielä saako ottaa potilaan hampaan talteen, kun on niin sääli heittää hyvää hammasta pois.

        LEIJONA

        Tämän lääkärin vastaanotolla soi Beethoven. Suuri eleinen lääkäri jolla on itsellään kultahampaita. Veloittaa tarkastuksestakin suuret summat eikä tee mitään, korkeintaan suosittelee valkaisemaan hampaat.

        NEITSYT

        Tämä hammaslääkäri tarkistaa suun kunnolla. Lopuksi saarnaa monta tuntia siitä kuinka huonosti hampaat oli taas hoidettu ja että kyllä hammaslankaa tulisi käyttää. Itsellään lääkärillä on moitteeton hammasrivi, tämä lääkäri saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi.

        VAAKA

        Tämä lääkäri suihkuttelee suun täyteen hengityksen raikastus ainetta ja käyttää vaaleanpunaisia kumihanskoja. Kehuu potilaan hampaita vaikka ne olisivat ruskeat ja mädät sekä lopuksi tekee myös potilaalle uuden kampauksen ja värianalyysin.

        SKORPIONI

        Pitää vastaanottoaan nahkahaalariin pukeutuneena. Tämä lääkäri on yleensä ruiskuttanut itsensä täyteen puuduttavia aineita ja kourii sitten potilastaan tämän istuessa tuolissa. Kiskoo hampaat ilman puudutusta ja kertoo potilailleen omasta hammasfetissistään.

        JOUSIMIES

        Ruskettunut ja nuorekas hammaslääkäri joka puhuu paljon. Saattaa usein porata vahingossa ikeneen sillä ei pysty keskittymään. Flirttaa hoitsun kanssa ja heittää pikkutuhmia vitsejä.

        KAURIS

        Totinen lääkäri joka ei paljoa puhu. Syö masennuslääkkeitä ja ei ymmärrä vitsejä. Tällä lääkärillä on 24 tuntia vuorokaudessa vastaanotto auki, hän asuu vastaanotollaan.

        VESIMIES

        Tämä lääkäri ehdottaa joka kerta kaikkien hampaiden poistamista ja niiden korvaamista hänen itse kehittämillään raudasta tehdyillä proteeseilla. Rautahampaat kun ei tarvitsisi hoitoa sen kummemmin.

        KALAT

        Tällä vastaanotolla saat hellä hoitoa. Kala lääkäri meditoi ja uskoo aromi kynttilöiden parantavaan tehoon juurihoidon sijaan.

        Provokooppi

        Kirjoittanut: Hernesoppakauppias

        Oinas: jukuripää pässinpää. Luulee olevansa hyvän näköinen, vaikka naiset miesmäisiä ja miehet naismaisia. Keksii uutena asian jonka muut tiesivät jo 10 v sitten. Rasittava pimpelipompelityyppi.

        Härkä: huumorintajuton maailmanvaltias. Tai ainakin sängyn valtias. Tai ainakin luulee niin. Mutta tylsä kuin sonni kiimassa. Junttura ja paksuniska. Tylsä.

        Kaksoset: huitoo käsillään niin että muut saavat varoa silmiään. Aina joku mielipuolinen projekti menossa. Ei saa niitä ikinä lopetettua. Kiinnostunut kaikesta ja kaikista, mutta aina yli kaiken itsestään. Hullu.

        Rapu: byääh. On elämä niin kovaa ja ihmiset niin kovia, joten rapu yrittää olla vielä kovempi. Sisältä kuitenkin aivan löllö, ja sitä pitääkin sitten kotona piilotella ja varjella. Tunteellinen, pinnallinen.

        Leijona: täältä tullaan ja täällä tiedetään kaikki paremmin kuin muut tietävät, joten luontainen johtaja. Ainakin omassa päässään. Arvokas kuin kullattu rihkamaketju. Rasittava.

        Neitsyt: huumorintajuttomuuden huippuvalioyksilö. Jäkättää kaikesta ja kaikille. Kammoaa pöpöjä ja tulee todennäköisesti kuolemaan luulosairauteen. Niin rutikuiva että muut saavat astmakohtauksen.

        Vaaka: ei osaa päättää mitään muuta kuin se että on aina oikeassa (mitä mieltä sitten lopulta päättääkin olla). Diplomaattina saa muutkin uskomaan sen. Vilpittömästi kiero ihminen.

        Skorpioni: nunna/munkki tai täysi jakorasia. Kaikki muut ovat aina niin ilkeitä hänelle, joten hänellä on oikeus ilkeillä kaikille muille. Tunteellinen, kaikin mahdollisin tavoin. Ylidramaattinen.

        Jousimies: niin viisas että on suorastaan yliviisas. Saarnamies tai muuten vaan hihhuli ja hullu. Räävitön, mauton ja useimmiten myös irstas.

        Kauris: tyhmä kuin vuohi. Selittää muille miten vettä keitetään. Ylimielinen vastakkaista sukupuolta kohtaan. Rakastunut kaikkeen tylsään ja arkiseen. Antaa prinssin/prinsessan odotuttaa itseään 50 v ja antaa sen jälkeen rukkaset.

        Vesimies: shovinisti tai päiväperho. Kokeilee kaikesta kaiken ja kyynistyy kaikelle. Jos ei kyynisty, on niin seinähullu ettei kukaan pysy perässä tempauksissa.

        Kalat: käyttää liikaa kaikkea mahdollista ja tekee alemmuuskompleksista hauskan harrastuksen. Huolehtii ja murehtii ja marttyrisoituu (varsinkin jos nainen). Yhtä komea kuin virtahepo. Väsyttävä.


      • Gemini-
        Hintintin kirjoitti:

        Provokooppi

        Kirjoittanut: Hernesoppakauppias

        Oinas: jukuripää pässinpää. Luulee olevansa hyvän näköinen, vaikka naiset miesmäisiä ja miehet naismaisia. Keksii uutena asian jonka muut tiesivät jo 10 v sitten. Rasittava pimpelipompelityyppi.

        Härkä: huumorintajuton maailmanvaltias. Tai ainakin sängyn valtias. Tai ainakin luulee niin. Mutta tylsä kuin sonni kiimassa. Junttura ja paksuniska. Tylsä.

        Kaksoset: huitoo käsillään niin että muut saavat varoa silmiään. Aina joku mielipuolinen projekti menossa. Ei saa niitä ikinä lopetettua. Kiinnostunut kaikesta ja kaikista, mutta aina yli kaiken itsestään. Hullu.

        Rapu: byääh. On elämä niin kovaa ja ihmiset niin kovia, joten rapu yrittää olla vielä kovempi. Sisältä kuitenkin aivan löllö, ja sitä pitääkin sitten kotona piilotella ja varjella. Tunteellinen, pinnallinen.

        Leijona: täältä tullaan ja täällä tiedetään kaikki paremmin kuin muut tietävät, joten luontainen johtaja. Ainakin omassa päässään. Arvokas kuin kullattu rihkamaketju. Rasittava.

        Neitsyt: huumorintajuttomuuden huippuvalioyksilö. Jäkättää kaikesta ja kaikille. Kammoaa pöpöjä ja tulee todennäköisesti kuolemaan luulosairauteen. Niin rutikuiva että muut saavat astmakohtauksen.

        Vaaka: ei osaa päättää mitään muuta kuin se että on aina oikeassa (mitä mieltä sitten lopulta päättääkin olla). Diplomaattina saa muutkin uskomaan sen. Vilpittömästi kiero ihminen.

        Skorpioni: nunna/munkki tai täysi jakorasia. Kaikki muut ovat aina niin ilkeitä hänelle, joten hänellä on oikeus ilkeillä kaikille muille. Tunteellinen, kaikin mahdollisin tavoin. Ylidramaattinen.

        Jousimies: niin viisas että on suorastaan yliviisas. Saarnamies tai muuten vaan hihhuli ja hullu. Räävitön, mauton ja useimmiten myös irstas.

        Kauris: tyhmä kuin vuohi. Selittää muille miten vettä keitetään. Ylimielinen vastakkaista sukupuolta kohtaan. Rakastunut kaikkeen tylsään ja arkiseen. Antaa prinssin/prinsessan odotuttaa itseään 50 v ja antaa sen jälkeen rukkaset.

        Vesimies: shovinisti tai päiväperho. Kokeilee kaikesta kaiken ja kyynistyy kaikelle. Jos ei kyynisty, on niin seinähullu ettei kukaan pysy perässä tempauksissa.

        Kalat: käyttää liikaa kaikkea mahdollista ja tekee alemmuuskompleksista hauskan harrastuksen. Huolehtii ja murehtii ja marttyrisoituu (varsinkin jos nainen). Yhtä komea kuin virtahepo. Väsyttävä.

        Muistakaa, että tuo viimeisin ei ole mistään astrologia sivulta (ns. provokooppi), tuulesta temmattu ilman astrologista informaatiota (enkä ymmärrä miksi sitä kierrätetään, kun tyhmäkin ymmärtää, että se on täysin ristiriidassa oikean astrologisen informaation kanssa), Eihän sinäänsä "provokoopeissa" ole mitään vikaa, jos ne ovat oikean astrologisen informaation sisältäviä, tuo oli todellisuuspohjaltaan surkeankaltainen, josta on erittäin läpinäkyvää että kirjoittajalla ei ole ollut oikein ihmistuntemus & astrologia hallussa. Aiemmat horoskoopit olivat mielekkäällä tavalla kirjoitettuja mutta silti todellisuuspohjanomaavia, *tap tap*
        Useimmat noista olen nähnyt juuri nimenomaan esimerkiksi astro.fi & muilla astrologia saiteilla. Kiitos Dina.


      • Hintintin
        Gemini- kirjoitti:

        Muistakaa, että tuo viimeisin ei ole mistään astrologia sivulta (ns. provokooppi), tuulesta temmattu ilman astrologista informaatiota (enkä ymmärrä miksi sitä kierrätetään, kun tyhmäkin ymmärtää, että se on täysin ristiriidassa oikean astrologisen informaation kanssa), Eihän sinäänsä "provokoopeissa" ole mitään vikaa, jos ne ovat oikean astrologisen informaation sisältäviä, tuo oli todellisuuspohjaltaan surkeankaltainen, josta on erittäin läpinäkyvää että kirjoittajalla ei ole ollut oikein ihmistuntemus & astrologia hallussa. Aiemmat horoskoopit olivat mielekkäällä tavalla kirjoitettuja mutta silti todellisuuspohjanomaavia, *tap tap*
        Useimmat noista olen nähnyt juuri nimenomaan esimerkiksi astro.fi & muilla astrologia saiteilla. Kiitos Dina.

        >Kaksoset: huitoo käsillään niin että muut saavat varoa silmiään. Aina joku mielipuolinen projekti menossa. Ei saa niitä ikinä lopetettua. Kiinnostunut kaikesta ja kaikista, mutta aina yli kaiken itsestään. Hullu.

        Toi ainakin sopi eksääni kuin nyrkki silmään, paitsi että hän ei olut hullu.


      • lumina
        Hintintin kirjoitti:

        >Kaksoset: huitoo käsillään niin että muut saavat varoa silmiään. Aina joku mielipuolinen projekti menossa. Ei saa niitä ikinä lopetettua. Kiinnostunut kaikesta ja kaikista, mutta aina yli kaiken itsestään. Hullu.

        Toi ainakin sopi eksääni kuin nyrkki silmään, paitsi että hän ei olut hullu.

        toi sopii muhunkin ihan täydellisesti mut en noist muist sitte tiiä...


      • kauris
        Hintintin kirjoitti:

        Provokooppi

        Kirjoittanut: Hernesoppakauppias

        Oinas: jukuripää pässinpää. Luulee olevansa hyvän näköinen, vaikka naiset miesmäisiä ja miehet naismaisia. Keksii uutena asian jonka muut tiesivät jo 10 v sitten. Rasittava pimpelipompelityyppi.

        Härkä: huumorintajuton maailmanvaltias. Tai ainakin sängyn valtias. Tai ainakin luulee niin. Mutta tylsä kuin sonni kiimassa. Junttura ja paksuniska. Tylsä.

        Kaksoset: huitoo käsillään niin että muut saavat varoa silmiään. Aina joku mielipuolinen projekti menossa. Ei saa niitä ikinä lopetettua. Kiinnostunut kaikesta ja kaikista, mutta aina yli kaiken itsestään. Hullu.

        Rapu: byääh. On elämä niin kovaa ja ihmiset niin kovia, joten rapu yrittää olla vielä kovempi. Sisältä kuitenkin aivan löllö, ja sitä pitääkin sitten kotona piilotella ja varjella. Tunteellinen, pinnallinen.

        Leijona: täältä tullaan ja täällä tiedetään kaikki paremmin kuin muut tietävät, joten luontainen johtaja. Ainakin omassa päässään. Arvokas kuin kullattu rihkamaketju. Rasittava.

        Neitsyt: huumorintajuttomuuden huippuvalioyksilö. Jäkättää kaikesta ja kaikille. Kammoaa pöpöjä ja tulee todennäköisesti kuolemaan luulosairauteen. Niin rutikuiva että muut saavat astmakohtauksen.

        Vaaka: ei osaa päättää mitään muuta kuin se että on aina oikeassa (mitä mieltä sitten lopulta päättääkin olla). Diplomaattina saa muutkin uskomaan sen. Vilpittömästi kiero ihminen.

        Skorpioni: nunna/munkki tai täysi jakorasia. Kaikki muut ovat aina niin ilkeitä hänelle, joten hänellä on oikeus ilkeillä kaikille muille. Tunteellinen, kaikin mahdollisin tavoin. Ylidramaattinen.

        Jousimies: niin viisas että on suorastaan yliviisas. Saarnamies tai muuten vaan hihhuli ja hullu. Räävitön, mauton ja useimmiten myös irstas.

        Kauris: tyhmä kuin vuohi. Selittää muille miten vettä keitetään. Ylimielinen vastakkaista sukupuolta kohtaan. Rakastunut kaikkeen tylsään ja arkiseen. Antaa prinssin/prinsessan odotuttaa itseään 50 v ja antaa sen jälkeen rukkaset.

        Vesimies: shovinisti tai päiväperho. Kokeilee kaikesta kaiken ja kyynistyy kaikelle. Jos ei kyynisty, on niin seinähullu ettei kukaan pysy perässä tempauksissa.

        Kalat: käyttää liikaa kaikkea mahdollista ja tekee alemmuuskompleksista hauskan harrastuksen. Huolehtii ja murehtii ja marttyrisoituu (varsinkin jos nainen). Yhtä komea kuin virtahepo. Väsyttävä.

        passasi.
        Miehellenikin jouduin kansantajuisesti kuin lapselle selittämään veden kiehumista eri ilmanpaineolosuhteissa.
        "Etsikkoajasta" voi kyllä tipauttaa nollan pois niin ollaan lähempänä totuutta :).


      • kauris kirjoitti:

        passasi.
        Miehellenikin jouduin kansantajuisesti kuin lapselle selittämään veden kiehumista eri ilmanpaineolosuhteissa.
        "Etsikkoajasta" voi kyllä tipauttaa nollan pois niin ollaan lähempänä totuutta :).

        Mistä täällä puhutaan????


      • mimmutus0000000000000000000...
        Dog-princess kirjoitti:

        Mistä täällä puhutaan????

        kiitos dina olenkin etsinyt näitä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe