Lahjat kummilapselle

Anonyymi-ap

Miten vanhalle "lapselle" annatte vielä synttäri- ja joululahjat? Radio Novassa olisi ollut tänään aiheena, mutta ensin tuli kymmenkunta mainosta, sitten sää ja vielä musiikkia... en ehtinyt odottaa aiheen käsittelyä kauempaa. Kuunteliko joku? Miten itse toimit? Onkohan täysi-ikäisyys rajana kenellekään? Valmistumis- ja häälahjat ovat ihan erikseen. Entä pitäisikö vielä kummilapsen tulevia lapsiakin alkaa muistaa lahjoin?

19

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En kuulu kirkkoon.

      Mutta nuorempana kuuluin ja on mulla pari rippilasta. Noh, uskisläpän kans en ole niitten kans säätänyt ollenkaan, mutta vähän "pakosta" johtuen olen jotain lahjaa joskus antanut. Net on sukulaisia, joten jotain lahjaa kai olisi muutenkin tullut annettua.

      Rippilapsi. Pääpaino sanalla lapsi. Eli ei net mitään lahjoja tarvi täysikäisiksi tultuaan. Enkä tiedä, mikä pakko jonkun kummin on mitään lahjoja antaa. Toki voi lahjoja, jos valmistuu jostakin skolesta, tai saa lapsen, tai menee naimisiin Mutta niitä kyllä annetaan muista syistä, kuin jonkin uskisläpän takia.


      Lyhyesti, ei kummilahjat ole mitenkään pakollisia, Mutta jos sen takia aikoo jotain antaa, ei niitä lahjoja täysikäiselle tarvi tunkea. Pääpaino sanalla "lapsi".

      Sitäpaitsi, eikös kummiudella pitäis olla jotain muuta merkitystä, kuin toimiminen lahjakoneena?

      =DW=

      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa tämä rippilapsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa tämä rippilapsi?

        rippilapsi , on rippikoulun käynyt > ripille pääsy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        rippilapsi , on rippikoulun käynyt > ripille pääsy.

        Näin minäkin sen tulkitsen, siksi en ymmärtänyt tuota DW:n juttua siitä että hänellä on muutama rippilapsi, siksi sitä häneltä kysyin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin minäkin sen tulkitsen, siksi en ymmärtänyt tuota DW:n juttua siitä että hänellä on muutama rippilapsi, siksi sitä häneltä kysyin.

        Siis.

        Mun mielestä kummin ei tarvitse enää kummemmin kiinnittää huomiota kummilapsiinsa, sen jälkeen kun net on päässeet ripiltä.

        Vaikken uskontojuttuihin ota kantaa, olen kuitenkin kummilpseja lahjonut, tyyliin tarpeellista kamaa pakettiin, ei mitää uskiskrääsää. Ite suhtautunut kummilapsiin pragmaattisesti, siis jotain elämässä tarpeellista, ei mitään taikauskojuttuja.

        Kummin duunihan ei ole toimi lahja-automaattina, alunperin pitäis saarnata jumalasta ja opettaa uskovaiseksi. Valvoa, että kotona kasvatetaan kunnon uskovaisia. Mä koittanut lähinnä kattoa, että niistä tulis normaaleja ja tajuavia aikuisia ja että asiat on ok.

        Itellä tokik on ollut kummeja parit Kumpikaan ei edes mitään lahjaakaan koskaan ole toimittaneet, ei niitten kans ole ollut missään tekemisissä ikänäni. Noh, net jonkin sortin uskovaisia, kaitpa ne on tulleet tulokseen, ei mun kaltaseeen pakanaan tarvi kiinnittää huomiota :D Mutta jotenkin asia on kakarana nyppinyt.

        Siks ite koittanut periaatteessa kakaroita ottaa huomioon, kun kerran sellaisen duunin olen ottanut joskus vastaan. Mulla tosin käsitys, koska olen myöhemmin eronnut kirkosta, olen ottanut samalla myös loparit kummin hommista. Mutta tuskin kakaroille mitään haittaa sitä on, että niillä on joku ulkopuolinen aikuiskaverikaan.

        =DW=


    • Anonyymi

      Kultainen krusifiksi-riipus

    • Anonyymi

      Iso Siniristilippu.

    • Anonyymi

      Mitä ihmettä! Ihan asiallinen aloitus ja toisten mielipiteet asiasta tulisivat varmaan ihan tarpeeseen. Mutta täällä "vanhat ja viisaat" tyhmäilevät jostain rististä. Todellakin vanhat muuttuvat lapsiksi jälleen, tyhmemmiksi vaan. Onhan se näillä palstoilla nähty muuallakin. Ihmettelen.

      • Anonyymi

        Herran siunausta ja ihanaa kesän jatkoa sinulle


    • Anonyymi

      Itse muistin n. 10 -vuotiaaksi pienellä (raha)lahjalla synttärinä, en jouluna sekä rippilahjaksi myös rahalahja.

      Ei enää sen jälkeen, saati hänen lapsiaan. Älytön tapa yleensäkin, ei ole omakaan kummini koskaan muistanut, nyt jo haudassakin. Enkä ole odottanutkaan muistamista.

    • Anonyymi

      Itse kuntelin aihesta novaa.Kun kuntelen radiota yksin kulkiessa ulkona.Niin monta on mieltä kuin on kumeja .Voit nova fi.muten katsoa vanhat lähetykset. Oma mielipide jos kumilapsen on läheiset välit aikuisena ja itsellä rahaa ,voi häntä muistaa kohdatessa.Itse olin nimelinen kummi ja lähinnä harvoin istuin kummilapsen perheessä kun ne ei tarvinut enää ilmasta hoito paikkaa viikon lopuksi.Lapsi taisi olla 13v.kun alkoi pärjäillä yksin ja serustelee, Rippi juhla kutsuivat ja käytänössä jäi siihen.Kun yhteyttä eivät pitäneet uusia osoiteita eivät antaneet. 177v.sai jo lapsen kuulin.Jos vastaava kumi olet ja kontakti vain joskus voit lopetta rippi Juhlaan

    • Anonyymi

      Kummilapseni asuu kaukana. Vaihtelevasti olen hoitanut. Kun hän oli lapsi, saatoin ostaa jotain kun kävin siellä päin. Nyt en enää käy. Viimeksi laitoin rahalahjan, kun täytti 40 v. Kun aikanaan pääsi ripille tai sai ekalapsen, laitoin jonkin paketin tai rahaa. Lähinnä teen sen käyttäytymisen vuoksi, aika vieras alkaa olemaan, en ole nähnyt vuosikausiin. Siis satunnaisesti jotakin. Hän joskus laittanut meilikuvan perheestään. Mutta edelleen, hyvän tavan vuoksi ehkä laitan 50-vuotispäivänä ainakin kortin, ehkä rahaa tai jotain muuta.
      Yhdelle lapselleni kummit laittoivat säännöllisesti kortin ja rahalahjan kaikkina mahdollisina merkittävinä päivinä, nyt kuolleet. Ja lapseni laittoi heille kuvat tapahtumistaan ja lapsistaan. Olivat myös hänen juhlissaan. Ihan säännöllistä.
      Yhdelle lapselle kummit laittoivat pienenä hauskoja paketteja tai kortin, myöhemmin jäänyt. Tämä lapsi tuskin on laittanut heille koskaan mitään.
      Joten ei mitään yksittäistä sääntöä meidän sakissa, miten milloinkin.

    • Anonyymi

      Olen antanut 19-vuoteen asti nimi- ja syntymäpäivä- sekä joulurahat. Sekä tietenkin rippi- ja ylppärilahjat. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt täysi-ikäiselle ei enää, ainakaan kaikkia. Nimipäiviähän ei kai enää muistella, mutta onko syntymäpäivä joulua tärkeämpi? Vai muistaisitko sinä mieluummin jouluna? Vai lopettaisitko rahalahjat kokonaan ja muistaisit vain viestein

      • Anonyymi

        Riippuu mielestäni siitäkin, onko vastavuoroista toimintaa. Ellet saa kummilapselta mitään, en muistaisi. Valokuvia tai muistaako hän sinun syntymäpäiväsi, joulusi jne.


    • Anonyymi

      Rippilahjaksi sain kultaiset korvakorut ja häälahjaksi 40 euroa. Muuta en ole saanut.

      • Anonyymi

        Ripille pääsyyn voi lopettaa muistamiset. Hää- ja valmistuijaisjutskat voi vielä muistaa, mut joulut ja synttärit saa jäädä.


    • Anonyymi

      Alkuvuosina lahjoin vuosittain yhdellä yhden unssin kultalaatalla mutta kullan hinnan noustessa lähelle 1500€/unssi vaihdoin lahjonnan vuosittaiseen tasasumman tilisiirtoon jonka isukki lupasi sijoittaa valitsemaansa rahastoon.
      Kun kurssit ovat alhaalla niin samalla summalla saa enemmän osuuksia ja kurssien noustessa tapahtuu sama päin vastoin.

    • Anonyymi

      Aikoinaan olin vain mielissäni ettei tarvinnut kummiksi alkaa kenellekään kun ent miehen sisarukset lykkäs muksuja vuorotellen melkein joka vuosi ja ilmiselvästi oli närkästystä ilmassa kun eivät voineet minua kummiksi värvätä. Onneksi heidän luonteensa selvisi aika nopeasti sen jälkeen kun ukon kanssa saman katon alle muutettiin. No ukko lupautui parin mukulan kummiksi ja johan oli herran vaikeeta saada lahjaa hommattua kun minä hommaamasta kieltäydyin.

      • Anonyymi

        Näin se menee. Kaikki kummilapset miehen sukulaisia ja kaikkien "lahjoja" olen minä. Tosin minultahan tuo ukko apua tarvitsisi, jos itse toimeen ryhtyisi. Se hoitaa, joka homman hallitsee.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe