Veneen valinta yksinpurjehdukselle tai perheen kanssa pidempemmälle matkalle

Anonyymi-ap

Eli jos lähtisit yksin niin minkä veneen valitsisit ja mikä olisi valintasi jos lähtisit perheen kanssa.

23

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerro aloistuspostaaja ja hyvä ihminen itse, mikä olisi oma valintasi. Kerro se, perusteluineen, jos kerran muilta moisia kysely. Hyvä aihe mutta älä kysele jollet itse anna mitään sisältöä. Paljasta korttisi

      • Anonyymi

        Asiaa voi lähestyä monelta kantilta ja monella budjetilla eikä yhtä oikeaa vastausta ole. Kenenkään ei tarvitse tämän keskustelun perusteella ostaa venettä eikä lähteä matkalle joten asiasta lienee saatavissa neutraali keskustelu ja perustelutkin ovat suotavia. Itsekkään en ole mihinkään menossa joten en yritä ulkoistaa venevalintaa.

        Itse arvostan hyviä purjehdusominaisuuksia mutta pitkillä matkoilla tarvitaan muitakin ominaisuuksia. Joku avance33 tyyppinen olisi hyvä lähtökohta yksinpurjehdukselle. Hyvin purjehtiva ja pitkä köli tuo vakautta menoon. Kyseisestä veneestä on kokemusta kotoisilla vesillä mutta en ajatellut sitä silloin siltä kantilta. Isoilla vesillä vene ei ole koskaan liian iso mutta purjepinta-ala pitää olla hallittavissa yksin.

        Perheen kanssa valitsisin jonkinlaisen HR tyyppisen ratkaisun. Suojainen avotila ja hyvät sisätilat pitäisivät varmasti perheen tyytyväisenä. Perheen kanssa noin 40 jalkainen ja yksinkin voisi harkita saman tyyppistä 35 jalkaista. Ei nyt mennä liikaa yksityiskohtiin vaan puhutaan vain veneistä eli minkä valitsisit? Jokerina pitää tietysti heittää se että teettäisi ihan oman mutta jätetään se omaan keskusteluun.


    • Anonyymi

      Ei venettä ei rahaa, vain haave jonnekin kauas lähtemisestä.

      Kannattaa aluksi opetella purjehtimaan, kyllä se sitten selkenee, haluaako tuhlata kaikki rahansa sateessa korva vedessä olemiseen homeisessa veneessä.

      Perheen kanssa kannattaa kokeilla aluksi kuukauden kotona olemista ulos kertaakaan menemättä.
      Tulee vähän perspektiiviä, kestääkö perhe kasassa missään muutaman neliön veneessä viikkokausia.
      Yleensä pidemmille purjehduksille lähteville käy samoin kuin omakotitalon rakentajille: Ensin lähtee rahat tililtä, sitten auto vaihtuu halvempaan ja jossain vaiheessa lähtee myös vaimo.

      • Anonyymi

        Onko teoreettinen ajattelu ihan outoa? Aloituksessa mainittiin kaksi eri skenaariota joten se jo kertoo että kyseessä on teoreettinen asia joka sisälsi yksinkertaisen kysymyksen. Minkä veneen valitsisit kohdassa a tai b.


    • Anonyymi

      Kohdassa a soutuvene, kohdassa b Viking Line tai Silja.

      Kysyttävää?

      • Anonyymi

        Kyllä, kyllä.
        Oletko mahdollisesti täällä laajalti tunnettu vastaus automaatti?
        Jotenkin tuo tekstin muotoilu tuo muistoja aikaisemmista keskusteluista

        Jatka vain valitsemallasi tiellä, sillä nuo kommenttisi ovat olleet usein melko hauskoja D.


    • Anonyymi

      Jos rahaa riittäisi ihan mihin tahansa, niin yksinpurjehdukseen valintani olisi Rapido 50, perheen kanssa Rapido 60. Molemmat uusina, eikä käytettyinä.
      Valinta oli varsin helppo, koska kummallekaan ei ole kilpailevia sarjatuotantotuotteita muilta valmistajilta markkinoilla. Oneoffeina tietysti olisi saatavissa useiltakin valmistajilta jotain, kunhan ensin hommaa piirustukset.

    • Anonyymi

      Uusi Swan 48 olisi molemmissa tapauksissa hyvä valinta. Yksinpurjehtiessa joystick-ohjaus taivasankkurilla auttaisi satamissa.

    • Anonyymi

      Amel shakki perheen (vaimo+koira) kera tai ilman.
      Suojainen ohjaamo ja vankka koeteltu rakenne sekä säilytystilaa.

      • Anonyymi

        Siis sharki,hiton autocorrect.


    • Anonyymi

      En ole koskaan miettinyt asiaa, koska pärjään veneellä kuin veneellä yksin. Siis perheen tarpeet ovat määräävä tekijä. En uskaltaisi edes ottaa perhettä mukaan, jos näin ei olisi

    • Anonyymi

      Kuka hullu lähtee perheensä kanssa yhtään mihinkään?
      Pitääkö kaikesta tehdä kärsimystä?

    • Anonyymi

      Yksin lähtisin optimistijollalla.
      Perheen kanssa lähtisin pessimistijollalla.

      • Anonyymi

        Tuo oli hauska huomio D.


    • Anonyymi

      Nykyinen 80-luvun skandi molemmissa tapauksissa. Ei oo rahaa muuhun.

    • Anonyymi

      10 vuotta sitten lähdin suomalaisella 37 -jalkaisella ohjaamollisella veneellä etelään (NC). Asuin siinä ympärivuotisesti Välimeren / Algarven alueilla 7 vuotta likimain itsekseni. Talvet marinoissa, kesät reissaten ja ankkurissa.
      Vaihdoin sitten brittiläiseen Moody 336 -veneeseen. Se oli sopivampi etelään valkoisen rungon, kunnon biminin ja yksinajoon kesymmän luonteensa ansiosta. Myin veneen pois kesällä ja jäin asumaan etelään ihan talossa. Ei vaan enää jaksanut enempää seilailla.
      Jos nyt olisin ostamassa Suomessa venettä näillä kertyneillä tiedoillani, päätyisin ehkä HR 312:een, samankokoiseen Najadiin tms. Laittaisin siihen kiinteitä aurinkopaneeleja biminin päälle, lisävesitankki vaikka septitankin tai mitä hyvänsä tarvittaessa poistamalla, tupla-ankkurit keulaan eri pohjia varten, Coppercoat -pohjan, optimoidun ja mielellään kraanavaihtoisen naftasuodatuksen ym.
      Veneen olisi hyvä olla just alle 10 -metrinen. Välimerellä liikkuu paljon jotain +40 -jalkaista tai liki sitä olevia pursia etenkin talvisatama voi olla kiven alla. Just alle kymppiselle löytyy helpoiten talvipaikka, tai laituri yöksi ylipäätään. Asia ei oikeastaan yhtään ole kiinni budjetista tässä, vaan tosiaan siitä että satamaan edes pääsee.

      Ei täällä ainakaan mitään pelättävää ole oikeastaan koskaan ollut. Matkanteko opettaa ja oikeastaan ainoa paikka tällaisella reissulla oli ajo Pohjanmerelle ja edelleen Kanaaliin. Niihin kun menee nätissä kelissä paikallisten perässä niin kyllä se siitä sitten lähtee sujumaan.
      Ariel 336 toivottaa hyvää joulua kaikille vesillä nyt oleville tai sinne halajaville.

      • Anonyymi

        Oho, Ariel luopunut veneestä! No 10 vuotta reissua on iso juttu, ei ihme että voi tarvita jo toisenlaista. Ja eipä siellä etelässä hassumpaa ole elämä talossakaan. Heti mietin sitäkin että rakastuitko johonkin donnaan ja siksi maihin jäit.. 🤔😊

        Kirjan voisit kirjoittaa, oman reissun ja veneessä asumisen kokemuksista ja kommelluksista, informatiivinen mutta omaan hauskaan tyyliisi kerrottuna hyvän tarinoinnin pohjalta. 👍🙂


      • Anonyymi

        Hyvää Joulua minultakin sinulle Ariel 336.

        Masaesbosta


      • Anonyymi

        Bimineitä nyt saa 200-300e hintaluokkaan kunnollisia, joten typerää painottaa sitä veneen valinnassa. Vähän sama kun kattoisi että tossa veneessä tulis paremmat köydet mukana. Ketä kiinnostaa.. Tärkeämpää varmaan purjeiden kunto, paino, köli, miten runko on rakennettu, miten masto kiinnitetty ja missä kunnossa, missä kunnossa kansi, onko vaan ruuvattu knaapit kiinni runkoon (= vettä rungon sisällä satavarmasti) jne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bimineitä nyt saa 200-300e hintaluokkaan kunnollisia, joten typerää painottaa sitä veneen valinnassa. Vähän sama kun kattoisi että tossa veneessä tulis paremmat köydet mukana. Ketä kiinnostaa.. Tärkeämpää varmaan purjeiden kunto, paino, köli, miten runko on rakennettu, miten masto kiinnitetty ja missä kunnossa, missä kunnossa kansi, onko vaan ruuvattu knaapit kiinni runkoon (= vettä rungon sisällä satavarmasti) jne

        Saahan bimineitä, mutta sen käyttö purjehdittaessa ei onnistu likikään jokaisessa veneessä. Poistettavuusvaatimus taas estää aurinkopaneelien asentamisen biminin päälle, niille luonnollisimpaan paikkaan.
        Kansirakenteissa skippaisin balsaydin- ruuvattu tiikkikansi -yhdistelmän heti pois.
        Peräsin vaatii ainakin kohtuusyvän skegin.

        Heikkoihin rakenteisiin tottumattomana joskus hämmennyin kun naapuriveneestä myrässä laiturissa irtosi ensin knaapi ja kun kiinnitysköysi siirrettiin genoavinssille, irtosi se seuraavaksi kannesta. Jääköön venemerkki kertomatta.


    • Anonyymi

      Swan 55 bikinimiehistöllä Karibialla olisi valintani yksin. Perheen kanssa Swan 112, lapset miehistönä.

    • Anonyymi

      Jos olisi rahaa niin Swan, mutta realistinen kuvitelma lady helmsman tyylinen pursi. Ellei sitten albin express.

    • Anonyymi

      Pidempem, Georges Pompidou oli muuten Ranskan presidenttinä 1969 - 1974.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe