Katkolle/kko?

Anonyymi-ap

Alkoholi on vienyt koko elämästäni sisällön. En tunnu miettivän mitään muuta kuin terveysongelmia, rahanmenoa ja mitä nyt tulee alkoholin liikakulutukseen ylipäätänsä. Jos en ole vähintään pikkupöhössä elämä on tylsää, yksitoikkoista, ahdistavaa ja ''merkityksetöntä.''

Olen aina ollut ns. ''fiksu juoppo'' En ikinä juo itseäni änkyrään, tappele tai niinkään nolaa itseäni julkisilla. Lopetan aina, kun kropassa tuntuu siltä ettei pysty enempää tai etenkin nukkumisen morkkikset iskee lekalla päähän.
Krapuloita en pode mitenkään hirveästi koska tiedän lopettaa ajoissa, juoda vettä, syödä ja selkeentyä tarpeeksi ennen nukkumaanmenoa. Tämä systeemi on yleensä toiminut itsellä. En harrasta krapularyyppyjä tai päivällä juomista.

Ongelma on, että en vaan osaa lopettaa. Minulta ei löydy senkään vertaa itsehillintää tai selkärankaa. Keksin aina tekosyitä. Koitan olla pidemmän aikaa juomatta. Harvoin sekään toteutuu.

Pystyn olemaan vesiselvänä maksimissaan päivän tai kaksi. Sitten hillintä pettää ja päädyn taas juomaan itseni vähintäänkin hiprakkaan riippuen taloustilanteesta. Juomista menee noin 4-8 illassa. Juon yksin kotona perus laimeita.
Olen peruuttanut monesti menoja huonosti nukutuiden öiden, krapulan ja ahdistuksen takia.

Olen huomannut että nykyään koen fyysisiä ja etenkin psykosomaattisia oireita jos en saa edes pientä määrää alkoholia elimistöön. Ei tarvitse olla kuin päivä tai kaksi, niin on maha helvetin kipeä ja turvoksissa, perse ruvella, pää kipeänä , sydämmen tykytyksiä, pahoinvointia ja aivan uskomattoman pahaa ahdistusta. Samalla sekunnilla kun saan juoman korkattua kaikki loppuu kuin seinään. Morkkishan tästä ei ikinä katoa ja itkeskelen sitä seuraavana päivänä vannoen, että ''nyt koitan olla juomatta edes sen 4 päivää.'' (Lääkärillä on ihan tarkistettu, että maksa-arvoni ovat aika hälyttävästi koholla ja sydänkäyrästä löytyy poikkeavuuksia, joten tämä ei ole vaan pelkkää vainoharhaisuutta)

Kännissä ei ole edes hauskaa enää. Närästää, ahdistaa ja se itsessäälin määrä on jotain sanoin kuvaamatonta. Tiedän tasan tarkkaan, mitä tällainen käyttö aiheuttaa. Tiedän että se on ihan oma valinta mutta voin myöntää, etten ole valmis muutokseen ainakaan vielä. Ärsyttää ihan helvetisti, että pitää ola tällainen typerä ihmisapina. Tarvitsen jonkun asian, mikä edes vähän inspiroisi katsomaan tulevaisuuteen. Sellaista ei toistaiseksi ole ollut.

Joskus olen harkinnut katkolle menemistä. Onkohan se sen arvoinen? Olenko ns,. ''Tarpeeksi sairas'' että sinne kehtaisin lähteä? Olen jo päihdehoitajan asiakkaana ja pystyn rehellisesti puhumaan tästä. Hän suoraan sanoi, että hänen osaaminen on jo tapissa ja pitäisi harkita ammattimaisempaa apua. Eniten mietin sitä, että koenko olevani siellä liian erilainen. Tottakai nuoria alkoholisteja on vaikka mihin junaan mutta en usko että ovat mitenkään kovin yleisiä ainakaan tällä pienellä paikkakunnalla jossa asun.

Millaista katkola on ylipäätänsä? Risuja ja ruusuja otetaan vastaan.

(Nainen, 22 vuotta, työtön, ja ryypännyt samalla tavalla jo puolitoista vuotta)

2

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan alkuun kerron, että katkolla et olisi yhtään erilainen kuin kukaan muukaan siellä oleva. Siellä kaikki ovat saman ongelman takia, alkoholismin.

      Nuori olet, joo, mutta tuo ongelma ei ole iästä kiinni. Tosin tuossa vaiheessa on vielä helpompaa päästä kiinni ns. normaaliin elämään ilman päihteitä. Jos ikää olisi enemmän, selviä vuosia ei välttämättä olisi edessä enää niin paljon kuin parikymppisellä voi olla.

      Jos itse koet tarvitsevasi apua ammattilaiselta, ei tarvitse miettiä onko tarpeeksi sairas vai ei. Itsestä se on kiinni, jos jonkun asian kokee ongelmakseen, muut eivät voi siihen sanoa juuta eikä jaata.

      Olen itsekin ollut sinun ikäisenä ensimmäisen kerran katkolla.
      Pystyn sanomaan, että elät eräänlaisessa oravanpyörässä, juot henkiseen pahaan oloon, ja se juominen pitää sitä pahaa oloa yllä. Kumpikaan ei mene ohi jollei itse ala tehdä jotain sen lopettamiseksi.
      Alkuun se katko olisi ihan hyvä juttu, ja saman tien olisi hyvä alkaa hoitaa sitä psyykkistä puolta. Tunne-elämä ei palaudu pelkästään lopettamalla ongelmallisen juomisen, siihenkin tarvitsee tukea.
      Pitkään juotuaan ihmisellä kuin ihmisellä painuu itsetunto koko ajan alas päin, ja sen korjaaminen ei ole ihan helppoa, mutta onnistuu kun tekee kovasti työtä sen eteen.

      Toivon, että saisit asiasi korjattua ja elämän sujumaan ilman suurempia ongelmia.
      Yhtenä tunteena on ihan varmasti myös häpeä, mutta siitäkin pääsee yli, älä aliarvioi itseäsi. Tekstistäsi näkee, että olet järkevä ihminen ja haluat jotain muutakin elämältäsi kuin tyhjään oloon juomista.
      Ikäsi puolesta kaikki on mahdollista, pystyt kyllä hoitamaan itsesi kuntoon jos kerran niin haluat. Alkoholismissa hoidon alku on se, että myöntää juomisen olevan ongelma ja haluaa ongelmalle jotain tehdä. Kukaan muu ei pysty toisen juomista lopettamaan.
      Ja muista, että retkahduksia saattaa tulla, niitä tulee monilla, jotka yrittävät päästä alkoholista eroon.
      Eräs viisas psykiatri sanoi minulle aikoinaan, että retkahdus on oppimiskokemus.
      Tsemppiä ja voimahaleja! Usko ja luota itseesi, olet tärkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      74
      1443
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1247
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      117
      1197
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1136
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      994
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      742
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      735
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe