Merkonomiksi?

Anonyymi-ap

Kannattaako opiskella merkonomiksi? Millaiset työllistymismahdollisuudet?

13

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin yksi tutkinto kannattaa olla.
      Myyjä taitaa olla Suomen yleisin ammatti.

    • Anonyymi

      Kaikki opiskelu on kannattavaa, ja eikös edellinen hallitus ole koko ajan huudellut työvoimapulasta, joten Suomessa riittää siis työtä kaikille jotka sitä haluaa tehdä.

    • Anonyymi

      On se paljon parempi kuin ei mitään tutkintoa. Jotain töitä aina löytyy.

      Viime vuosisadalla merkonomi oli arvokas tutkinto, jolla pääsi jopa pankinjohtajaksi. Mutta silloin pankkeja olikin joka kadunkulmassa. Merkonomi oli vähintään nykyisen tradenomin veroinen. Alin kaupan alan tutkinto oli merkantti, nykyinen merkonomi hädin tuskin vastaa tätäkään.

      Nykyään tradenomeja ja kaupan maistereita on niin valtavasti, että merkonomi on ihan mitätön. Kaupan kassalle pääsee, korkeintaan.

      • Anonyymi

        Todella harva tutkinto on kärsinyt sellaisen arvon menetyksen kuin merkonomi.


    • Anonyymi

      Niin, no on myyntimiehiä ja naisia jotka ansaitsevat paremminkuin esim. kansanedustaja. Kim Väisänen on tehnyt kirjan tästä. Diilikö oli tv- ohjelma .. en muista mistä mies on tuttu. Miljonääri kuitenkin.

    • Anonyymi

      Merkonomin tutkinto voi olla (lievästi) hyödyllinen monessa tilanteessa. Ainakin se on osoitus siitä, että pystyy pitkäjänteiseen toimintaan ja saamaan asioita valmiiksi.

      On ihmisiä, jotka pärjäävät hyvin jopa ilman mitään tutkintoa. Kyllä merkonomin tutkinnonkin kanssa pärjää, riippuu paljon ihmisestä. Ja on ihmisiä, jotka eivät pärjää minkään tutkinnon kanssa.

      Merkonomin tutkinnolla voi päästä siisteihin sisätöihin. Minäkin sitä merkonomin tutkintoa aikoinani yritin. Tylsää oli ja yritys jäi lyhyeksi, kävin lukion työn ohessa, ylioppilaana heti yliopistoon ja maisteriksi. Olen unelmatyössäni, jos sellaista nyt on olemassakaan.

    • Anonyymi

      Pitääkö myyntipäälliköllä tai myyntijohtajalla olla välttämättä tradenomin tutkintoa? Pääseekö pelkällä merkonomin tutkinnolla?

      • Anonyymi

        Voisinko saada vastauksen? Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisinko saada vastauksen? Kiitos!

        Myyntipäällikkö tai myyntijohtaja ei tarvitse välttämättä mitään tutkintoa. Sosiaaliset taidot, ihmistuntemus, esiintymiskyky, työhalu ja myyntituotteen tuntemus riittävät pitkälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myyntipäällikkö tai myyntijohtaja ei tarvitse välttämättä mitään tutkintoa. Sosiaaliset taidot, ihmistuntemus, esiintymiskyky, työhalu ja myyntituotteen tuntemus riittävät pitkälle.

        Joo, siis merkonomin tai tradenomin tutkinto ei varsinaisesti pätevöitä mihinkään. Kaupan alalla, etenkin myynnissä ja markkinoinnissa, henkilökohtaiset ominaisuudet ratkaisevat. Joku tutkinto on silti hyvä olla, se voi olla muukin kuin kaupan alan tutkinto.


    • Anonyymi

      Olet ehkä jo tehnyt päätöksen?
      Olin aikanaan iltalinjalla erittäin tunnetussa kauppaopistossa, joukossamme oli harvinaisen lahjakkaita henkilöitä jotka kävivät kaikki linjat mitä tuolloin oli ja niistä tutkinnot. Yhdelle sitten kerran sotin miten menee, onko millä alalla? Henkilö naureskeli olevansa edelleen samalla alalla kuin oli ennen kauppaopistoa elin lasten pepun pyyhkiän ammatissa.

    • Anonyymi

      Ihan ehdottomasti kannattaa pysyä sellaisella alalla johon olet päässyt vakituiseen työhön. Erityisesti syrjäseuduilla jossa koulusi käynyt, on pienempiki palkka jotain kuin opiskelu toisella paikka kunnalla hyvin kalliilla asumisilla ja muilla kuluilla. Tietysti perheissä joilla on varaa maksaa opiskelut voi tietysti mennä mihin vain, mutta onko todellisuudessa vanhemmillasi varaa monet kun esittää muuta kuin käytännössä ovat?
      Kokemus työelämässä on tärkeämpää kuin vaikka kauppaopisto. Kuulin joskus yliopistosta valmistuneiden tutkijoidenki palkat, ainaki tuolloin oli monilla hämmästyttävän alhaiset, jopa alemmat kuin joillain matalapalkkaisilla aloilla?
      On hyvin valitettavaa kun hyvinki useissa perheissä kilpaillaa vaikkapa sukulaisten kesken siitä mitä meidän lapsista tulee aikuisena. Siinä pahimmillaan tuhoituu nuorelta aikuiselta oma tie tavotteisiin?

    • Anonyymi

      Yleissihteereistä on tilastojen mukaan äärimmäinen vajaus, että ala työllistää hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe