Miksi kirjastoista tehdään supermarketteja ja nuorisotaloja?

Anonyymi-ap

On aivan hullua että perinteinen kirjasto tuhotaan. Kirjasto oli sivistynyt, hiljainen paikka jossa pystyi keskittymään lukemiseen tai luettavan etsimiseen.

Nyt ne ovat lasten, teinien ja ikuisten teiniaikuisten temmellys- ja mekastuspaikkoja, joissa hiljaisuutta ei tunneta. Kirjastoista on tehty viihdekeskuksia ja tavaroiden lainauspaikkoja, eli voit vuokrata suksia, skeittilautoja tai tulostaa 3d-tavaroita. Nuoret jengit riehuu ja mekastaa eikä henkilökuntaa uskota. On ahdistavaa käydä enää noissa, kun ei edes ajatus juokse melun takia. Nuoriso ei enää osaa ja jaksa lukea kirjoja joten heidän yleissivistys on nolla, ja se näkyy aikanaan kun he ovat päättäjinä.

6

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirjojen lainausluvut ovat olleet tasaisessa laskussa jo ainakin viimeiset 20 vuotta. Siksi kirjastojen pitää kehittää perinteisen lainaustoiminnan rinnalle muitakin palveluita, mikäli mielivät olla olemassa tulevaisuudessakin.

      • Anonyymi

        Nyt mamut vaatii että selkokirjat pitää saada ilmaiseksi. Eivät ole mistään valmiita itse maksamaan. Ostakoot jos tarviivat luulevat saavansa kaiken mitä keksivät pyytää. Ovat kerjäläisiä. Oppikaa suomen tavoille että itse maksavat ostokset.


    • Anonyymi

      Jo ja kyllä sivistyneet ihmisetkin voivat mekastaa ja temmeltää. Itse olen kokenut kirjastojen tunnelman poissulkevana, nenänvartta pitkin katsovana. Tämä koskee niin sivistyneitten kirjastoja kuin mekastajien kirjastoja. Kirjat sinänsä ovat tässä temmellysleikissä viattomia pelinamiskoita kuin lapset vanhempiensa eroriitojen todistajina. Pitäisi silti muistaa, että kirjat eivät ole mitään lapsia, kirjat ovat vain esineitä, niitä ei tarvitse esineellistää. Jos haluaa vuorata kotinsa sisäseinät kirjoilla, tähän tarjoavat huokeaan hintaan mahdollisuuden erilaiset kierrätyspisteet, joita on kaupoissa ja kaatopaikoilla. Jos haluaa maksaa kirjoista, voi niitä hankkia halvalla erilaisista kierrätyskeskuksista, mutta kannattaa muistaa, että niissä voidaan myös kiskoa kovaa hintaa joutavasta roskasta. Roskaa ei kannata kotiinsa kantaa, sitä varten on olemassa kirjastot.

    • Anonyymi

      Taitaa kirjojen,elokuvien,musiikkiäänitteiden lainaus olla tänäpäivänä,
      kirjastoissa aika vähäistä.Siis perinteiset kirjastojen lainaukset.

      Varmaankin sentakia on lainausmateriaalia levitelty,kaikenmaailman
      hilavitkuttimiin ja muihin tarvikamateriaaleihin.

      Varmaankin tämänpäivän kirjastot ovat kulttuurikeskuksia.

    • Anonyymi

      Kirjastolaitoksen tulee olla ajanmukainen > Kännykänlaappijan lämpiö. Lapsikärryjen lykkääjien päiväkerho. Muovikelmuun kuvan painajien palvelu. Ompelukonesali. Tappajapelipoikien tasapainoisen ilmastoinnin tila. Kirjoilla stailattu, tasavertaisuuspöhinähöystetty edestakaisinravauksen asemahalli. Pää kallellaan ja kaikenhyväksyvä hymy kasvoilla koko maailmankaikkeutta syleilevä henkilökunta. Kaikkien olemassaolevien tai vielä kehitteillä olevien sukupuolien pastelli kellaripissimö.

    • Anonyymi

      Onpa ikävä kuulla, että kirjastot ovat mielestäsi muuttuneet huonompaan suuntaan. Kirjaston tehtäviin kuuluu jo ihan lain mukaan lukemisen edistäminen ja tiedon hankinnassa ja käytössä tukeminen, mutta laillisesti sen tehtäviin kuuluu muutakin. Kirjastojen tulisi tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Niinpä erilaisten harrastusvälineiden vuokraus sopii tähän lakiin.

      Ymmärrän kyllä harmituksen, mikäli kirjasto ei vastaa omiin tarpeisiin. Oletko laittanut palautetta omaan kirjastoosi asiasta? Ainakin melulle voisi tehdä jotakin, takaamalla esimerkiksi rauhallisia lukunurkkia ihan perinteiseen kirjoihin ja lehtiin tutustumiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe