Miksi kirjastoista tehdään supermarketteja ja nuorisotaloja?

Anonyymi-ap

On aivan hullua että perinteinen kirjasto tuhotaan. Kirjasto oli sivistynyt, hiljainen paikka jossa pystyi keskittymään lukemiseen tai luettavan etsimiseen.

Nyt ne ovat lasten, teinien ja ikuisten teiniaikuisten temmellys- ja mekastuspaikkoja, joissa hiljaisuutta ei tunneta. Kirjastoista on tehty viihdekeskuksia ja tavaroiden lainauspaikkoja, eli voit vuokrata suksia, skeittilautoja tai tulostaa 3d-tavaroita. Nuoret jengit riehuu ja mekastaa eikä henkilökuntaa uskota. On ahdistavaa käydä enää noissa, kun ei edes ajatus juokse melun takia. Nuoriso ei enää osaa ja jaksa lukea kirjoja joten heidän yleissivistys on nolla, ja se näkyy aikanaan kun he ovat päättäjinä.

6

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirjojen lainausluvut ovat olleet tasaisessa laskussa jo ainakin viimeiset 20 vuotta. Siksi kirjastojen pitää kehittää perinteisen lainaustoiminnan rinnalle muitakin palveluita, mikäli mielivät olla olemassa tulevaisuudessakin.

      • Anonyymi

        Nyt mamut vaatii että selkokirjat pitää saada ilmaiseksi. Eivät ole mistään valmiita itse maksamaan. Ostakoot jos tarviivat luulevat saavansa kaiken mitä keksivät pyytää. Ovat kerjäläisiä. Oppikaa suomen tavoille että itse maksavat ostokset.


    • Anonyymi

      Jo ja kyllä sivistyneet ihmisetkin voivat mekastaa ja temmeltää. Itse olen kokenut kirjastojen tunnelman poissulkevana, nenänvartta pitkin katsovana. Tämä koskee niin sivistyneitten kirjastoja kuin mekastajien kirjastoja. Kirjat sinänsä ovat tässä temmellysleikissä viattomia pelinamiskoita kuin lapset vanhempiensa eroriitojen todistajina. Pitäisi silti muistaa, että kirjat eivät ole mitään lapsia, kirjat ovat vain esineitä, niitä ei tarvitse esineellistää. Jos haluaa vuorata kotinsa sisäseinät kirjoilla, tähän tarjoavat huokeaan hintaan mahdollisuuden erilaiset kierrätyspisteet, joita on kaupoissa ja kaatopaikoilla. Jos haluaa maksaa kirjoista, voi niitä hankkia halvalla erilaisista kierrätyskeskuksista, mutta kannattaa muistaa, että niissä voidaan myös kiskoa kovaa hintaa joutavasta roskasta. Roskaa ei kannata kotiinsa kantaa, sitä varten on olemassa kirjastot.

    • Anonyymi

      Taitaa kirjojen,elokuvien,musiikkiäänitteiden lainaus olla tänäpäivänä,
      kirjastoissa aika vähäistä.Siis perinteiset kirjastojen lainaukset.

      Varmaankin sentakia on lainausmateriaalia levitelty,kaikenmaailman
      hilavitkuttimiin ja muihin tarvikamateriaaleihin.

      Varmaankin tämänpäivän kirjastot ovat kulttuurikeskuksia.

    • Anonyymi

      Kirjastolaitoksen tulee olla ajanmukainen > Kännykänlaappijan lämpiö. Lapsikärryjen lykkääjien päiväkerho. Muovikelmuun kuvan painajien palvelu. Ompelukonesali. Tappajapelipoikien tasapainoisen ilmastoinnin tila. Kirjoilla stailattu, tasavertaisuuspöhinähöystetty edestakaisinravauksen asemahalli. Pää kallellaan ja kaikenhyväksyvä hymy kasvoilla koko maailmankaikkeutta syleilevä henkilökunta. Kaikkien olemassaolevien tai vielä kehitteillä olevien sukupuolien pastelli kellaripissimö.

    • Anonyymi

      Onpa ikävä kuulla, että kirjastot ovat mielestäsi muuttuneet huonompaan suuntaan. Kirjaston tehtäviin kuuluu jo ihan lain mukaan lukemisen edistäminen ja tiedon hankinnassa ja käytössä tukeminen, mutta laillisesti sen tehtäviin kuuluu muutakin. Kirjastojen tulisi tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Niinpä erilaisten harrastusvälineiden vuokraus sopii tähän lakiin.

      Ymmärrän kyllä harmituksen, mikäli kirjasto ei vastaa omiin tarpeisiin. Oletko laittanut palautetta omaan kirjastoosi asiasta? Ainakin melulle voisi tehdä jotakin, takaamalla esimerkiksi rauhallisia lukunurkkia ihan perinteiseen kirjoihin ja lehtiin tutustumiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      193
      4474
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      243
      2469
    3. 133
      1677
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1361
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      191
      1191
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1086
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1084
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      58
      1021
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1021
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      71
      1015
    Aihe