Kuhan sinulle passaa

Anonyymi-ap

Luin tässä muualla keskustelua kun joku ihmetteli sitä miten muut jaksavat ruuhkavuosia, kun heilläkkin 3 alakouluikäistä lasta ja heidän harrastuksiaan ja vanhemmat itse tekivät 8h työpäiviä eikä aika ja energia vain riittänyt.

Ymmärrän tämän, että on raskasta, mutta sitten jotkut tulee ihan tosissaan ehdottamaan että jos vain tälle aloittajalle on taloudellisesti mahdollista niin alkaa tekemään lyhennettyä työpäivää. Enkä voi kuin ihmetellä joidenkin ajatusmaailmaa, siis ihanko tosissaan ajatellaan että se on noin vain alkaa tekemään lyhyttä työpäivää jos vaan itselle se sopii.. Tokihan tämä on todella paljon kiinni työstä ja työpaikasta, mutta ymmärretäänkö että ei kaikille työnantajille ole mahdollista tai taloudellisesti järkevää antaa jonkun tehdä vain 6 tuntisia päiviä!? Monella työpaikalla myös joudutaan joko hommaamaan sijaisia sitten hoitamaan ne sinun uupuvat 2 tuntia tai sitten työkaverit joutuvat painamaan enemmän duunia että saavat sinunkin hommasi tehtyä.
Eli ei se kysymys pitäisi olla että onko sinulla taloudellisesti mahdollista tehdä lyhyempää päivää, vaan se että onko työnantajallesi ja kollegoillesi mahdollista antaa sinun tehdä 6 tuntisia päiviä.

Ja ennen kuin joku vetää tästä herneet nenään että täytyy miettiä sitä äiti ihmistä ja hänen jaksamistaan, niin ihmisiä ja mahdollisesti äitejä ja isejä nämä työnantajat ja kollegatkin ovat ja myös heidän jaksaminen ja taloudellinen tilanne ovat yhtä arvokkaita. Sinulla on aina vaihtoehto jäädä kotiin kokonaan, sitten et ainakaan kuormita muita omalla itsekkyydelläsi.

1

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siis tämä, niin paljon! Omalla työpaikalla on parikin henkilöä yhtä aikaa tekemässä jopa vain 4 tunnin työpäiviä. Työmme on kolmivuoro työtä, ja hehän eivät tietenkään pysty myöskään vuoroja tekemään vaan ainoastaan iltoja 18-22. Tämä tarkoittaa sitä että kahdessa vuorossa on aina henkilökuntavaje, jolloin työt seisovat kun ei ole tarpeeksi tekijöitä ja työntekijät ovat stressaantuneita kun eivät ehdi joka paikkaan. Vastaavasti illalla juuri 18-22 välillä henkilökuntaa on sitten aivan liikaa eikä kaikille välttämättä enää riitä töitä. Tämä kaikki vaikuttaa sitten myös työpaikan kaikilla muillakin osastoilla, kun apua ei ole tarvittaessa saatavilla mistään kun yksi osasto vetää koko ajan vajaalla miehityksellä, tavaraa ei tule tarpeeksi kun tekijöitä ei ole, joten seuraavakin prosessi vaihe seisoo.
   Lisäksi tämän osaston henkilökunta ei koskaan voi pistää pillejä pussiin perjantai iltavuorossa paria tuntia aikasemmin ja lähteä viikonlopun viettoon, kun nämä 4 tuntia tekevät eivät suostu lopettamaan aikaisemmin tai jäämään kotiin perjantaina kun tekevät jo niin lyhkäistä päivää muutenkin.

   Tuollainen touhu on niin HV kaikkia muita työntekijöitä kohtaa, pysyisivät kotona jos ei voi tehdä työtä niin kuin pitää tai hakisivat muualle töihin missä osa päivä työ on muutenkin vakio tai toimii paremmin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   163
   2950
  2. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   146
   1650
  3. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1282
  4. Miten Putin pystyy elämään hirvittävien tekojensa kanssa?

   Osaako joku sanoa, että miten Putin pystyy elämään kamalien, yli ymmärryksen menevien pahojen tekojensa kanssa? Vielä i
   Maailman menoa
   327
   1261
  5. Pim pom ovikello soi :)

   mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse :)
   Ikävä
   103
   1195
  6. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   56
   1182
  7. Naisten salibandyn Veera Kauppi on lesbo .

   Ja Ylen toimittajat hehkuttaa yli-sanoin ! YLE on sateenkaari yhtiö joka toimii verorahoin . ! Minkä signaalin sali
   Maailman menoa
   144
   1127
  8. Olen nyt virallisesti homo

   Tulin juuri firman pikkujouluista. Tämä vanhempi nainen, joka on ahdistellut minua töissä, jatkoi ahdistelemistani pikku
   Sinkut
   74
   1084
  9. Martinan ulosanti haastatteluissa.

   Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   1034
  10. Asiat olisivat voineet olla toisin

   jos olisit näyttänyt että välität hänestä. Vain hänestä.
   Ikävä
   47
   945
  Aihe